SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yolun Büyük Bölümü Açıldı"

0
Güncellendi - 2020-03-17 07:32:09
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, İstasyon kavşağından başlayıp-Sivas yoluna bağlanan 25 metre genişliğindeki yol projesinin ilk adımı olan yol açma çalışmalarını tamamladı.

Toplam uzunluğu 4.7 kilometre olan bağlantı yolunun 2.5 kilometrelik birinci etabını tamamlayıp asfaltlayan Büyükşehir Belediyesi, geriye kalan 2.7 kilometrelik bölümünde kazı, ve yol açma çalışmalarını tamamladı. Dolgu ve altyapı çalışmalarının devam ettiği bağlantı yolu çok kısa zaman içerisinde ulaşıma açılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yol çalışmalarının yapıldığı bölgede incelemelerde bulunup, projeyle ilgili bilgiler verdi. Geziye, AKPMalatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da eşlik etti.

Yeni yol projesinin Malatya trafiğini rahatlatacağını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Malatya tren garından başlayıp, Sivas-Malatya kara yoluna bağlanan yol merkezdeki trafik sıkışıklığının azalmasına vesile olacak. Vatandaşlarımız Sanayi, Devlet Hastanesi, Bostanbaşı kavşağı, Şeker fabrikası ve hava lojmanları kavşağı üzerinden bu yolu kullanarak yoğunluğa girmeden rahatça seyahat edebilecekler. Yolumuz bu bölgenin gelişimine de katkı sunacak. Yolun açılmasında emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya trafiği açısından yeni bağlantı yolları ve kuşak yollarının büyük önem arz ettiğini ifade eden Tüfenkçi, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın göreve gelir gelmez bu yolun açılması için gösterdiği çabayı takdir ediyorum. Yolun büyük bölümü açılmış durumda bir kısmı ise asfaltlanmış. Amacımız Malatya’yı büyütmek, geliştirmek. Emeği geçen Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi.

Çevre yolunun batı yakasını rahatlatacak 4,7 km uzunluğundaki alternatif bağlantı yolunun tamamının açıldığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bağlantı yolunun Malatya trafiğini rahatlatacağını söyledi.

25 metre genişliğindeki yolun çevre yolu ile kuşak yolunu birleştiren köprü görevi yapacağını vurgulayan Başkan Gürkan, “Yolumuzun Özhan Sanayi Sitesi içerisinden Yakınca yoluna bağlanması, demiryolu yanından Turgut Özal Viyadüğüne bağlanması ile ilgili çalışmalarımız ise yoğun bir şekilde sürüyor. Malatya’mızı tek merkezlilikten kurtaracak projeleri birleştiriyoruz. Bu yolumuz Kuzey Kuşak Yoluna bağlanıyor. Kuzey Kuşak Yolumuzda yeni Kuzey Çevre yoluna bağlanıyor. Çok merkezli yapının damarları bu yollar. Malatya trafiğinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesini sağlamak için biz ilçe belediyelerimizle, ilgili kurum ve kuruluşlarımızla, bakanlığımızla müşterek çalışmalar yapıyoruz. Amacımız ulaşımı rahat, seyahati kolay, güvenli bir merkez olabilmek” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Jesi (4 yıl önce)
    Tamam da alt üstü boş kuru bir yol.Kaliteyi çalışmayı sadece bir yola bağlamak çok sığ bir zihniyet
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin Yurt (4 yıl önce)
    Sürekli söylenen ama bir türlü baslanmayan Bostanbasi ile FahriKayahan'ı bağlayan yoluda bir an önce açsak!
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim yilmazer (4 yıl önce)
    Ben Yeşiltepe li olarak, bu yolu çok önemsiyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (4 yıl önce)
    YENİ MALATYASPOR küme düşerse hiç bir siyasetçinin yatacak yeri yok. BİR AN ÖNCE TAKIMA SAHİP ÇIKIN!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mağdur Vatandaş (4 yıl önce)
    Malatya çevre yolunun da ivedilikle faaliyete geçirilmesi gerek. Bütün trafiği ve geçişi o çevre yoluna sığdırmaya çalıştıkça daha çok yan yollar açarız fakat yeterli olmaz. Üniversiteye gelmeden başlayıp Sivas yolu ve viyadüğe bağlanan yolun ivedilikle faaliyete geçirilmesi lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Yaa arkadaş bakın korona deprem vs var çıldırttınız adamı varya, matematiğiniz de mi yok sizin? Bu haberi kim gönderdi rezil ediyorsunuz bizi tüm türkiyeye. Türkiye de bir ilk yaptınız!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Tugay (4 yıl önce)
    Belediyemizin saati yanlış, belediye başkanımızın borç, yaptığı işlerin maliyeti ve ödediği borç miktarları yanlış. Kendi gönderdikleri bültende bile yaptıkları km hesabı bile yanlış ? toplam uzunluğu 4.7 km demişler 2.5 km’sini yapmışlar, 2.7 km’si kalmış. Şimdi 2.5+2.7=5.2 km ediyor, hangisi doğru? ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Anca poz ver.eski sanayiyi kaldır trafik Avşar otelin olduğu yer berbat
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (4 yıl önce)
    İste vizyon iste proje... peh peh sankim metro hatti temeli atilmis gibi bir dronla cekim yapmislar ah le malatya vah le malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Oooo sayın bakan ağırlığını koymuşsun bu defa arkada el pençe durmuyorsun, ortaya geçmişsin ?
    0
    0
    Yanıtla
  • cihan (4 yıl önce)
    Bu yolun haberini daha kaç defa gönderecek büyük şehir belediyesi ? Yaptığı hizmet zaten yok ha bire geçmişten beri gelen işleri Selo Başkan kendi yapmış kendi projesi gibi anlatıp duruyor.?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevket (4 yıl önce)
    Şu en sağdaki Beden eğitimi öğretmeni mi ? Ne alaka ya yol açma çalışmalarında boy gösteriyor kendisi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (4 yıl önce)Sevket isimli kullanıcı yorumuna
    Yokl kendileri Eskişehir devlet kons. Halk oyunları bölüm başkanı. Şantiyede çalışan adam smokin mi giyecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurettin (4 yıl önce)
    Değerli büyüklerim el birliği ile takımı düşürdünüz. Emeği geçenleri Allah bildiği gibi yapsın. Allah büyüktür seçim zamanı elbette sizleri göreceğim. Yazıklar olsun size..
    0
    0
    Yanıtla
  • Dikkat (4 yıl önce)
    2,7+2,5 toplam kaç eder sayın admin. İnşallah matematik öğretmeni niz okumaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Sayın Gürkan; geçen yapımı devam eden ve yapılacak olan hizmetlerin isimlerini açıklamışsın onlar sayın Çakır’ın döneminde kalma senin kendi projelerini ne zaman açıklayacaksın ve yapacaksın???
    0
    0
    Yanıtla