SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'de Görünen O ki; 'Bu İş Burada Bitmedi'..

YMS'de Görünen O ki; 'Bu İş Burada Bitmedi'..
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan olağan mali genel kurulunda (kongresinde), sportif anlamda Süper Ligden düşmeyle sonuçlanan büyük başarısızlığın, özellikle son 3 sezonda daha da belirginleşen 'sadece kendisi ve muhasebecisinin bildiği' şeffaf olmayan mali durumu, sendisinden başta kimsenin tanınmadığı yönetim kurulu oluşumu ile baş sorumlusu olan kulüp başkanı Adil Gevrek, tedirgin olarak geldiği bu toplantıda rahatlamış olarak çıktı. Genel kuruldaki konuşmasında, "“Türkiye’de başkan olup da, yönetici olup da cebinde para vermeyen hiç kimseyi gördünüz mü?" diye soran ve bugüne kadar kulübe cebinden katkısının ne olduğu bilinmeyen Gevrek'in bu açıklamasına karşın, başkan ve yönetimin kulübe verdiği paranın bir sezonda sadece 125 bin TL (125 milyar lira) olduğu ortaya çıktı.

Yeni Malatyaspor Kulübü'nde 8 yıl önce başkanlık görevine getirildiğinden bu yana, kişisel varlığında önemli artışlar olduğu, küçük çapta iş yaparken inşaat dahil başka sektörlere önemli yatırımlar yaptığı, kulüp başkanlığından önce 'sahte çek ve naylon fatura' suçlamalarına maruz kaldığı için zor dönemler yaşarken, Ahmet Çakır'ın Belediye Başkanlığı döneminde kulüp başkanlığına getirildikten sonra, kişisel varlığını artırma yolunda adeta koşar adım ilerlediği öne sürülen Gevrek, son yapılan mali genel kurulda da 'şeklen' hesaplarını onaylatmasına rağmen, kulüp yönetimi ile ilgili sorulara ve suçlamalara cevap veremedi.

600 civarında üyesinin bulunduğu belirtilen kulübün 358 milyon TL civarında borcun olduğu ortaya çıkan hesaplarını 50-60 civarındaki 'Gevrek Üyesi' diye adlandırılan kulüp üyelerine onaylatmasına karşın, bu işin sonuçlanmadığı ifade ediliyor. Yeni Malatyaspor'un tamamen oldu bittiyle onaylanan hesaplarına karşın, konunun adli makamlara iletilmesi ve Gevrek ile sorumlulardan şikayetçi olunmasına ilişkin bir sürecin başlatılması bekleniyor.

AHMET ÇAKIR, ÖZNUR ÇALIK VE 'GÖLGE BAŞKAN'..
Eski Belediye Başkanı ve halen AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır'ın, İstanbul'da kuyumculuk yapan Darendeli hemşehrisiyle birlikte yönetmek üzere başkanlığı verdiği, 'gölge başkan' diye de nitelendirilen Cemal Turgut adı kuyumcunun, Adil Gevrek'in iş ve işlemlerinin büyük bölümünden sorumlu olduğu değerlendirilirken, bu isim daha sonra kenara çekilmişti.

Yeni Malatyaspor'un çok kötü sonuçlar aldığı bir dönemde 2020 yılının Mart ayının ilk haftasında, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu'nun Gevrek'e yönelik sert eleştirilerinin ardından Malatya'daki bir yerel televizyonun programına katılarak konuşan Turgut, kulübün kendilerine nasıl verildiğini "Çok değerli o günün Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı, şimdi milletvekilimiz Sayın Ahmet Çakır, konuşurken, bana dedi ki, “Ya Cemal, bu takımı sivilleştirelim. Hem belediyenin yükü ağır, o yükü bizden alın, hem de iş adamları ve sivil bir oluşum ile bu takımı yürütün” dedi bize. Nasıl yaparız, planlama nasıl olur, başarı nasıl yakalanır bunları konuştuk, sağolusun Sayın Ahmet Çakır da bize tam güvendi." sözleriyle anlatmıştı. O dönemde, Adil Gevrek'e da sahip çıkan Turgut, o konuşmasında, "Adil Gevrek, bu takımın başarısı için elinden geleni yapacaktır. Ben bu takımın başarısı için başından itibaren Adil Başkan’ın yanındaydım; bugün de yanındayım." sözlerini de sarfetmişti. Turgut, 14 Mayıs 2020'de telefonla bağlandığı yerel televizyon kanalında da, Cemal Turgut, Adil Gevrek’in Yeni Malatyaspor’a başkan olması sürecini anlatmış, Gevrek’in kendisine gelip, Yeni Malatyaspor’a başkan olma isteğini açıkladığını, bunun üzerine dönemin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a kendisinin gönderdiğini söylemişti.

Gevrek'in Yeni Malatyaspor yönetiminde bir türlü şeffaf olmaması, kongreleri kendisi ve Çakır'a yakın isimlerin çoğunluğunu oluşturduğu kulüp üye yapısıyla istediği gibi yönlendirdiği belirtilirken, önceki sezon takımın ligden düşüp sonra idari bir kararla düşmenin kaldırılmasıyla, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın girişimleriyle İstanbul'da düzenlenen bir toplantıda, Gevrek'in kulüp yönetimini bırakmasına ilişkin bir irade çıkarken, bu toplantıya katılan milletvekilleri Öznur Çalık ve Ahmet Çakır'ın, daha sonra  Gevrek'in devam etmesi konusundaki tavırlarıyla başlayan süreç, Gevrek yönetimini bugüne getirmişti.

KAPIDAKİ PROTESTO VE 'BAĞIRANI ALIN' SÖZLERİ..
Yeni Malatyaspor'un 2021- 2022 sezonunda ligden düşmesinin neredeyse kesinleşmesinin ardından, İstanbul'da yaptığı bir açıklamada istifa ettiğini söyleyen, daha sonra olağanüstü seçimli genel kurula gidileceğii ve kendisinin aday olmayacağını belirten Gevrek, kulübün sosyal medya hesabından 24 Nisan'da olağanüstü genel kurulunun duyurulmasına rağmen, sonradan bundan vazgeçti. Kulübün olağan mali ve seçimli genel kurul tarihlerinin yaklaştığı gerekçesiyle, kendisine yönelik tepkilerin çok yoğunlaştığı, kendisinin de ortadan kaybolduğu dönemde açıkladığı olağanüstü genel kuruldan vazgeçen Gevrek, mali genel kurul tarihini 31 Mayıs, çoğunluk sağlanamazsa 4 Haziran olarak açıkladı.

İlk tarihte beklendiği gibi çoğunluk sağlanamazken, çoğunluğun aranmayacağı 4 Haziran'daki toplantıya, gündemine 'kulüp başkanının uygun göreceği bir başka kişinin konuşabileceği' maddesini ekletmesine karşın gelen Gevrek, yoğun güvenlik önlemleri arasında geldiği Battalgazi Belediyesi binasındaki toplantı salonunun önünde ayrı bir taraftar derneğinin mensupları olduğu öne sürülen bir grubun protestolarıyla karşılandı. Salona girerken, kendisini takip eden polise 'Bağıranı alın' diye talimat verdiği ve 'Tamam' yanıtı aldığı öne sürülen Gevrek'in bu duruma, "Ben bağıracağım, gel de engel ol" diyen ve kendisini daha önceden de çok iyi tanıyan bir eski yöneticiye yanıt vermediği bildirildi.

Salona girdikten sonra da, Amigo Ramo olarak bilinen eski amigonun sözlü tepkisiyle karşılaşan ve yanıt vermeyen Gevrek, daha sonra kendisine ayrılan yere oturdu ve çok gergin olduğu görüntülerini yansıttı.

Gevrek'in bir yanına Malatyaspor'un 'Kaval Yusuf' lakabıyla tanınan eski amigosu Yusuf Mor'un oturduğu gözlendi.

SEÇİMLİ GENEL KURUL 19 HAZİRAN'DA..
Gevrek, kongredeki konuşmasında kulübün seçimli olağan genel kurulunun tarihini de açıkladı. Daha sonra, kulübün sosyal medya hesabında da yer alan bilgiye göre, olağan genel kurul 19 Haziran Pazar günü saat 10.00'da Nurettin Soykan Tesislerinde yapılacağı, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantının 26 Haziran Pazar günü Battalgazi Belediyesi Konferans salonunda olacağı belirtildi.

Gevrek, mali genel kuruldaki konuşmasında, yeniden aday olup olmayacağı konusunda net bir açıklama yapmadı.

SADECE GEVREK'İN VE DEVA PARTİSİ İL BAŞKANININ AYRINTILARINI BİLDİĞİ HESAPLAR!..
Salonda Gevrek'ten sonra kulübün hesaplarını bilen ikinci kişi olduğu belirtilen bir siyasi isim de yer aldı. Gevrek'in oturduğu koltukla arasında sadece amigo Yusuf Mor'un bulunduğu bu kişi, Ali Babacan'ın genel başkanı olduğu Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş'ti (aşağıdaki fotoğrafta soldan 3.). Güneş, kulübün muhasebe işlerini yapan, toplantıya sunulan bilançoyu, gelir ve gider hesaplarını hazırlayan isim olarak kongreyi dikkatle izledi.

Hesap raporlarının okunması ve perdeye yansıtılmasından önce söz alan Adil Gevrek, “Türkiye’de başkan olup da, yönetici olup da cebinde para vermeyen hiç kimseyi gördünüz mü?” derken, kendisi ve yönetiminin  kulübün 1 yıllık geliri olan 152 milyon TL içinde kulübe verdikleri para miktarının 125 bin TL olduğu ortaya çıktı.

Takımın kurtarılması için 10 milyon Euro verilmesini talep eden  Adil Gevrek,  “Malatyaspor’a başkan olacağım, diyorsunuz, ama hazır bir tablo istiyorsunuz, böyle bir şey yok. Başkan olacaksınız sorumluluk alacaksınız, her anlamda sorumluluk alacaksınız, cebinden para vermen lazım. Türkiye’de başkan olup da, yönetici olup da cebinde para vermeyen hiç kimseyi gördünüz mü?, Maaş alan kimseyi gördünüz mü? Böyle bir şey yok." dedi.

Genel kurulda, kürsüden okunarak duyurulmak istenen, hesapların perdeye yansıtılmamasına yönelik tepkiler üzerine yansıtma cihazının arızalı olduğu söylenen ancak daha sonra perdeye yansıtılan, daha önce basılı olarak üyelere dağıtılmadığı için incelenmeyen, karışık rakam ve hesapların olduğu bilançosunda, kulübün borç tutarının 355 milyon 227 bin TL olarak görülmesine karşın, varlık ve alacak tutarının düşülmesiyle, borcun "eksi bakiye" diye 318 milyon 290 bin TL olarak açıklanması, Gevrek'in de borç olarak 318 milyon TL'yi telaffuz etmesi, başkan olup da cebinden para vermeyen bulunmadığına ilişkin sözlerine karşın 1 yıllık süreçte yönetici olarak kulübe aktarılan paranın 125 bin 373 TL olması dikkat çekti.

Yeni Malatyaspor'un genel kurulunda, Gevrek'in zaman olarak 'oldu- bitti' şeklinde sunulan hesaplarını onaylayanlar arasında, aylardır maaş alamadıkları için Büyükşehir Belediyesi Esenlik Şirketi'nden kendilerine yardım yapılan araların da malzemecinin de bulunduğu kulüp personeli bazı kişilerin olduğu toplantının fotoğraflarından bu kişileri tanıyan bazı taraftarların haberlere gönderdikleri yorumla anlaşıldı.

DENETİM KURULU BAŞKANININ OLMADIĞI MALİ GENEL KURUL..
Bu arada, genel kurul toplantısına Gevrek'e karşı olan ya da destekleyen siyasilerin yanı sıra il yöneticileri ve yerel yöneticilerin katılmaması eleştiri konusu oldu.

Gevrek yönetimine en sert eleştirileri yapan MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu'nun, partisinin daha önceden planlanan ilçe toplantıları nedeniyle, AKP milletvekillerinin ise genel merkezin düzenlediği kampta bulunmaları yüzünden katılamadıkları belirtilirken, yerel yöneticilerden katılım olmaması da dikkat çekti.

Diğer yandan, bir dönem Adil Gevrek'in genel başkanlığını yaptığı İstanbul merkezli Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB)'ün aynı dönemde Ankara temsilciliğini yapan, Gevrek'in tüm yönetimlerinde 'Denetim Kurulu'nda görev alan, geçtiğimiz haftalarda da kulüp başkanlığına aday olduğunu açıklayıp, Malatya'ya gelerek temaslarda bulunan Kamil Göksu'nun, mali genel kurula gelmemesi de dikkatlerden kaçmadı ve çeşitli yorumlara yolaçtı.

"BU İŞ BİTMEDİ"
Öte yandan, mali genel kurulda Gevrek yönetiminin 355 milyon TL borç içeren hesaplarının 4 üyenin karşı oyuna karşın, katılan 50-60 üyenin çoğunluğunun oyuyla kabul edilmesine karşın, doğruluğu 'belirsiz- gerçek olması mümkün görülmeyen' hesaplar ve kötü yöneterek kulübü başarısız duruma düşürmeleri başta olmak üzere birçok gerekçeyle genel kurulun yargıya taşınacağı öğrenildi.

malatyahaber.com

GÖRSEL: Gevrek yönetiminin hesaplarını ibra etmeyen 4 kişi (işaretli olanlar)

GÖRSEL: Genel Kurulda Gevrek yönetiminin hesaplarını ibra edenler

GÖRSEL: YMS'nin bilançosu, gelir ve gider tabloları

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • alp (1 yıl önce)
    Herkes Hak ettiği gibi yönetilir....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Malatya yı iki kez düşürdü, borç batağına soktu, aklandı, paklandı gittiler. Ne güzel bir memleket. Hesap sorma yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ismail meledi (1 yıl önce)
    Nusret öncü adil gevrek başkanlığı bitiyor bakalim sözünü tutacakmısın... biz izliyoruz nusret bey
    %78
    %22
    Yanıtla
  • yıldırım (1 yıl önce)
    malatyada futbol bitmişttir.. baştta milletvekilleri.. belediye başkanları sivil toplum kuruluşlarının ellerine yüreklerine sağlık ve sahipsiz malatya diyorlardı ya o tamamen gerçek. ben yılların taraftarı olarak birileri maddi yardım etsin demiyorum.. adil gevreğin babasının çiftliği gibi hareket etmesine seyirci kaldıkları için sahipsiz malatya diyorum. yaa arkadaş bu adam başkan olduğu zaman hiç bişesi yokttu duyumlara ve söylentilere göre sadece sosyal medyada konuşılanlara bakarak söylüyorum şimdi porçeler.. yatlar. beylik düzünde 630 taneye yakın villa yapımı iş hanı alımı vss vss vss. peki bu adamda TC. kanununlarında ve yasalarında hesap soracak kanun yasa yokmu çok merak ediyorum süperligde ucuza oyuncu alıp pahalıya satan klüplerden bitanesi ve birçok reklam geliri olmasına rağmen.. spor toto. loto. idaa. sponsorluk gelirlerine bakılırsa bu klübün kasada parası olması lazım..... eyyy adil gevrek unuttuğun bir şey var o da ne biliyomusun allahın gazabı senin ve senle beraber hareket edenlerin yakasına daha yapışmadı. ciğeriniz yanar bilesiniz. ..allahın gazabını sizi yakaladığını inşallah göreceğiz
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Biliyormusun ,varsayımlarla,şu şöyle dedi böyle dediyle garebet ve vebal atılmaz.Elinde gerçek bilgi ve belge varsa iddia edersin yoksa boş konuşmuşolur vebale girersin.Senin dediklerin doğru olsa 318 milyonun tamamını götürsebu işleri yapamaz.Biz herşeyi bir tarafa bırakıp önümüze bakmalıyız Adil Gevrek'e takılırsak bize faydasi olmadığı gibi santim ileri gidemeyiz.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Hamdi (1 yıl önce)
    Öznur Çalık'ı Malatya siyasetinden çekin, huzur ortamını yakalayın.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Suat (1 yıl önce)
    Daha durun bu iyi günlerimiz kulübün tapusunu dahi versek bile bu adamdan yakamızı kurtaramayacağız bunu bu şehrin başına bela edenin iki yakası bir araya gelmeye inşallah
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Atabey (1 yıl önce)
    Ben futbol ve futbol kurullarını pek takip etmem.Ancak TC yaşayan bir vatandaş olarak bilançolarında var olan SGK-MALİYE borçları nasıl bu kadar kabarmış,küçük esnafın ve diğer kobilerin başına tokmak gibi inen İCRA ve banka hesaplarına nasıl blokeler konmamış hayret birşey.Eğer biz demokratik ve Adalette eşitlik ilkesine göre idare ediliyor ve yaşıyorsak burada çifte standartlık mı var anlamadım.Ayrıca yine bilançoda bulunan DOĞALGAZ-ELEKTRİK borcu içinde aynı durum var.Gariban 15 gün ödemesin kış çoluk çocuk soğukta aklır karanlıkta oturur demeden hizmet akışını durdurur olmadı sayacı bile söker götürürler.Yani demem o ki işin şirazesi kaçmış Adalet maalesef bir kez daha işlememiştir.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Gazi (1 yıl önce)
    Bildiğim kadarıyla periyodik olarak Tff ve UEFA ya gelir gider hesapları bildirilmek zorunda.Ayriyeten siz basın mensuplarına da verilmiş bilanço, gelir gider tabloları var.Bu hesaplarda herhangi bir usulsüzlük varsa ,bu ülkede şikayet edilecek kurumlar var.Bu konuda elinde bilgi ve belgesi olan lütfen gereğini yapsın.Yoksa çeşitli algılar olusturarak ne amaçlanır merak ediyorum.
    %26
    %74
    Yanıtla