SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'ye 1 Haftalık 'Taraftar' Maliyeti: 63 Bin TL Ceza!

YMS'ye 1 Haftalık 'Taraftar' Maliyeti: 63 Bin TL Ceza!
A- A+ PAYLAŞ

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Yeni Malatyaspor kulübüne 2-1 galip geldiği Eyüpspor maçında 'taraftar'larının neden olduğu olaylar ve kötü tezahürat nedeniyle toplam 63 bin TL para cezası verdi.

Ligdeki durumunun yanı sıra mali açıdan da çok zor bir dönem geçirmekte olan Yeni Malatyaspor Kulübü, bir kez daha bir grup seyircisinin yol açtığı faturayla karşı karşıya kaldı.

PFDK'nın ceza kararı şöyle açıklandı:

"YENİ MALATYASPOR Kulübünün, 29.01.2023 tarihinde oynanan YENİ MALATYASPOR-EYÜPSPOR Spor Toto 1. Lig müsabakasında, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada YENİ MALATYASPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 35.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan DOĞU ALT TRİBÜN D blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

Aynı müsabakada YENİ MALATYASPOR Kulübü görevlisi AHMET YANAN’ın, sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 15 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına.."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • ne günlere kaldık (1 yıl önce)
    gerçekten malatyaspor ne günlere kaldı, ben paramı verip biletimi alacağım biletimde yazan blok ve numarada oturup efendice maçı izleyeceğim ama benim bulunduğum blokta bileti olmayan (büyük ihtimalle kulüpce bedava bilet dağıtılanlar) gelecek benim blokta toplanacak hakaret yapıp olaylar çıkartacaklar neticede ne oluyor dersiniz olay çıkartanların biletleri doğu alt D olmqadığı için onlar ceza yemiyor efendice biletindeki numarada maç izleyenler cezalı duruma düşüyor kulüp de toplam seyircinin ödediği paradan fazlasını federasyona ceza olarak ödeyecek.her hafta olan bu.kulüpten ricamız olay çıkartanları bedavacıları biletinde yazan bloktan başka bloklara koymayın.Yoksa stadda eli yüzü düzgün taraftar bulamazssınız kendiniz çalar kendiniz oynarsınız.bu gidişat düzelmezsse bende evde kahvemi içer maçı izlerim hepsi bu kadar.
    0
    0
    Yanıtla
  • mk44 (1 yıl önce)
    Bu taraftarlar maça hiç gitmeseler kulübe daha fazla katkı verirler, zaten zorda olan kulübe 2 haftada bir ceza getiriyorlar , kesilen bilet paralarıyla toplasan maliyet kurtarmıyor bile...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Aslan (1 yıl önce)
    Buna sebep olanlar taraftar falan değil. Bunlara bedava bilet dağıtılmasa maça bile gitmezler. Malatyada herkes biliyor görmemekten geliyor. Bazı gruplar var taraftarlıktan geçinen. Protokol giren kabul gören milletvekilleri ve belediyelerce el üstünde tutulan bir iddiay göre birçoğu sabıkalı, hani kayısı işçilerini çalıştıran çavuşlar var ya bunlarda taraftar çavuşu. İşte onların yanlarında toplayıp sonra il yöneticilerine kendilerini yutturduğu taraftarlık işçileri bunlar.Malatyasporu veya Yeni Malatyasporu kurtarmak için önce bu yapılardan kurtulmak lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    Bunlar tarftar deģil
    %100
    %0
    Yanıtla