SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yol Haritası Belirlemeyi Amaçlıyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Vali Seddar Yavuz Başkanlığında Tarım Sektörü İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti

Malatya'nın tarım sektörünün mevcut durumu ve geleceğe yönelik stratejilerinin ele alındığı “Tarım Sektörü İstişare ve Değerlendirme Toplantısı” Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Seddar Yavuz’un yanısıra Vali Yardımcısı Talat Tabur, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Nihat Şad, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Haluk Şener, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, ilgili kurum müdürleri, Oda ve Birlik Başkanları ve Tarım ve Hayvancılıkla ilgili STK İl temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz “İlimizdeki tarım ve hayvancılık sektörlerini genel hatlarıyla değerlendirmek, mevcut durumumuzu masaya yatırmak ve karşılaştığımız sorunlara birlikte çözüm yolları aramak üzere bir araya geldik.

Malumunuz, 6 Şubat depreminden sonra özellikle hayvancılık ve tarım alanlarında önemli sorunlar yaşandı. Bu sorunları ele almak, sektörün mevcut durumunu değerlendirmek ve geleceğe yönelik adımları planlamak için bu toplantıyı gerçekleştirmek istedik. Üniversitelerimizin ilgili bölümlerindeki değerli hocalarımızın görüş, öneri ve katkılarının da bu süreçte son derece önemli olduğuna inanıyoruz.

Ayrıca, tarımsal kalkınmayı destekleyen Kalkınma Ajansı gibi kurumlarımızın sunduğu fonlar ve proje destekleri de bugün ele almayı planladığımız konular arasında yer alıyor. Hem tarımsal hem de hayvansal üretimde nerede olduğumuzu görmek ve daha fazla uzmanlaşma sağlamak için bir yol haritası belirlemeyi amaçlıyoruz. Bu süreçte Tarım İl Müdürlüğümüzden bir sunum alarak başlayacağız. Ardından tüm katılımcıların görüşlerini dinleyip önerilerini değerlendirerek ortak bir yol çizmeye çalışacağız.

Dünya genelinde gıda güvenliği, ulusal güvenliğin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Günümüzde devletlerin bağımsızlığını sürdürebilmesi için üç temel alan ön plana çıkmaktadır; gıda güvenliği, siber güvenlik ve stratejik teknoloji üretimi. Bu bağlamda, özellikle tarım ve hayvancılık sektörlerinde kendi kendine yeterliliği sağlamak büyük bir stratejik öneme sahiptir. Ülkemiz, hem kendi vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılamak hem de misafir ettiği insanların ihtiyaçlarını gidermek adına tarımsal üretime özel bir önem vermektedir. Ayrıca, bu alandaki ihracat potansiyelimiz, cari açığın kapatılmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Çiftçilerimizin her zaman yanında olduğumuzu, onlara destek vermeye devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim. Hükümetimizin politikaları da bu desteklerin sürdürülebilir olmasını sağlamaktadır.

Son olarak, bu toplantının sektörümüzün sorunlarının çözümüne ve tarım ile hayvancılık üretimimizin gelişimine önemli katkılar sunmasını temenni ediyorum ve katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mlx (1 ay önce)
    İllerde, ilçelerde, köylerde, mahallelerde hatta bizzat köylünün evinde istediğiniz kadar toplantı yapın istediğiniz kadar panel düzenleyin sonuç değişmez. Tarım tamamen devlet politikası ile gelişir, büyür, güçlenir, yada tam tersi olur. Şimdi mazot olmuş 50 lira, gübre desen fiyatı belli, köy desen genç nüfus kalmamış, çiftçilik desen herkesin 2. İşi olmuş.Diğer bir konu o toplantıya katılan STK temsilcileri. Aidat almaktan başka hiçbir hizmeti olmayan STK temsilcileri mi malatya tarımına yol haritası çizecek....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bek (1 ay önce)
    E ne sonuç çıktı.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • erol (1 ay önce)
    Sayın katılımcılar; zirai gübre. zirai ilaç, yem, mazot gibi tarımsal girdilerin ucuzlatılması için elinizde öneriden başka çözüm yolunuz var mı. Dışarıdan canlı hayvan getirerek yada kuru kayısı getirerek köylünün ürettiği ürünün fiyatını düşürmeye karşı görüş dışında bir yaptırım gücünüz var mı. Yaptığınız yol haritasını kamuoyu ile paylaşırsanız, üreticide atacağı adımı görür.
    %89
    %11
    Yanıtla