SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'den 'Gevrek Ne Derse, O Olur' Duyurusu ve 'Seyirciler'.!

YMS'den 'Gevrek Ne Derse, O Olur' Duyurusu ve 'Seyirciler'.!
A- A+ PAYLAŞ

Adil Gevrek'in adeta yönetime el koymasını ve kulübe yaşattığı sonucu başarısızlık, yolsuzluk olan hakimiyetini perçinleyen kulüp tüzüğü, Gevrek yönetimi tarafından, geçtiğimiz hafta yapılması gerekiyorken çoğunluk sağlanamadığı için 13 Ekim'e ertelenen olağanüstü genel kurul öncesi bir kez daha yönetime talip olacaklara hatırlatıldı. Geçmişte Malatyaspor Kulübü'nün önünden bile geçemeyecek tiplerin kulüp yönetimine talip olması hatta yönetimi ele geçirmesinin, bu köklü kulübün batışına yol açmasına önlem olarak sonradan kurulan  Yeni Malatyaspor Kulübü 'nün de bu akıbete uğramaması için yapılan, yönetime talip olmayı zorlaştıran tüzük değişikliği, Yeni Malatyaspor örneğiyle bambaşka bir 'yıkım' yapısına yol açtı.

GEVREK YÖNETİMİNİN, 'ANAHTAR BENDE' DUYURUSU!.
Yeni Malatyaspor Kulübü, sosyal medya hesapları üzerinden kulüp başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliklerine aday olacak kişilerin dikkat etmesi gereken kurallarla ilgili önemli bir duyuru yaptı. Kulüp, adaylık için belirlenen kıdem yılı ve başvuru süreci ile ilgili detayları kamuoyuyla paylaştı.

Duyuruda, aday olacak kişilerin belirli kıdem sürelerini doldurmuş olmaları gerektiği vurgulandı. Kulüp başkanlığı ve yönetim kurulu üyelikleri için belirlenen kıdem şartları şöyle sıralandı:

“Başkanlığa ve kurullara seçilmek için adayların, üye sicil kayıtlarına göre kulübe kayıtlı oldukları tarihten itibaren belirli bir kıdem süresini doldurmaları gerekmektedir: a) Kulüp Başkanlığı için 5 yıl,
b) Yönetim Kurulu asıl ve yedek üyeliği için 5 yıl,
c) Denetim Kurulu asıl ve yedek üyeliği için 5 yıl,
d) Disiplin Kurulu asıl ve yedek üyeliği için 10 yıl,
e) Sicil Kurulu asıl ve yedek üyeliği için 10 yıl kıdem gerekmektedir.”

Başkan adayları için belirlenen başvuru şartları şu şekilde açıklandı:

“Kulüp Başkanlığı adaylığı için başvuru yapacak kişilerin, 59. Maddeye göre yeterli kıdemi bulunması ve genel kurulda seçme ehliyetine sahip en az 50 kongre üyesinin imzalı talebi ile adaylık başvurusunda bulunması veya en az 100.000 TL'lik bağış yaparak makbuzunu Divan Başkanlığına ibraz etmesi gerekmektedir.

Eğer adayın yeterli kıdemi yoksa başkanlık için 500.000 TL bağışta bulunması ve 50 kongre üyesinin desteği ile aday gösterilmesi gerekir. Yönetim Kurulu asıl üyeliği için ise 50.000 TL bağış yapılması zorunludur.”

Duyuruda ayrıca, yönetim kurulu asil üyeliği adayları için seçildikten sonra ek bağış yapmaları gerektiği “Yönetim Kurulu asil üyeliğine seçilen adaylar, seçildikleri tarihten itibaren en geç 30 gün içinde kulübe 50.000 TL daha bağış yapmalıdır.” ifadesiyle belirtildi.

Yeni Malatyaspor Kulübü’nün bu şartları, başkanlık ve yönetim kurulu üyeliklerine aday olacak kişilere hem finansal hem de kıdem açısından önemli sorumluluklar getiriyor.

KÖKLÜ ÇÖZÜM, GEVREK'İ DENETMLEMEK VE HAKKINDA İŞLEM YAPMAK AMA..
Adil Gevrek'in, kulüp yönetimini ele geçirmesi, üye yapısını kendi yakınlarından oluşturması ve yapılan tüm usulsüzlüklere, yolsuzluklara rağmen, onun dışında bir grubun yönetimi alamaması sonucunu doğuran, ancak Valiliğin ve adli kurumların, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını ihbar kabul ederek, yönetimi sonlandırmasından, kayyum yönetimi ardından yeniden yönetim oluşturulmasına yönelik düzenleme yapılmasından başka çözüm yolu gözükmeyen Yeni Malatyaspor'da, iki önceki Vali Hulusi Şahin döneminde yaptırılan ve Gevrek'in birçok yolsuzluk ve usulsüzlüğünü saptayan, ancak işleme konulmayan inceleme raporunun yeniden ele alınarak gereğinin yapılması kulübün tek kurtuluş yolu olarak değerlendiriliyor.

Ancak, Yeni Malatyaspor'un, 600 milyon TL'ye yaklaştığı öne sürülen borçları ve Gevrek'in güvenilmez kişiliği nedeniyle, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin tüm skandallara rağmen soruna köklü çözüm hedefli olarak müdahale etmemesi, Gevrek'in saltanatını sürdürmesini sağlarken, federasyondan alınacak 70 milyon TL para nedeniyle yetersiz kadroyla kulübü lig mücadelesine sokan Gevrek yönetimi, Malatya'ya her hafta farklı mağlubiyet ve 'averaj takımı' utancını yaşatmaya devam ediyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız