SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS Tesislerine Saldırıyla İlgili 1 Tutuklama Daha

A- A+ PAYLAŞ

Orduzu Pınarbaşı'ndaki Yeni Malatyaspor Tesisleri'ne, geçtiğimiz hafta sonu gece yarısı yapılan silahlı saldırıyla ilgili olarak, taraftar derneği başkanı olduğu öğrenilen bir kişinin daha yakalandığı ve mahkemece tutuklandığı, tutuklu sayısının 4'e yükseldiği bildirildi.

Evkur Yeni Malatyaspor'un Tesisleri'ne, 15 Aralık Cumartesi'ni 16 Aralık Pazar'a bağlayan gece yarısı 00.10 sıralarında silahlı saldırıda bulunulmuştu. Pazar günkü Antalyaspor maçı için kampta olan teknik yönetici ve futbolcuların da bulunduğu binaya yapılan saldırıda, pompalı tüfeklerle açılan ateş sonucu cam ve duvarlarda 5 isabet meydana gelmiş, olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı. Saldırıyı gerçekleştiren 2 kişinin bir otomobille olay yerinden kaçtıkları bildirilmişti.

Antalyaspor maçı sonrası açıklama yapan Malatya Valisi Aydın Baruş, olayla ilgili olarak ellerinde çok önemli deliller bulunduğunu, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü belirtirken, Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek de yaptığı açıklamada, “Bizi tehdit ederek, şantajla haraç bekliyorlarsa, 4 tane değil 100 tane kurşunda sıksalar asla bu yoldan geri dönmeyeceğiz. Gerekirse canımızı da veririz ama asla kimseye haraç vermeyiz. Tesise kurşun sıkıp, haraç isteyeceksin, bizim tarafımızdan asla taviz verilmeyecek. Malatyaspor’un bir kuruşunu kimseye haraç olarak vermeyiz. Malatyalıları burada en güzel şekilde temsil etmeye gayret ediyoruz. 3-5 çapulcuya pabuç bırakacak değiliz” demişti.

18 Aralık Salı günü Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, “16/12/2018 günü saat 00:10 sıralarında ilimiz Orduzu Mahallesi Tabiat Parkı içerisinde bulunan Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen silahla ateş etme olayı ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan titiz ve kapsamlı araştırmalarda, elde edilen bilgi, bulgu ve delillerin değerlendirilmesi sonucunda olayı gerçekleştiren ve olayla ilgili bağlantısı bulunan şahıslara yönelik yapılan operasyon sonucunda 5 şahıs gözaltına alınmıştır. Yapılan tahkikat ve soruşturmanın ardından şüpheli şahıslar, hakkında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte 18/12/2018 günü adli mercilere sevk edilmiş, bunlardan 2 şahıs Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakılmış, 3 şahıs ise tutuklanmıştır. Böylece Evkur Yeni Malatyaspor Kulübüne yönelik olarak gerçekleştirilen silahla saldırı olayının failleri kısa süre içerisinde yakalanarak adli mercilere intikal ettirilmiş ve bu saldırı bütün yönleriyle aydınlatılmıştır” denilmişti.

Tutuklanan ve kimlikleri hakkında bilgi verilmeyen 3 kişinin, taraftar derneğiyle ilişkili kişiler olduğu öğrenilirken, 18 Aralık'ta olayla ilgili yapılan polis açıklamasında bir kişinin firari olduğuna ilişkin bir bilgi verilmemesine ve olayın bütün yönleriyle aydınlatıldığının ifade edilmesine rağmen, geçtiğimiz 19 Aralık Çarşamba gecesi olaya karıştığı gerekçesiyle 1 kişinin daha sahte kimlikle Ankara'da yakalandığı haber alındı.

Yakalanan kişinin taraftar derneği başkanı Ş.B.D. olduğu ve Malatya'ya getirildiği, mahkemece tutuklandığı, tutuklu sayısının böylece 4'e yükseldiği öğrenildi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi (yenimalatya.com.tr)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Haluk (5 yıl önce)
    Şunların kim olduğunu açıklayın.Millet tanısın.Kim iyi kim kötü bilelim.Şehrimizin gururuyla oynanmıştır.Bu şahıslar bilinsin ve kesinlikle dışlansın.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (5 yıl önce)
    Malatyaspor maçlara neden eskisi gibi taraftar çekemiyor 3-5 fanatiğe meydanı bıraktılar 2000'li yılların başında 2. ligdeyken şimdinin 1. ligi eski stad neredeyse her maç doluyordu
    0
    0
    Yanıtla
  • Deprem (5 yıl önce)
    Türk devletinden güçlü değiller ya isimleri açıklansın
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (5 yıl önce)
    Cesur başkan Adil GEVREK seni takdir ediyor ve destekliyoruz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Haluk (5 yıl önce)
    Sözde Malatyaspor aşığı,yemiyen,içmiyen uyumayan bu taraftarlar ne olduda birden ortadan kayboldular.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Dunyanin emniyet gucü var.Bunlarin tepelerine binmekte maalesef zafiyet var.Sehrin emniyetini saglayamayan idareciler gonderilsin.Alti ayda vali degisiyor.Malatyada gorev yapan memur arkadaslar uyusturucu, fuhus,tehdit vs.olaylarin ortalamasinin cok yuksek oldugunu soyluyorlar.Malatya bir zamanlar huzurlu iller siralamasindaydi.şimdi teksasdan farki kalmadi.Adil beyin lutfen serzenislerini dikkate alin.Bu kursun Malatya kentine sikilmistir.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU. (5 yıl önce)
    Hiç bir kimse zümre topluluk grup Yeni Malatyasporumuzdan üstün değildir. Kısaca Malatya Kenti Ve Yeni Malatya Spor Sahipsiz Değildir... ! ! !
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU. (5 yıl önce)
    Kimse Yeni Malatya Spordan Ve Malatya Kentinden Kendini Büyük Zannetmesin. . . ! ! ! #CesurBaşkanAdilGevrekYanındayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Bu tür taraftar toplayan derneklere çocuklarını gönderenler bir daha düşünmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • ozkan (5 yıl önce)
    demek ki formaya aşığız, karda yağmurda çamurda deplasmana gideriz hikayeymiş. Hortumlar kesildiği zaman yeri gelir kutsal formada kurşunlanır, gönül verdiğimiz renkler de.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (5 yıl önce)
    Malatyada haraç ceteleri gittikçe artmaya başladı. Şehir gittikçe asayiş düzenini kaybediyor. Allah sonumuzu hayreylesin
    0
    0
    Yanıtla