SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'de İstifa.. Yönetimin Büyükşehir'i Tasfiyesi mi?

0
Güncellendi - 2020-08-12 13:07:47
YMS'de İstifa.. Yönetimin Büyükşehir'i Tasfiyesi mi?
A- A+ PAYLAŞ

2019-2020 sezonunda oynanan maçlar sonunda 32 puanla Ankaragücü ve Kayserispor’la birlikte ligden düşen üçüncü takım olan ancak daha sonra TFF Yönetim Kurulu’nun liglerde küme düşme olmayacağı yolundaki kararı üzerine önümüzdeki sezon da Süper Lig’de mücadele edeceği açıklanan Yeni Malatyaspor’da bir istifa geldi. İkinci Başkan Selim Pilten, iddiaya göre yönetimin isteği üzerine istifa etti.

Kulüp başkanı Adil Gevrek’in göreve devam edeceklerini açıklaması ardından da Divan Kurulu’nun ‘yönetimin istifa’ etmesi yönünde aldığı tavsiye kararıyla birlikte yaşanan süreçte belediye başkanları bir araya gelerek, toplantı yapmıştı. Ardından milletvekilleri ile bir görüşme gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, görüşmeler sonrası alınan kararı kulüp başkanı Gevrek’e iletti.

Geride kalan haftada Yeni Malatyaspor ile ilgili yoğun bir görüşme gerçekleştiren Başkan Gürkan, daha sonra düzenlediği basın toplantısıyla alınan kararları, beklentileri ve bundan sonraki süreci değerlendirdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bizim şahıslarla bir sorunumuz söz konusu olamaz, Adil Bey bu memlekete hizmet etmiş. Bizim buradaki talebimiz hem onun huzuru açısından hem Malatya’da bir kan değişikliğinin olması ve yeni bir yönetimle gitmesinin uygun olacağını uygun bir lisanla ifade ettik. Ama bunu karıştırma noktasında birileri farklı amaçla bunu yapıyorsa üzülürüm. Bizim temennimiz ve dileğimiz Malatya ve yönetim açısından aklıselimin galip gelmesidir” açıklamasını yaparak, bundan sonraki kararın Yeni Malatyaspor yönetimine ait olduğunu ifade etmişti.

Yeni Malatyaspor ile ilgili gelinen süreç sıcaklığını korurken, kulüpte belediye kanadını da temsil eden kulüp ikinci başkanı Selim Pilten’in (fotoğraftaki) istifa ettiği öğrenildi. Pilten’in istifasını Yeni Malatyaspor yönetim kurulunun istediği ileri sürülürken, konuyla ilgili kulüpten herhangi bir açıklama yapılmadı.

İhlas Haber Ajansı'nın (iha) konuya ilişkin haberinde "Sarı-siyahlı kulüpte yönetim kurulu önceki gün ikinci başkan Selim Pilten’in durumu için toplandı. Toplantıdan oy birliğiyle yeni dönemde yönetimde olmaması kararı çıkan Pilten, durumun iletilmesi üzerine istifa ettiğini açıkladı." bilgisi yeraldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • Mehmet (4 yıl önce)
    Bunu yazarak anlatmak gerekirse; Selahattin Başkan 'Rest' dedi, Adil Gevrek'te 'Restine Rest' dedi. Ortalık karışacak vaziyet alın. Adil Gevrek'in egoistliği malatya futboluna mal olacak..
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Malatyasporun geleceği için başkanın istifa etmesi şarttır, mecburiyettir, gerekliliktir. Başkan bu saatten sonra bu kamburu sırtında taşıyamayaz. Takım tekrar yenilmeye başladığında büyük tepki alacaktır, ancak iş işten geçmiş olacaktır. Gizlenen hesaplar açılmalı, varsa usulsüzlükler yargıya intikal ettirilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • ilke bilgili (4 yıl önce)
    YENİ MALATYASPOR yönetimi artık yenilenmeli..Futboldan anlayan yeni yüzler yönetimde görmek istiyoruz,.Eski yönetime hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bora (4 yıl önce)
    Belediye başkanı futbolda akp bin dediği olacak diyor kısa a.baskan burası siyaset alanı değil futbol sahası.adil başkan bunlara inat istifa etme
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (4 yıl önce)
    Mevcut yönetimde ele avuca sığan bir kişi vardı oda SELİM PİLTEN di .oda istifa etti.Adil Başkan da çıkmış ihanetten bahsediyor.bence adil efendi git bir aynaya bak
    0
    0
    Yanıtla
  • Mete (4 yıl önce)
    Belediye bu kadar iş gariban varken niye halkın parasını futbola veriyor bu kadar cahilmi olduk futbolu işadamları yönetsin belediye millete hizmet etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    yorumlar nerde editör efendi, bu haber altında birileri provokatif siyaset yapıyor görmüyormusun görüyorsan nasıl yayınlıyorsun, seçimle gelmiş reisi cumhura gönderme yapılıyor, demokrasi yoksa o bu yorumu nasıl yapabiliyor kendisine sorun
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorgun (4 yıl önce)
    Salih gibi düşünen zihniyetler var oldukça her konuda siyaset yapan yazdığı konudan hiç anlamayan ama laf olsun diye yorum yapan sonrada siyasi temennilerde bulunan bu zihniyet değil malatyaspor bitirmek MALATYA yı bitirmeye yakındır . etrafına bir bak SALİH betondan başka ne görüyorsun şimdi kendine bak seninde kafan betonlarmış yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorgun (4 yıl önce)
    Anlayamadığım bir başkan parasızlıktan seyircisizlikten sahipsizlikten yalnızlıktan şikayet eder ama koltuğu bırakmak istemez....! neden? Aslında cevaplar sıralanabilir ? anlayana
    0
    0
    Yanıtla
  • CEMAL (4 yıl önce)
    Adil Başkan kılıçları çekti heralde kimseye eyvallah demiyor :)
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (4 yıl önce)
    arkadaslar bnce her insan hata yapabilir birz iyimser olalım cahilce konusmayalim insan oglu herkes hata yapabilir bkalım ne yapacak herkesin aklı kendisine kalsın .....
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Selim pilten anlaşılan Malatya basınına doğruları anlatan kişi Adil Gevrek in içimizdeki hain vs dediğinin işaretimi anlaşılan basında duyulan Ertv deki spor programında spor yorumcusu eski antrenör futbolcu Adil Kınık ın açıklaması doğru yani chabake ye gerçekte verilen tutar 350 000 euro ancak defterde gösterilen 1 250 000 euro yani 900 000 euro sağlam bi hiç edilmiş o tutarda kaç eder ben hesaplayamıyorum 7 miyon tl nin üzerinde sadece 1 futbolcuda usulsüzlük varsa gerisini siz düşünün ben de o konuşmanın video su da var yarın birileri beni Mahkemeye verirse diye aldım Biz Inönü stadında büyüdük Canımızı hatta kanımızı verdik Gerçek Malatyaspor umuza onla ayni kaderi yaşamasın diye konuşuyoruz bu kulüpte Efsane Malatyaspor umuz gibi olmasın diye gerçek Malatyaspor lular konuşuyor bundan sonra yapılması gereken savcıları harekete geçirmek Istifa eden yönetici Selim Pilten gerçekleri biliyor gidip suç duyurusunda buluncak bunun ötesi gerisi yok bundan sonrası adalet ile çözülür ya da Sayın Valim 2 tane müfettişle hesapları inceletecek bu kadar basit bu borç tepeden inmedi
    0
    0
    Yanıtla
  • Furkan (4 yıl önce)
    Bu gelişmelerin Türkçe meali: ‘Biz şehrin ileri gelenleri olarak üzerimize düşeni yaptık ve yönetimi istifaya davet ettik. Olağan seçimli kongreye 2 yıl daha zamanın olmasından ve şeffaf olamamalarından dolayı yönetim bırakmadı. Yarın öbür gün yaşanacak olan her hangi bir olumsuzlukta ve ya başarısızlıkta bizim suçumuz yok.‘ diyecekler... Kendi adamları olan ve yönetimin en başarılı ismi olan Selim PİLTEN’in istifa etmesinin nedeni ise ‘bizim bunlarla artık bir işimiz yok.’ mesajıdır!
    0
    0
    Yanıtla
  • BEYLERDERESİ (4 yıl önce)
    HALA Bu Yönetimi koruyup kollayan Dnyadan BIHABER Beçarelerdir
    0
    0
    Yanıtla
  • new malatya (4 yıl önce)
    Bu saatten sonra yönetim kalacak gibi bari olumsuz yorum yapıp köstek olmayalım. Bizim dışımızda takımını bu kadar gömen başka bir taraftar yok. Adil başkana hepimiz kızıyoruz bunda sıkıntı yok hataların olduğunda hem fikiriz ancak ligin başlamasına 3 hafta kala yönetim olarak kim gelecek kimleri alacak nasıl ayak uyduracak. Yönetim iyi oyuncularla ilgileniyor iki hafta bekleyip görelim yine ilk 8 e oynayacak takım kurulmazsa o zaman baskı yaparız ama lig 10 gün önce bitti ve anlaşılan oyuncular var bakarsnz gerçekten hatalarından ders almıştır gaza gelmeyelim iki hafta sabredelim transfer ekime kadar lig başlamadan iyi bir takım yoksa hep birlikte ses çıkarırız ama bu kadar baskı altında insanların doğru iş yapabilmesi bana zor geliyor biraz sabır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Kişiler, Şahıslar gelip geçici.Hiç anlaşılmayan konular 1-Türkiyede kasasına para giren dört takımdan biri olan Malatyaspor nasıl oluyorda birden (Son 5 ayda ,60 milyon borç açıklıyor(Pandemi demeyin.Bu salgın Dünyadaki tüm klüpleri vurdu) 2-Kazananlar klübü olan Malatyaspor 1.5 milyon Tl. Para için arabalarını sattı.Futbolcuların çoğu alacaklarından dolayı klübü uefa ya şikayet etti.Mesela Mina 3 yıldır bu klüpde oynuyor.Hala geldiği takıma parası ödenmemiş. 3-Sayın gevrek,Kandırıldığını söyledi.Ne oldu?Ekip aynı yapılan işler aynı.Radikal ne karar Ne değişti.Yola devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Atı alan üsküdarı geçmiş şimdi iyi polis kötü polis oldu Reisimiz Cumhurbaşkanımıza çok değil 100 150 kişi bu olayları cimer de yazsın gereken yapılır savcılık harekete geçirilir bu kadar basit Cumhur Başkanımız olmasa bu takım ptt 1. Lig e düşmüştü Allah başımızdan eksik etmesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    cevat kardeşim doğru yazmışsınız bu saatten sonra yönetimin değişmesi doğru olmaz ha kesinlikle adil başkanı savunmuyorum ne tanırım ne de yakından görmüşsüm iyi teknik teknik hoca alırsa iyi transfer yaparsa iş yapar diye düşünüm inşallah adil başkan dedi gerçi kendisi futbolcularda darbe yedik biz bu sene çok .hataları yokmu çok var bence destek zamani
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemallettin (4 yıl önce)
    B.baskani istedi oda istifa etti. Yolu açık olsun. SIMDI SUSMA ZAMANI. Bırakın su akar yerini bulur. Her kafadan bir ses . Şu anda herkes susmalı bırakın yönetim rahat çalışsın. Ne nasıl olduğu yirmi maç sonu yani sezonun ilk yarısı belli olur. Hele yerel tv.yorumculari tam malatya işi hasüt. Transfer edilen oyuncunun eşinden kavgalı ayrı olduğunu spor programında söyleyecek kadar magazinsel. Sözün özü malatya yerel tv spor yorumcuları izine ayrılsınlar ligler başlayıncaya kadar izin yapsınlar .
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevat (4 yıl önce)
    3 yıllıgına seçilmiş bir başkan ve yönetimi var. Kimse o seçilmiş insanların üzerinde vesayet makamı değil, belediye başkanı da milletvekilleri de işine baksın. Askeri vesayetten,yargı vesayetinden kurtulduk şimdi şehir vesayetleri mi çıktı? Çok seviyorsanız Malatyaspor'a üye olursunuz aidatlarını ödersiniz, başkan adayları çıkarırsınız seçersiniz. Demokrasi diye bir şey var. 2.liglerde Mahalle takımlarıyla oynarken kimse yoktu.Şimdi baktılar ki pasta büyük, koşuyorlar. Yahu şu hasetliği, fesatlığı bırakınız değerli hemşerilerim. Adil Gevrek başkan 6 yıldır takımın başında ve sadece 6 aydır başarısız onda da rehavete kapıldılar ilk yarı 24 puanım var nasılsa kümeye düşmem dediler. Büyük hataydı. Şimdi 60 millyon borç var herkesin dilinde. Diğer takımların borçlarını gören var mı? Diyelim ki SIFIR borç olsun, gelin yönetin bakalım. Şimdi transfer yapacaksınız bakalım neyle yapacaksınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (4 yıl önce)Cevat isimli kullanıcı yorumuna
    Zannedersin ki ülke dört dörtülk demokrasi ile yönetiliyor.Askeri vesayet gitti ama sivil vesayet geldi (konumuz değil ama ) yazma gereği hissettim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Konumuz değil gerçekten seçim zamanı gider oyunu istediğine verirsin.konu Malatyaspor
    0
    0
    Yanıtla
  • hısım (4 yıl önce)Cevat isimli kullanıcı yorumuna
    adilin neyi olursun kardaş,kimlerdensin kardaş,bu senin hısım malatyasporu küme düşürerek tarihe geçti biliyinmi tüm Türkiye yaptığı açıklamalarla bizimle dalga geçti biliyinmi sen haftalarca başımız önde gezdik biliyinmi,malamat olduk kardaş biliyinmi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Elezığlı (4 yıl önce)hısım isimli kullanıcı yorumuna
    Ben adilin bişeyi olmam elezığlıyım malatya milleti kadar hasüt insan yok adam takımı 2 ligden aldı getirdi adama bir şans dahi tanımıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • çok heveslisen kardaş adili transfer edin elazığ kaçıncı ligde şimdi bilmiyim elazığı birinci lige çıkarsın alın sizin olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • ????????? komik ti güldüm guldurdun guldurdunuz güldüler gulecekler ?????????
    0
    0
    Yanıtla
  • Meriç (4 yıl önce)
    Bilen bilmeyen konusuyor bu Malatyanın kimlere kaldığı ve malesef çok bilmişliği ve cehaletidir ağzı olan konuşuyor şu konuşanlara acaba bir saman çöpü kadar katkın varmı desen yok ver desen kaçar ya bi konuşmayında dinleyin görün yıkıcı olmayın yapıcı olun her insan hata yapabilir erdemlik hatayı kabul etmektir korkup kaçmak değıl lütfen malatya ve malatya spor un iyiliği için susun bekleyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu kaçıncı yönetim trolü bir hesap algının babasısınızz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Dayı (4 yıl önce)
    Gardaş, haklısın. Durum ortada. Bu ne biçim başkan, Malatya halkı seni istemiyor, bırak, hesabını ver ve çek git. Demekki yönetiminin kararı ile Selim Pilten'i istifa ettirdiniz. Selim Pilten gururlu bir insan, başkan ya sende?
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (4 yıl önce)
    Öncelikle bu konunun kapanmasında fayda vardır takım gereksiz yere yıpranıyor.Evet Kötü yönetilen bir yeni malatyaspor var,kötü yöneten bir yönetim var,kötü yöneten bir başkan var nokta.! Bunu burada tartışan zaten ciddiyetten uzaktır.Ama sevgili selahattin gürkan sizce biraz geç uyanmadınız mı ? Bakın beni bilen bilir öz eleştirirm,tam eleştirirm eğriye eğri,doğruya doğru derim.Burada yorum yazan hemşerilerimin bir çoğu da aynı doğrultuda bir duruş sergiledi kıymetli ve değerlidir.Adil başkan'ı koruyup,laf kondurmayanlar da zeten realiteden uzak,hayal aleminde yaşayan hemşerilerimiz.Keşke bu olaya çok daha önceden müdahale edebilseydiniz bakın dün de dedim müdahale.Açık ve Net YENİ MALATYASPOR bu şehirin her kesiminin ortak paydasıdır ötesi yok bizler için.Bu durumda gerekirse siyasiler ve tüm kesimler baskı altına alarak bu aciz başkan ve yönetimini indireceklerdi ÇOK NET !! Şimdi bunun faydası yok,yani kimseye yarar sağlamaz yapılacak şey bekleyip görmek evet ekonomik açıdan çok daha kötüye gidecek belki 60 milyon tl olan borç 100 milyon olacak ama bu saatten sonra zarar edersiniz,yazık edersiniz bu takıma.İyi ya da kötü bir takım yapıyor ( gerçi aynı tas,aynı hamam daha t.direktör belli bile değil ) ama dediğim gibi geç kaldınız sayın gürkan.Artık bende bir taraftar olarak burada bu konulara değinmeyeceğim tez vakitte bu şehirin, yönetemeyen adil başkan ve avarelerinden kurtulmasını temenni ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (4 yıl önce)
    Adil GEVREK İstifa…….
    0
    0
    Yanıtla
  • İstanbuldan Malatya ya (4 yıl önce)
    Birileri gitme kal aman başkan dedi o da asılıyor Diyenler de belli 15 bin maaş tam primciler sizi gidi siziiiii
    0
    0
    Yanıtla
  • Bence tam tersi ...Birileri bazılarının eline bees kuruş verdiler sosyal medyadan ordan burdan sallayın diye...Bu tuzağa belediye başkanı da düştü mualesef...
    0
    0
    Yanıtla
  • metin (4 yıl önce)
    olaya bak adını bile bilmediğimiz malatyaspor yönetim kurulu üyeleri toplanıp selim piltenin istifasını istiyor selim pilten erdemli davranıp istifa ediyor,koskoca Malatya halkı siyasetçisi spor camiası hemen herkes adilin istifanı istiyor,adamda tık yok çok ilginç,çok hazin bir durum,ilk defab böyle bir olaya şahit oluyorum eminim sizlerde
    0
    0
    Yanıtla