SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yıkım Sahasında Hiçbir Şekilde Enkaz Ayrıştırması Yapılmayacak'

'Yıkım Sahasında Hiçbir Şekilde Enkaz Ayrıştırması Yapılmayacak'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören Malatya’da yıkılan binaların enkazlarında hiçbir şekilde ayrıştırma yapılmayacağı kararının alındığını ve yıkımı üstlenen firmaların alanda yeteri kadar sulama aracı bulundurulması ve kesintisiz sulama yapmasının da zorunlu kılındığı kaydedildi.

Vali Ersin Yazıcı başkanlığında yıkımı üstlenen firma temsilcileriyle toplantı yapıldığı belirtilen Malatya Valiliği açıklamasında şöyle denildi:

"6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda; Valiliğimize bağlı YİKOB tarafından yıkım ihalesi alan yüklenici firmalarla gerçekleştirilen toplantıya, 21.08.2023 tarihinde İlimiz Valisi Ersin Yazıcı Başkanlığında Vali Yardımcısı Mehmet Öz, Vali Yardımcısı Burak Yılmaz, Çevre Şehircilik İl Müdürü, İl Afet ve Acil Durum Müdürü ve Yüklenici Firma Müteahhitlerinin katılımı ile yapılan toplantıda aşağıdaki kararlar alınmıştır;

1-Yıkımı gerçekleştiren firmalar tarafından yıkım sahasında hiçbir şekilde enkaz ayrıştırması yapılmayıp, geçici depolama sahalarında ayrıştırma yapılacaktır.

2-Vatandaşlarımızın enkazdan çıkan toz vb unsurlardan etkilenmemesi için yıkım yapılan alanda yeteri kadar sulama aracı bulundurulması ve kesintisiz sulama yapması zorunludur.

3-Yıkım yapılan sahada sözleşmede taahhüt edilen miktarda iş makinası araç ve gerecin bulundurularak yıkım işleminin gecikmeye mahal verilmeden ivedilikle tamamlanması gerekmektedir.

5-İdarece belirlenen hususlara uymayan firmalara mevzuat çerçevesinde cezai işlemlerin uygulanması kararı alınmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • murat (8 ay önce)
    Atayım mı hemen şimdi bir video?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Özkan; (8 ay önce)
    Sayın valim; Özalper Mahallesi Özalper ilkokulu ve Abdulhamithan okulunun olduğu bölgede ağır hasarlı bir çok bina henüz yıkılmadı ve yıkılan binaların da molozları kaldırılmadı. Çocuklarımızın sağlığı ve can güvenliği açısından, Okullar açılmadan buraların bir an önce yıkılması ve kaldırılması gerekmektedir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (8 ay önce)
    Bunlar sahada karşılık bulamayan ifadeler cosnuk Karakaya sitesi karşısında bir blok ayrıştırması ile yıkım yaklaşık 1 ay sürdü etraf toz duman insanlar Ağustos sıcağında cam çerçeve açmadı. Belediye zabıta ekipler çevre ekipleri sahada yok halk yıkıntılar anlayışsız yıkım ekibi ile karşı karşıya kalıyor. Devlet otoritesini sahada daha fazla hissettirmeli. İnsan odaklı çevre duyarlılığı olmalı. Kaostan yararlanan fırsatçı zihniyet vatandaşın hayatını zorlaştırıyor. Sözleşme akti fesh edilsin ihale alamasın bakın bakalım kimse yerinde ayrıştırma yapıyor mu?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (8 ay önce)
    Cezai işlemi firma zaten kabul ediyor,hak edişini vermeyeceğim diyin,çalışma durdurulacak diyin ve uygulayın görelim. Bakalım kimler ne kadar dinlecek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (8 ay önce)
    Sayın valim İnşallah sizi dinlerler, alınan karara uyarlar. çünkü kimseyi dinlemiyorlar alınan kararları maalesef bugüne kadar tanımadılar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oğuz (8 ay önce)
    Uyan var mı yok denetleme yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cihangir (8 ay önce)
    Hulusi şahinde aynı şeyleri söyledi ama bu duruma uyan olmadı umarım yeni vali daha etkili ve daha doğru kararlar alır Malatya için
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet gerçek (8 ay önce)
    Çok basit bir öneri, kamu kuruluşları ve belediye ekipleri görevini yapmıyor. Siz valilik adına bir whatsapp ihbar hattı kurun. Biz fotoğraflarla size her şeyi ihbar edelim. Düzeltti ya da düzeltilmedi diye tekrar fotoğraf gönderelim. Akşam rastgele seçtiğiniz ihbarları personeliniz işleme almış mi gereğini yapmışım diye kontrol edin. Bu kadar basit sade ve net bir çözüm. Sonra görün bakalım personel çalışıyor mu yıkımcılar kurallara uyuyor mu. Para kazanacağız diye şehir içinde kamyon kamyon sulamadıkları tozu gezdiriyorlar. Keşke güzergah valilik binası ya da konağı önü olsa. İnsanların ne sıkıntılar çektiğini anlarsınız. Neden sıkıntı çekiyoruz? Firmalar para kazansın diye.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ByConan (8 ay önce)
    Okulların açılmasına az kaldı.Özellikle okul çevrelerindeki ve ana yollardaki ağır hasarlı binaların yıkılmasına öncelik verilmelidir.Örneğin Emeksiz,Cengiz Topel,Hasanbey caddeleri gibi.Öğrenci ,öğretmen ve velilerin başına gelecek olumsuzluklardan yöneticiler sorumludur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • orhan ince (8 ay önce)
    halen yıkımlarda su kullanılmıyor kullanılanda yetersiz her yer toz duman
    %100
    %0
    Yanıtla
  • orhan ince (8 ay önce)
    halen yapılıyor ama.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alaaddin Kaya (8 ay önce)
    Daha önceki valide aynı kararları almıştı uyan varmiydi yok.onemli olan masa başında karar almak değil sahada uygulayıp takipcisi olmak.vali karar alir uyan yok.belediye başkani laf salatasi yapar yiyen yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Akbaba (8 ay önce)
    17 Temmuz 2023 tarihinde ağır hasarlı evin yıkımı yapıldığında benim hasarsız olan ev evim hasar görmüştür şu ana kadar ilgili firma ilgi göstermemiş olup 4 tane balkonumuz Yıkık pencerelerimiz yok bekliyoruz Malatyalı yöneticilere duyurulur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (8 ay önce)
    Bu haberi okurken bir yandanda inönü mahallesi kömür tevzideki yıkımı izliyorum bir tane su aracı tok 3 makina çalışıyor.Kararlar hemen uygulanınca güzel.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (8 ay önce)
    Artık sabır kalmadı herkes keyfi hareket ediyor yıkım işlemleri komedi filmlerini aratmayacak şekile ilerliyor insanlar mağdur yani etrafı hasarlı diye eve giremeyen vatandaşlar bunla ilgili hiden vali yada mevcut vali yardımcıları ne yaptı yazıklar olsun B.Şehir belediye başkanı ne yaptı konuşmaktan başka yok kendi döneminde bilmem ne olmamış arkadaş konu sendeğilsin bunların tamamını gönderin yav arkadaş muhtarına kadar değişin ( Bazı Muhtarlarımız tenzih ederim kusura bakmasınlar tabi bu muhtarlar 2 elin parmağını geçmez) Bu ilde ileride oluşacak kanser vakalarının sorumlusu 06.02.2023 tarihinden Ağustos ayına kadar görev yapan V. Ş Belediye Başkanları malatya Sizi unutmayacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Başkan 2028 reklamı yapıyor o gün espo fuarımı olacakmış.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (8 ay önce)
    Sayın Vali Malatya adeta çölden gelen kum fırtınası gibi toz bulutlarıyla dolu havalar sıcak camları kapalı tutuyoruz denetleme diye birşey yok Belediye ne yapıyor Zabıta ekipleri nerde sayın başkan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Paşa44 (8 ay önce)
    Giden önceki valide aynı açıklamayı yapmıştı ama ihaleciler kimseyi takmadan yerinde ayrıştırmaya devam ettiler. Bir de yıkımı yarım yamalak yapıp enkazı olduğu gibi bırakıyorlar. Sulama yapmadan yıkım yapıyorlar. Umarım en ağır cezalar verilir de bildiklerini okumalar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Bahsedildiği gibi bir uygulama yok. Bu gün Kubilay Lisesi'nin ortaya gittim üç eder ayrıştırma yapıyordu ve sulama aracıda yoktu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Burak (8 ay önce)
    Helal olsun vali beye...sorunlarla bire bir ilgileniyor...insallah böyle devam eder
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mehmet (8 ay önce)
    Sayın Valim, bildiğim kadarıyla molozun çok büyük bir kısmı Yesiltepe'de mezarlığın yanına dökülüyor. Onbinlerce yapının molozu şehrin çok yakınında yığılarak bugünde gelecekte de sağlık için büyük tehlike oluşturabilir diye düşünüyorum. Saygılarımla.
    %77
    %23
    Yanıtla