SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'de Gevrek Kongreyi Yaptırdı, Başkan Oldu!

YMS'de Gevrek Kongreyi Yaptırdı, Başkan Oldu!
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'da Cumartesi günü yapılan olağan mali kongrede ibra edilmeyen  Ahmet Yaman'ın, bir gün sonraki seçimli olağanüstü kongreyi iptal ettikleri açıklamasına rağmen, bu kararın hukuka uymadığını öne sürerek kongrenin toplanacağını duyuran eski başkan Adil Gevrek'in isteği doğrultusunda kongre yapıldı ve Gevrek başkanlığında yönetim kurulu oluşturuldu.

Genel kurul öncesi Kulüp Asbaşkanı Ramazan Yeşilova, olağanüstü genel kurulun kanun dışı ve usulsüz olduğunu ifade ederek, divana itiraz dilekçesi sundu. Daha sonra divan kurulu, olağanüstü genel kurulunun yapılıp yapılmamasını oylamaya sundu. Genel kurul yapılması oy çokluğuyla kabul edilmesi üzerine yöneticiler salonu terk etti.

Divan kurulu, tek liste olduğu için oylamanın açık yapılıp yapılmamasını oylamaya sundu. Oylamanın açık yapılması oy birliğiyle kabul edildi. Yapılan oylama sonucu Adil Gevrek Başkan seçildi.

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, Yeni Malatyaspor’u eski günlerine döndürmek istediklerini, gelecek yıl mali genel kurulda şampiyonluğu konuşacaklarını söyledi.
Gevrek, Ahmet Yaman ve yönetiminin iyi niyetli olmadıklarını, kulübe verdikleri parayı kendilerinden geri istediklerini iddia ederek, “İbra edilseler de edilmeseler de olağanüstü seçimli genel kurulu iptal edeceklerdi” dedi.

“Yürüyeceğimiz yol kolay değil” ifadesini kullanan Gevrek, şunları söyledi:

 “500 milyon borç var, bu borç kapanabilir. Yaraları sarmak lazım. 15 kişi bir araya geldik, elimiz taşın altına koyacağız. Futbol oynayan, ter döken, birlikte yol yürüdüğümüz futbolcu kardeşlerimize çok iş düşüyor. Birkaç oyuncu ile görüştüm, onlar yardımcı olmaz ise işimiz çok zor. Futbolcuların hepsinin fedakarlık yapması gerekiyor, yapacaklarına da inanıyorum. Bu işin dört ayağı var. Diğer ayağı Malatya’nın, Ankara’nın, İstanbul’daki arkadaşlarımızın desteği çok önemli. İnanıyoruz yeter ki bir, beraber olalım. İnanmazsam buraya gelmezdim. Üzerimize düşeni yapacağız. Mücadele vereceğiz.”

Gevrek, Yeni Malatyaspor’u tekrar eski günlerine döndüreceklerini kaydederek, bu noktada görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Adil Gevrek başkanlığındaki yönetim kuruluna, “Sami Mendi, Aziz Ayboğa, Abubekir Ünsalan,  Şahin Altınok, Özkan Merdanoğlu,  Ahmet Özköse, Mehmet Bakır, Mehmet Coşer Gömüç, Hüseyin Gültekin, Turgay Gülçek, Turgut Koç, Deniz Kutlu, Korkut Koray Yalça ve Serkan Gülderen” seçilirken, Denetim Kuruluna Nevzat Gültekin, Aziz Damar ve Mehmet Ökten, Sicil Kuruluna  İbrahim Göçmen, Özge Özçelik, Murat Cengiz, Esma Akkuş, Cihan Akköse, Disiplin Kuruluna ise Sezai Yılmaz, M.Duran Özkan, Aziz Görgeç, Fatih Ilıcak ve Yaşar Bayındır getirildiler.

-Yaman genel kurulun iptal edildiğini açıklamıştı

22 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilen Mali Genel Kurulda mali tablosu ibra edilmeyen Ahmet Yaman başkanlığındaki Yeni Malatyaspor Yönetimi, mali ve olağanüstü seçimli toplantı tarihlerini karıştırdığı açıklamasında, olağanüstü genel kurulunun iptal edildiğini açıklamıştı.

Yaman şu açıklamayı yapmıştı: 

“Bizler yönetim kurulu olarak göreve geldiğimizde kulübümüz Yeni Malatyaspor'un içinde bulunduğu tablo kamuoyu tarafından yakinen bilinmektedir. Görev yaptığımız süre içerisinde yönetim kurulu olarak tek bir derdimiz vardı. Ülkemizin en güzide şehirlerinden biri olan Malatya’mızın en önemli değerlerinden biri Yeni Malatyaspor'u hakkettiği yere ulaştırmak oldu.

Göreve geldiğimizde bizden önceki genel kurulda ibra edilen yaklaşık 400 milyon TL. borç ile devraldık. Aradan geçen zamanda harcadığımız emek, enerji ve para düşünüldüğünde 23.07.2023 tarihinde yaklaşık 30 milyon TL. dönemimize ait olan borcun ibra edilmemesinde bazı çıkar gruplarının üzerimize bilinçli ve sistematik bir şekilde gelip itibarsızlaştırma çabalarına fırsat vermemek amacıyla ve Yeni Malatyaspor’umuzun geleceğini emin olan ellerde tutup görevimizin başında kalma kararı aldık. Buna istinaden  24.07.2023 tarihinde yapılacak olan olağanüstü Genel Kurul Toplantısının iptaline karar verilmiştir. Bilgilerinize. Teşekkür ederiz.”

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • Hakan (9 ay önce)
    Eski yönetiminden ne gordukki yenisinden ne görelim internet yalaka tayfası vardı kendini bu kulübe adamış bu başkana adamış ama belesci yalaka tayfası stadı doldursun da görelim hadi bakalım kim seneye bu takımın maçına gidecek.Hatta bir iddaada daha bulunuyorum bu sene lige katilmiyor seneyede bu yönetim lig başlamadan bırakacak diyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (9 ay önce)
    Depremden sonra bu ağır geldi Malatya'ya bu haber depremin verdiği zarardan daha buyukkkkkkkkkkkk
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (9 ay önce)
    Bu takım artık Malatyalının değil Adil Gevreğin takımıdır. Belediye de artık bu hiç bir yardımda bulunmasın. Gerekirse takımın ismini de Gevrekspor koysun, Malatya nın adını kirletmesin Adil efendi.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Depremzede (9 ay önce)
    Adamin derdi malatyaspor degilki derdi onceki yolsuzluklari ortmek..bence bu yuzden geldi..yoksa kume dusmus borclu bir takimi kimse almaz..
    %85
    %15
    Yanıtla
  • 44malatya (9 ay önce)
    Yorumcular surekli gecmis olmus harcanmi borclari isitip isitip gundeme getiriyorsunuz cozum olunuyormu yok Madem Eski yonetimleri Sayin Adil Gevregi Ahmet yamani begenmiyorsunuz Disarda durup Gazel okumayin Yurekli 500 Milyon borcu odeyecek Yonetim varsa ortaya ciksin cikmadiklari gore rahat birakin kostek olmayin yeni yonetime
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Hüsnü (9 ay önce)
    Bundan böyle Esenlik marketlerden katiyen alış veriş yapmama kararı aldım.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Emre (9 ay önce)
    Umarım amatöre kadar çökerler. Kulüp artık malatyanın değil bir grup yandaşın kulübü olmuştur. Formaları da anı olarak saklarız artık zira bi daha giyeceğimi sanmıyorum
    %89
    %11
    Yanıtla
  • ALİ (9 ay önce)
    Malatya Malatya olalı böyle zulüm görmedi diyecem ama biz bu filmi daha önce defalarca görmüştük zaten! Fax'la başkan seçilen Haşim karadağ ın dizi filmleri aratmayacak kongreleri dün gibi aklımızda merak ettiğim; Malatyanın bütün siyasileri ikisi hariç ( Öznur Çalık Ahmet Çakır) mülki amirler futbol kamuoyu kısacası bütün şehir herkesin kurtulmak istediği Gevrek gitmişken ve yerine kendi istedikleri bir yönetim gelmişken mevcut yönetimin arkasında durmayıp Gevrekin gelmesine kim neden ve niçin göz yumdu... Belediye bşk. Gürkan'ın devre arasında para dağıttırdığı elemanı bu işin neresinde? Kongre salonunda ''BU KULÜBÜN SAHİBİ BENİM'' diye bağıran maaşlı kulüp müdürü Gürkan'ın para dağıtan elemanı ve sinyalci taraftar grubu Gevrek le nasıl bir ilişki içerisinde? Devrik başkan Yaman ve onu göreve getiren siyasi irade nasıl bir tarikata denk geldiğini anlayabilmişmi? Malatya için bu saatten sonra yeni bir dönem başlamalıdır? Bu iş ne Gevrek'le ne de Yaman'la olacak iş olmaktan çıkmıştır.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • MUSTAFA (9 ay önce)
    İki defa klübü ligden düşür. Klübü milyonlarca borca batır. Hiç hesap verme. Tüm hesapları gizle. Sonra hiç bir şey olmamış gibi gel tekrar başkan ol. Bu takımdan da, bu şehirden de, bu şehri yönetenlerden de bu saatten sonra hiç bir şey olmaz. Ruhuna fatiha.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ömer (9 ay önce)
    Vah vah vahhhh. Kasımpaşa teknik direktörü Kemal ÖZDEŞ gibi oldu kulüp.Gidip gidip geri gelen teknik direktörler gibi Gidip gidip başkanlara kaldı kulüp. Burada yazık olan sadece TAKIMIN İSMİ...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Muhammet (9 ay önce)
    Savcılık kararını noter onayını karakol tutanagını oylamaya sunan divana el kaldıran ama delege olmayan kişilere 3 gün önce ne yüzle başkan oldun adil diyen seçim günü tezavratla alkış çalan derebeylerine selam olsun
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Onur Evren (9 ay önce)
    Borç kimin yüzünden oldu adil! sen yaptın sen bindirdin bu yükü güzelim kulübe. Dağda çoban olamayacak adamsın hala çırpma peşindesin. Ne senden nede senin dinazorlaşmış ekibinden birşey olmaz
    %94
    %6
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (9 ay önce)
    Ya böyle dolu dolu kahkaha atasım geldi :))) Ben bu Malatya'ya diyecek hiçbir şey bulamıyor ve yerel yöneticileri tebrik (!) ediyorum. Neyse, federasyondan gelen para borçlara ve YENİ HARCAMALARA yetmez. Esenlik Market'e ve siz değerli hemşehrilerime çok iş düşüyor. Esenlik'e tavsiyem, Malatyaspor'u da düşünerek zamları fazladan yapmasıdır. Ve sizler, anayurdu babayurt, babayurdu da atayurt falan yapan Malatyalılar, bol bol Esenlik'ten alışveriş yapın ki Belediye Gevrek'leri desteklesin. Vallahi bravo! :))))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (9 ay önce)
    Her konuda belirsizlik içinde bulunan bir kent bugünmü böyle oldu inanın yıllarca böyle bu şehirden giden kurtulur bir evimiz vardı eşyası ile birlikte yıkıldı toki isteyene başka şehirde ev yapsın gidelim dedik olmadı işin garibi alın 1 milyonu gidin mütahid bulun yerinde evinizi yapın deniyor memlekette mütahit ten bol ne var onu buluruzda 1 milyona ev yapacak mütahit bulurmuyuz bilinmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deniz (9 ay önce)
    Ceplerinde sigara parası bulamayanlar yıllardır birileri varlık, bolluk içinde yaşayıp saltanat sürüsün diye koşa koşa oy verenler. Malatyaspor'u bitirip, bir sürü borçla bırakıp, kulübün parasıyla şahsını zengin edip çekip giden bir adam, utanmadan yeniden geliyor ve başkanlığı tekrar alıyor! Ve bu Malatya insanı tekrar bu adama kucak açıyor. Şaşırdık mı? Elbette ki hayır.. Şunu anladık bu memlekete kötülük yapan yarıyor!! Eyyy Malatya bu daha iyi günleriniz bu günleri de çok arayacaksınız. Seçip meclise gönderdiğiniz 4 milletvekilliğini nerede? Neden hiç bir yakanıza merhem olmuyorlar? Neden yakalarına yapışmıyorsunuz?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Salih (9 ay önce)
    Yeni Malatyasporun başının belası Adil Gevrekin yeniden kulübe çöktüğü kongrenin fotoraflarında bu gövrek için el kaldıranlar arasında bulunhan sol baştaki süslü şahıs sözde gazeteci olan şahıs değilmi.Hani şu gözlüğünü kafasının üstüne çıkarıp taç gibi dolanan kenidsini gazeteci diye malatyaya yutturan şahıs.Gevrek gibileri bunlar destekliyor ancak.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • İzollu İzzet (9 ay önce)
    Şaka gibi bir haber. Aylarından Nisan, Günlerden 1 olsa diyeceğim ki Malatya haber buğün 1 Nisan şakası yapıyor. Ama değil. Ne olacak... Köy Muhtarsız. Şehir Muhtarsız. Adam taşsız ve değneksiz bir köy bulmuş Şehir halkı ile alay ediyor. Şu zor günler de bile adam, kan emici yarasa gibi fırsat kolluyor. İyide şu Şehir de tamam, hükümet konağı yıkıldı. Biliyoruz da Valinin ve mülki erkanın görev yaptığı ve olanları gördüğü bir yer olsa gerek....
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Bilirkişi (9 ay önce)
    Bu saatten sonra takımın adınıda GEVREKSPOR yap adil efendi hangi yüzle batırdığın kulübe geri geliyorsun bizim için bu takım bitmiştir tek takımımız artık Efsane Malatyaspordur...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Osman (9 ay önce)
    Ne varsa sende var kral.
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Ottoman (9 ay önce)
    Türkiye'nin kronikleşmiş problemi bu ... Başarısız insanların koltuğu bırakıp cehennem olup gitmemeleri. Burdada bu adam buldu bizi...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • 44malatya (9 ay önce)
    Hayirli olsun artik calisma zamani yonetimi kutluyorum
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Malatya (9 ay önce)
    Malatya herzamn olduğu gibi kendine yakışanı yaptı alışın artık bunlara bu il bitmiştír artık Halo callonun toplandığı bir ilden başka birşey beklenmez
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Fani Gani (9 ay önce)
    Bundan sonra Malatyayı sonsuza kadar dönmemek üzere terk ediyorum.Yerlisi olduğum memleketimin durumu ve bir o kadar sevdiğim Malatyaspora yaşatılan,bu da yetmeyip tekrar buna sebep olanları klüp başına getirenler nedeniyle tamamen hayatımdan çıkarıyorum..Şehirden uzaklaşarak daha fazla üzülmemek adına böyle bir karar aldım. Hemşehrilerime sabır diliyorum.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yalçın Aslan (9 ay önce)
    Keşke bir çok başkan adayı olsa da rekabet etseler, yarışsalar, en iyi olanı yapmak adına öne geçmeye çalışsalar. Ama yok, aday tek, tek listeyle seçime gidiliyor, Artık destek vermek ve başarılar dilemek lazım en kötü yönetim en iyi kayyum dan iyidir. Ben basarılar diliyorum.
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Malatyalı (9 ay önce)
    Yeni Malatyaspor taraftarın kulübü olmaktan çıkmış adım gevrek ve yaşamalarının olduğu ortaya çıkmıştır. Benim ve benim gibi düşünen taraftarlar için özüne dönüş başlamıştır.O da. elbette EFSANE MALATYASPOR 'dur bu sene efsane takımımızı bal liginde insaallah maçlarda takımla beraber olacağız özellikle Yms nin bu sene maç oynamaması taraftar takımı olmaktan çıkışı efsaneye hasreti gibi sebeblerle bu sene çok daha güzel taraftarla efsaneyi süper lige adım olan 3. Lige çıkaracağız Allahin izniyle. EFSANESIN TARIHINLE MALATYA AŞIK OLDUM RENKLERINE MALATYA ISMIN DILIMDEN DÜŞMÜYOR SÜPER LIGE ÇIKACAKSIN MALATYA
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mehmet (9 ay önce)
    Neden inatla herhangi bir başarı yokken koltuklar bırakılmaz ki? Kalktıktan sonra ortaya çıkacaklar yüzünden mi diye sorası geliyor insanın. Sahaya girip hakemin üzerine yüründüğü gün Malatyaspor’u bitirmiştiniz zaten.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • ahmet (9 ay önce)
    Eğer belediye 1 kuruş verirse , hakkım haram olsun
    %93
    %7
    Yanıtla
  • mustafa44 (9 ay önce)
    Yüzsüzlüğün bu kadarına da pes denir. Artık şehre yeni bir takım lazım Malatya Spor ve Arguvan Spor birleşerek Arguvan Sporun İsmi Malatya Spor olarak değiştirilmeli... Malatya yı seven Arguvan Sporlu yönetici ve taraftarların buna yok diyeceklerini sanmıyorum. Lütfen bu fırsatçıları Malatya'nın spor tarihine çöp olarak gömelim...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Bırak oyle kalsin çünkü bu ne oldugu belirsiz kendine taraftar diyen grup onu da yer bitirir. Kongreye geldiniz mi bilmiyorm ama ben bu takimi sahiplenenleri gordukten sonra verdigim emeklere cok üzüldüm yaziklar olsun. Malatyaspor bitmistir.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (9 ay önce)
    Tilkiye kümese müdür olurmusun demişler tilki gülmüş. Şimdi biz genel müdür yapıyoruz
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Garip (9 ay önce)
    Bugün itibariyle MALATYASPOR bitmiştir. İnsanlara sevenin degil de baska birinin yarandıgı kanıtlanmıştır. Malatyaya hayirli olsun. Bu takimi bir daha destekleyene de Allah akil fikir versin.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • ahmet (9 ay önce)
    Kendine hayrı olmayanın memeleket ne faydası olur ki... Ayrıca yıllardır muhalefet gibi görünüp iktidar olmak için dediklerini yutandan da hayır gelmez. Erduvan deyip durdu. Şimdi kendine ağır abi pozları vererek işini yürütüyor.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Cengiz (9 ay önce)
    İnşallah Sn Adil Gevrek söylediklerinde samimidir.Kulübün borcu ödenmeyecek bir borç olmadığını düşünüyorum.Çünki Spor Bakanlığı ve federesyonun önemli katkıları olacağını biliyorum.UEFA'da ki dosyaların belkide çok az meblağla halledilebileceği söz konusu olabilir.Transfer tahtası açılır,Başkan samimi,gayretli olursa şehrin dinamikleri devreye girerse gelecek için hedefler konulabilir.Şayet başkan art niyetli davranırsa verilen desteklerde heba olup gider kulüp kapanır.Iyi düşünelim inşallah iyi olsun.
    %33
    %67
    Yanıtla
  • hasan (9 ay önce)
    zerre umrumuzda değilsiniz. şu malatyanın vekillerinede haram zıkkım olsun. bunlara oy verenlerde bende dahil bin beter olalım. biz hak ettik
    %75
    %25
    Yanıtla
  • İnşallah beter olursun kardeşim
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Bin beter (9 ay önce)Beter isimli kullanıcı yorumuna
    Sen de oy verdiysen bu kehanetten kaçamayacaksın.
    %75
    %25
    Yanıtla