SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yine Direkten Döndü!

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:58:59
Yine Direkten Döndü!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da tarım ve hayvancılık ekonomisinin en önemli kurumlarından biri olan Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde bulunan büyükbaş hayvanların Eskişehir Tarım İşletmeleri Çiftliği’ne gönderilmesi AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün girişimleri sonucunda bir kez daha engellendi.

Bir süredir ‘İçi boşaltılarak’ özelleştirileceği yönünde iddia ve tartışmalara konu olan Sultansuyu Tarım İşletmesi’ndeki büyükbaş hayvanlar 2010 yılında da Eskişehir Tarım İşletmesi’ne gönderilmek istenmiş, AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün devreye girmesiyle, bu girişimden vazgeçilmişti. 

HAZIRLIK YAPILDI 

Büyükbaş hayvanların Malatya’dan gönderilmesi girişimi 3 yıl sonra bir kez daha tekrarlandı.

Geçtiğimiz hafta içinde daha önce Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü yapan ve buradaki uygulamaları ile büyük tartışmalara neden olan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Hayvancılık Şube Müdürü Ahmet Baş’ın talimatı ile Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde bulunan yaklaşık 480 inek ve buzağının Eskişehir Tarım İşletmesi’ne nakledilmek üzere hazırlıklara başlandı. 

AĞBABA GÜNDEME TAŞIDI 

Sultansuyu Tarım İşletmesi’ndeki bu hazırlığı öğrenen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuyu kamuoyu gündemine taşımış ve “Sultansuyu Tarım İşletmesi’nin satılacağını daha önce de defalarca gündeme getirmiştik. Büyükbaş hayvanların tamamının başka bir şehire gönderilmesi özelleştirmenin adım adım geldiğinin göstergesidir. Sultansuyu tüm Malatyalıların ortak malıdır. Her geçen gün özelleştirmelerle küçültülen Malatya, bu özelleştirmeyle tarım ve hayvancılık alanında çok büyük bir darbe yiyecektir. Malatyalıları duyarlı olmaya çağırıyorum” şeklinde açıklama yapmıştı. 

ÖZ,  DEVREYE GİRDİ

Tüm bu gelişmeler sonrasında AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden ile görüşerek, Sultansuyu’ndaki süt sığırlarının Eskişehir Anadolu Tarım İşletmesi’ne gönderilmesini engellediği öğrenildi. 

TİGEM Genel Müdürü Bilden’e Sultansuyu Tarım İşletmesi’nin Malatya şehir ekonomisi açısından önemini anlattığı ve bu işletmenin içinin boşaltılmasının kabul edilemeyeceğini söylediği öğrenilen AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün bu talebini uygun gören TİGEM Genel Müdürlüğü, hayvanların nakli konusunda verilen talimatı iptal ettiği belirtildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız