SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yıkımlar Sürüyor.. Vatandaşlar 'Hasarsız' Binaları İçin Endişeli

Yıkımlar Sürüyor.. Vatandaşlar 'Hasarsız' Binaları İçin Endişeli
A- A+ PAYLAŞ

Asrın felaketinin yaşandığı Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor. Kent merkezinde hız verilen yıkımlar dron ile görüntülendi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan asrın felaketinin yıktığı illerin başında gelen Malatya’da ağır hasarlı yaklaşık 36 bin binanın yıkım süreci devam ediyor. Kent genelinde birçok bölgede binaların yıkımları devam ederken, Niyazi Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde bulunan 7 katlı bir binanın yıkımı dron ile görüntülendi.

Çevre güvenliğinin alınmasının ardından yaya ve araç trafiğine kapatılan yolda iş makinesinin makası ile kolonları kesilen bina büyük bir toz bulutu ile çöktü. Ortaya çıkan toz bulutu tüm caddesi kaplarken, Niyazi Mahallesi’nde 56 binanın daha yıkılacağı öğrenildi.

YIKIMLARIN ÖZENSİZCE YAPILDIĞI ENDİŞESİ VAR

Bu arada bazı vatandaşlar, yıkımların özensizce yapıldığı kaygısını taşıdıklarını belirterek: “Depremden etkilenen illerde acil yıkılacak ve ağır hasarlı binaların yıkılırken, bazen çevresindeki hasarsız binaların da zarar gördüğünü görüp, duyuyoruz. Orta hasarlı, az hasarlı ve hasarsız binaların yanında bulunan ağır hasarlı binaların büyük bir dikkatle yıkılması gerekiyor. Bu konuda yetkililerin yıkım yapan ekipleri uyarmalarını istiyoruz. ” diye ortak görüşlerini dile getirdiler. 

Malatyahaber.com-İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Mehmet (11 ay önce)
    Malatya nin ilk 100 yıl içindeki geleceğini düşünüyorsaniz.. malatya daki bulvarda, ana yollar ve tüm mahalle arası cadde sokaklardaki tüm evleri, binalari sağlı sollu hepsini yıkın... bir geriden başlatin binalari... ve boylece otoban gibi yolları, oatoparklari geniş caddeleri sokaklari olan harika bir şehir yaratirsiniz.. ama bunu malatyalilar yapamaz.. depremden etkilenen 10 şehirden iddaa ediyorum en kötüsü malatya olacak.. bu sözüm de burda kalsın...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (11 ay önce)
    Haberiniz için teşekkür ederiz. Sizin manşete taşıdığınız konularda önlem alınıyor. Doğru adımlar atılıyor. Yıkımlar için sağlam binalara zarar verme olasılığını dile getirmişsiniz teşekkürler. Lütfen yıkım planlamalarının kamuoyu ile paylaşılması adına da haber yapınız. Malatya’yı ayağa kaldıracağız diyorlar. Hangi mahallenin ne zaman yıkılacağı hangi tarihte yıkımların bitip ağır hasarlı binaların ortadan kalkacağını bilemiyoruz. Su elektrik kesintisi duyurusu bile yapılırken böyle önemli bir konunun olan programının açıklanmamasının sebebi nedir. Kalkan tiz bulutlarına önlem almaları, yıkım başlangıç bitiş tarihlerini açıklamaları hangi yolların trafiğe kapalı olacağının açıklanması bu süreci yönetmek için vatandaşlarla paylaşılmalıdır. Haberlerinizin devamını bekliyoruz. Teşekkür ediyoruz.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Beytullah (11 ay önce)
    Hırsızlar o kadar malı nasıl çalıyor yakalanmıyor anlamak güç. Kimse polise gitmiyor mu. Şikayet etmiyormu.hadi şikayet yok Polis bunları hiçmi göremiyor. Bu haberler yok. Bizimde evi talan etmişler.polis arkadaşlardan bu konunun üzerine gitmesi ve mallarimizi bularak bize vermesi gerekiyor. Bu konuda haberleri bekliyoruz.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hırsızlar belediye seçimi öncesi halk ile devleti karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Oyuna gelmeyin. Devlet göz yumuyorsa daha büyük şebekeyi çökertmek içindir. Mal gelip geçer, devlet bakidir. Selahaddin Gürkan beye oyunuzu verin, bu sorunu çözsün. Malsız yaşarız ama...
    %6
    %94
    Yanıtla
  • Herceklee (11 ay önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    Gerçeği görmemek için ne bahaneler uydurmuşsun tebrik etmek lazım seni malatya bangaldeşe dönmüş sen haala kafanı kuma sokmuş bişeyler uydurma gayretindesin bari sus
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Beytullah bey çok iyi söylüyorsunuz da sadece yıkılacak 36 bin ağır hasarlı binadan söz ediliyor bunun yanına orta hasarlı binaları da eklersek 100 bine yaklaşan bir sayı olacak belki. Polis bunların hangi birini beklesin kontrol etsin sorarım size? Mesela benim oturduğum sitede ağır hasarlı ve ilk günden beri aidatları vererek güvenlik görevlisi bekletiyoruz ve herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Yıkım kararı kesinleşince alacağız eşyalarımızı. Sizlerde böyle bir çözüm yoluna gidebilirsiniz.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Malatyadan (11 ay önce)
    Malatya nin her yerine hırsızlar dadanmış. En büyük sorunlardan bir bu. Binalara dadanan bu hırsızlar yakalanmış mi. Polis gidip depoları kontrol ediyormu.hizsiz yakaliyorlarmi. Yakaladıklarını bir yerde topluyorlarmi.akrabam gidip karakola bildirimde bulunmuş. Bizim evde ne varsa çalmışlar. Bu konuda haberler bekliyoruz.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ali (11 ay önce)
    Hasar tespitlerinde somut/rijit standart yok. Bu hususta bir çalıştay yapılmalıydı. Bugün bu usulle yapılanlar yarının keşkesi olacak. Mimar Mühendisler Odası yetersiz; elini taşın altına koymaktan kaçıyor, gelecekte ortaya çıkacak hatalardan belki de kendini sakındırıyor. Ben özetle; bugün insanlara bu evde yaşayabilirsinin yapı standardının bugün TOKİ'nin yapmış olduğu yapı standardında olması gerekir, bu standartta olmayan eve girin yaşayın demek çinayettir diye düşünüyorum.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hacı (11 ay önce)
    1 Haziran 2023 tarihi itibariyle şehir merkezindeki yolları ve kaldırımları işgal eden çadır ve derme çatma mağazalar kalkacaktı. Kalmadı aksine güncellenerek icraata devam ediyor. Kebap dürümciler ile köfteciler her yer duman altı
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Adamlar taş mı yesin arkadaş zaten Malatya tarumar olmuş bırakın da üç beş kuruş kazanıp evlerine ekmek götürsünler
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (11 ay önce)
    Kabinede 4 tane Konyalı bakan var bundan sonra işler iyice hızlanır! Özaldan sonra ne sahipsiz kaldın be MALATYAM...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Öznur ablamız olacaktı hakını yediler değişik işler dönüyü sahap çıkmalıyız
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Bulent (11 ay önce)
    20 yıllık emeğimizle aldığımız evin sağı ve solundaki binalar ağır hasarlı yıkılacak yıkım ekibi lütfen dikkat etsin
    %88
    %12
    Yanıtla