SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS 6 Futbolcu İle Yollarını Ayırıyor

A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 2020-2021 sezonuna hazırlanan Yeni Malatyaspor’da transfer çalışmaları hız kazandı. Yönetimle bir araya gelerek, transfer çalışmalarında izlenecek yol haritasını belirleyen teknik heyetin bazı futbolcularla da yolların ayrılmasını istediği öğrenildi.

2019-2020 sezonunu sıkıntılı geçiren, 2020-2021 sezonunda ise aynı sıkıntıları yaşamak istemeyen Yeni Malatyaspor’da transfer çalışmaları titiz bir şekilde yürütülüyor.

Bu sezon yabancı oyuncu transferinde rotayı Güney Amerika’ya çeviren sarı siyahlılarda, yolların ayrılacağı futbolcularda netlik kazanmaya başladı.

Sarı siyahlı takımda, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun yönetime sunduğu rapor doğrultusunda, Fenerbahçe’den transfer edildikten sonra takıma katkı sunamayan Yiğithan Güveli’nin (fotoğraftaki) yanı sıra 2019-2020 sezonunda Spartak Trnava’dan transfer edilen ve daha sonra Boluspor’a kiralanan genç golcü Kubilay Yılmaz’ı kadroda düşünmediği, bunun yanında ayrıca, kaleci Emre Selen, Rahman Buğra Çağıran, Sakıb Aytaç ve Nuri Fatih Aydın ile de yolların ayrılmasını istediği öğrenildi.

11 Ocak 2019’da Sadık Çiftpınar’ın transferi karşılığında Fenerbahçe’den alınan 22 yaşında ve 1,95 metre boyundaki stoper Yiğithan Güveli, uzun bir sakatlık süreci geçirmişti. Yeni Malatyaspor ile 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan Güveli, Yeni Malatyaspor’da 2 Süper Lig maçında 13 dakika görev aldı.

Sarı siyahlı takımın 2016’da Arsinspor’dan kadrosuna kattığı 25 yaşındaki sol bek Rahman Buğra Çağıran, geçen sezon Hatayspor’a kiralanmıştı. Malatya ekibiyle 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan Rahman Buğra, 71 kez sarı siyahlı formayı giydi.

Yeni Malatyaspor’un 28 Ağustos 2019’da kadrosuna katığı sol bek Sakıb Aytaç’ın da bir yıl daha sözleşmesi bulunuyor. 29 yaşındaki oyuncu, Yeni Malatyaspor formasıyla geçen sezon 22 Süper Lig maçında bin 898 dakika görev aldı.

2015 yılında Adana Demirspor’dan transfer edilen ve 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunan kaleci Emre Selen ise bugüne kadar Konyaspor, Anadolu Selçukluspor, Vanspor ve Ankara Demir takımlarına kiralandı. Emre Selen, Yeni Malatyaspor’da sadece 1 kez forma giyerken, 45 kez Ankara Demirspor’un kalesini korudu.

2018 yılında Çanakkale Dardenel’den transfer edilen orta saha oyuncusu Nuri Fatih Aydın 1 kez Yeni Malatyaspor’un formasını giyerken, 2019-2020 sezonunda Spartak Trnava’dan transfer edilen santrafor Kubilay Yılmaz ise sarı siyahlı takımda hiç süre almadı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Mehmet Karadaş (4 yıl önce)
    Hamza hoca daha iyi bilir ama bence Sakıp Fatih Nuri ve Buğra maliyetleri büyük sıkıntı vermiyorsa iyi birer yedek alternatifi olur.Bu sene maç sayısı fazla kadro derinliği çok önemli tabii yatan yatan yedek değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (4 yıl önce)
    Umut vaad eden oyuncuyu,yetişmesi için kiralayın,kira parası almayın,alacağı parayı gittiği kulüp versin,Verim alamadığın oyuncuyuda işi gücü rast gele,gönder gitsin baskile..........................yani lafın gelişi.......
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Bunlar alınırken taraftar burdan yapmayın diye yırtındı ama fayda etmedi.sonrada işimiz futbolcuların karakterine kaldı.bunun yanında chabek ve umut bulut kesinlikle gönderilmeli.kubilay ve nuri fatih aydına yedekte de olsa bir dönem şans verilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (4 yıl önce)
    Dedim ki bu sakıp'ı benmi büyüttüm gözümde şimdi bu yorumlara bakınca Sakıpın iyi olduğunu diğer taraftarın yorumlarına bakarak anladım BENCEDE SAKIP GİTMEMELİ ama diğer oyuncular hakkında alınan kararlar doğru
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (4 yıl önce)
    Sakıp ve Nuri Fatih Aydın isimlerinde teknik heyete diretsek keşke, tabi teknik heyet daha iyi bilir oyuncuların durumunu ama Sakıp Aytaç ve Fatih Aydın bence kadroda tutulmalı.Diğerleri doğru karar hele ki resimdeki kardeşimiz doğru ötesi inanılmaz derecede gecikmiş bir karar bu kardeşimizi alan kulüplere buradan söyleyelim yiğithan kardeşimizi alan takım inanın yerini ateşe atar,istikrar yok ayrıca sanırsam müzmin sakat yani bu değerli kardeşimizi alan kulüp beraberinde bir sorunuda takımına yüklemiş olur insanlık vazifemizi yaparak uyaralım bu kulüpleri.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şerif Can (4 yıl önce)
    Sakıp hariç isabetli kararlar.Sakıp çok karakterli bir oyuncu ve elinden geleni vermeye çalışan birisi.Bir de Chebake gitse çok iyi olur karakter meselesi...
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (4 yıl önce)
    Umut bulutuda gönderin farnol kalsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamer mor (4 yıl önce)
    Hayırsız evliyanın türbesi başına yıkılsın hesabı.. oynamayan takıma kuru kalbalık eden faydası olmayanı göndereceksin.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (4 yıl önce)
    Nuri Fatih Aydın kaliteli teknik kabilyeti iyi bir futbolcu. Geçen yıl 1 maç oynadı ve sahanın iyilerinden biri de oydu. Sergen neden tutmadı anlayamadım. Bence bu sene kendisine oynama imkanı verilmeli.
    0
    0
    Yanıtla