SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'de Durumlar Ne? Yılmaz Hoca'dan Al Haberi..

YMS'de Durumlar Ne? Yılmaz Hoca'dan Al Haberi..
A- A+ PAYLAŞ

Deprem öncesi çok kötü performansıyla ligin dibine yerleşen ve 6 Şubat depremleri nedeniyle ligde kalma hakkıyla ligden çekilen, o zamandan beri kamuoyuna herhangi bir bilgilendirme yapılmayan Yeni Malatyaspor'da, yönetimin suskunluğuna karşın, son durum bilgileri Teknik Direktör Yılmaz Vural'dan geldi.  Vural: “Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız sağ olsunlar konuştuğumuz zaman bizi kabul ediyorlar, konuşuyoruz. Adil Bey’le de görüşüldü. Geri gelme talebi varsa “konuşalım” denildi. Yapılan konuşma sonrası hangi noktaya gelindi bilmiyorum” dedi. 

Yeni Malatyaspor ile sözleşmesi sona eren tecrübeli teknik adam, mevcut yönetimle birlikte takımın düzlüğe çıkabilmesi için uğraş verdiklerini ifade ederek, Gençlik ve Spor Bakanı ile İzmir’de bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

Malatya Söz Gazetesi'nden Ferdi Durdu'nun haberine göre, birkaç yönetici ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı ile görüştükten sonra kulüp başkanı Ahmet Yaman’la TFF Başkanı ile bir araya geldiklerini anlatan Vural, “Bu kulübün en büyük sorunu ekonomi. Borç ve transfer yasağı var, bunların halledilmesi gerekiyor” dedi. 

Tecrübeli teknik adam, takımdan ayrılan ve sözleşmesi bitecek olan futbolcuların var olduğuna da dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Elimizde kalan oyuncu sayısı belli; 3-4’ünün sözleşmesi bitiyor. Temmuz ayında çocukların ödemeleri geliyor. Takımda ciddi bir ekonomik sıkıntı var. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız sağ olsunlar konuştuğumuz zaman bizi kabul ediyorlar, konuşuyoruz. Adil Bey’le de görüşüldü. Geri gelme talebi varsa “konuşalım” denildi. Yapılan konuşma sonrası hangi noktaya gelindi bilmiyorum. Adil Bey’in ne cevap verdiğini net bilmiyorum.”

Mayıs’ın 31’i itibariyle Yeni Malatyaspor ile olan sözleşmesinin bittiğini kaydeden Vural, “Organik bağım kalmadı ama duygusal bir bağımız var. Depremden sonra başka takımlara gidebilirdim ama sırf orayı terk ediyormuş duygusu olduğu için yapmadım. Çünkü onların yanında olmak istedim. Malatya’ya geldim, birkaç gün kaldık valimiz ve belediye başkanımız ile görüştük. Herkesle diyalog içerisinde olduk. Şu andaki düşüncenin takımın yeniden ligden çekilmesi diye biliyorum. Çünkü para bile olsa 0cak 2024’e kadar transferi açamıyorlar. UEFA’nın vermiş olduğu sportif bir ceza var. Para bile verseniz o ceza kalkmıyor. Yani Malatyaspor’umuz sıkıntıda” diye konuştu. 

Vural, Yeni Malatyaspor’daki sıkıntının büyük olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir sene daha bu takım lige katılmazsa insanlar futbolun asıl o birleştiren, dikkat dağıtan, eğlendiren gücü olmayacak ki bunlar şu anda Malatya’ya lazım. Çünkü Malatyalılar bir travmadan çıktı, bunu atlatmaları gerekiyor. Bizim Malatya’nın Hatay’dan şöyle bir farkı var; binalar çok yıkılmadı, çok kişi ölmedi ama binaların hepsi öldü. Binaların yüzde 70’inin yıkılması söz konusu. O binalar yıkılacak, yeniden yapılacak. Malatya’nın işi çok. Büyük bir süratle her şey yapılmaya çalışılıyor. Ama bir şey unutuluyor; Malatya bir sosyal olaydan mahrum bırakılıyor. Malatya halkının dikkatini dağıtacağı, gidip eğlenebileceği, duygu değişikliği yaşayacağı futbol ortamı maalesef çok ciddiye alınmıyor.”

Yeni Malatyaspor’un 20 milyon Euro yani 400 milyon TL gibi bir borcunun olduğunun kendisine iletildiğini dile getiren Vural, “Bu borç bir camia için çok büyük bir para değil. Büyük takımlar bu rakama bir oyuncu alıyor. Malatya’nın dinamikleri maalesef bu borcu ödeyecek ya da organize edecek durumda değil galiba” dedi.

Malatya Söz Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (10 ay önce)
    Borçlar silinir, Adil den ve devamındaki yönetimden bu takım kurtulursa belki yoluna devam edebilir. Adil in eli orada olduğu sürece bu takımdan hiç bir şey olmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • New Malatya (10 ay önce)
    Sadece Malatya değil depremin çok büyük yıkımlara yol açtığı 4 ilde zaten 3-4 profesyonel takıma devletin sahip çıkarak borçlarının silinmesi yada destek olunması ve bu şehirlerin sosyal ve sportif faaliyetler ile halkın psikolojisinin toparlanması gerekmektedir. Halkımız için bu tür profesyonel etkinlikler bir nebze olsun moral olacaktır
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Parayı yöneticiler yesin, borcu devlet ödesin.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Baba (10 ay önce)
    Boş işlerle ortamı meşgul etmeyin, Bu kulübü artık kapatın.
    %64
    %36
    Yanıtla