SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'yi 'Gevrek'leştiren Tüzük ve Yerel Yönetim İlgisizliğiyle İş Çok Zor!

YMS'yi 'Gevrek'leştiren Tüzük ve Yerel Yönetim İlgisizliğiyle İş Çok Zor!
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un, geçtiğimiz Pazar günü çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen seçimli olağan genel kurulu (kongresi), 26 Haziran Pazar günü yapılacak. Kulübün, 'yönetim istikrarı' için değiştirilen tüzüğü, yönetim için mevcut kulüp üyeleri dışında aday çıkmasına engel maddeler için, üye yapısının tamamına yakınını kontrol eden mevcut başkan Adil Gevrek ya da onun destek vereceği isimler dışında, yönetime talip çıkması beklenmiyor. Başkan ve yönetim için 5 yıllık üye kıdeminin getirildiği tüzükte, bu kıdeme uymayan adayın en az 500 bin TL, üyelerin ise 50 bin TL bağış yapmalarının yanı sıra en az 50 üye tarafından adaylık için teklif edilmeleri gerektiği koşulu bulunuyor.

TÜZÜĞÜN, YENİ ADAYLAR ÇIKMASINI GÜÇLEŞTİREN MADDELERİ..
Malatyaspor'un yönetim istikrarsızlıkları nedeniyle Süper Ligden amatör lige düşmesine yol açan süreç yüzünden, Yeni Malatyaspor'un tüzüğünde, yönetim istikrarını sağlamak, 'her önüne gelenin aday olmasını engellemek' için tüzükte değişiklik yapılmıştı.

Kulüp başkanlığı ve yönetim adaylığı için gerekli olan koşulları içeren tüzük maddeleri değişiklikten sonra  şöyle olmuştu:

"SEÇİM TOPLANTILARI VE GÜNDEMİ

MADDE: 27 - Seçim toplantıları üç yılda bir, yıllık Mali olağan Genel Kurul toplantısını izleyen ikinci  hafta sonundaki tatil günlerinden birinde olağan olarak ya da Tüzüğün 28. maddesi gereğince olağanüstü yapılır. Olağanüstü Seçim Toplantılarının da hafta sonundaki tatil günlerinden birinde yapılması zorunludur.

Olağan seçim toplantısının gündeminde yalnız;

a- Kulüp Başkanının,

b- Yönetim Kurulu asıl ve yedek üyelerinin

c- Denetim Kurulu asıl ve yedek üyelerinin

d- Disiplin Kurulu asıl ve yedek üyelerinin

e- Sicil Kurulu asıl ve yedek üyelerinin

seçimleri bulunur.

Olağanüstü Seçim Toplantısı gündeminde yalnız seçilmesi gereken organların seçimleri bulunur. Seçim toplantıları gündemine hiçbir ek yapılamaz.

Seçim Toplantılarında Başkan Adaylarının Program ve Tanıtım konuşmaları dışında hiçbir konuşma

yapılamaz.

Seçim Toplantıları geri bırakılamaz.

BAŞKANLIĞA VE KURULLARA SEÇİLMEK İÇİN KIDEM YILI VE NİTELİK

MADDE: 59 - Aday olan kişilerin kaydı açık ve Genel Kurula katılma hakkına sahip, üye sicil kayıtlarına göre, Kulübe kaydoldukları tarihten başlayarak ;

a) Kulüp Başkanlığı için  5  (Beş)

b) Yönetim Kurulu asıl ve yedek üyeliği için 5   (Beş)

c) Denetim Kurulu asıl ve yedek üyeliği için 5   (Beş)

d) Disiplin Kurulu asıl ve yedek üyeliği için  10 (On)

e) Sicil Kurulu asıl ve yedek üyeliği için  10 (On)

kıdem yılını doldurmuş olmaları gereklidir.

Kulüp Başkanlığı'na seçilebilmek için a) bendinde öngörülen kıdem süresini doldurmuş olmak ve Madde 61 belirtilen gerekçeye uyması gerekmektedir. Geçici çıkarma cezası almış olanlar bu ceza yerine getirilmiş veya affa uğramış olsalar bile Başkanlığa ve organ üyeliğine seçilemezler.

GÖREV SÜRELERİ

MADDE: 60- Başkan, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Sicil Kurulu ve Disiplin

Kurulunun görev süreleri  3 ( üç ) yıldır.

Süresi bitmeden istifa eden, düşen ya da düşürülen Başkan ile Kurullar üyeleri yerine seçilenler, eskilerinin sürelerini tamamlarlar.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

SEÇİM ÖNCESİ İŞLERİ

ADAY OLMAK İÇİN BAŞVURU USULÜ

MADDE: 61-

Kulüp Başkanlığı adaylığı ve yönetim kurulu üyeliği adaylığına başvurmak için,

a-  59. Maddeye göre yeterli kıdemi bulunan başkan adaylarının seçimin yapılacağı genel kurulda seçme ehliyetini haiz en az 50 kongre üyesinin imzalı talebi ile, adaylık başvurusunda bulunacak kişiyi Divana teklif etmesi veya adaylık başvurusunda bulunacak kişinin Kulübe en az 100.000 TL'lik bağışta bulunması ve makbuzu divan başkanlığına ibraz etmesi gerekmektedir,

b- 59.Maddeye göre yeterli kıdemi bulunmayan başkan ve yönetim kurulu üyesi adaylarının aday olabilmek için: başkan adaylarının 500 000 TL bağışta bulunması ve seçme ehliyetini haiz en az 50 kongre üyesinin, adaylık başvurusunda bulunacak kişiyi Kulüp divanına teklif etmesi, yönetim kurulu asil üyeliği adaylarının ise 50. 000 TL kulübe bağış yapması gerekir. Yönetim Kurulu yedek üyeliği adaylığı için ise 20.000.-TL kulübe bağış yapması gerekir. Yönetim Kurulu asil üyeliği adayları Genel Kurulda seçilirse seçildiği tarihiden itibaren en geç 30 gün içinde Kulübe 50.000.-TL daha bağış yapmaları gerekir."

YENİDEN GEVREK YA DA İŞARET EDECEĞİ BİR YAKINI..
Geçtiğimiz günlerde başkan adaylığını açıklayan ve mevcut yönetimin Denetim Kurulu Başkanı olmasına rağmen geçtiğimiz günlerde yapılan Mali Genel Kurulda ortalarda gözükmeyen Kamil Göksu'nun, 26 Haziran Pazar günü saat 10.00'da Battalgazi Belediyesi Toplantı salonunda yapılacağı açıklanan kongrede aday olacağına ihtimal verilmiyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, genel kurula müdahale etmeme düşüncesi, 'takımı kim düşürdüyse o çıkarsın' şeklindeki tavrı,  bir başka adayın çıkması  ve ona destek verme konusundaki  isteksizliğinin aday olmayı düşünenlerin de cesaretini kırdığı, daha önce aday olmayacağını açıklayan mevcut başkan Adil Gevrek ya da onun işaret edeceği tüzükteki koşulları taşıyan birileri dışında yönetime talip çıkmayacağı değerlendiriliyor. 

İl yöneticilerinden, milletvekillerinden ve siyasilerden kimsenin katılmadığı Mali genel kurulda Gevrek'in 355 milyon TL borç çıkardığı hesapları onaylanmasına rağmen bir üyenin konuyu yargıya taşıyarak bu onayın iptaline ilişkin dava açtığı Yeni Malatyaspor'da, yönetim aday çıkmaması halinde kayyuma kalabilecek.

Yeni Malatyaspor'un 661 üyesinin bulunduğu bildiriliyor. Ertelenen genel kurul, 60 dolayındaki üyenin katılması halinde yapılabilecek ve bu üyeler Yeni Malatyaspor'un yönetimini belirleyecek.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Yıllarca taraftara adaymı varki a.gevreğin istifasını istiyorsunuz diyen yancı,yalancı, trollere Yukarıdaki yazı ithaf olunur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Arkadaslar artik yeter bizler takimi iyi yonetecek parasal anlamda adayi secmemiz gerekir sezonun baslamasina az kaldi takim yenide kurulacak iyi trasferler sar kim kazanirsa hayii olsun diyelim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alparslan (1 yıl önce)
    Adil Beyi Tebrik Ederim.... S. Ligden düşmemize rağmen Kulübün hâla başında... Başarılarının devamını dilerim...
    %24
    %76
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Bence takımınn adını GEVREKSPOR yapsın. İstediği gibi yönetsin. Bir şehrin ismi bu şekilde bir kişiye endekslenemez.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • 2 yıl önce takım ilk düşmek üzereyken yazmıştım, bu takım artık adını Gevrekspor olarak değiştirilsin diye. o zamanlar troller bana saldırıyorlardı yorumlarla. şimdi dediğime gelindi. kesinlikle takımın isminden Malatya çıkarılmalı ve Malatya da verilen tüm imkanlar ellerinden alınmalı. Gevrekspor olarak gitsinler nerede devam etmek istiyorlarsa devam etsinler.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)
    Takımı nasıl aldıysanız öyle bırakıp gitseniz gevrek ve pişkin yönetim arkadaşları!!!
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (1 yıl önce)
    Adil gevrek İstanbul sana dar gelsin.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (1 yıl önce)
    Kulübü Adil Gevrege tapulamislar insanları aldatmak içinde adına Malatya ismini vermişler Mali kongreye bir tane milletvekili ve belediye başkanı katılıp hesap sormamistir şahsın takımını haber yapmaya bile değmez birkaç oyuncu kaldı onların transferinden gelen parayı da alırlar en geç Eylül ayı çeker giderler kulüpte kapanır gider .
    %86
    %14
    Yanıtla
  • new malatya (1 yıl önce)
    Bu kadar iş bilmez nasıl bir araya gelmiş anlamak çok zor. Adam geleceği görmüş resmen yıllar önce takımı batırırsam benden başka aday çıkamasın diyede tüzüğe eklemiş kafası bu kadar ince detaya çalışan adam avrupaya gidecek takıma para vermeyerek küme düşürdü inanılacak gibi değil. Bu beceriksizliğe umursamaz bir belediye başkanı da eklenince kaçınılmaz son yaklaştı. Selahattin Gürkan ve ortalıkta görünmeyen milletvekilleri bugün birşeyler yapıp yumruğu masaya vurmaz ise önce kayyum sonra amatöre kadar yolumuz var. Bir dahada süper ligi çocuklarımız mı görür torunlarımız mı görür orası meçhul. Toplu halde yazık ettiler süper lige, Malatya'nın reklamına, insanların tek eğlence kaynağına ve seçim öncesi kendilerine!!!
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kayyuma korkusundan bırakamaz çünkü Kayyum hesapları inceler yanlışları bulur olayı yargıya taşır inanın yerine kukla bir adamını başkan sonrada kulübü kapatırlar.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Hicbirsey olmaz hemserim. Hangi kayyum döneminde yanlişlar yapanlara rucu edilmiş. O iş bitti, olayın sorumluları vijdanım rahat, yanlış hicbir iş yapmadım der keyfine bakar. Ne acı bir tablo
    %100
    %0
    Yanıtla