SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çarpıcı'ların ‘Siyasilerle Birlikte Fotoğrafla' Suistimal Tezgahı

0
Güncellendi - 2021-12-19 19:14:38
'Çarpıcı'ların ‘Siyasilerle Birlikte Fotoğrafla' Suistimal Tezgahı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'de bir klasik haline gelen, devlet ve siyaset adamları ile fotoğraf çektirip, bu görüntüleri, fotoğrafta yer alan siyasilerden bağımsız olarak; “yolsuzluk, dolandırıcılık yapmak, kamuoyunda bu siyasilerle yakın olduğu imajı yaratıp, bürokrasi ve vatandaş üzerinde algı ve baskı kurmak,  böylece haklarında yapılması gereken adli- iş ve işlemleri engellemeye çalışmak, nüfuz istismarı” amacıyla kullanan ‘sahteci- dolandırıcı- yolsuz- çarpıcı’lardan birinin daha tezgâhı ortaya çıktı.

Odatv.com’un muhabiri Gamze İşler'in imzasını taşıyan habere göre; İzmir’de kendisini iş insanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı olarak tanıtan Hamza Y. kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirdiği suçlaması ile 3 yıl hapis cezası aldı. Hamza Y.'nin dolandırıcılık hikayeleri filmlere konu olacak cinsten...

“Bir Dolandırıcının Portresi… Neler Çıktı Neler” başlıklı haberde yer alan bilgilere göre, “İzmir’de kendisini iş insanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gizli danışmanı olarak tanıttığı iddia edilen, Hamza Y. adlı kişinin adeta bir suç makinesi olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginde tanıştığı polis memuruna kendisini Cumhurbaşkanlığı’nın Özel Kalemi olarak tanıttı. Sonrasında, polis memuru Taner B.’den husumetli olduğu ve FETÖ’cü olduğunu da iddia ederek Mehmet D. adlı kişinin kişisel bilgilerini sorgulatmasını talep etti.

“Hapis cezası aldı”

Olayın ortaya çıkması üzerine Kemalpaşa 3. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davada Hamza Y'ye kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmesinden 15 Aralık 2021 tarihinde 3 yıl hapis cezası verildi. Sanık polis memuru Taner B.’nin de 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Kararın onanması halinde polis memuru ihraç edilecek.

Hamza Y. ile ilgili iddialar bununla da sınırlı değil... Hamza Y.'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gibi üst düzey yöneticilerle paylaşımlar yaparak algı yarattığı iddia ediliyor. Öte yandan Hamza Y.'nin Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ünvanını kullanması üzerine Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı şahsın vakıfla herhangi bir bağının olmadığını duyurmuştu”.

Haberin tamamı için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz:

https://www.odatv4.com/guncel/bir-tokatcinin-portresi-neler-cikti-neler-224288

odatv4.com- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • malatyalı (2 yıl önce)
    Allah devlet büyüklerine sabır versin bunun gibiler resim çekinip insanları mağdur ediyor. devlet büyükleri bu olaya çözüm bulmalı.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • baran (2 yıl önce)
    hamza yoldaş Ankara'da natomed hastanesinin ortağı değil mi?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Sunal kemal (2 yıl önce)
    Memleket zübük dolu dikkat edin prim vermeyin.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Hamit (2 yıl önce)
    Haberi görünce hemen birisi aklıma geldi, ısrar etmeyin adını söylemem!!!!!!!
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Tahmin ettim.
    %34
    %66
    Yanıtla