SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'nin 'Yaman İş Bilmez'lerinin Teknik Direktör Skandalı!

YMS'nin 'Yaman İş Bilmez'lerinin Teknik Direktör Skandalı!
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'u sezon başında, kulübü borçlandırıp bir alt lige düşüren ve kendi delege ettigi isimler tarafından da 400 milyon TL civarındaki borca rağmen, yaptığı düzenlemelerle kendini 50-60 kişilik küçük bir grubun oylarıyla aklatıp (!)  giden Adil Gevrek'ten alan ve Gevrek'e yakın olduğu öne sürülen mevcut baskan Hacı Ahmet Yaman'ın teknik direktör Hasan Özer'in sözleşmesinin feshiyle ilgili skandal bir karara imza attığı öğrenildi.

Yeni Malatyaspor'u devraldığında mali kongrede evraklar üzerinde 318 milyon TL olarak gösterilen ancak kesin net rakamı asla resmi kanallarca açıklanamayan kulüp borcunu daha fazla artırmadan, transfer tahtasının kapanmasına neden olan futbolcu dosyalarını çözmek ve takımı da ilk sezon ligde bırakmak vaadleriyle başkanlığa seçilen Ahmet Yaman yönetimi, iş bilmezliği ile büyük mali sıkıntıların yaşandığı bir dönemde kulübü yeni bir zarara soktu.

Lige verilen aranın ardından, mali ve idari krizin yaşandığı, birçok futbolcunun alacağının ödenmemesi nedeniyle federasyona başvurarak sözleşmelerini karşılıksız feshetme durumuna geldiği dönemde, İstanbul'da bulunan Teknik Direktör Hasan Özer'in telefonla yaptığı 7 aramaya yanıt vermeyen Yaman'ın bu tavrı üzerine, Hasan Özer istifa kararı almıştı.

400 BİN TL'YE BİTECEK ANLAŞMANIN MALİYETİ 1,5 MİLYONA ÇIKTI, O DA ÖZER VE GRUBU İÇİN..

Tek taraflı istifa kararı alan Hasan Özer ile el sıkışarak anlaşmak yerine, zaten istifa etmiş hocanın sözleşmesini tek taraflı kulüp feshiyle sonuclandırınca yardımcılarıyla beraber yaklaşık 400 bin TL'ye kapanacak dosya, yaklaşık 1. 5 Milyon TL'ye yükseldi.

Hasan Özer'in sözleşmesinin karşılıklı feshi halinde kendisine 275 bin TL, 3 yardımcısı da dahil olmak üzere 400 bin TL ödenebilecekti. Ancak, Yaman yönetimi bu parayı yatırmayıp, tek taraflı fesih yaptırdığı için Özer'in alacağı sezon sonuna kadar hakedeceklerinin de eklenmesiyle 275 bin TL'den 930 bin TL'ye, yardımcılarının alacakları da 500 bin TL'ye yükseldi. 

VURAL VE EKİBİNİN MALİYETİ DE 7 MİLYONU BULABİLECEK..

Özer'le yolların ayrılmasının ardından anlaşılan Yılmaz Vural'a 1 milyon 250 bin TL peşin para ödendiği, Vural'ın anlaşmasının sezon sonuna kadar ödenecek olanlarla 4,5 milyon TL'yi bulacağı, ayrıca ligde kalma primi ve 6 yardımcısının da maliyetiyle, Ahmet Yaman yönetiminin teknik direktör değişikliği nedeniyle, Özer tarafına ödenecek 1,5 milyon TL'nin üzerine, Vural ve ekibine ödeyeceği rakamın da 7 milyonu bulacağı, ‘kuruşa muhtaç’ durumdaki Yeni Malatyaspor'a, hiç beklemediği bir dönemde 8,5 milyon liralık yeni bir sorun çıkarıldığı bildiriliyor.

Bu arada, alacaklarını alamadıkları için federasyona başvuran futbolcuların bu başvurularını geri çekmeleri için paralarının önemli bir bölümünün Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle ödenmesinin ardından, geçtiğimiz Salı günü gelen 1 milyon TL'lik elektrik borcunun da ödenemediği, elektriklerin kesilmemesi için devreye girildiği ve kesme işleminin kısa vadeli olarak durdurulduğu, ancak yönetimin halen elektrik borcunu da ödemediği öğrenildi.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Yeni Malatyaspor, Teknik Direktör Cihat Arslan'la yolların ayrılması üzerine Hasan Özer ve 3 kişilik ekibiyle 5 Ekim 2022'de anlaşmaya varmış, bu fotoğraflar çekilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Herkes hep beraber bu klübü nasıl batırırız, nasıl daha çok borca sokarız onun derdinde. Başkan da haklı nasılsa büyükşehir ödeme yapıyor, cebinden çıkmıyor. Çok ta umurunda. Kendi parası olsa kuruşun hesabını yapar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Maho (1 yıl önce)
    Vallahi Hasan Özerin Takımdan Ayrılmasına çok Üzülmüştüm.Aha niye Ayrıl miş Vurmas Duymasliktan? Yılmaz Vurala kaç Kat daha Fazla Ödüyor.Ne Başkan da İş var nede Belediye Baskanda.Sadece Üzülüyoruz bu Duruma
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zafer doğan (1 yıl önce)
    Adam yiğitlik etmiş almış takımı destek olun duvar sıvacısı ama Malatya sporun başkanı destek olun ayıptır
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    12 puanı olan 400 trilyonun üzeri borcu olan esenlikten yiyecek gitmese mutfağında yemek pismeyecek belediye olmasa elektirigi suyu doğalgazı interneti kesilecek transfer tahtası kapalı olan bir kulüpten biz Malatyalılar ne bekliyoruz eski başkan 3 yıl önce kulübü birakmamakta direnirken bizler ve şehrin vekilleri adeta seyrettik.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatyalı cüccük ismail (1 yıl önce)
    Sen bu takımı batırdığın gibi kendini de batırdın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Bu yönetim bir önceki yönetimi unutturmaya çalışıyor.Ancak klübün durumu eskiyi hiç unutturmadığı gibi daha çok hatırlatıyor!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (1 yıl önce)
    Adını altın harflerle kötü anılan başkanlar listesine yazdırdın.Sen ve yönetimin derhal gidip yerine belediyeden görevli birinin gelmesi lazım . Fuzuli zarar ve masraftan başka birşey değilsiniz.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (1 yıl önce)
    Süreci zamana yayıp adil gevreği unutturma projesi yakında biter ve hızla ver elini Malatya amatöre efsanenin amatörde ismi yaşıyor yeniniyi amatörde bile göremeyiz yeniden bir takımı liglere çıkarmak için ugrasiriz uzun yıllar sonra umut doğarsa birileri yeni projeyi gündeme alır o güne kadar kimsenin ismini duymadığı bir başkanı İstanbul'dan bulup getirirler bu kısır döngü devam eder gider.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Yöntemleri aynı önceki yönetim gibi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • gulagaci (1 yıl önce)
    yazık etmeyin malatyaspor a. telefonuna bakmadığın adam, senin memurunmuş gibi bakarsan, sonu bu, bu kadar kibir ve iş bilmezliğin, cezasını herkes çekiyor, senin emeğin de kayboluyor, o kadar para boşa gidiyor, sonradan 3-1 in ne anlatımı olur diye cevap çıkıyor hakikaten çok yazık...........
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kemal Engin (1 yıl önce)
    Yahu arkadaş madem parayı Belediye Valilik verecekse o zaman bu işi bilen aklı başında bir adama teslim etsenize. Bırakın ayağı hayatında futbol topuna eli değmemiş adamlara nasıl bu kulübü emanet eder birde üste para verirsiniz. Malatya da ömrü futbolun içinden geçmiş onlarca insan varken bunları nerden buldunuz. Ayrıca Ahmet Yaman ve yönetimini bu işin içine sokan Adilin uzatmalı ve aklayan yöneticisi futbol ulemasi Erdal nerede??? Hani bu kulübün borcu ödenecekti bu takım playoff oynayacaktı? Nerdesin Erdal Gündüz ??? Bu şartlar altında her kim tarafından verilirse verilsin bu kulübe ve FUTBOL CAHİLİ iş bilmez bu yönetime verilen her bir kuruş haramdır. Dünyanın hicbir yerinde geliri olmayan ve 400 milyon borcu olan kulüp 8 milyona hoca transfer etmez... Nasılsa Ahmet Yaman da Adil gibi parayı cebinden ödemeyecek. Belediye öder Ye memet ye
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sayın Gürkan bu şehrin bir kuruşunu sonu belli olmayan batmış bir kulübe lütfen vermeyiniz.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Battal Gazi 44 (1 yıl önce)
    Mevcut başkan, Adil Efendinin geçmişte yaptığı yanlışları aynen devam ettiriyor. Hasan Hoca, niye gönderildi? Yılmaz Hoca niye geldi? Hasan Hoca, Yılmaz Vural'dan daha iyi top oynatıyordu. Bu saçma yanlışlarla milyonlarca borcu olan takıma yeni gereksiz borçlar eklendi. Bugün yine bir başka skandal iddia Malatya basınına yansıdı, doğruysa yazıklar olsun. Başakşehir'e satılan Yusuf, Nice kulübüne 12 milyon euro'ya satılabilirmiş, eğer önceki yönetim yüzde yirmilik transfer payından 350 bin euro karşılığında vazgeçmeseymiş bu transferden Malatyaspor'un kasasına 48 milyon tl girecekmiş. Bu parayla Malatya spor ligde kalabilirdi. Bu saatten sonra bu takımdan benim ümidim yok, geçmiş olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Boşuna bu klüp bilerek,istenerek çökertildi denmedi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (1 yıl önce)
    Bir tv programında başta acemiydik bir çok şeyden bihaberdik şimdi öğrendik diyen başkan,bu ne şimdi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Tam bir tiyatro. Belediye de bu tiyatroya ortak ediliyor. Bunların klübü kurtaracağı falan yok. Sadece zamanı öteliyorlar. İşbilmezler ile profesyonel klüp idare edilir mi? İşbilmezlerin yaptıkları hataların cezasını belediye cebinden mi ödeyecek?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emin (1 yıl önce)
    Bu başkan denilen adamın bir şey bildiği yok. Yazık oldu.
    %85
    %15
    Yanıtla