SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

YMS'yi Yine Yediler!".. "Böyle Penaltı Olabilir mi?"

YMS'yi Yine Yediler!
A- A+ PAYLAŞ

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'un, Altay'la oynadığı ve '6 puanlık' diye nitelendirilen maçta aleyhine verilen ve maçı 1-0 kaybetmesine neden olan penaltı kararına, eski hakem ve yorumcu Bünyamin Gezer de tepki gösterdi.

Karşılaşmanın 39. dakikasında, Altay atağı sırasında Karim Hafes'in ceza sahası içerisinde Altaylı Cebrail Karayel ile mücadelesi ve Altaylı oyuncunun kendini yere bırakmasından sonra hakem Erkan Özdamar oyunu devam ettirmiş, ancak VAR'da oturan Ümit Öztürk'ün uyarısı üzerine pozisyonu ekrandan izleyerek penaltı kararı vermişti. Karşılaşmanın 43. dakikasında penaltı atışını Paixao kullanmış, Kaleci Ertaç topu çelmeyi başarmıştı. Ancak, VAR yine devreye girerek, penaltı atışı sırasında Yeni Malatyalı oyuncuların ihlal yaptıkları gerekçesiyle penaltıyı tekrarlatmış, 45. dakikada yine Paixao'nun kullandığı atış bu kez golle sonuçlanmış ve Yeni Malatyaspor bu golle maçı 1-0 kaybetmişti.

Pozisyon, TRT Spor'un 'Teknik Analiz' programında eski hakem ve hakem yorumcusu Bünyamin Gezer tarafından değerlendirildi. Gezer, penaltı kararına tepki göstererek, "Açık net bariz pozisyon olacak. Yazık. Karim Hafes ayağını uzatmayacak mı? Allah aşkına şimdi bunun neresi penaltı? Ben Rize maçına bakıyorum, Keçiörengücü'nden Tamer Taşkın hoca beni aradı. Hocam Altay maçını izleyebiliyor musun, dedi? Bu pozisyonu söyledi. Bu futbolun ruhuna aykırı. Adam ayağını yere koymuş. Buna faul verilir mi? Cebrail ayağını koymuş, rakip ne yapacak. Bırakıp gitsin mi? Böyle bir penaltı olabilir mi? Böyle bir VAR müdahalesi olabilir mi? Adam düşmüş, tekrar kalmak için hareketi aksiyonun devamı. Bu penaltının ruhuna aykırı. Ama yazık!" yorumunu yaptı.

Gezer, Altay'ın penaltı beklediği 2 pozisyonun da değerlendirmesini yaparak, bu pozisyonların penaltı olmadığını söyledi.

Karşılaşmanın 63. dakikasında Tetteh'in attığı, ancak ofsayt gerekçesiyle sayılmayan gol pozisyonunda, kaleye yakın olan Yeni Malatyasporlu futbolcunun topa hamle yapmadığı gibi, kaleden uzaklaşma çabasına rağmen golün yine VAR tarafından iptal edilmesi ise programda değerlendirme konusu yapılmadı.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Süper lig takımlarınin toplam borcu 26 katrilyon bu borçları neden yaptınız diye kimse soemuyor
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Kulüplerin işi çok zor eskiden yıllık 500 milyon dolara ihale edilen naklen yayınlar için bu sene verilen en yüksek fiyat 150 milyon dolar yani gelirler üçte bire inecek ,bizim kulübün mevcut borcunu göz önüne alırsak başkan ve yönetim başarısız bundan sonra kulüp başkanı ve yönetime girenler kulübe maddi yönden destek olacak kişiler olması gerekir,diğer bir konu ligimizin kaderini maalesef hakemler belirliyor Rize başkanı Tahir kıran beyi dinledim devre arasina girmeden ben heryerde söyledim Malatya , Rize ve bir İzmir takımını kesin dusurecekler, dördüncü takım ise Giresun veya Kasımpaşa olacak , lige baktığımız zaman bu sene Rize ve Malatya hakemler tarafından en fazla haksızlığa uğrayan iki kulüp olarak ön plana çıkmaktadır.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (2 yıl önce)
    Suç bizim hakemler bile bile aleyhimize kararlar verirken biz birbirimizle uğraştık yok adil istifa yok falanca başkan olsun vesaire tabi birileri de bu didişmemizden istifade ederek bizi doğradi yazıklar olsun suçlu biziz başkası değil.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Siz hiç şimdiye kadar bir klüp başkanının ;Hakemlerde insan,Onlarda hata yapabilir deyip,Sonra da sahasında oynadığı maçda hakem hata yapıyor diye saldırdığını gördünmü?duydunmu?Bunun karşılığını işte böyle yaşatırlar.Bunu karşılıksız bırakırlarmı?Yangına körükle gitmenin bir manası varmı?Bu konu bu klüpde yaşanalardan sadece biri.Taraftar ismini her yerde rast gele kullanmayın.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Başkanı hocayı oyuncuları suçlarsan yorumunuz beğenilir hakemlere söz söylenmez bücür dünyanın gözü önünde ne oyun çevirdi suçlu başkan hiç yok yere kırmızı kart verildi ve penaltı verildi suçlu başkan Malatya olarak düşmana gerek yok içimizdeki düşmanlar yeter Iç saha maçlarında stad tam kapeste dolan bir şehiriz kendi oyuncumuzu hocamızı yuhlayan Altay seyircisi için maçta çekilmeyen hocaya saygı duyan kişjye ne söylesen boş
    %50
    %50
    Yanıtla
  • mehmet (2 yıl önce)
    bu kritik maça bu şekilde hakem müdahelesi çok manidar malatya sonucu ne olursa ligden derhal çekilmeli adil gevrek doğru yapmamış ikinci devreye çıkmaması doğru bir karardı keşke hocayı hiç dinlemeseydi malatyayı el birliğiyle düşürdüler rabbim onların mutlak belasını verecek eden mutlak bulur ettiği yanına kalmaz
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (2 yıl önce)
    Eski hakem,futbolcu tanıdıklarının veya siyasi gücü olanların hakem olduğu ve yükseldiği ülkemizde bundan iyisi can sağlığı diyorum, bazen Erman hoca bu camiada dönen dolapları konuşacak gibi oluyor maalesef oda konuşmuyor, nasıl klasman yükselmeleri olduğunu il ,bölgesel ve 3.lig hakemleri çok iyi bilirler.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ. (2 yıl önce)
    Malatyasporumuzun hakkı yenimiştir ve yetkililerden ses yoktur,Yer yerinden oynamalıdır,isyan edilmelidir,Bundan sonraki ilk maçta protesto amaçlı girişimler yapılmalıdır.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Takımımız iyi olur kötü olur sizi ne ilgilendirir tahminim en az 12 puanımızı çaldılar,bu çalınan puanların büyük çoğunluğu da başkanın sahaya inmesinden sonra olmuştur adalet dağıtması gereken gördüğünü çalmasını beklediğimiz hakem diyemiyecegim gerçek dürüst hakemlere hakaret olur ,eline düdük almış insanlar iyi olmayan takımımızı kıtır kıtır dogradilar bu gözler oynat ugurcugumun ve varın olmadığı dönemlerde bir maçı bir takımdan alıp diğerine veren ne insanlar gördü bugünkü ortamda bile art niyetli maç yonetenleri siz birde 70,80 yıllarda görün,o günkü hakemler bile bunlardan daha iyiydi.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Emrah (2 yıl önce)
    Adil gevrek artık ya istifa et yada bundan sonraki maçlara takımı çıkarma hakemler tff yerel yönetimler senin gitmen için takımı biciyorlar bir kısım mobing altındasın yapılanlar hiç hoş değil başkan yüzünden bu takımın hakkı yenilmemelidir. Malatya akparti milletvekilleri çözüm bulmalidirlar.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Bu karari Verena hakemler acilen saglik raporu alsin sizin adeletiniz vicdaniniz varmi Bu hakamler yuzunden yeni malatya sporun en az 15 puaninin caldilar acilen takimi ligten cekin maca cikmasinlar
    %90
    %10
    Yanıtla