SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS, Antalya Karşısında 'İlk 3 Puan'ın Peşinde

A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor, Süper Ligde 2020-2021 sezonunda ilk galibiyetini Fraport-TAV Antalyaspor karşısında almanın hesaplarını yapıyor.

Yeni sezona iyi başlayamayan ve geride kalan 3 haftada 1 beraberlik, 2 mağlubiyet ile hanesine sadece 1 puan yazdırabilen Yeni Malatyaspor, ligin dördüncü haftasında 3 Ekim Cumartesi günü 13.30’da Yeni Malatya Stadyumu’nda Fraport-TAV Antalyaspor’u konuk edecek.

YMS KÖTÜ, ANTALYA İYİ BAŞLADI 

Süper Lig’de dördüncü sezonunu yaşayan Yeni Malatyaspor, 2020-2021 sezonuna istediği gibi bir başlangıç yapamadı.

Geride kalan sezonu başarısız tamamlayan sarı siyahlılar, yeni sezona Fatih Karagümrük deplasmanında aldığı 3-0’lık mağlubiyetle başladı. İkinci hafta sahasında Göztepe ile 1-1 berabere kalan sarı siyahlılar, üçüncü haftada ise deplasmanda Trabzonspor’a 3-1 kaybetti.

Ligde ilk 3 hafta sonunda 1 beraberlik, 2’de mağlubiyet yaşayan Yeni Malatyaspor, hanesine 1 puan yazdırırken, 19.sırada yer alıyor.

Antalyaspor ise sezona iyi başlayan takımlar arasında yer alıyor. Akdeniz temsilcisi, ligin birinci haftasında sahasında Gençlerbirliği’ni 2-0 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı.

Ligin ikinci haftasında deplasmanda Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan ve zorlu deplasmandan 1 puan çıkaran kırmızı beyazlılar, üçüncü haftada ise sahasında Yukatel Denizlispor’u 1-0 mağlup etti.

Geride kalan 3 hafta sonunda 2 galibiyet, 1’de beraberlik yaşayan Antalyaspor, topladığı 7 puanla dördüncü sırada yer alıyor.

MAÇIN HAKEMİ ALPER ULUSOY 

 Yeni Malatyaspor ile Fraport-TAV Antalyaspor arasında 3 Ekim Cumartesi günü 13.30’da Yeni Malatya Stadyumunda oynanacak olan dördüncü hafta karşılaşmasını İzmir Bölgesi Üst Klasman Hakemi Alper Ulusoy yönetecek.

Mücadelede Ulusoy’un yardımcılıklarını İstanbul Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Hasan Hüseyin Tetik ile İzmir Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Bersan Duran yapacak. Karşılaşmada Ankara Bölgesi Üst Klasman Hakemi Kadir Sağlam ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

Yeni Malatyaspor ile Antalyaspor, Süper Lig’de tarihlerinde ilk kez 2017-2018 sezonunda karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 1-1’lik eşitlikle tamamlandı. Sezonun ikinci yarısında Antalya’da oynanan karşılaşma ise Antalyaspor’un 3-1’lik üstünlüğüyle tamamlandı.

YEDİNCİ KEZ KARŞILAŞACAKLAR

İki takım 2018-2019 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 2-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Antalya’da oynanan karşılaşmadan ise 3-0 üstün ayrılan taraf Antalyaspor oldu.

Yeni Malatyaspor ile Antalyaspor, 2019-2020 sezonunda tekrar Süper Lig’de karşılaştı. Sezonun ilk yarısında Antalya’da oynanan karşılaşmayı Antalyaspor 3-0 kazandı. Sezonunu ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma ise 2-1 Antalyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR? 

Opta Fact’in verilerine göre, Antalyaspor ile oynadığı altı Süper Lig maçının sadece birini kazanan Yeni Malatyaspor (1B 4M), tek galibiyetini iç sahada aldı (Aralık 2018).

Antalyaspor, Yeni Malatyaspor ile oynadığı son beş Süper Lig maçının dördünü (1M) ve son üç karşılaşmanın tamamını kazandı.

Süper Lig'de altı maçtır galibiyete hasret olan (1B 5M) ve bu karşılaşmalarda sırasıyla 1 ve 3 gol yiyen Yeni Malatyaspor, son karşılaşmasında Trabzonspor'a 3-1 mağlup oldu.

Tamer Tuna yönetiminde Süper Lig'de çıktığı hiçbir deplasman maçını kaybetmeyen Antalyaspor (4G 5B), bu karşılaşmaların tamamında gol sevinci yaşadı (toplam 15).

Geride kalan üç haftada Süper Lig'de en fazla ikili mücadele kazanan takım Yeni Malatyaspor olurken (169); Antalyaspor (160) bu alanda Sivasspor'un (162) ardından üçüncü sırada yer aldı.

Süper Lig'in ilk üç haftasında bay geçmeyen ekipler arasında kalesine en az isabetli şut gelen iki takımdan biri Antalyaspor (6; Göztepe ile eşit).

Yeni Malatyaspor forveti Adem Büyük, Süper Lig'de attığı son yedi iç saha golünün beşini penaltıdan kaydetti.

Süper Lig'in ilk üç haftasında en fazla şut pası veren oyuncu, Yeni Malatyaspor forması giyen Christian Cueva (9).

Antalyaspor'un deplasmanda attığı son iki Süper Lig golünde de asisti yapan isim Fredy Ribeiro'ydu.

Antalyaspor forveti Dever Orgill, Yeni Malatyaspor'a konuk olduğu iki Süper Lig maçında da fileleri havalandırdı (toplam 2 gol).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Bahattin (3 yıl önce)
    Yuh sana Hamza Hoca hic yanyana oynamamis iki stoperle basliyorsun,ayrica takmla hic oynamamis iki stoper.Birde Bu ahmettte ne görüyorsun !!! Gecen hafta 5 kisilik degisimden sonra takim daha iyi olmustu .neden trabzon macindaki ikinci yarinin son 20 dakiasindaki takimla baslamixordun!!!.O takima bir yeni stoper ekle ,bu kadarmi olur hafi haxirlisi iki gol yeriz en az
    0
    0
    Yanıtla
  • Kovid 44 (3 yıl önce)
    Saçma sapan şekilde yıllardır " istatikler ne diyo" diye başlık yapılır...bu niye yapılır anlamak ta zorlanıyorum...30 yıl önceki takımla şimdiki takımın ne futbolcusu aynı ne kalitesi aynı ne stadı aynı ne de taraftarı aynı...o zmn sacmalayip istatistiklere bakmanın anlamı yok
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Sizlere guveniyoruz isallah 3 puan alliriz Sansiniz acik olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Benim pek umudum yok :(
    0
    0
    Yanıtla
  • Benim de
    0
    0
    Yanıtla