SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yolumuz Birdir, Yolumuz Gönül Birliğidir"

0
Güncellendi - 2021-07-06 00:49:17
A- A+ PAYLAŞ

KKTC CUMHURBAŞKANI MALATYA'DA.. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Malatya’ya ziyarette bulundu.  

Elazığ’da bazı programlara katılan Tatar, öğleden sonra karayoluyla Malatya’ya geldi.  Kömürhan Köprüsünde karşılanan Cumhurbaşkanı Tatar, Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesini ziyaret ederek, Malatya’da Kıbrıs Gazileri ile görüştü. 

-“Doğu Akdeniz’de bir Türk Devleti, bir Türk Cumhuriyeti vardır” 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Barış harekâtının 47. Yıldönümünü kutlayacağız, Yani dile kolay, 47 yıl önce siz tabiki o zaman 20 yaşında, 22 yaşında,  23 yaşında genelde o yaşlarda öyle bir harekata katıldınız ve o harekat sayesinde bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adında Doğu Akdeniz’de bir Türk Devleti, bir Türk Cumhuriyeti vardır. Ve Doğu Akdeniz’de hepiniz izliyorsunuz enerji kaynakları, stratejik, mavi vatan, gerek denizlerde, gerek hava sahasında çeşitli Türkiye’mizi de ilgilendiren fevkalade önemli stratejik meseleler vardır.  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs Türk halkının, bağımsızlığının, özgürlüğünün ve hürriyet içinde yaşamasının simgesi bir devletimiz. Dolayısıyla her zamanda ifade ettiğimiz gibi Türkiye cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki bağların güçlenmesi, halklarımızın daha da kaynaşması, dayanışma içerisinde gücümüze güç katarak milli ve ulusal çıkarlarımızın korunması için bu şekilde siyasi anlayışın geliştirilmesi gerekmektedir.  

-“ Yolumuz birdir, yolumuz gönül birliğidir” 

Cumhurbaşkanı Tatar şöyle devam etti:

“20 Temmuz’umuzun 47. Yıldönümünde, şuanda ona hazırlanıyoruz, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan büyük bir heyetle İnşallah 20 Temmuz’da Kıbrıs’ta olacaktır. Hep birlikte, hem Kurban Bayramı’nı ilk günüdür, hem de harekâtın 47. yıldönümü, dolayısıyla iki bayramı da kutlayacağımız çok anlamlı bir güne şuanda hazırlık yapmaktayız. Dolayısıyla buradan, Malatya’dan bütün Türkiye’ye bu mesajı veriyorum, böyle bir güne Kuzey Kıbrıs Türk Milleti şuanda hazırlığını yapıyor.  Yolumuz birdir, yolumuz gönül birliğidir. Yolumuz hem Türkiye Cumhuriyeti‘nin, hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, dolayısıyla Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk halkının beraber ve bu müşterek davanın selametine ulaşmasına birlikte hareket ederek güçlü olmak ve ona göre egemenliğimizi ve Kuzey Kıbrıs halkının ayrı devletinin olduğunu bütün dünyaya hissettirebilmek, haykırabilmek. Bu duygularla siyaset yapmaktayım, bu duygularla seçim kazandım, Bu duygularla bütün Türkiye ile münasebetlerimizi, kaynaşma ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesi için bu şekilde bir çalışma içerisinde, Kıbrıs Türk Halkının bir kez daha sizlere sevgi, saygı ve minnet duygularını ifade etmek istiyorum.” 

-“Barış Harekatı olmasaydı Ada Yunan Adası olacaktı” 

“Siz Kıbrıs’ta büyük bir kahramanlık gösterdiniz, büyük bir özveride bulundunuz. Şehit düşenlere bir kez daha rahmet diliyorum” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs mücadelesi devam etmektedir.  Geçmişe baktığımız da yıllarca Kıbrıs Türk halkı oralarda Türkiye oraya gidemeden kahramanlık yapmış, direnmiş, çok şehitler vermiş, çok acılar çekmiş, çok göçler olmuş ama netice itibariyle var oluşunu sürdürebilmiş. 20 Temmuz 1974 sabahında sizlerin de kimisi paraşütle, kimisi başka yollarla adaya intikal etmiş ve dolayısıyla barış harekatıyla adaya barış götürmek suretiyle Doğu Akdeniz’deki, şuandaki esas itibariyle siyasi dengenin kurulmasına da büyük hizmet vermiş, Yoksa orada şimdiye kadar görünüyor ki bir Yunan adası olacaktı, tamamen Rumların hakimiyetine geçecekti. Dolayısıyla 74 barış harekatıyla o önlenmiştir, o engellenmiştir. Kıbrıs’ın iki eşit halkından birisi olan Türk halkı da kendi devletini kurabilmiştir.  Kendi bağımsız devletiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devletiyle şuanda biz hem bizim kendi güvenliğimizle, hemde Türkiye’nin 2 bin kilometre sahil şeridi olan Doğu Akdeniz’de Türkiye Cumhuriyeti güvenliği için önemlidir, tabiki bizimde varlığımız, bize Türkiye’nin olan desteği, bize Türkiye’nin silahlı kuvvetleriyle garantörlüğüdür.” şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Tatar, Kışla caddesinden Soykan Parkına kadar yürüyerek, vatandaşlarla ve esnaflarla selamlaştı. Zaman zaman vatandaşlar Tatar’ı durdurarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.  

KAYISI BAHÇESİNDE..

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Malatya'da kayısı bahçesinde üreticilerle bir araya geldi.

Tatar, Malatya'daki temasları kapsamında, Vali Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile kayısı bahçesini ziyaret etti.

Kayısı hasadı yapan üreticilerle görüşen Tatar, kayısının dalından traktör yardımıyla silkelenmesini izledi.

Daha sonra bezlere serilerek güneşte kurutulan kayısıları inceleyen Tatar, kasalardaki kayısıların kurutulmak üzere büyük bezlere serilmesine de yardım etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a, bahçede kayısı ikramı yapıldı.

Esnaf ziyaretinin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tatar, televizyon programına katılmak üzere yerel bir televizyon kanalına geçti.

Televizyon programının ardından kayısı bahçesi, kerpiç evler, gramofon müzesi,  buğday müzesi ve kent müzesini ziyaret eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tatar, buralardaki incelemelerinin ardından son olarak Kıbrıs Gazileri onuruna verilen yemeğe katılarak gaziler ile bir araya geldi.

Geceyi Malatya'da geçiren Tatar, Salı günü ayrılacak.

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız