SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yıkımlar Sonrası Mahalle Adeta Tarlaya Dönüştü

Yıkımlar Sonrası Mahalle Adeta Tarlaya Dönüştü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 6 Şubat depremlerinde yıkımın büyük olduğu mahallelerden biri olan Zaviye Mahallesi’nde ağır hasarlı evlerin de yıkılması ile ortaya devasa boşluklar çıktı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkımına hız verildi. Yıkımların en çok olduğu mahallelerden biri olan Yeşilyurt ilçesine bağlı Zaviye Mahallesi’nde de yaklaşık 3 bin bina yıkıldı, ağır hasarlı yada orta hasarlı. Mahallede yıkımların artması ile cadde ve sokaklar tanınmaz hale geldi.

Dron ile havadan görüntülenen mahallede ortaya çıkan devasa boş alanlar ise depremin verdiği hasarı gözler önüne seriyor. Halen birçok binanın yıkılmayı beklediği mahallede yıkımların tamamlanması ile bölge daha da boş bir alana dönecek.

Mahalle sakinleri ise her gün gördükleri bu görüntü karşısında üzüldüklerini söyledi. 6 Şubat öncesi ve sonrasını karşılaştırdıklarında mahallelerinin büyük bölümünün moloz haline geldiğini söyleyen mahalle sakinlerinin tek isteği ise yeni yuvalarına bi ran önce kavuşmak.

İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • sami (6 ay önce)
    normal
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (6 ay önce)
    Gel Niyazi misriye bak bir uçtan bir uca yıkıldı...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet (6 ay önce)
    Mimarsinan gibi bitişik nizam yerlerde insanların arsa payını ödeseniz çok daha makbule geçer. Oraları da meydan merkez vs yapın
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Alper (7 ay önce)
    Benim anlamadığım toki neden yerinde yapmıyor?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatya (7 ay önce)
    Boş arsalara yerinde dönüşümü toki veya emlak konut yapsın depremzedeye versin verilecek krediyle ev yapmaya gücü olmayan depremzedeler ikizce yazısına gönderilerek şehir merkezindeki arsalar rant aracı olarak birilerinin gelir kapısı olmasın, ilimizin yetkilileri ve siyasileri lütfen sesimizi duyunuz.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • ercan bey (7 ay önce)
    haberde sadece zaviye mahallesinde 3 bin bina yıkıldığı söyleniyor. bu gerçek mi? eğer gerçekse malatya genelinde yıkılan güncel bina sayısı nedir?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 40 bine yakın yanılmıyorsam şehirde 130 bin yapı olduğunu açıklamışlardı. 3 de 1'i gitmiş oluyor.
    %67
    %33
    Yanıtla