SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Şehir 'Yaptıklarınızı' Unutmayacak Sayın Gevrek!

Bu Şehir 'Yaptıklarınızı' Unutmayacak Sayın Gevrek!
A- A+ PAYLAŞ

Eralp YALVAÇ

Öncelikle belirtmek isterim ki bu bir eleştiri yazısı değil, tespit yazısıdır, tarihe not düşme yazısıdır.

Özellikle son 3 yılda Adil Gevrek’i eleştirmek,  hatta maalesef yer yer hakarete varan ifadelerle tepki göstermek sıradanlaşsa da ortada bir çözüm yok.

malatyahaber.com olarak sorunun sportif başarı ya da başarısızlık olmaktan çok, kulübün şeffaf olmayan bir yönetime, daha doğrusu, yanlış olduğu artık ayan beyan ortaya çıkan tüzükle ‘dokunulmaz’ hale getirilen mevcut başkanının insafına terk edildiğini ve böyle bir yönetim anlayışının son derece sakıncalı olduğunu henüz kimse Adil Gevrek eleştirisi yapmadan çok önce, Yeni Malatyaspor’un başarılı olduğu bir dönemde yazmıştık. 

Tüm bu sorunları bilmemize rağmen şehrimizin takımına basın olarak elbette destek vermeye devam ettik:

https://malatyahaber.com/haber/yeni-malatyasporda-bir-oldu-bitti-daha-mi/

https://malatyahaber.com/eralpyalvac/bos-tribunler-bu-sehre-bu-takima-yakismiyor

https://malatyahaber.com/haber/bu-bir-gevrek-etkinligi-degil-malatya-ve-guvenlik-isidir/

Son iki ay hariç, yukarıda linkleri yer alan haberler dışında bülten haberleri harici bir Yeni Malatyaspor eleştirisi okumadınız malatyahaber’de.  Çünkü takım hep kılıç üstünde, hep zor durumda, hep yöneticisi ve yanlılarının, sorumluluğu yıkabilecek birilerini aradığı  koşullar vardı. Yine, şehrin üst düzey yöneticileri, siyasileri, bu şehir sayesinde büyük paralar kazananlar, gerektiği ciddiyetle yaklaşmamayı, ortadaki soruna göz yummayı seçince ve felaket senaryosu zaten gerçekleşmekteydi.

Adil Gevrek, uzun süredir ekranlarda görünmezken birden bire Antalya’da kulübün kamp yaptığı otelde arkasına futbolcuları ve teknik adamlığından çok şovmenliği ile öne çıkan dönemin teknik direktörü Sumudica’yı da yanına alıp adeta ‘’aklı olan insanların aklı’’ ile dalga geçerek garabet bir toplantı ile gündeme geldi; ardından yine ortadan kayboldu. Adil Gevrek’in ortadan kaybolmalarına spor camiası alışıktı zaten. 

Çok konuşan Sumudica’dan sonra takım kaptanı Adem Büyük hoca yapıldı; daha sonra o da takımdan ayrıldı vs..Bunlar küme düşmesi artık neredeyse kesinleşen bir takımdaki küçük ayrıntılar. 

Üç gün önce Adil Gevrek’in şahsi aracı ile kaza yaptığına dair bir haber paylaşıldı Yeni Malatyaspora’a ait sosyal medya hesaplarından. Ancak altındaki yorumlar maalesef tamamen beddua minvalinde..! Adil Gevrek, böyle insanî bir durumda bile tepki toplamayı başarıyorsa, bir durup düşünmesi gerekmez mi? 

Yaklaşık 8 yıldır Yeni Malatyaspor’a başkanlık yapan birinin, ‘’efsane başkan’’ olarak anılması şansı var iken, Adil Gevrek yaptığı sayısız hata ve koltuğa yapışıp bir türlü bırakmamasından, bırakamamasından kaynaklı olarak istenmeyen adam konumunda artık. 

Peki Adil Gevrek ve Yeni Malatyaspor nasıl bu duruma düştü?

Adil Gevrek hiçbir zaman samimi olmadığı gibi başarılı olduğu dönemlerde dahi gerçekleri söylemedi! Açık davranmadı, şeffaf bir yönetim yürütme konusunda hiçbir çabası olmadı. 

Transfer gelirleri ve giderleri başta olmak üzere kulübün gelir-gider muhasebe yönetimi her zaman soru işaretleri yarattı. 

Adil Gevrek kulübün desteklenmediğini söyledi; bu durum bazı zaman dilimleri için doğru olsa bile, çoğunlukla, kulüp maddi anlamda Adil Gevrek’e rağmen desteklendi.

Adil Gevrek’in, ara transfer döneminde kulübün transfer tahtasının açılması yardım talep ettiği belediye ve diğer yetkililere, gerekli paranın çok üstünde bir rakam telaffuz etmesi sonrasında, inandırıcılığını tümüyle kaybettiği yönündeki iddialar yaygın biçimde dillendiriliyor. 

Birçok tanınmış ve finansal bakımdan güçlü iş adamının, Adil Gevrek’e güvenmediği için Yeni Malatyaspor’a maddi yardım ve sponsorluktan kaçındığı da bilinen bir gerçek.

Birçok başkan adayının yönetime talip olmasına rağmen, Adil Gevrek’in, uygun zamanlarda hiç başkan adayı yokmuşçasına bunlara karşı çıkıp, kulüp ‘göçtükten’ sonra ‘aday varsa bırakayım’ demesi aslında hem yönetsel hem de finansal bir iflasın da habercisiydi. 

Ancak son üç yıldır, Divan Kurulunun, taraftar ve bazı siyasetçilerin dahi bırakmasını istemesine karşın, kulübü anlaşılmaz sebeplerle bırakmaması, futbolculara yapılacak ödemelerin her dönem aksatılması ve kulübü kendi şahsi mülkiyeti gibi görmesi ve nihayet,  başkanlıkla ilgilenen iş adamlarından kulübün anahtarını bırakması için yerine getirilemeyecek taleplerde bulunduğu iddiası, Adil Gevrek’i istenmeyen adam konumuna getirdi.

Neticede Yeni Malatyaspor finansal ve sportif anlamda, aşılması çok zor bir darboğazda olduğunu, hatta ligden düştüğünü üzülerek söyleyebiliriz.

Her ne kadar spor ile siyasetin birbirinden ayrı düşünülmesi gerekse de her iki kurum, ülkemizde tamamen iç içe geçmiş durumda. Zaten ülke futboluna bakınca da bu durumu rahatlıkla gözlemlemek mümkündür. Hatta kulislerde, siyasi çekişmelerin takımın düşmesine neden olduğu vurgusu da yapılıyor. 

“Yeni Malatyaspor bu duruma düşerken, siyasetçiler ne yaptı?” sorusunu da gündeme getirmem ve kısa da olsa değerlendirmek gerekir elbette.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AKP Malatya Milletvekili – MKYK Üyesi Bülent Tüfenkçi’nin,  Adil Gevrek ve kulübün gidişatından rahatsız oldukları ve birçok adım attıkları ancak neticeye ulaşamadıkları biliniyor.

CHP Malatya Milletvekili – Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın takımın bu haline tepki göstererek özellikle iktidar vekillerine ‘’takımı arka bahçeniz yaptınız şimdi çöküşünü izliyorsunuz’’ demeci de hafızalarda duruyor halen. 

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, başından beri Adil Gevrek’e karşı en net tavrı koyan siyasetçi oldu. Fendoğlu, 2021-2022 sezonunun başından itibaren, hatta geçen sezonda bile Adil Gevrek’in görevi bırakması gerektiğini savundu; kulüp hesaplarının incelenmesi için savcıları ve diğer kent yetkililerini göreve çağırdı. Ama bu çabalar ve çağrılar karşılıksız kaldı. 

Peki geri kalan siyasiler Yeni Malatyaspor küme düşerken ne yaptı?

Hakan Kahtalı’nın görüldüğü kadarı ile Yeni Malatyaspor ile ilgili herhangi bir çalışması olduğuna dair bilgimiz yok. 

Kulislerde bu zamana kadar Adil Gevrek’i Ahmet Çakır ve Öznur Çalık’ın desteklediği konuşuluyor. 

Malum sebeplerle (kardeşi MTÜ Rektörü Aysun Bay Karabulut kaynaklı) oldukça sıkıntılı bir dönem geçiren Öznur Çalık’ın, omuzlarında bir de Yeni Malatyaspor’u küme düşmesi yükünü taşıması zor görünüyor. 

Sezon başından bu yana, en son Altay maçında  haksız penaltı kararıyla görüldüğü gibi, hakemlerin Yeni Malatyaspor’a yönelik adaletsiz tutumuna, takımın haksız kararlarla adeta doğranmasına hak ettiği sertlikte ve kişilikte bir tepki verilmemesi de Yeni Malatyaspor’un bugünlere gelmesinde önemli rol oynadı. 

Yeni Malatyaspor Süper Lig’e çıktığı yıldan bu yana her sezon sonunda, kritik sonuçlarla kurtuldu; bir defasında ise koronavirüs koşullarının ülkede yarattığı ortamdan faydalanarak ligden düştüğü halde, ligde bırakıldı. 

Yani, Adil Gevrek’in Yeni Malatyaspor’u bir sezon dışında taraftara rahat ve keyifli bir sezon sonu yaşatamadı. 

Ali Ravcı’nın gönderilmesinden sonra getirilen Sportif Direktör İzzet Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın akrabası olduğu ve ‘bazı siyasileri engellemek’ adına bu akrabalık ilişkisinden medet umulduğu, ancak bu hikayenin sonunun da kısa sürede hüsranla bittiğini hatırlattığımızda, Yeni Malatyaspor’un nasıl bir yönetim anlaşıyla ‘idare’ edildiğini ve bu noktaya neden geldiğini anlamak biraz da kolaylaşıyor. 

Bu sezona başlamadan önce transfer döneminde, kaliteli oyuncuları gönderip yerine kulübü 2. ve 3. Lig düzeyinde futbolcularla dolduran Adil Gevrek, takımın yedek kulübesini Süper Lig’de oynayamayacak, 1. Lig için bile yetersiz isimlerle donattı. Bu ucubeliğin sonucunda, çok kritik maçlarda, teknik direktörlerin sağlam hamleler yapmasını, oyuncu değişikliği yaparak sonuç almasını engelleyen bir tablo yarattı. 

Neticede birçok yanlışlık, umursamazlık dizisi ile Yeni Malatyaspor bu ligden düştü ya da düşürüldü; üstelik potaya girdikten sonra düşmemek için hiçbir çaba göstermeden bir an olsun umut vermeden.

Ancak küme düşmeden daha büyük büyük bir tehlike bekliyor bizi. O da şu an amatörde yer alan Malatyaspor’un akıbetine benzer bir akıbetin yaşanması ihtimalidir. 

Yeni Malatyaspor, eğer ciddi tedbirler alınmaz ise hem mali yönden hem sportif yönden yok olacak ve bir alt lige düşmekle de kalmayacak. 

Sezon sonunda Yeni Malatyaspor’un -eğer kalmışşsa- sponsor yayın gelirleri ve futbolcu satışından gelecek gelirlerinin kesinlikle emin ellerde muhafaza edilerek gelecek sezonun planlamasının bugünden yapılması lazım. 

Düşmekten kurtaramadık bari yok olmaktan kurtaralım!

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

54 yorum yapılmış

  • turan (2 yıl önce)
    türkiyede belediyeler spor takımlarına bakarlar daha önceki belediye başkanları bakıyorlardı şimdikileri bakmadı başkanda yanlız kaldı ne yapsın sahipsiz malatyaaaaaaaaaaaaaa....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ankara malatyalı (2 yıl önce)
    beter olun efsaneyi batırdınız tesislerden attınız yetmedi yeşilyurt tesislerinden attınız beter olun zerre üzüntüm yok şu an çakmasporu destekleyen taraftarından tut yöneticisine kadar efsane ayaklandığındsa maçlara gelmessiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap (2 yıl önce)
    sadece gevrek'in mi yaptığı veya yapmadığı?
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Malatyalı haydar dayı (2 yıl önce)
    Kimseyi umursamaz tavırlarla takım yöneten zatlar ve onun futbol takımını ben Malatyalı olarak istemiyorum... Olan oldu Malatyalı olarak bir türlü ısınamadığımız ADİL GEVREK YENİ MALATYASPOR adlı takımı Malatyada istemiyoruz bu saatten sonra toplarını İstanbulda oynasınlar......!!
    %73
    %27
    Yanıtla
  • sezer (2 yıl önce)
    kininde boğulasın gevrek malatyamızı ne hale getirdin
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyasporlu Mücahit (2 yıl önce)
    Efsane Malatyaspor'un başta eski başkanlar, Amatöre düşünce ancak parası aklına gelip bizi FIFA'ya şikayet edenler oyuncular, Sırf BELEDİYESPOR (YMS için Rahmetli Nurettin Soykan'ın yaptığı tesisi efsanemizden alan belediyeler, buna göz yumup sanki MALATYASPOR kapandı gözüyle bakan medya, Pazara değil mezara kadar diyip bırakan taraftarlar... Hepinize YAZIKLAR OLSUN. Alın Efsane dimdik AYAKTA...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Cezmi yıldırım (2 yıl önce)
    Malatya spor'a bile bile lades yapıldı. İnsan Malatyalı okarak üzülüyor. Bir inat ve kapris uğruna Malatya spor bozuk para gibi harcandı.Yazık değilmi Malatyamız insanına takımı bu hale getiren baba yiğitler vicdanınız hiç sızlamadımı ? Mutlumusunuz. Sizde nasıl bir Malatya'lılık duyğusu var ki takımın göz göre göre düşmesine seyşrci kaldınız hiç birinizi kılı kıpırmadı. Azda olsa Malatya sevdası olan aziz hemşehrilerimiz yaptığınız bu iyiliği unutmayacaktır.Adil Başkan takımın durumu iyi değil bu işi bırak Malatya'ya gönül veren Malatyamızon derdi ile dertlenecek insanımıza bilerek fırsat verilmedi. Gününü gün etti lay lom ile zaman öldürüldü Malatya sporumuzun düşmesine de seyirci kalındı. Malatyamızın dilinnden anlayan derdi ile dertlenecek Malatyalı insanımıza maalesef fırsat verilmiyor.El elin kaybolan kuzusunu Türkü çağırarak Malatyamıza da her alanda maalesef bunlar yapılıyor.Malatyalı bunları hak etmiyor. Malatya insanımız gerçekleri analiz ederek görmeli hastalık belli ancak teşhis ve uyğulamalar yanlış. Güzel ve can Malatya titre ve kendine dön. Yoksa bı sular ile bu değirmen dönmez. Bütün hemşehrilerime sevgi sayğı ve selamlarımı sunuyorum.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • hocam malatyaspor demesen belediye spor desen iyi olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Her kelimesine kadar doğru (2 yıl önce)
    Baştan sona doğru tespit.Ama ne hikmetse Malatyaspor ile yeni malatyasporun düşmeleri yok olmaları aynı benzer yönetimlerle oldu.Halen bu yönetimi destekleyen bedava maç seyretme uğruna yanlışları görememiş 3 kuruşa takımı satmış bazı sözde taraftarlar dahi varken bu doğruları kimse görmek istemiyor.Ve ne yazık ki Malatyaspor taraftarlari Malatyasporla sahip çıkmadı kenarda seyretti iki tane sosyal medyada yanlı taraf yapan yönetimin yanlışlarını algı ile sosyal medyada örtbas eden kapatanlara karşı bu takımın asıl taraftarları meydanı boş bıraktılar mecburen boş olan yerlerinde eni boyu bir tıfıl kendini Malatyaspor taraftari ve ileri geleni sayanlar doldurdu çok yazık oldu bu takım seneye averaj takımı olur.Her maçımızı gelen vurur giden vurur şeklinde olacak gibi görünüyor.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    öncelikle Eralp YALVAÇ'a teşekkür ederim ama Eralp YALVAÇ bey bu yazılanları okuyan adil gevrekin umrundamı. aslında burda sadece adil gevrek eleşrilmemeli yönetim de olan bütün yöneticileri de eleştirmek lazım. insan da karakter olur.. insandelikanlı olur ama biz malatyaspor taraftarları da bunları delikanlı olmadıklarını bildiğimiz için bizlerde bunları kalaya almıyoruz. bizler erkek ve delikanlı insanları ciddiye alırız. ben şahsen istenmeyen yerde durmam çeketimi alır giderim. taraftar istemiyor.. milletvekilleri istemiyor. belediye başkanları istemiyor ya arkadaş istenmeyen yerde neden durur anlamadım.. şunuda söylemeden geçemiyecem 1966 yılından 2022 yılına kadar yani gerek efsane malatyasporun gerekse yenimalatyasporun sayseinde mal. mülk mekan ve servetine servet kattıysa allah belasını versin sürüm sürüm sürünsün. cenabı allah ne diyor her şeyle yanıma gel ama kul hakkıyla gelme. eğer kul hakıyla gelirsen bu dünyada ciğerini yakarım öbür dünyada canını.. ciğer yakmak ne demek en sevdiğin karına çocuğuna amansız hastalık verir eyvah dersin.. canı yakmak ne demek öbür dünyada cayır cayır yanmak demek. malesef malatyada adil gevrek sayesinde futbol bitmişttir. diğer yöneticiler de adil gevrek gibi vasıfsız kişiler zaten yöneticiler halbur üstü olsalardı istifa ederlerdi... malatya halkı nasılki efsane başkan nurettin soykanı ve mehmet yaşar çerçiyi başarılarından dolayı unutmuyursa. adil gevrek ve yönetiminide başarısızlığından dolayı unutmuyacak. tarih sizleri af etmieyecek malatya halkına ve malatya kentine kara leke olarak geçttiniz..
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Hüsamettin Alkale (2 yıl önce)
    Adamın umurunda değil adil gevrek artık gitsin takım düştü zaten daha ne istiyorsun
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet Çalışkan (2 yıl önce)
    Gayet doğru ve yerinde tesbitler. Zaten uzun zamandır bu konu gündemdeydi. Adil Gevrek 'in her nedense koltuğu bırakmaya niyeti yok bu tamam da her nedense yönetim kurulu üyeleri de cesaret edip istifa etmediler, edemediler veya ettirilmediler. Zaten bazı siyasilerin Adil Gevrek 'in yanında oldukları ona cesaret verdikleri gün gibi ortada. Gün ola harman ola.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • taner (2 yıl önce)
    Eralp helal olsun aslan gibi bir yazı olmuş kalemine sağlık bu adam yine anlamaz
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Adil Gevreğe destek verenler olmasaydı bu kadar cesaret bulamazdı, kendisine Mezarcı denilen sayfayı mı desem taraftarları mı desem…
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Yazik oldu malatyaya, malatyaspora. Bir adil gevrek e soz geciremedi koca sehir. Cok yazik
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Hoca 444 (2 yıl önce)
    Malatya'da ahdı vefa yok... dün amatörde Arapkir sporla maç yapan eski Malatyaspor umuz vardı.. onu bu duruma düşürenler önce onu sorgulasin yeni Malatyaspor a en büyük hizmeti adil gevrek yapmıştır..
    %34
    %66
    Yanıtla
  • 1647293207 (2 yıl önce)Hoca 444 isimli kullanıcı yorumuna
    Sende a.gevreğe çok büyük hizmetlerde bulundun.Farkında değilsin.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • 1647771465 (2 yıl önce)Hoca 444 isimli kullanıcı yorumuna
    güzel söylemişsinde çakmaya malatyaspor demesen daha iyiydi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Arkadaşlar ben bu takım Süper liğe çıkmasın diye çok dua ettim ama çıktı ve rezil oldu Malatya insanı kadirşinas insanlar.ama bu parti olsun.takımın başında olan insanlar kendi menfaatlerini düşünen insanlar.her maçta seyirciyi hastanelik eden bir takım profili kurdular.Ceplerini doldurdular.Ama ilerde bin pişman olacaklar.siyaseti futbola katmıyalım.İkiside ayrı kulvarda olan kurumlar.yazık oldu Malatya insanına Malatya kadim bir şehir ama bütün yöneticiler.yabancı onun için sizi düşünmeye davet ediyorum.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Farkeder mi? (2 yıl önce)
    Bu şehir seni hiç unuturmu ?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • uğur tn (2 yıl önce)
    Tabi şu durumda kimse dua etmez ! Etmez çünkü koca takımı batırdı hemde bile isteyerek.Gider mi gider! Sezon sonunda takım küme düştükten sonra merak etmeyin kaçarcısna bu şehiri terkedecektir adil başkan ama dediğim gibi çok kötü anılacak bu şehirde o'da kötü anılacak,o'nun yartakçılığını yapanlarda hayırla anılmayacaklar bu şehirde.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ilker (2 yıl önce)
    Malatya'daki durumu gayet iyi tesbit etmişsiniz bir benzeri izmirin şanlı şerefli kulubü Göztepede yaşanmaktadır. Göztepe vebaskan m.sepilide derinlemesine inceleyip ya,arsanız.sevinirim
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Onur K (2 yıl önce)
    takımıda yedi koca bir şehrin hayallerini de yazzıklar olsun
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Meymenet yok mübarek
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Selehattin arica (2 yıl önce)
    Sözlerinizde haklı olmanın bir anlamı yok kardeşim.oldu bitti sahipsiz olan malatyamiza yapilan kötülüklerin son hamleside yapıldı. Malatya nın siyasetçileri ancak secim zamanı ortaya çıkar şovmenlik yapar sonrasında da silinir giderler. Bizlerse her zaman şak şak la karşılarız bu basiretsiz insanları. Sonuç ta bir elazig kadar adam secemedigimizi söyler dururuz.elimiz koynumuzda boynumuz bükük kalakalırız
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hasan Karabulut (2 yıl önce)
    Adil Gevrek'in kulübü kendi malı gibi kullanmasının nedeni, siyasilerin kendisine olan desteğinin yanısıra Malatya halkı ve kamuoyunun yeteri kadar tepki vermemesini de ekleyebiliriz. Bir kaç duyarlı insanının tepkilerine karşı en sert bir şekilde aynı siyasi düşüncede olan kişilerin tepkileri ile karşılaşıldı ve ne yazık ki "Yapıyorsa da benim adamım yapıyor" anlayışıyla hareket edilerek hem destek hem de cesaret verildi ve maalesef yakın siyasiler de destek verdi. Tabii bunlar karşılıksız değildir diye düşünüyorum. Sonuçta Yeni Malatyaspor'un sırtından geçinen geçinene oldu ve sonuçta Malatya adına artık sporun esamesi kalmadı ve Malatya'nın her yönüyle kaderiyle oynandı. Götüren götürdüğü ile bizlerde içimizdeki acımızla kaldık.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Cumhur (2 yıl önce)
    Sn Editör benim yorumumu neden yayımlamıyorsunuz?Aklıma sizinde bu işte dahliniz olduğunu düşündürüyor. Ben hür irademle yorum yapıyorum. Birilerin yönlendirmesi ile aklımı satmıyorum.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • ufuk (2 yıl önce)
    Yaklaşık 3 yıldır tüm sosyal platformlarda yazıp durdum. Bu takım Malatyanın öz takımı yani Malatya belediyespordur. Bu takıma başta Selahattin Gürkan olmak üzere siyasilerin sahip çıkması gerekiyordu. Ama onlar ne yaptılar meydanı Adil Gevreğe bırakarak çiftlik misali şahsi öz malı gibi kullanmasına sebep oldular. Ve bakın 2 ay sonra istifa edip enkazı Büyükşehirin kucağına koyacak. Suç adil gevrekte değil onu başıboş bırakanlarda..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatya (2 yıl önce)
    Malatya yaptıklarını unutmayacak sayın başkan sayın milletvekilleri de malatya unutmayacak bunların yaptıklarını
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Bülent (2 yıl önce)
    3 yıldır tüm sayfalarda yazıyorum Adil Gevrek takımı kapanmaya götürüyor diye fakat elimizden birşey gelmiyor adam bildiğini okuyor
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Cumhur (2 yıl önce)
    Başarısızlığı kabullenmek kolay degil.Sn Eralp analizinizin eksikleri olduğunu düşünüyorum. Daha önce belirttiğim sorulara cevap arıyorum. 1.Sergen hoca döneminde takım ilk 8 içindeyken K.Oren kupa maçında 1-0 öndeyken yönetim aleyhine baskan aleyhine kim veya kimler tezahürat yaptırdı? 2.Kulüp binasina kim veya kimler kurşun sıktırdi? 3.Yine aynı dönemde sosyal medya kullanılarak başkana çeşitli algılar oluşturarak baskı kurmaları kim veya kimler tarafından yapıldı? 4.Oncelikle Bld.Baskani ve siyasilere baskı kurularak takım aleyhine tavır almalarını kimler yaptı. 5.Yanlışlarin yanında doğruları göz ardı eden basın başkana neden tavır almaya başladı? Cevabını almak istediğim sorularla birlikte tabiiki baskanda hata yaptı veya yaptırıldı. Bana göre en büyük yanlışı medyayı ve sosyal medyayı etkin kullanmaması kendini yeterince aklayamamasi,şeffaflık hususunda yeterli olmaması. Oysa ki her önüne gelene hesap vermek mecburiyetinde olmadığı, hesapların denetim kuruluna genel kurula ve istişare kuruluna verileceği bunun yanında TFF veUEFA'ya dönemsel mizan verme mecburiyetinin olduğunu çıkıp söyleyemedi. Futbolcu satışlarında hile olacağını düşünmüyorum çünki satışlarda karşı kulüp var menejerler var sözleşme ile ilgili çalışanlar var. Sonuç olarak Türkiye sıralamasında ilk 50 de 4 ismi olan Malatya başa oynamalıydı malesef birileri ( menfeat çeteleri) takımın içine elini sokup amacına ulaştı. Burda mevzuu Sn Adil Gevrek değil olan bu takıma gönül verenlere oldu.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • paşa44 (2 yıl önce)
    Yazık, bir ömür hayır ve dua ile yad edilmek varken kalan ömür beddua, vebal ve ahlarla geçecek. 2014 yılından 2020 Ocak ayına kadar başarılı sayılabilecek bir başkan profili çizen ancak nedendir bilinmez depremden sonra 180 derece değişen, takviye isteyen her hocayı gönderen, bonservisi elinde boş beleş futbolcularla nasıl olsa idare ederim diyen ama nedendir bilinmez iyi bir takım kuramamasına rağmen borç batağına saplanan, siyasilerin destek vermeyeceğiz, istifa et açıklamalarına rağmen intikam alırmış gibi takımı uçuruma sürükleyen akıl tutulması nasıl yaşandı anlamak mümkün değil. Oysa herkes uyardı, bırak, olmuyor dedi ama o hata ve yanlışta ısrar etmeye devam etti. Son bir ay içinde üç hocayla anlaşılma rekoru kırıldı, takımın lig tv faturasını ben ödedim diyen ve gönderilen Hikmet Karaman'ın şu anki Kayseri'sine bakın, bir de bize bakın. Keza 2 sezon önce yine bizimle küme düşen Konya'ya bakın bir de bize bakın. Nereden nereye? Bu hasta iyi olmaz. Bu saatten sonra bu takımın sonu efsane Malatyaspor'dur yani bu borçla amatöre kadar gider, Şehrin ileri gelenlerine düşense şu anki Yeşilyurtsporla efsane Malatyasporumuzu birleştirip efsane Malatyasporumuzu süper lige çıkarmaktır.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • 1647262766 (2 yıl önce)paşa44 isimli kullanıcı yorumuna
    Paşa 44 yorumunuz için teşekkür ederim bu yorumun üzerine yorum yapılmaz diyorum.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Gül ağacı (2 yıl önce)
    Bundan sonra ne yapılabilir o nu planlamak lazım, bu ölü Malatya nın ölüsüdür bu cenazeyi de Malatya lı kaldırır, hay di, herkes elinden geleni yapmalı , bu işe talipli Cengiz Günaydın bey le bir çözüm bulunur zannediyorum. unutmamak lazım yiğit düştüğü yerden kalkar.....................
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Bu saatten sonra hiçbirşey yapılamaz, alacaklılar tff ve uefaya gider tüm gelirlere el konulur transfer tahtası kapanır son sürat amatöre kadar düşer, sezon sonu başkan para edenleri satar yüklü miktar alacak çıkarır, bırakır gider kimsede o borcu ödemez ödeyemez, yeni bir durum değil bu filmi daha önce de izlemiştik
    %100
    %0
    Yanıtla
  • inşallah beter olurlarr onlar değilmi efsaneyi sokaklara atan beter olsunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Son derece haklı bir yorum.3.ligdeki belediye takımını süperlige çıkarıp,UEFA kupasında oynattığı için Başkan hiç unutulmayacak.Beş büyüklerle sahamızdaki maçlarımızda bile yarısı boş tribünlere süperlig maçı izlettirdiği için başkan suçludur.Bursaspor tff 1.lig maçlarını bile 33,000 seyirciyle oynarken.başkan boş tribünlere gazel okuttuğu için yine suçludur.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • 1647261178 (2 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    82 yılından itibaren bütün deplasmanlara simitle bazen evden aldığım çökelek dürümüyle giden taraftarım,unutamadigim maclardan Kayseri deplasmanında 5 saat sicim gibi yağan yağmur altında maç sonucunu bekleyen ,İskenderun deplasmani dönüşü bozulan minibüsü tamir ettirmek için saatlerce yolda kalan bir taraftar olarak bu başkan döneminde toplam 30 civarında maça gittim şeffaf olmayan kulübü borç batağına götüren bir başkanın döneminde maçlara gitmeme kararı aldım , bu takımın şampiyon olmasında sayın vekilimiz Ahmet Çakır'ın katkısı unutulamaz, maalesef bugün ise başkanı orada tutan vekilimiz sayın Ahmet Çakır'ın başkandan desteğini çekmemesi başka bir deyişle siyasi çekişmeler sonucu takımımızı bırakın 1.ligi Malatya amatorune göndereceğiz,bunu önlemek için derhal kongreye gidilmeli kulübün borçları ortaya konmalı elimizde kalan ve bize bonservis bedeli kazandiricak bir kaç futbolcu satılarak borçlar ödendiği kadar ödenmelidir oluşacak yeni yonetim,belediye ve Malatyalı değerli iş insanlarinin katkıları ile şampiyonluğa oynuyacak bir takım oluşturulmalı diyorum, diğer bir konu bizim sayın Adil gevregin kişiliği ile herhangi bir sorunumuz olamaz ,bizim sorunumuz kulübün kötü yönetilmesi ile ilgilidir,futbolda dün yoktur bugün vardır bu taraftar 80li yıllarda başarı olmadığı zamanda efsane başkanımız Rahmetli soykani istifaya davet etmişti diyorum.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • 1647262879 (2 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Başkanın 3 yılda bu takımı ikinci kere küme düşürerek de unutulmuyacak.Başkanın Türkiyenin futbolcu satışlarından en çok para kazanan 3.klübün başındaydı 2020 de(7.000.000€ )para kazandı ama o zamanda hala borcu vardı!buda unutulmuyacak.Başkanın Türkiye süper liginde bulunduğu 4 yıldır hep ligin en ucuz transferini yapıp ters orantıyla borçlarını katladı. Bu da Unutulmuyacak.Son iki yıldır başarısız olduğu halde doğal olarak ,istifasını isteyen taraftara saldırdı.Genelde taraftar saldırır ama burada tersi oldu , hiç unutulmuyacak..Hakemlerde insandır hata yapar diye bu sözü Türkiyeye ilan edip,daha sonra maçta hakemi hata yapıyor diye yumrukla saldırıp,TFF Yİ Takıma bela edip,Malatya şehrini Türkiyeye bayrak ettiğini de unutmuyacak.Daha geçen yıl Malatya belediyelerinden aldığı 20 trilyonu ne oldu?Bu da unutulmuyacak.Getirttiği T.direktörler ulusal tv lerde,Malatyasporun beş kuruş parası olmadığını tesislerdeki digitürkün bile kapalı olduğunu,ceplerinden para harcıyarak açtırdıklarını anlatıp durdular,giden tüm futbolcular aylardır para almadan oynadıklarını günlerce medyada söylediler.Giden oyuncuların bir kısmı bu klübü fifaya şikayet etti.Parasını vermiyeceğin oyuncuyu neden transfer edersin.Klübün geleceğini neden tehlikeye atarsın buda unutulmuyacak. Transfer diye 2. ve 3. ligde afrikanın köylerinden topladığı güya futbolcuları tekrar getirdiği yerlere kiralatıldı.Unutulmuyacak.Gelelim asıl meseleye,başkanın rahmetli nurettin güven gibi cebinden mi para harcıyarak klübü yönetti? Sıfır klüp 4 yılda ne hale geldi?Bu da unutulmuyacak.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • 1647272272 (2 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Bu başkanın yalakaları da hiç unutulmayacak
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (2 yıl önce)
    Sizi gidi menfaatci yancilar sizi ,sizi adil gevrek trolleri sizi hala masa başında yüzde yüz doğru olan yorumlara beğenmeme linkini işaretleyerek katiliyorsunuz.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mert (2 yıl önce)
    Bana göre eksik kalmış, bu duruma ek olarak sosyolojik unsurlarda eklenmeliydi. Bakın 3 büyüklerde bazı konularda taraftarın istediği yapılmak zorunda kalınıyor. Taraftar "Sahipsiz Malatya" diye slogan atıyor 10 dakika sonra aynı taraftar "Malatya'nın sahibi Derebeyleri" diye slogan atıyor. Ben anlamıyorum, bana göre Malatya halkınında bu kötü gidişe dur diyememesi var. Halkın isteğine hiçbir siyasetçi arkasını dönemez. Trabzonsporda böyle bir durum olsa ne olurdu acaba .. Neyse kent bilincimizin yok olduğunu anlatıyorum. Malatya'da Malatyalı kalmamış bu kadar göç alıp bu kadar göç verirse olacağı buydu. Bu saatten sonra serbest düşüşteyiz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Çok doğru bir tespit, başkanın şahsına hiç bir zaman hakaret etmedim. Ama en başarılı olduğu dönemde de hep güvenmedim, bir çok konuda olduğu gibi burada da çok haklı çıktım maalesef. Keşke ben yanılsaydım da takım bu hallere gelmeseydi
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Aydın (2 yıl önce)
    Sadece Adil Gevrek mi? Siyasilere ne demeli. Onları unutalım mı?En büyük zararı siyasiler vurdu.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Haluk Çetinoglu (2 yıl önce)
    Peki madem kimse destek vermiyorduda neden bu adamın hiç bir vasfı yokken, bildiğimi kadarıyla Bülent Tüfenkçi sayesinde sayın Cumhurbaşkanımız ile randevu alınıp Öznur hanımla gittiler??
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya (2 yıl önce)
    Yahu Eralp biz bu adamın yaptıklarını unutsak nolur unutmasak nolur. Olan olmuş zaten, neye yarayacak? Hesap mı verecek? Bedel mi ödeyecek? Her şey yanına kâr kalacak.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya Sevdalısı (2 yıl önce)
    Güzel bir analiz olmuş, Son cümleyi daha çok beğendim. Giderayak kulübün gelirlerine el koyup onları alıp Yeni Malatyaspor u maddiyatsız bir şekilde birinci lige terk etmek daha sonra maddiyatımız yok deyip amatörlerle takımı götürmeye çalışmak daha sonra ikinci lig, aynı sitem üçüncü lig Yeni Malatyaspor a icralar sonra amatöre gönderip. bir şehrin en büyük ortak paydası olan Yeni Malatyaspor u bu konumlarda görmek istemiyoruz...Takım gitti değerlerini kurtaralım... Eğer takıma sahip çıkılırsa yeniden süper lige dönme şansımız olur. Veya birinci ligde onurlu bir takım olarak yaşama şansımız olur...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Bu takim adil gevregin degil malatyanin takimi adil baskan 7 yil iyi yoneti sezon basi siyasi vekiler belediye baskanlari takimin dusmesini baskanin basarisiz olsun diye eyleme basladilar ve basardilar yani bu eylem malatyaya zarar verdi
    %25
    %75
    Yanıtla
  • 1647227782 (2 yıl önce)44malatya isimli kullanıcı yorumuna
    7 yılı kimse görmedi sen gördün, böyle devam edin
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Arkansas ben adil baskani savunmuyorum Benin derdim yeni malatya sporun kumeye dusmesi kim yonetirs yonetsin Burda yanlis olan takima maddi yonden destek olunmadi baking gaziantepe sivasa yillardan beri superligde oynuyor
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Parayı siz verin hesap sormayın hiçbir şeye karışmayın ben yöneteyim, niye? Bir işletmeniz olsa biri bunu size teklif etse ne yapar ne düşünürsünüz? Burada da aynı durum sözkonusu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 1647293369 (2 yıl önce)44malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Malatyanın takımı demek.Biz Malatyada yaşıyoruz. Bizim niçin bundan haberimiz yok!
    %50
    %50
    Yanıtla
  • 1647431839 (2 yıl önce)44malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Takımın gelir gider dengesini bozup şaibeli şekilde borçlandırırsan, futbolcu alacaklarını zamanında ödemez kafana göre takılırsan kafana göre transfer yapar bırak denildiğinde bırakmaz her sıkıştığında belediyelerden yardım istersen kimse kusura bakmasın öyle bir dünya yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (2 yıl önce)
    Yazılanların altına yüzbin defa imza atıyorum.
    %77
    %23
    Yanıtla