SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS Hamza Hamzaoğlu Anlaşmasını Açıkladı

0
Güncellendi - 2020-08-19 22:09:58
YMS Hamza Hamzaoğlu Anlaşmasını Açıkladı
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile anlaştı. Sarı siyahlı takımla imzalayan Hamzaoğlu, resmi olarak göreve başladı.

Süper Lig’de yoluna devam edecek olan Yeni Malatyaspor, uzun süredir devam eden teknik direktör sorununu çözdü. Hikmet Karaman ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayıran sarı siyahlılar, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile sözleşme imzaladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüz, teknik direktörlük için Hamza Hamzaoğlu ile anlaşmıştır” denildi.

HAMZA HAMZAOĞLU KİM?

Yeni Malatyaspor’un yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, kariyerinde daha önce şu an amatör kümede olan Malatyaspor’u çalıştırmıştı. Hamzaoğlu’nun kariyerinde bir Türkiye Şampiyonluğu, bir Türkiye Kupası Şampiyonluğu, 1’de Türkiye Süper Kupası bulunuyor.

50 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcı, Konyaspor, Rizespor ve Ankaraspor’da yardımcı antrenör görevlerinde bulunduktan sonra 2008-2009 sezonunda Malatyaspor’da teknik direktörlük görevinde bulundu. Eyüpspor, Denizlispor, Akhisar Belediye, Galatasaray, Bursaspor, Osmanlıspor, Antalyaspor, Erzurumspor takımlarını çalıştıran Hamzaoğlu, sezonu Gençlerbirliği’nin başında tamamladı.

Hamzaoğlu'nun antrenörlük hayatı 2004-2005 sezonunda İstanbulspor’da bir dönem oyuncusu olduğu Saffet Susiç’in çalıştırdığı Konyasportakımında yardımcı antrenörlükle başladı. Hamzaoğlu, kariyerinde özel bir yeri olan Susiç’in Konyaspor’dan sonra Çaykur Rizespor’da da 2 sezon yardımcılığını yaptı ve 2008’de yine Saffet Susiç ile bu kez Ankaraspor’da çalıştı.

Tecrübeli teknik adam, 2008-2009 sezonunun devre arasında Malatyaspor'un teknik direktörlük teklifini kabul etti. Daha takımını çalıştırmaya başladığı ilk günlerde oyuncuların paralarını alamadıkları gerekçesiyle idmana çıkmama kararıyla karşı karşıya kaldı. Takımındaki birçok iyi oyuncuyu ekonomik sebeplerle kaybeden Hamzaoğlu, devre arası kampına büyük sıkıntılarla başladı. Takımını Kayserispor ile oynayacakları Türkiye Kupasımaçına yalnızca 10 lisanslı oyuncuyla hazırlayabildi. Öncesinde 4 genç oyuncuya kendilerine takım bulmaları için izin vermesine karşın şartlar gereği bu oyuncuları geri çağırarak biri kaleci olmak üzere 14 kişilik kadroyla takımı hazırladı. Genç oyuncularla 1. Ligmaçlarına çıkan Hamzaoğlu, alınan başarısız sonuçlar nedeniyle yönetim tarafından ligin bitmesine 9 hafta kala görevden alındı. Hamzaoğlu ilk teknik direktörlük kariyerini Malatyaspor'da 12 lig maçında 3 galibiyet, 8 mağlubiyet ve Türkiye Kupası'nda 3 maçta 3 mağlubiyet ile tamamladı. Hamzaoğlu ayrıldıktan sonra Malatyaspor kalan 9 haftada 7 mağlubiyet 2 beraberlik aldı ve ligi son sırada tamamlayarak küme düştü.

Hamza Hamzaoğlu, 2009-10 sezonunun 5. haftasında Eyüpspor’la anlaştı. 2 puanla son sırada aldığı Eyüpspor’u yukarılara taşıdı ve Final grubuna katılma şansını son maçta kaçırdı.

Hamzaoğlu, 1 Aralık 2014 tarihinde Cesare Prandelli'nin gönderilmesinin ardından Galatasaray teknik direktörlüğüne getirildi. Galatasaray'da hem futbolcu hem teknik adam olarak Süper Lig şampiyonluğu yaşayan ilk isim olan Hamzaoğlu, aynı sezon Türkiye Kupası'nı da kazanarak yine hem futbolcu hem teknik adam olarak kulüp tarihinde çifte şampiyonluk elde eden ilk teknik direktör oldu ve kulüp tarihine geçmeyi başardı.

Tecrübeli teknik adam, 13 Haziran 2015 tarihinde 3 yıllık sözleşme daha imzaladı. 8 Ağustos 2015 tarihinde Bursaspor ile yapılan Türkiye Süper Kupası maçını kazanarak Galatasaray teknik direktörlüğü görevindeki üçüncü kupasını aldı. 18 Kasım 2015 tarihinde yönetimle ters düşmesi nedeniyle Galatasaray teknik direktörlüğü görevinden alındı.

Hamzaoğlu sırasıyla Konyaspor, Rizespor, Ankaraspor, Malatyaspor, Denizlispor, Akhisar Belediyespor, Galatasaray, Bursaspor, Osmanlıspor, Antalyaspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Gençlerbirliği takımlarında görev yaptı. (wikipedia.org)

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Hamza Hoca ya yazık oldu bu Adil Gevrek bunu da gönderir. Bu Adil le kimse çalışmaz. Çünkü 10 tane söz veriyor 1 tanesini yapmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • karabağlar arçelik (3 yıl önce)
    Herşey güzel gidiyor Hikmet karaman hoca gidiyor Hamza hoca geliyor futbolcular gidiyor kimi sitemli kimi sitemsiz bir gün gelipte bu değirmenin suyu kesilirse ben o zamanı merak ediyorum.......Hikmet Karaman bugüne kadar gönderildiği takımlardan kuruşunu bırakmamıştır fazlası vardır eksiği yoktur...Malatyaspordan dolayı Kara lekeli bi geçmişimiz var..Bu sitemlerimiz daha iyisi içindir Malatyasporlar kolay meydana çıkmıyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yağız emre (3 yıl önce)
    Devre arası Galatasaray a teknik direktör olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (3 yıl önce)
    Kıskanç ELAZIZLI üste ne isteyecen sen ondan haber verki bakalım gücümüz yetecekmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Adil milletin gönlünü almaya calışıyor ama murat akca falan filanlarla bu is olmaz takim transfer yapamayacaksan hic durma gardas yeterince yandik sen de kirilma biz de kirilmayak #yolyakinkenbırak#
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya46 (3 yıl önce)
    Kampa katılmayan futbolcuları, kampa katılmış gibi gösteriyor Adil Gevrek. Transferler Yalan. Adil GEVREK İstifa..
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Bazı vekiller başkanı destekliyor belediye başkanlari ve bazı vekiller destek vermiyor kısacası Malatyaspor iç siyasi çekişmelere kurban gidebilir diyorum borç batağında bir kulüp kulüp adeta başkanın bir şirketi gibi bundan sonra sorumlu olan başkana destek veren siyasilerdir başarıda basarisizlikda onlara yazılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Elazığlılar (3 yıl önce)
    Adil başkanım malatyalılar senin değerini bilmiyor gel Elazığsporun başına geçtik sana yaptıkları gerçekten nönkörlük başka birşey değil...
    0
    0
    Yanıtla
  • DONDURMACI (3 yıl önce)
    Kaleci işi neoldu Çok Çok önemli Bu senede saçbaş yolmayalım
    0
    0
    Yanıtla
  • ŞERİF CAN (3 yıl önce)
    ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN DİYORUM.Hamza hoca anadolu takımlarına vasat futbol oynatan ligde kalalım da gerisi mühim değil anlayışında olan bir antrenör. Malatyasporumuza sergen hoca mantelitesiyle hücumcu futbol oynatması lazım benden nacizane bir öneri kendisine...
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    MALATYASPOR un bir kan değişikliğine ihtiyacı olduğu ve bunun, malatya ve dışında yaşayan malatyalıların genel kanaati olduğu açıktır.Nasıl ki hoca değişikliği olumlu olmuş ise başkan ile birlikte yönetim değişikliği de MALATYASPOR a iyi geleceği kanaatindeyim.Zira görünen yenilen bir pehlivanın güreşe doyamama ve malatyaspora zarar verdiğini görememe durumu var. Takım mevcut yönetim ile birlikte düşmüştür. Sonra mevcut yönetimin sportif başarısı ile değil herkesin bildiği sair etkenlerle yeniden süper lige çıkmıştır. YENİ BİR SAYFA AÇILMASI ACİLEN GEREKMEKTEDİR: YARIN BİLE GEÇ OLUR. İNŞALLAH BAŞKAN GEREĞİNİ YAPAR. Sayın başkan sizin çevrenizdekilerden başka şuanda takımın başında olmanızı isteyen yok. En azından benim çevremdeki malatyalılar herkes sizin istifa etmenizi bekliyor.Sayın vekil öznur çalık başkan ile ilgili bir röportajda güzel bir cümle kurmuş ’bazen bir adım geri çekilmek, sonrasında daha ileriye gitmenize vesile olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent (3 yıl önce)
    Hamza hocam,aklı başında bir kaleci alırsanız memnun oluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Düzgün,çalışkan,elindeki futbolculardan faydalanmasını bilen adam,yeterki ali ravcı işine karışmasın,hatta perde arkasında bir şey olmasın......................
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (3 yıl önce)
    Hamza hoca'nın kararını takdir ediyorum.Riskli bir başkanla çalışacak , adil başkan maalesef sorunlu bir başkan işte ertuğrul sağlam,işte erol bulut ve işte sergen yalçın nereden bakarsak bakalım riskli bir başkanla çalışacak hamza hoca cesaretine hayran kalmamak mümkün değil.Transferlerde her dönem ki gibiyiz ağırız,ağır yürüyoruz.İnşallah bundan önce ki 2 sezonda ki şans yanımızda olur.Hamza hoca'ya hoş geldin diyor,başarılar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (3 yıl önce)
    Hayırlı Olsun İnşAALLAHU TEALA
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Insan biraz Mutluluk gösteri yapar Adil Bey
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Belediye başkanı ve vekillere rağmen başkanlığa devam dedi helal olsun cesaretine hayran kaldım ama bazı vekillerin perde arkasından kal dediklerini zannediyorum bakalım göreceğiz temennimiz başarılı olup bizleri yaniltmasi ama Karaman'ın koyunu sonra çıkar oyunu diyorum Malatya sporu iyi günlerin beklemedigini hep birlikte göreceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Hayırlı olsun inşallah Allah utandırmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Sezonun ilk yarısını tamamlarsa başarı sayılır.sanki kerametini bilmediğimiz hamza yı bize morinuo diye lanse etmekle elimize birşey geçmez.inşallah başarılı olurda bende yanılırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • faruk (3 yıl önce)
    Bu kulüpmü yoksa darrul acize falanmı.adam 12 yılda sadece 24 maçta oynamış,sen tut bu adamı para vererek al.Murat akça' nın şahsı için birşey denilemez ama sırf transf yaptı olsun diyede böyle bir oyuncuyu alarak kadro genişletiliyorsa bu takımda sözleşmesi olup gitmek istemeyecek adamın aklında şüphe ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cirmikti li (3 yıl önce)
    Hayırlı olsun.Baskan bize bunlarla gel.yerinde ve çok isabetli karar.basarilar.yavas yavaş gonuleri fet etmeye başlıyor sunuz.Ras gele.
    0
    0
    Yanıtla
  • KOVID44 (3 yıl önce)
    Adil ,kendisini istemeyen buyuk bir cepheye karşi bir sekilde iyi trasferler yapiyor ...ama şu borc olayi noldu...eger kör topal bir ekonomi ile baslarsa lige..sezon ortasinda işler altust olabilir...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Baskana.yoneyime.tesekkurler.deyerli.hamza. Hoca.malatyamiza.hos.geldiniz.sizlere.ekibinize. Guveniyoruz.basarilar.diliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalçın Aslan (3 yıl önce)
    Çok iyi seçim hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (3 yıl önce)
    Evvela karakterli bir insan. Sonra da kaliteli bir hoca. Her iki tarafada hayırlı olur inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (3 yıl önce)
    Hayırlı olsun inşallah...
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim yilmazer (3 yıl önce)
    Hayırlı olsun . İsabetli bir karar. İnşaAllah başarılı oluruz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (3 yıl önce)
    Allah hayırlı etsin. Güzel bir sezon olsun Y. Malatyaspor umuz için.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Karadaş (3 yıl önce)
    Allah utandırmasın.İnşaallah göze hoş gelen seyir zevki güzel bir futbol oynattırır.Kadro da acaba onun istediği gibimi oluyor.Haydi hayırlısı
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (3 yıl önce)
    hayirli olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayim 44 (3 yıl önce)
    Alınabilecek enayi hocayı aldı tebrik Ediyorum fakat elindeki malzemeden Önemli unu yağı şekeri olmasa Nasıl helveyapacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeni Malatyasporlu (3 yıl önce)
    hayırlı olsun Allah utandırmasın.. ❤️?
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat (3 yıl önce)
    Yarı geleneksel yarı çağdaş futbol anlayışı var. Umarım genç hocalar gibi enerjik olur. En azindan Hikmet Beye göre bayağı iyi. Hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla