SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS- Göztepe Maçından Notlar

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:10:52
YMS- Göztepe Maçından Notlar
A- A+ PAYLAŞ

•Yeni Malatyaspor-Göztepe maçına ilgi yüksekti. Karşılaşmayı 5 bin 762 biletli izlerken, bu rakamın 34’ünü ise Göztepe taraftarları oluşturdu. 350 Suriyeli mülteci de Yeni Malatyaspor’a tribünden destek verdi. YMS yönetiminin karşılaşmanın akşam saatlerine alınması için Federasyona yaptığı başvurunun kabul görmemesine ve maçın öğleden sonra başlamasına karşın ilgi yoğun olunca ve kapılar da ancak saat 14.00'de açılınca bilet gişelerinde uzun kuyruklar oluştu. Bu nedenle çok sayıda taraftar maçın başladığı 15.00’te stada giremedi. Duruma tepki gösteren içerideki taraftarlar maç başlamadan önce “Yönetim uyuma, taraftarın dışarıda” diye uyarı tezahüratı yaptı. Malatyaspor taraftarı maç boyunca coşkuyla takımını destekledi, olumsuz tezahürat yapmadı; ayrıca bir önceki Aydınspor 1923 maçında yaşanan ve sonrasında para cezasına neden olan “sahaya konfeti atma” hatasını tekrarlamadı. 

•Sahanın yıldızı Fahri Tatan’ın attığı mükemmel gol sonrası gelen galibiyet tribünleri bayram yerine çevirdi. Maç bitiminde futbolcular galibiyeti orta sahada “Malatya” türküsü eşliğinde oynayarak kutladı. Ardından maraton tribününe, daha sonra kapalı tribüne giden oyuncular taraftarla bütünleşip şampiyonluk sloganları attı. 

•Bir grup taraftar galibiyet kutlamasını stat dışında da sürdürdü. İnönü Stadından çıkıp Kanalboyu güzergâhından Kışla (Atatürk) Caddesine ve oradan İnönü Meydanına kadar yürüyen taraftarları emniyet güçlerinin yakından izlediği görüldü.

•Her iki takımın renkleri aynı olduğundan, statü gereği, ev sahibi YMS klasik sarı-kırmızı formayla sahaya çıktı. Karşılaşma güzel bir hava ve düzgün bir zeminde oynandı. 

•Karşılaşmayı yöneten Batman bölgesi hakemi Yavuz Çetin verdiği kararlarla ev sahibi takım oyuncu ve teknik heyetinin tepkisini çekti. Maça iyi başlayıp Fahri’nin mükemmel frikiği sonrası kaleciden dönen topu takip eden Koray’ın attığı golle öne geçen Malatyaspor’un kolay bir galibiyet elde edeceği beklentisi hâkimken, hakemin tartışmalı bir şekilde yine Fahri’nin Tolga’ya müdahalesine penaltı kararı vermesi tepkiye yol açtı. İkinci yarıda Teknik Direktör Özcan Kızıltan’ın tribüne gönderilmesiyle birlikte hakeme yönelik tepki “zirve” yaptı. 

•İzmir’den maç için gelen az sayıdaki Göztepe taraftarının sesi Yeni Malatyaspor’u destekleyen seyircilerin yoğun tezahüratı nedeniyle neredeyse hiç duyulmadı. 

•YMS maça başlarken 11, Göztepe 8 puanda idi. Bir anlamda karşılaşma “6 puanlık maç” değerinde idi. Ev sahibi takım 3 puanı 3 golle alıp zirvedeki yerini korurken, çok önemli bir galibiyet elde etmiş oldu.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız