SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yetkililer Bir Türlü Görmüyor.. Buralar Malatya'nın 'Bulvar' Meyhaneleri!

Yetkililer Bir Türlü Görmüyor.. Buralar Malatya'nın 'Bulvar' Meyhaneleri!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, muhafazakar bir partinin uzun yıllardır iktidarda bulunmasına paralel olarak, içkili lokantalar ve eğlence yerlerinin sayısı 'yok denecek' düzeye düşerken, bir de depremin yol açtığı yıkımın etkisiyle bu tür yerler bitme noktasına gelirken, daha önce kent civarındaki ücra yerlerde geceleri ortaya çıkan 'alkol alınan' yerlere, denetimsizlik ve duyarsızlık yüzünden meskun mahaller de katıldı. Altın Kayısı (Yüzakı) Bulvarı çevresindeki bazı caddeler ve yerler adeta 'Açıkhava Bulvar Meyhaneleri'ne dönüştü.

Malatya'da, Beydağı Dağ Kısmı, Tecde'nin Kanal civarı, Venk Yolu, Orduzu Pınarbaşı, Karakaya Barajı sahili vs. alanlarda, geceleri otomobille gelen şahısların alkol ve hatta uyuşturucu almaları bilinen ve çokça gözlenen, ancak müdahale edilmeyen bir durum iken, yetkili kurumların denetimsizliği, duyarsızlığı ve aymazlığı, bu ortamı şehrin yeni yerleşim yerlerinin hemen çevresindeki alanlara kadar taşıdı.

Altın Kayısı (Yüzakı Bulvarı) ve buna bağlı yollarda özellikle geceleri, yarışan araçlar, driftçiler, ekzos patlatan motosikletlerin yanı sıra son dönemlerde alkollü içki kullanımı için buraları seçenlerin sayısında ciddi bir artış gözleniyor. Akşamın geceye dönüştüğü saatlerden itibaren, araçlarıyla gelen birçok şahıs, seyyar sandalye ve masalarını yerleştirip çilingir sofraları kurarak, alkol alıyorlar. Bu duruma müdahale edilmediği için, şehrin daha uzak ve daha güvensiz bölgeleri yerine Yüzakı Bulvarı ile Bostanbaşı Mahallesi arasında bağlantıyı sağlayan Alp Er Tunga Bulvarı, bu faaliyet için en çok seçilen yerlerin başında geldi. Burada alkol alan, zaman zaman olay çıkaran şahıslar, içki şişelerini ve sofra atıklarını da bulvarın hemen kenarına atarak, çevre ve görüntü kirliliğine de yol açıyorlar.

Bu durumdan hayli rahatsız olan bölge sakinleri,  "Yol kenarında çilingir sofrası kuranların sayısı gün geçtikçe artıyor. Bunları gören başkaları da masa sandalye ve alkollerini alıp yol kenarında yerlerini alıyorlar. Ayrıca araçlarını park edip saatlerce içinde oturanlar da var. Bir de araçları park edip, yol kenarındaki bahçelerin içine giren şahısları da görüyoruz. Bu kişilerin bahçe içlerinde o saatte ne yaptıklarını bilemiyoruz. Ancak insanın aklına iyi şeyler gelmiyor." diye yakındılar ve bu duruma müdahale edecek bir kurum, bir yetkili olmamasından şikayet ettiler.

Ayrıca, aynı bölgede denetimsizlik yüzünden, yolun sağına soluna yasak olmasına rağmen moloz dökülerek çevrenin kirletildiğini de belirten vatandaşlar, bu durumun engellenmemesine de tepki gösterdiler.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • bekir (2 saat önce)
    ne bekliyosun editör her sokağa meyhane mi yapılsın?
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Sitemli44 (2 saat önce)
    45 yaşındayım.. Bu yaşıma kadar Malatya'yı hiç böyle görmemiştim. Özellikle son birkaç senedir düzensizlik, denetimsizlik, başıboşluk, çer çöp vs had safhada.. İl dışından bir misafirimiz gelse inanın utanıyoruz ki bir yere götürelim.. Parklar, mesire alanları, yolların kenarları çöp pislik dolu. Umuma açık yerlerde lavabolarda sabun yok, peçete yok. Mesire yerlerinde lavabolar tıkalı, çöpler dolmuş açılmış gören yok.. Yollardaki rögar kapaklarından kaçarken diğer çukurlara düşmemek elde değil.. Depremden dolayı yıkıntı, döküntü, toz toprak tamam anlarız ama yerinde ayrıştırma yapılıyor, şikayet ediyoruz oralı olan yok.. Nice mahallelerin gece ışığı yok, gündüz suyu yok.. Başka Büyükşehirlere gidiyorsun imar, planlama, yol kalitesi, yeşil alanlardaki bitki çeşitliliği, parklardaki temizlik, şehrin tüm önemli yerlerine ve birimlerine yol gösteren kavşak öncesi yönlendirme tabelaları vs vs. Malatya'ya ilk kez gelen biri Valiliğe ulaşmak istese, oraya rehberlik eden ya bir ya da iki tabela ancak bulursun. Tecdeden gelen bir yabancı Şehir mezarlığına gitse, oraya götürecek sağlıklı bir tabela ilerlemesi söz konusu değil.. Sanki herkes bu şehrin yerlisi.. Depremle alakalı sorunlara değinmiyoruz bile.. Belirsizlik, ödeme eksikliği veya gecikmesi, yerinde dönüşüm veya güçlendirme için aksayan süreçler, bürokrasi trafiği daha neler neler.. Malatya'lıyım ama memleketimde mutlu değilim.. Allah'tan gelen yıkıma, afete boynumuz kıldan ince.. Ancak şehirdeki aksaklıklar, eksiklikler, sahipsizlikler almış başını gidiyor.. Asayiş olaylarındaki artış, trafik terörü, hakkını arayamama ve daha niceleri.. İsmi lazım değil Merkez İlçe Belediye Binasına sadece birkaç km mesafedeyiz. 1 senedir yama yapılamadı sokağımza.. Toz toprak içinde yaşamaya devam ediyoruz.. Allah'a havale ediyorum ve de hakkımı helal etmiyorum.. Selam ve saygılarımla
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cemal (4 saat önce)
    Bu mu yavrum derdiniz? Haberlerinizi yıllardır takip ediyorum ama hep birilerini görmek için diğerlerini görmezden geliyorsunuz. Karşı tarafın silahşörlüğünü yapıyor, sırf birilerini inciterek diğerlerini mutlu etmeye çabalıyorsunuz. Ya her iki taraftan olmayanlar, olamayanlar? Bu görüntü yolun altında yıllardır var. Deprem öncesi de vardı, deprem sonrası da ama ilginçtir burayı haber yaparak gündeme getiriyorsunuz. Denetim yolun yukarısında olsun da altını kim ne ede... Rezerv alan polemiği de öyle. Çarşıda yıllardır kiralardan gelir elde eden karşı taraf için oynuyorsunuz. Sorarım size, ne olacak bu gerçek kimsesizin hali? Yahu depremin üzerinden bir buçuk yılın üstünde bir zaman geçmiş ama halâ yerinde dönüşüm paraları yatmamış... Ya da orta hasarlı evler için verilen kredi binayı bitirdikten sonra veriyorlar. Ya da şehrin her yeri tarla misali ama halâ emlak konut ulaşımı imkansız yerlere konut yapıyor. Asıl bunları haber yapın... Samimiyetinizi görelim.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ayilmaz (5 saat önce)
    Haber aynen dogrudur.Hatta eksiği bile var.Ben de tecde yuzakinda oturuyorum,Daha once saygın bir bolge iken artik mezbelelik haline geldi.Kontrol, yok, ara sokak ve caddeler de herturlu pislik var.Denetim hic yok.Ayni teksas gibi.yeni acilan esenlik market onundeki caddenin isiklari 7 aydir yanmiyor.karanlik.tedas bizim bolge degil diyor..geceleri driftatan, hiz yapan, ekzos patlatan soytarilarla dolu.Ailemizle caddedeye cikamiyoruz..Bu saydiklarimin hic birine paraya gerekyok.SADECE IHMAL VE DENETIMSIZLIK.OZELLIKLE SHELL PETROLCIVARI VECESMENIN BAŞI TAM REZALET.YETKILILERE DUYRULUR.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ramazan (5 saat önce)
    E bu duruma biz getirdik. Bu bir kültür oldu. Köylü kafasıyla her yeri kapat al sana sonuç. Bu işin çözümü nedir biliyor musunuz. Kontrol edilebilir yerler açılmasıdır. Temiz nezih yerler. Yoksa yol kenarları, tecde kanalboyu Orduzu dolacaktır. Bunların ne içtiği ve nereden bulduğu da belli değil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oldu mu şimdi? (5 saat önce)
    Ağzına tek damla alkol koymayan biri olarak söylüyorum ki alkollü mekânları kapatmanın, yeni ruhsat vermemenin böyle durumların ortaya çıkmasında büyük etkisi vardır. Evet, iktidarlar kendi yaşam tarzı ne olursa olsun insanların yaşam tarzına bu şekilde doğrudan veya dolaylı müdahalelerde bulunursa böyle olumsuz bir tabloyla karşılaşilması mukadderdir. Ve bu yanlıştır. Bu bakımdan eleştirinizi anlamlı ve değerli buluyorum. Ancak öyle bir metin yazmışsınız ki iktidar içkili mekânları kapattı diye bu ahlaksızlar haklı olarak (!) yolda izde kafa çekiyormuş gibi olmuş. Yani hırsızın hiç suçu yokmuş malını ortaya koymayan suçluymus. Memelekette tüm meyhaneler kapansa herkes sokakta içmekte haklı olur gibi bir mantık mı var? Amaçlanan şeyin bu olduğunu düşünmüyorum ama metin sorunlu, kabul edin. En azından bu ahlaksızlara iki kem kelam edin sonra eleştirin yöneticileri. Bence ülkedeki muhalefetin temel sorunu bu. Bir konuda haklı bir eleştiri yapacakken öyle ifadeler kullanıyorlar ki ya da aslında yanlış olan başka bir şeyi savunur hale geliyorlar ki inanılmaz. Geçen gün hayat pahalılığı hakkında konuşan ana muhalefet liderinin rakı üzerinden vaatte bulunması gibi...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Maldia (7 saat önce)
    Bar,pub gibi yerlerin ruhsatında zorluk çıkartmaya devam bu şehrin gençleri de bu gibi yerlerde uyuşturucu batağına saplanmaya devam etsin. Yeter ki siyasal islamcılar bu gibi mekanların açıldığını görmesin…
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Tecdeli (8 saat önce)
    Defalarca aradım biri Yeşilyurt belediyesi biri büyükşehir belediyesi bakıyor dedi harfiyatı kaldırmadılar her taraf çöplük içinde biraz kaldırdılar birazını arka tarafa serdiler kaçtılar harfiyat dökmesi yasak levhası koyun dedim yine öyle birşey yok dediler belediye başkanları görmüyormu bu pisliği bir an önce kaldırın yeter artık herkes görevini yapsın insan olan oralara dökmez çöp atmaz zıkkımlanmaz ne kadar pis bir toplum oldu yazıklar olsun!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (8 saat önce)
    Diyarbakırdaki gibi normal alkol mekanları olacak bu adamlar da oraya gidip işini görecek, millet bunaldı napacağını şaştı. E kardeş sizde için ama şişenizi de yola atmayın götürün çöpe atın. Sistem komple sıkıntı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Can (9 saat önce)
    Alkolü savunmuyorum fakat deprem öncesinde de sonrasında bu nu tüketen insanların ( ki azımsanmayacak kadar çok) gidebileceği, oturabileceği ve alkol tüketeceği alan neredeyse hiç yok denecek kadar az. Sokak aralarında, kuytu yerlerde, yol kenarlarında bu manzarayı daha çok göreceğiz. Ne yazık ki kural koyucular bunu görmezden gelse de toplumun büyük bir bölümü bunu tüketiyor gizli gizli, taaki ehliyetli kişilere alkollü mekan ruhsatı verilinceye kadar bu kirli manzaradan kurtulmayacak Malatya.
    %100
    %0
    Yanıtla