SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'den Bu Kez 'Kale Depremi' Gerekçeli Ligden Çekilme Başvurusu

YMS'den Bu Kez 'Kale Depremi' Gerekçeli Ligden Çekilme Başvurusu
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un geçtiğimiz günlerde işbaşına getirilen Şahin Altunok başkanlığındaki yönetimi, 16 Ekim Çarşamba günü meydana gelen Malatya- Kale merkezli depremin şehri ve takımı büyük ölçüde etkilediği, tesisin ve stadın hasar aldığı gerekçesiyle, Türkiye Futbol Federasyonu'na "ligden çekilme" başvurusu yaptı.

6 Şubat 2023 depremleri nedeniyle geçtiğimiz sezon ligden çekilen, bu sezon için yaptığı başvuru da kabul edilmeyen Yeni Malatyaspor Kulübü'nden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Geçtiğimiz günlerde kulübümüzün olağanüstü seçimli kongresinde Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanlığı görevini devralmış ve hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başlamıştık.

Dün Malatyamızın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem yeniden şehrimizi ve takımımızı büyük ölçüde etkiledi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremden ağır hasarlar alan tesisimiz ve stadyumumuz, dün meydana gelen deprem sonrasında yeni hasarlar aldı. Kısıtlı ve zorlu imkanlarla vermeye çalıştığımız mücadelemiz, dün yaşanan depremle birlikte bizleri bambaşka, eskisinden daha zorlu bir hale sürükledi. Stadyumda maçlarımızı oynamak için verdiğimiz mücadele, bugüne kadar yapılan tadilat çalışmaları, dünkü depremle birlikte yeni dönemde yapmış olduğumuz başvurumuzu ciddi anlamda etkilemiştir. Bunun yanı sıra tesislerimizin de hasarlar alması hem bizlerde hem de futbolcu kardeşlerimizde ciddi derecede etkiler bırakmıştır. Gerek Malatyalı gerekse farklı şehirlerden gelen futbolcu arkadaşlarımız tesislerde kalmak istemiyor. Bu zorlu şartlar altında müsabakalara hazırlanmak, maçlara çıkmak zorunda kalan futbolcu kardeşlerimiz, şehrimizde yaşayan her bir kardeşimiz gibi psikolojik anlamda ciddi sorunlar yaşmaktadır.

Bu şartları göz önünde bulundurarak, kamuoyunun huzurunda haklarımız saklı kalmak şartı ile ligden çekilmek istediğimizi ifade etmek istiyorum. Aksi takdirde burada canına zeval gelebilecek, belki de tüm hayatları boyunca unutamayacakları travmalar yaşayabilecek futbolcu kardeşlerimizi korumanın başka bir yolu yok. Bu sorumluluk Türkiye Futbol Federasyonu başta olmak üzere tüm kamuoyunundur." 

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Ergün (6 saat önce)
    Depremi gerekçe göstererek çaresizlikten takla atıyor ve küme düşmekten yırtabilirmiyiz düşüncesiyle TFF'yi depremle kandırmak için çabalıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bünyamin (8 saat önce)
    Gevreksporun deprem tiyatrosu devam ediyor. Ne çarparsam kar diyen zihniyete yazıklar olsun.Malatyayı rezil ettiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (8 saat önce)
    YMSnin rezil duruma getirilmesine ve buna sebep olanlara şakşakcılık yapan Yeni Malatyaspor 1986 imzasıyla yazan yalaka. Kesin sen biliyorsundur Gevrek yalakalığı yaptığına göre yeni yönetime giren bayan kimdir. Adil Gevrek'in neyidir, yakınımıdır akrabasımıdır bir tanıdığının anasımıdır? Sorda buraya cevabını yaz bekliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (14 saat önce)
    Yüzsüzlüğün bu kadarı da olmaz. "Oynamak istemeyen gelin yerim dar dermiş" o misal. Malatya yı dünya aleme rezil etmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Malatya nın rezil olması hiç umurlarında değil. Umurlarında olan tek şey cepleri. Malatya nın milletvekilleri ve belediye başkanları da bu tiyatroyu seyretmekle meşguller.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mustafa bey benim yazacaklarımı yazmışsınız teşekkür ederim, gerçekten bu insanlara bakanlık veya ilimizin yetkilileri artık yeter demeli gereği yapılmalı ve bu tiyatro bitmelidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muzaffer Başeğmez (15 saat önce)
    Malatya ligden çekilsin, boşuna bu çabalar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeni Malatyaspor 1986 (15 saat önce)
    Neden rahatsızlık duydun Malatya Haber sıkıntınız nedir...???
    %5
    %95
    Yanıtla
  • Bu nickle yazan şahıs yalakalığa doyamadım. Adil Gevrek ve avenesinin Malatya'ya yaşattığı utanca rağmen utanmadan bunları yazıyorsun. Gevrek'in getirdiği sözde yönetim bir kuruş parası yoksa niye geldi. Depremi bahane ediyor şimdi. Bunlar 744 milyon lira götürdüler. Yarattığı rezalet ayan beyan. Utanmadan bunları yazıyorsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alp (15 saat önce)
    Bunlarin amaci yms degil. Onceki yonetimin yanlis islerini örtbas etmek para gelecek is varsa onlarin yolunu gozlemek. Bekliyorlar ki şimşek çaksa da ligden çekilseler. Artik iyice maskara oluyoruz. Depremin en cok yiktigi Hatay oynuyor ama Malatya surekli yerim dar diyor
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Yeni Malatyaspor 1986 (15 saat önce)Alp isimli kullanıcı yorumuna
    Senin de zoruna gittiğine göre vardır elbet bir sıkıntın...???
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Malatyalı (15 saat önce)
    Yönetim anlaşılan tüm tuşlara basıyor ama maalesef bundan bir sonuç çıkmaz, pamdemi zamanı süper ligden düşmeniz engellendi, depremde 1 sene haklarınız saklı kalmak üzere askıya alındı, kıymeti bilinemedi.Malatyasporu borca batıracağınıza bir zahmet takımı toparlasaydınız şimdi böyle hareketlere gerek kalmazdı.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Yeni Malatyaspor 1986 (15 saat önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Nerede Malatya için olumlu bir adım atılsa hemen saklandığınız delikten çıkıp kin kusuyorsunuz...! Vardır elbet kronik bir yaranız ki sürekli gocunup duruyorsunuz...!!!
    %5
    %95
    Yanıtla
  • Adil gevrekle bir bağın var mı?Niye malatyaspor ismini kullanıyorsun? Bu takımın Malatya ile bir ilgisi yok, Malatyayı daha fazla rezil etmeyin ,gevrekspor yazarsan daha inandırıcı olursun..
    %91
    %9
    Yanıtla
  • olumlu adım ligden çekilmek mi? başkan olmuş kaç parayla gelmiş, yüzde kaç borcu ödemiş? bizde etkileniyoruz işyerleri de kapansın o zaman işyeri uzak kalıyor bana. öyle mantık mı olur? bahane üretiyorlar sadece neyini anlamadın?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya'lı Erkan (15 saat önce)
    Bu kadar yüzsüzlük olmaz.Takım Kale de meydana gelen depremden nasıl etkilenmiş hayret birşey.Bugün Sivas ta 4,7 lik deprem oldu onuda ilave etsinler Sivas taki deprem bizi etkiledi diye.Hatay dümdüz oldu adamlar çatır çatır oynuyorlar.Federasyonun yerinde olsam bu kadar ağlayan takımı direk 2. lige düşürürüm.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Yeni Malatyaspor 1986 (15 saat önce)Malatya'lı Erkan isimli kullanıcı yorumuna
    Sen Malatyalı falan olamazsın olsan olsan vatan haini olursun...!!!
    %4
    %96
    Yanıtla