SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yine Bir Ulusal Bayram, Yine 'Sıradan- Sönük' Bir Kutlama!.

Yine Bir Ulusal Bayram, Yine 'Sıradan- Sönük' Bir Kutlama!.
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920'de açılışının 104. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Malatya'da da ‘öylesine- sıradan’ bir program çerçevesinde kutlandı.

Ulusal Kurtuluş Mücadelesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşuyla ilgili çok önemli tarihler içeren ulusal bayramların, son 20 yıldır düşük profilli ve her yıl giderek daha da sıradan bir şekilde kutlanmasına yönelik ‘Yeni Türkiye (!) Oluşturma Politikası’ doğrultusunda Malatya'daki son etkinlik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, salonda ve bir okul etkinliği ölçeğinde kutlanması oldu.

23 Nisan dolayısıyla ilk tören Atatürk Anıtı'nda yapıldı ve İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır anıta çelenk sundu.Malatya Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saat 11.00'de de, Merkez Spor Salonu'nda ‘sönük ve sıradan bir program’ doğrultusunda bayram kutlaması gerçekleştirildi.

Salondaki programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin açılışının 104. yılını ve dünyanın ilk çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir sevinç ve gurur içerisinde idrak ediyoruz. Atalarımızın, bu topraklarda özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi verirken gösterdiği azim ve kararlılık, bugün bizlere güç ve ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Vatanını ve kutsal değerlerini korumayı vazifelerin en yücesi sayan Aziz milletimiz; 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' şiarıyla 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ile bir kez daha büyük iradesini ortaya koymuştur. Ulusumuzun milli egemenlik ile taçlandırdığı bu eşsiz zafer, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklarımıza armağan edilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiği ve birçok acıların yüreklerde halen hissedildiği 6 Şubat depremlerine de değinen Bakır, "23 Nisan'ı sadece bayram olarak değil, aynı zamanda birlik ve beraberlik günü olarak da değerlendirmeliyiz. Bu zorlu süreçte, Malatya eğitim camiası olarak çocuklarımızın umudunu canlı tutmak ve yüzlerindeki tebessümü, gözlerdeki umudu ve canlı tutmak için büyük bir idare ile çalışmaktayız. Umudumuz; bu güzel şehrin en büyük sermayesi, her birimizin idaresi ise yaşayacağımız güzelliklerin göstergesi olacaktır" dedi.

Bakır'ın konuşmalarının ardından öğrencilerin hazırladığı halk oyunları, tiyatro, jimnastik ve çeşitli gösteriler ile 23 Nisan kutlandı. Törene Vali Ersin Yazıcı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 2. Ordu İdari Kurmay Başkanı Tuğgeneral Mustafa Er ile ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri veliler ve öğrenciler katıldı.

malatyahaber.com- iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Sevil (1 hafta önce)
    Çok güzel coşkulu ve renkli fotoğraf kareleri var haberiniz de. uzun zamandır göremediğimiz kareler. Programın bir gün öncesi olan şenliklerin içeriğinde ; yüz boyamasindan geleneksel çocuk oyunlarına ve uçurtma şenliğiinden piknigine kadar vardi. bizzat içindeydim aynı eski çocukluk günlerimizde ki 23 nisanlar gibi. Bu haberin amacını anlayamadım!!
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Öğretmen (1 hafta önce)
    Malatya haber karın ağrın ne? Amacın haber yapmak değil. Hemen her okulda törenler yapıldı. Benim görev yaptığım okulda dün ilkokullar, bugün ortaokullar kutlama yaptı. Öğrenciler gönüllerince eğlendiler.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Öğretmen (1 hafta önce)
    Battalgazi ilçe Müdürlüğünde halen gereksiz ve işe yaramaz şübe midir görevlendirmeleri devam ediyor.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Mlty (1 hafta önce)
    Daha ne olmalıydı mesela çeşit çeşit etkinlik vardı ve hatasız geçti her okulda etkinlik vardı depremden sonraki ilk 23 nisan yoktan var edildi kimin üstüne oynuyorsunuz bu haberle anlamadım!!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Demet (1 hafta önce)
    Oturacak yer yoktu tribünde. 100den fazla anaokulu öğrencisi halk oyunları oynadı ve coşkuyla izlendi. Çeşit çeşit gösteriler sundu çocuklar. Nasıl bir program bekliyordunuz anlamadım ki. Biz de sizin sıradan, iş olsun diye yaptığınız muhalif!!! haberlerinizden sıkıldık. Onca öğretmen ve öğrencinin emeğini, halkın gözlerindeki coşkuyu görememeyi habercilik sanıyorsunuz. Yazık!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Doruk (1 hafta önce)
    Malatya'nın en büyük Salonunda, neredeyse boş koltuğun olmadığı gayet dolu dolu bir organizasyondu. 130 kişilik anaokulu ekibi her yörenin oyununu oynadı, tiyatro, pandomim, koro, jimnastik.... Birçok kurumun, öğretmenin ve yüzlerce öğrencinin emeğinin olduğu bu kutlamaya oturduğunuz yerden, laptop başında sönük ve sıradan olarak nitelendirmeniz doğru bulmuyorum.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • İrfan (1 hafta önce)
    Kendi topraklarimizda Afganlar, suriyeliler daha coşku ile kutluyor kendi milli günlerini. Bunların yaptıklarını kimse yapmadı bu topraklara...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • malatyalı (1 hafta önce)
    Her sene aynı muhabbet. Millet depremden çıktı halen düzen yok , iş yok.Tek derdimiz bayramdı
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Sami44 (1 hafta önce)
    Nerede o eski bayramlar der gibi, nerede o eski 23 Nisanlar, 19 Mayislar. Hepsini de gördük, geçirdik. O zamanda hepimizi stadyumlara dolduruyorlardi resmi geçit sacmalığı için. Bugun her okul kendi bunyesinde kutluyor ve daha katilimci gerceklesiyor.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Deprem olmuş evler canlar gitmiş hala neyin sönük kutlaması..Ritüele uygun.Daha önemli problemler var. Burdan bişey çıkmaz
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Halay ekibi 2 ay sonra hiçbir şey yokmuş gibi davranıyordu. Milli bayramlarimizi yok edemeyeceksiniz ! Ülkenin demografik yapısını bozmaya çalışanlara inat bu ülkedeki tehlikeli oyunları görüyoruz.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Kahraman (1 hafta önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ahmet Bey haklısınız fakat halay ekibi halay çekerken kaç ay geçmişti depremin üzerinden?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Geliyoruz (1 hafta önce)
    Az kaldı geliyoruz sarı gidecek kırmızı beysz gelecek bayramlar yeri göğü şnletecek egemenlik millétindir diye
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (1 hafta önce)
    Salona sıkıştırılmış bayram kutlamasını ve okullardaki bayram kutlamasını övenler büyük ihtimal küçük şehirlerden kasabalardan veya köylerden sonradan şehire gelenler galiba. Bu memlekette bayramların geçmişte nasıl kutlandığından tüm şehrin o gün bayramı yaşadığından neredeyse tüm insanların katılımıyla bayram olduğunu hiç görmemişler. Onun için salonda yapılan bayram kutlamasını okullarda yapılan törenlerle bayram yapıldığını zannediyorlar. Çok görmemek lazım. Malesef Malatya'yı bu geçmişinden habersiz köksüz insanlar doldurdular ve malesef heryerde bunlar var.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Adalet (1 hafta önce)
    Milli eğitimde düzgün olan ne var merak ediyorum. İl milli eğitimin şube müdürü kadrolarının birçoğu mahkeme kararı ile iptal edildi. Acı olan şu ki sınava giren onca liyakatli aday atanmayı beklerken Malatya İl milli eğitim tüm şube müdürü kadrolarına deprem öncesi ve sonrası bakanlık oluru sınavsız 76.madde ile şube müdürü ataması yaptı ama bir sendika dava açtı ve adalet yerini buldu Mahkeme bu atamayı iptal etti.Geçen hafta itibariyle bu şahıslar öğretmen kadrosuna atandılar fakat müdür bey bu kişileri hala orda tutma peşinde.İşin kötüsü içlerinde ömrü hayatı boyunca liyakat isteyen bir kadro için sınavı geçemeyen şahısların şube müdürü olarak aylardır maaş alması. Puanla atanmış ilçelerde il merkezine tayin bekleyen birçok liyakatli müdürün ahı yerde kalmaz diyorum. Sonuç olarak Malatya İl milli eğitimin tepeden tırnağa değişmesi gerekiyor.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)Adalet isimli kullanıcı yorumuna
    Ah şu 76.madde bitmedi gitti, inşallah bu sefer biter, birde bazı üst düzey kadrolara kpss puanı olmadan yapılan atamalar ve oradan memuriyete haksız geçişler mülakat sız sınavlara dayalı atamalar bekliyoruz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Yazdıklarının hepsi doğru Hocam ama bomboş bir kadro artık şube müdürlüğü...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Neyi sönük. Malatyanın en büyük toplantı salonunda coşkulu kutlama oldu. Ayrıca tüm okullarda saatler süren kutlama programları yapıldı. Hükümeti karalamaktan vazgeçemediniz. Neyin kafasını yaşıyorsunuz??
    %54
    %46
    Yanıtla
  • serpil (1 hafta önce)
    Yazıklar olsun bu şehre. Ege şehirlerine gelin de coşku görün. Resmen festival havası var buralarda. Tabi lafa gelince en büyük vatansever sizlersiniz. Gerçekten yazık.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Vatanseverlik ölçüsü bayram kutlaması mı?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bu işin kaymağını ege şehirleri yer.tabii ki festival gibi kutlama yaparlar.mevzu derin.burada iki satırla izah edilemez.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 hafta önce)
    Selahattin başkanın yokluğu
    %8
    %92
    Yanıtla
  • vatandaş (1 hafta önce)
    Neye göre sönük bir kutlama diyorsunuz her okul kendi içinde kutlama yaptı velilerin ve öğrencilerin çoğunluğu kendi okullarındaydı özellikle anaokulları cıvıl cıvıldı herhangi bir okula gitseniz bunu rahatlıkla görebilirdiniz.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Size katılmamak elde değil okullarda izlemeye gelen veliler yer bulamadı bence de gayet güzel gösteriler oldu.
    %62
    %38
    Yanıtla