SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS 'Geri Dönülemez' Yola Doğru Tam Gaz..

0
Güncellendi - 2021-12-29 09:04:51
YMS 'Geri Dönülemez' Yola Doğru Tam Gaz..
A- A+ PAYLAŞ

İSTANBUL'DAKİ TOPLANTI, GEVREK'İN BIRAKMAMA ISRARI VE PAZARLIKLARI.. Yeni Malatyaspor'da kötü gidişatla birlikte, Adil Gevrek başkanlığındaki yönetimin yetersizliklerinin daha da ön plana çıkması üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından başlatılan yeni yönetim girişimlerine karşı Gevrek'in direnmesi nedeniyle herhangi bir ilerleme sağlanamadığı, ilk yarıyı ligin en alt sırasında bitiren takımın belirsizlikle geçen her gün ligde kalma umudunun daha da azaldığı değerlendiriliyor. Geçtiğimiz 2 sezonda yaşanan ligden düşme endişeleri, şeffaf olmayan mali durum ve Gevrek yönetiminin kamuoyunda büyük çapta güven kaybına uğraması nedeniyle, Büyükşehir Belediye Başkanının girişimleriyle geçtiğimiz hafta başında İstanbul'da düzenlenen toplantıda, duruma müdahalenin aciliyetinin tüm yönleriyle ele alındığı, yönetim için aday isimlerin de katıldığı toplantıya davet edilen Adil Gevrek'in bir başka toplantıyı bahane ederek gelmediği bu nedenle sonuç alınamadığı belirtildi. Gevrek'in belediye başkanı ve yönetim için adı geçen isimlerden kendisine maddi destek verilmesini istediği öğrenildi.

6 SAATLİK TOPLANTI..

20 Ekim Pazartesi günü İstanbul'da bir otelde düzenlenen ve 6 saat süren toplantıya Gürkan'ın yanı sıra AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, başkanlık için isimleri geçen İşadamı Cengiz Günaydın ve İşadamı Adnan Çoban'ın da bulunduğu bazı isimler katıldılar.

Yeni Malatyaspor'a bu sezon için isim sponsoru olan, geçmişte Malatyaspor Başkanlığı için de adı gündeme gelen 'Öznur Kablo'nun sahibi işadamı İbrahim Balarısı'nın da davet edildiği, ancak katılmadığı toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, kulüpte yaşanan durumla ilgili bilgilerini aktardı.

Toplantıya davet edilen Adil Gevrek toplantıya katılmazken, yine davet edilip gelmeyen isimlerden İbrahim Balarısı'nın, Gevrek yönetiminin sponsorluk şartlarına uymadığını, bu yönetime parasal destek vermesinin mümkün olmadığını, kendisinin başkan veya yönetici olarak görev almayı düşünmediğini, ancak yeni gelecek bir yönetime maddi destek verebileceğini söylediği de toplantıda ifade edildi.

Adı başkanlık için geçen isimlerden Adnan Çoban, Gevrek'in kendisinden ödemeler ve transfer için 50 milyon lira istediğini belirtirken, yönetimi bırakmayı da düşünmediğini söyledi.

Malatyaspor'da yaşanan kötü tecrübelerin bir kez daha yaşanmaması, her önüne gelenin başkan ve yönetici olmaması, yönetimde istikrar sağlanması amacıyla, Yeni Malatyaspor için yapılan tüzüğün 'ağırlaştırılmış' yönetim kuruluna adaylık ve üyelik koşulları, 7 yıldır görevde olan ve kendisi kongre kararı almadığı ya da istifa etmediği takdirde görevden ayrılması mümkün görülmeyen Adil Gevrek örneğinde olduğu gibi başka bir krizin nedeni olduğunun da dile konuşulduğu toplantıda, ismi başkanlık için geçen ve Gürkan'ın da görev için teklif götürdüğü Cengiz Günaydın ayrıntılı değerlendirmeler yaptı.

Günaydın, kulübün mevcut yöneticiler tarafından 175- 180 milyon TL olarak ifade edilen borcunun gerçekte kurdaki artışlar nedeniyle 250 milyon TL'nin üstüne çıktığını, ancak çok süratle hareket edilerek yapılacak müdahalelerle olumlu sonuçlar alınabileceğini, Kayserispor maçında alınacak bir galibiyetin (sonradan oynanan olaylı maç 2-2 sonuçlandı) çok önemli olduğunu anlattıktan sonra, kulübün acil sorunlarının çözümü için 80 milyon TL'ye ihtiyaç bulunduğunu, bunun 40 milyonunu ilk etapta, ikinci 40 milyonunu da kısa sürede temin edebileceklerini bildirdi.

Cengiz Günaydın, oluşacak yönetimin başarılı olabilmesi için mutlaka Büyükşehir Belediye Başkanının desteğinin gerektiğini belirterek, Gürkan'a "Siz olmazsanız, belediye olmazsa başarı mümkün değil" dedi.

Yönetimin Malatya şehrini de içerisinde barındıracak bir yapıda oluşmasının da gerektiğini ifade eden Günaydın, transferin önünde Umut Bulut ve Semih Beyaz adlı futbolculara olan 3,5 milyon TL'lik borç engelinin bulunduğunu,bu borcun ödenmesi halinde transfer sorununun olmayacağını, ayrıca 4 futbolcu için de UEFA'da dosya bulunduğunu, 1 milyon euronun üzerinde sözleşme yapan 9-10 futbolcusu bulunan Yeni Malatyaspor'da 4 futbolcunun UEFA'daki durumunun şimdilik bir engel oluşturmadığını anlattı.

Günaydın, Yeni Malatyaspor'un gelirlerinin üzerinde 53 milyon TL'lik temlik bulunduğunu, ikinci yarıda takıma yapılacak takviyelerle kadronun güçlendirilip en az 8 maçın kazanılması gerektiğini, ikinci yarıda takımın dışarıda 10, içeride 9 maç oynayacağını, Yeni Malatyaspor'un kurtulabilmesi için her geçen günün çok önemli olduğunu belirtti.

GERİ DÖNÜLEMEZ YOLA DOĞRU..

Kulübün mali durumu, Gevrek yönetiminin talepleri ve görevde kalma ve kulübün bazı iş bağlantılarından erken tahsilat yapma ısrarıyla ilgili ayrıntılı değerlendirmelerin yapıldığı toplantıdan sonra geçen 10 günde herhangi bir gelişme sağlanamazken, yönetim adına yapılan açıklamada Mayıs'tan önce kongre düşünülmediği belirtilerek, kulübü çok daha sancılı günlerin beklediği yorumları arttı.

6-2'lik Aytemiz Alanyaspor iç saha mağlubiyetinden sonra ortadan kaybolan, Teknik Direktör Sumudica'ya kulübü bırakan, en son 2-2'lik Kayserispor maçında hakeme yönelik hareketleriyle yeniden ortaya çıkan Adil Gevrek yönetiminin kulübü fiilen de yönetilemez duruma getirdiği, Kayseri maçındaki hareketi nedeniyle PFDK'dan 2,5 ay hak mahrumiyeti alan Gevrek'in, görevi bırakırken de 'kazanç sağlama'ya yönelik girişimleri nedeniyle umutsuzluğun daha da arttığı, Gevrek'in bu yaklaşımıyla Yeni Malatyaspor'un geleceğini tehlikeye attığı ve dönülemez yola soktuğu ifade ediliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Fth (2 yıl önce)
    En yeni malatyaspor yolda
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Adil başkan kulübe büyük emekler verdi.boş tribünlere Avrupa kupası maçı oynatma başarısı gösterdi.bugün sanki kapıdan kedi kovalar gibi başkanı istifaya çağırmakta vicdani bir davranış değil.takım dibe vurunca adı geçen başkan adaylarıda çark etti.halende ortada alternatif bir isim yoktur.bir avuç taraftarlada ancak bu kadar olur işte.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Yeni mlatyaspordan ümit kalmadı. Bence şimdiden Öz Yeni Malatyasporu kurma çalışmalarına başlayalım. Malatyasporu Haşim Karadağ bitirdi. Yeni Malatyasporu Adil Gevrek bitirecek. Öz Yeni Malatyaspora doğru bir başkan bulmak gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Adil baskan birak artik takimi da kulubun onu acilsin. Olmuyor sizinle iste
    0
    0
    Yanıtla
  • Bırakmaaaz. Henüz Yeni Malatyasporu toprağa gömmedi. Son toprağı da kürekle üstüne atsın öyle gidecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (2 yıl önce)
    Dönülmez Akşamın ufkundayım Vakiiiittt çooook Geeeec Bu son Fasıldır eyyy Gönlüüüm nasıl ÇALARSAN ÇALLLL????? Malatyasporumuzu yedi Bitirdiler
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (2 yıl önce)
    Adil baskan vermez takimi alttan yeni bir takim cikarmak daha akillica yesilyurt mesela :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayim (2 yıl önce)
    MS pora suceza verildi buceza verildi bütün bu olaylara sebebiyet veren hakema ne ceza verildi
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayim (2 yıl önce)
    Ben daha evelda yazmistim adil gevrek şunu diyor MS pora ya benimsin ya karatopragin
    0
    0
    Yanıtla
  • Bal tutan parmağını yalar.Tabi bırakmaz.Hele hesap soran olmazsa.Ancak Bu iş bu kadar basit değil.Siyailer onu oraya koydu.Genel Seçimlere de az kaldı.Bilmem anlatabildimmi?
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (2 yıl önce)
    Bu takımın bu hale gelmesinin tek sorumlusu Adil Gevrek tir. Sayın Adil Gevrek Malatyaspora başkan olduğundan bu yana ne kadar cebinden para harcadı ne kadar zengin oldu bu sorunun cevabını tüm taraftar merak ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (2 yıl önce)
    Başkan seninle olmuyor bırak artık takımın kaderiyle oynama Allah!Korusun takım kümeye düşünce bu daha ne zaman süper lige çıkar Allah! Bilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt lu (2 yıl önce)
    Yazık olacak takıma.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (2 yıl önce)
    "1 milyon euronun üzerinde sözleşme yapan 9-10 futbolcusu bulunan Yeni Malatyaspor’da" diye bir ifade vardı. doğru olabilir mi acaba. böyle bir saçmalık olamaz. avrupaya gitseler 100 bin euro kazanamazlar. allah ım sen sabır ver. 
    0
    0
    Yanıtla
  • Buca Kombi Servisi (2 yıl önce)
    Yukarıda anlatılan bu vaka geçmiş yıllardan bir şeyler hatırlatıyor. Malatya spor evet oda böyle buna benzer sorunlar çekişmelere sen haklı ben haklı ego savaşlarına kurban gitti nitekim şimdi olan hadiselerde aynı ortak bir akıl etrafında toplanmadan çözüm arama çabaları beyhude kalır. Ben birey olarak geçmiş ve gelecek için Yeni Malatya Spor ile ilgili çözümün uzak ihtimal hatta imkansız olma yoluna girdiğini görüyorum. Sonuç olarak Malatya amatör ligde mücadele eden Malatya Spor gibi güzide takımın lekesi anlımızda dururken bir yenisini daha amatör lige göndermek için çaba sarf ediyoruz. Vesselam.
    0
    0
    Yanıtla
  • demedi deme (2 yıl önce)
    Adil Gevrek gerçek malatylı isen bırak.Bırak ki takımın önü açılsın.ısrar edersen çok sevdiğimiz Y.Malatspor düşüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Bu takımı bu başkana emanet edenler de en az başkan kadar suçludur, artık hesap vermelidirler, koskoca bir şehrin düştüğü yere bakın, gerçekten çok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (2 yıl önce)
    Habere göre durum çok kötü bu iş bitmiş bu kulüp borç batağında düşmekle kalmaz kısa sürede Malatya amatörde görürüz bundan sonra Yeşilyurt belediye spora emek verilmeli en erken 10 yıl alır inşallah iki takımdan ders çıkarılır bir daha aynı hatalara dusmeyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasever (2 yıl önce)
    burada bu tüzüğü hazırlayan naci bey nerede acaba nasıl bir tüzük hazırlamışta yönetim kongre kararı almazsa geçmişte belediyeye ait 1 kulüpte hiç bir karar alınamıyor bunu sorgulamak lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Yeni malatya sporun icine siyaseti sokmayin Bu takim yurt icinde yurt disinda yasayan malatyalilarin belediye baskanlari vekiler bu takim kendi dusuncenize yonendirmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozaman sen bir çözüm yolu soyla
    0
    0
    Yanıtla