İSTANBUL'DAKİ TOPLANTI, GEVREK'İN BIRAKMAMA ISRARI VE PAZARLIKLARI.. Yeni Malatyaspor'da kötü gidişatla birlikte, Adil Gevrek başkanlığındaki yönetimin yetersizliklerinin daha da ön plana çıkması üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından başlatılan yeni yönetim girişimlerine karşı Gevrek'in direnmesi nedeniyle herhangi bir ilerleme sağlanamadığı, ilk yarıyı ligin en alt sırasında bitiren takımın belirsizlikle geçen her gün ligde kalma umudunun daha da azaldığı değerlendiriliyor. Geçtiğimiz 2 sezonda yaşanan ligden düşme endişeleri, şeffaf olmayan mali durum ve Gevrek yönetiminin kamuoyunda büyük çapta güven kaybına uğraması nedeniyle, Büyükşehir Belediye Başkanının girişimleriyle geçtiğimiz hafta başında İstanbul'da düzenlenen toplantıda, duruma müdahalenin aciliyetinin tüm yönleriyle ele alındığı, yönetim için aday isimlerin de katıldığı toplantıya davet edilen Adil Gevrek'in bir başka toplantıyı bahane ederek gelmediği bu nedenle sonuç alınamadığı belirtildi. Gevrek'in belediye başkanı ve yönetim için adı geçen isimlerden kendisine maddi destek verilmesini istediği öğrenildi.
6 SAATLİK TOPLANTI..
20 Ekim Pazartesi günü İstanbul'da bir otelde düzenlenen ve 6 saat süren toplantıya Gürkan'ın yanı sıra AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, başkanlık için isimleri geçen İşadamı Cengiz Günaydın ve İşadamı Adnan Çoban'ın da bulunduğu bazı isimler katıldılar.
Yeni Malatyaspor'a bu sezon için isim sponsoru olan, geçmişte Malatyaspor Başkanlığı için de adı gündeme gelen 'Öznur Kablo'nun sahibi işadamı İbrahim Balarısı'nın da davet edildiği, ancak katılmadığı toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, kulüpte yaşanan durumla ilgili bilgilerini aktardı.
Toplantıya davet edilen Adil Gevrek toplantıya katılmazken, yine davet edilip gelmeyen isimlerden İbrahim Balarısı'nın, Gevrek yönetiminin sponsorluk şartlarına uymadığını, bu yönetime parasal destek vermesinin mümkün olmadığını, kendisinin başkan veya yönetici olarak görev almayı düşünmediğini, ancak yeni gelecek bir yönetime maddi destek verebileceğini söylediği de toplantıda ifade edildi.
Adı başkanlık için geçen isimlerden Adnan Çoban, Gevrek'in kendisinden ödemeler ve transfer için 50 milyon lira istediğini belirtirken, yönetimi bırakmayı da düşünmediğini söyledi.
Malatyaspor'da yaşanan kötü tecrübelerin bir kez daha yaşanmaması, her önüne gelenin başkan ve yönetici olmaması, yönetimde istikrar sağlanması amacıyla, Yeni Malatyaspor için yapılan tüzüğün 'ağırlaştırılmış' yönetim kuruluna adaylık ve üyelik koşulları, 7 yıldır görevde olan ve kendisi kongre kararı almadığı ya da istifa etmediği takdirde görevden ayrılması mümkün görülmeyen Adil Gevrek örneğinde olduğu gibi başka bir krizin nedeni olduğunun da dile konuşulduğu toplantıda, ismi başkanlık için geçen ve Gürkan'ın da görev için teklif götürdüğü Cengiz Günaydın ayrıntılı değerlendirmeler yaptı.
Günaydın, kulübün mevcut yöneticiler tarafından 175- 180 milyon TL olarak ifade edilen borcunun gerçekte kurdaki artışlar nedeniyle 250 milyon TL'nin üstüne çıktığını, ancak çok süratle hareket edilerek yapılacak müdahalelerle olumlu sonuçlar alınabileceğini, Kayserispor maçında alınacak bir galibiyetin (sonradan oynanan olaylı maç 2-2 sonuçlandı) çok önemli olduğunu anlattıktan sonra, kulübün acil sorunlarının çözümü için 80 milyon TL'ye ihtiyaç bulunduğunu, bunun 40 milyonunu ilk etapta, ikinci 40 milyonunu da kısa sürede temin edebileceklerini bildirdi.
Cengiz Günaydın, oluşacak yönetimin başarılı olabilmesi için mutlaka Büyükşehir Belediye Başkanının desteğinin gerektiğini belirterek, Gürkan'a "Siz olmazsanız, belediye olmazsa başarı mümkün değil" dedi.
Yönetimin Malatya şehrini de içerisinde barındıracak bir yapıda oluşmasının da gerektiğini ifade eden Günaydın, transferin önünde Umut Bulut ve Semih Beyaz adlı futbolculara olan 3,5 milyon TL'lik borç engelinin bulunduğunu,bu borcun ödenmesi halinde transfer sorununun olmayacağını, ayrıca 4 futbolcu için de UEFA'da dosya bulunduğunu, 1 milyon euronun üzerinde sözleşme yapan 9-10 futbolcusu bulunan Yeni Malatyaspor'da 4 futbolcunun UEFA'daki durumunun şimdilik bir engel oluşturmadığını anlattı.
Günaydın, Yeni Malatyaspor'un gelirlerinin üzerinde 53 milyon TL'lik temlik bulunduğunu, ikinci yarıda takıma yapılacak takviyelerle kadronun güçlendirilip en az 8 maçın kazanılması gerektiğini, ikinci yarıda takımın dışarıda 10, içeride 9 maç oynayacağını, Yeni Malatyaspor'un kurtulabilmesi için her geçen günün çok önemli olduğunu belirtti.
GERİ DÖNÜLEMEZ YOLA DOĞRU..
Kulübün mali durumu, Gevrek yönetiminin talepleri ve görevde kalma ve kulübün bazı iş bağlantılarından erken tahsilat yapma ısrarıyla ilgili ayrıntılı değerlendirmelerin yapıldığı toplantıdan sonra geçen 10 günde herhangi bir gelişme sağlanamazken, yönetim adına yapılan açıklamada Mayıs'tan önce kongre düşünülmediği belirtilerek, kulübü çok daha sancılı günlerin beklediği yorumları arttı.
6-2'lik Aytemiz Alanyaspor iç saha mağlubiyetinden sonra ortadan kaybolan, Teknik Direktör Sumudica'ya kulübü bırakan, en son 2-2'lik Kayserispor maçında hakeme yönelik hareketleriyle yeniden ortaya çıkan Adil Gevrek yönetiminin kulübü fiilen de yönetilemez duruma getirdiği, Kayseri maçındaki hareketi nedeniyle PFDK'dan 2,5 ay hak mahrumiyeti alan Gevrek'in, görevi bırakırken de 'kazanç sağlama'ya yönelik girişimleri nedeniyle umutsuzluğun daha da arttığı, Gevrek'in bu yaklaşımıyla Yeni Malatyaspor'un geleceğini tehlikeye attığı ve dönülemez yola soktuğu ifade ediliyor.
malatyahaber.com