SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Devrilen Yolcu Otobüsüne Kamyon Çarptı.. 4 Ölü 32 Yaralı

Devrilen Yolcu Otobüsüne Kamyon Çarptı.. 4 Ölü 32 Yaralı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 32 kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla hastanelere kaldırıldı.

Kaza, Akçadağ ilçesi Develi Mahallesi'nde D300 karayolu üzerinde saat 06.30 sıralarında meydana geldi. Kayseri'den Malatya'ya gelmekte olan Y.K. kontrolündeki Medine Turizm'e ait 44 AK 041 plakalı yolcu otobüsü, aşırı buzlanma nedeniyle şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Yan yatan otobüse, arkadan gelen İ.A. yönetimindeki 06 CHL 767 plakalı PTT'ye ait kamyon çarptı. Kazada otobüs şoförü ile toplam 1'i ağır 32 kişi yaralandı, 4 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin isimlerinin Süleyman Savaş Hacıevliyagil, Esma Donak, Gülizar Sarsılmaz ve Abuzer Ak olduğu öğrenildi. 

VALİLİK AÇIKLAMASI 

Malatya Valiliği tarafından kaza ile ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: 

"Akçadağ İlçesi Develi Mahallesi mülki sınırları içerisinde bulunan D-300 Karayolu üzerinde 02.01.2024 günü saat: 06: 30 sıralarında Y.K. isimli şahsın yönetiminde bulunan 44 AK 041 plakalı yolcu otobüsü Kayseri istikametinden Malatya istikametine seyir halinde ilerlediği esnada, direksiyon hâkimiyetinin kaybedilmesi sonucu devrilmiştir.

Yolcu otobüsünün devrilmesinin akabinde PTT’ye ait 06 CHL 767 plakalı kamyon sürücüsü İ.A.’ın devrilen otobüse arkadan çarpması sonucu ölümlü ve yaralamalı trafik kazası meydana gelmiştir.

Meydana gelen kazada, Otobüs sürücüsü ve beraberinde bulunan 31 yolcu yaralanmış, 4 şahıs vefat etmiştir. Yaralı şahıslardan 10’u Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine, 13’ü Turgut Özal Eğitim ve Araştırma Hastanesine ve 4’ü Battalgazi Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda tahkikata başlanılmıştır."

Jandarma'nın kazayla ilgili açıklamasında da, "Akçadağ İlçesi Develi Mahallesi mülki sınırları içerisinde bulunan D-300 Karayolu üzerinde 02.01.2024 günü saat: 06:30 sıralarında Y.K. isimli şahsın yönetiminde bulunan Medine Turizme ait 44 AK 041 plakalı araç ile Kayseri istikametinden Malatya istikametine seyir halinde ilerlediği esnada, yolun aşırı buzlanması nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek otobüsü yan yatırmak suretiyle devirmiştir. Aracın yan yatmasıyla PTT’ye ait 06 CHL 767 plakalı kamyon sürücüsü  İ.A.’ın devrilen otobüse arkadan çarpması sonucu çift taraflı yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir.

Meydana gelen kazada, Otobüs sürücüsü ve beraberinde bulunan 36 yolcu yaralanmış, 4 şahıs vefat etmiştir. Yaralı şahıslar MEAH ve TÖTM hastanelerine kaldırılmıştır." denildi.

AA-İHA-malatyahaber.com-Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • malatya trafik (3 ay önce)
    sisli hava + 7 derrecenin altındaki hava kazaya müsaittir. dolayısıyla geç olacak güç olmayacak sekilde sürüs yapılmalı daha bugun işe giderken sisli + buzlanma riski olan yolda +70 ile önümdeki araçtan fren mesafesi kurdugum halde arkadan bir egitimsiz kornayı köklüyor hemde sağ şerit ? ne demeliyiz. malatya trafik canavarı kaynıyor. ehliyet vermek bin + bin kat zor olmalıdır. en ufak hatalarda ehliyete el koyulmalıdır görüyoruz sonucunu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Hanifi Yapar (3 ay önce)
    Türkiye ve Malatya'nın, sevenlerinin, yakınlarının başı sağ olsun. Eşsiz bir insandi. Allah gani gani rahmet eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (3 ay önce)
    Otobüs firmaları altlarındaki otobüslere gereğinden fazla güveniyorlar.Bu kaza yapılan yer yazın bile tehlikeli virajları çok sert eğimli.Kazanın sebebi gizli buzlanmaya benziyor ve 1100 km yolu gelmişken kalan son 50km de olmuş çok acı.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Fatma (3 ay önce)
    Öğrenci dostu,öğrencilerin dersinde öğrenip korkmadiklari candan ,güzel hocalari Allah mekanını cennet ettsin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Engin (3 ay önce)
    Süleyman hocaya Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar versin. İnancım oki Hakkın rızası halkın rızasından geçer. O zor bir zamanımızda bize de yardım etmişti unutmadık. Kendisi soyadının (Evliyagil) hakkını veren biriydi. Biz kendisinden razıyız Allah'u Teâlâ'da razı olur inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sıddık Duran (3 ay önce)
    Prof. Dr. Süleyman Hacıevliyagil hocamızın en büyük kariyer planı "Rabbimizin razı olduğu bir mu'min olarak bu dünyadan göç etmekti." Ahlakıyla, nezaketiyle, tevazusuyla, insani ve islami hassasiyetleriyle örnek bir insan, başarılı bir hekim, güzel bir mu'mindi. İsmini dahi bilmediği binlerce insanın hayır duasını alarak, şu gök kubbede hoş bir sâda, unutulmaz bir iz bırakarak cok sevdiği Rabbimizin huzuruna gitti. Biz razıydık Rabbim de razı olsun, biz incinmedik Rahman da kendisini incitmesin. O merhametliydi, merhametlilerin en merhametlisi Rabbimiz de hocamızı ebedi rahmetine, mağfiretine, merhametine gark eylesin.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 ay önce)
    Süleyman hocama Allah gani gani rahmet etsin aracı ile giderken kazayı görüp yardım amaçlı durmuş tır çarpınca otobüse öyle vefat etmiş dediler haberin içeriğinde göremedim ama bu ayrıntı çok önemli böyle eli öpülesi insanlar dünyaya çok geliyor artık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fikret (3 ay önce)
    Belediye başkanı olursa memlekette kimseyi bırakmaz herkesi avrupaya götürür bize böyle belediye başkanı lazım
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Yaşar GÜZEL (3 ay önce)
    Vefat Eden Hemşerimize Allahtan Rahmet Yakınlarına Başsağlığı Diliyorum Mekanları Cennet Olsun. Yaralı Vatandaşlarımıza Mevlâm Şafii İsmi Hürmetiyle Şifalar Versin İnşallah Amin Saygılarımla @yg44_41
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ahmet Dönmez (3 ay önce)
    Merhum Prof.Dr. Süleyman Hocamız,alçak gönüllüydü ,yardım severdi,hiç bir hastamızı geri çevirmemiştir.Arkadaş gibi muhabbeti vardı,tepeden bakmazdı.,yemeği bile doktor yemekhanesi yerine personel yemekhanesinde yerdi.Cemaatle namazlarını kaçırmamaya dikkat ederdi. Allah taksiratını affetsin mekanı cennet olsun.inşaallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bu dünya iyilerin dünyası değil kardeş, Rabbim sevdiği kulunu erken yanına alırmış. Allah rahmet etsin, mekanları cennet olsun.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Volkan (3 ay önce)
    Babam kanserdi geçen sene ve vefat etti. Süleyman hocayı hiç tanimiyordum. Ayağında terlik, arkasında stajyer doktorlar..... Beni çağırdı babanızın hastaliginizi biliyormusun dedi. Çok mütevazı geldi.bana. aynı gün 4-5 defa yanımız.geldi. babam bu hoca nasıl bir hoca. İyi olursam bunu.ziyaret edelim dedi..tabi bi hafta sonra vefat etti. İnanın çok üzüldüm ya. Allah'ım rahmet etsin. Böyle hocalarin sayisini artırsın Rabbim. Doktor mu.sade.vatandas mi belli değil. Günümüz doktorlarına örnek gosterilmeli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deniz (3 ay önce)
    Ölenlere Allah Rahmet Eylesin, yaralılara geçmiş olsun, insanlar orda can derdinde iken birileri otobis firmasının adını gizleme derdine girmiş.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Yolcu taşımacılığı yapan personeller yazın, kışın sürüş teknikleri adı altında mutlaka eğitime tabi tutulmalı bu eğitimi başaramayanlar şöförlük yapmamalıdır. Vefat edenlere Allah rahmet eylesin. Yaralılara acil şifalar olsun.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ahmet Yasin (3 ay önce)
    Muhterem Süleyman Hoca, taşıdığı bütün unvanlara şeref katan çok kıymetli, mütevazı, yüksek bir ahlaka sahip güzel bir insandı. Camideki cemaate yetişme heyecanı ve telaşesi, soğuk kış günlerinde cami şadırvanında abdest alışı, herkese yardımcı olmak için gösterdiği gayret cennetine vesile olsun. Hicaz-ı Şerif'te kendileri için hep duacı olacağız inşallah. Rabbim şanına ve azametine yaraşır bir şekilde kendisine rahmet eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları bölümünden Süleyman hocamızı kaybettik. Saygıdeğer bir insandı, mekanı cennet olsun…
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şoför (3 ay önce)
    Allah'ım yardımcıları olsun zor bir durum yaralılara Rabbim şifa ölenlere rahmet eylesin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (3 ay önce)
    Çok geçmiş olsun, kazada hayatlarını kaybedenlerin mekânları cennet olsun inşallah, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Rabbim böyle kazalardan korusun.
    %100
    %0
    Yanıtla