SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yönetimsel Krizleri Bitirmek İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2017-03-05 20:05:55
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci;  “Biz her zaman yönetimsel krizlerle uğraşmak zorundamıyız.  7 Haziran’ı unuttunuz mu? Yüzde 41 oranında oyalıyoruz; tek başına iktidara gelemiyoruz, hükümeti kuramıyoruz. 3 parti bir araya gelip koalisyon oluşturabilirlerdi, başka koalisyonlarda oluşturulabilirdi, ama o koalisyonlar oluşturulduğunda 15 Temmuz’un yaşandığını düşünün. Bugün biz bu şekilde dik durabilirmiydik?” dedi.

Malatya Toplum Gönüllüleri Derneği’nin İnönü Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdiği toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile birlikte Vali Mustafa Toprak, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, ilçe belediye başkanları, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, STK temsilcileri ve yöneticileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, çok sayıda STK temsilcisinin katıldığı toplantıda referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “-Bu anayasa değişikliğinin gerçekten Türkiye için önemli olan ve Türkiye’nin geleceğine, Türkiye’nin gelecekteki bölgesel konumuna ve dünyadaki yerini belirleyecektir. Bu gidişatı veya bu istikameti sizler çizeceksiniz.” Dedi.

Bakan Tüfenkci şunları söyledi:

“Bizim AK Parti iktidarımızda dahi tek başımıza iktidar olmamıza rağmen, siyasi iktidarı sağlamamıza rağmen, milletten de güven almamıza rağmen, gerçekten milletin önüne, bizim önümüze konulan engelleri saymaya kalksak, sabaha kadar konuşabiliriz. Değim yerinde ise şeytan taşlamaktan Kabe’yi tavaf etmeye fırsatımız olmadı. Buna rağmen gerçekten güçlü bir lidere sahip olmamız, halkla kurmuş olduğumuz diyalog ve halkın içerisinden çıkan kadrolar olarak bu vesayet odaklarına, bu direnç odaklarına eğilmeden, dik durarak işimize baktık, yolumuzda yürümeye devam ettik. Ama her zaman milletin enerjisini, milletin gücünü bu tür şeylerle, bu tür krizlerle hebamı etmemiz gerekiyor. Onun için biz güçlü bir Türkiye, güçlü bir hükümet istiyoruz. Güçlü bir yönetim istiyoruz, bürokrasinin hızlandığı, ekonominin hızlı kararlarla dünyaya rekabete açıldığı, dünyada söz sahibi olan bir Türkiye istiyoruz.”

“MİLLET BAŞKASINI SEÇİYORDU, BAZI ODAKLAR İKTİDARDAYMIŞY GİBİ GÖZÜKÜYORDU”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci; “Birilerinin iddia ettiği gibi biz rejim değiştirmiyoruz, biz yönetim sistemini değiştirmek istiyoruz. Bunun içinde güçlü yönetimler gerekiyor, bunun içinde gerçekten güçler ayrılığı gerekir. Bunun içinde bağımsız ve tarafsız yargı gerekir. Bağımsızlıktan, yargının bağımsızlığı var anayasamızda. Biz ne ekliyoruz, tarafsızlığını ekliyoruz. Bu tarafsızlığını eklemekten kimler rahatsız oluyor, niçin oluyor? Bugüne kadar tarafsız olsun diyenler, bugüne kadar yargı bağımsız olsun diyenler,  niçin tarafsızlığından korkuyorlar? Niçin Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun oluşumundan çekiniyorlar. Çünkü bugüne kadar iktidara gelemeyenler yargıyı kullanarak, sermayeyi kullanarak, başka güçleri, başka odakları kullanarak, iktidardaymış gibi yapıyorlardı. Millet başkasını seçiyordu, onlar bu vasıtalarla iktidardaymış gibi görünüyorlardı, iktidarı etkilemeye çalışıyorlardı.” şeklinde konuştu.

“BİZ HER ZAMAN YÖNETİMSEL KRİZLERLE UĞRAŞMAK ZORUNDAMIYIZ?”

Bakan Tüfenkci daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gerçekten biz sadece yönetimin sistemini değil, biz krizleri de bitirmek istiyoruz.  Ve hatırlayın, geçmişte rahmetli Turgut Özal ile kendi getirdiği Mesut Yılmaz arasında yaşanılanları hatırlıyormusunuz?  ANAP’ı bitirdiler, dolayısıyla Türkiye’ye neler kaybettirdiler. Tansu Çiller ile Demirel arasında yaşanılanları hatırlıyorsunuz değil mi? Yine; Cumhurbaşkanımız ile Ahmet Necdet Sezer arasında yaşanılanları hatırlıyorsunuz, değil mi? Ta gerilere gitseniz; ta Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar gider.  Ecevit, kendi seçtirdiği Cumhurbaşkanı ile yaşadığı yönetimsel sorunlar nedeniyle bir anayasa kitapçığının fırlatılması ile beraber bu ülke ne bedeller ödedi, bu insanlar ne bedeller ödedi, ülke bir anda nasıl fakirleştiğini burada herkes hatırlayabilir. Biz her zaman yönetimsel krizlerle uğraşmak zorundamıyız. Bırakın o kadar uzağa gitmeye;  7 Haziran’ı unuttunuz mu? Yüzde 41 oranında oyalıyoruz; tek başına iktidara gelemiyoruz, hükümeti kuramıyoruz. 3 parti bir araya gelip koalisyon oluşturabilirlerdi, başka koalisyonlarda oluşturulabilirdi, ama o koalisyonlar oluşturulduğunda 15 Temmuz’un yaşandığını düşünün. Bugün biz bu şekilde dik durabilirmiydik?”

Bakan Tüfenkci, “Eğer biz 15 Temmuz’u anlıyorsak, eğer 15 Temmuz’u idrak ediyorsak biz tabiî ki evet diyoruz. O evetin nereye çıkacağını, o hayırında hangi yola çıkacağını iyi görmemiz lazım. Onun için ben inanıyorum ki, milletimiz en doğru kararını verecek.” dedi.

BAKAN TÜFENKCİ'NİN CUMARTESİ PROGRAMI..

Bu arada, Bakan Tüfenkci'nin Cumartesi günkü Malatya programı şöyle:

4 Mart Cumartesi:

09.30 Malatya Esnaf Odası ile toplantı (Yeni Sanayi Sitesi)

10.30 Esnaf Ziyareti (Yeni Sanayi Sitesi)

14.30 Esnaf Ziyareti (İnönü Caddesi)

16.00 AKP İl Kadın Kolları Ziyareti

16.30 AKP İl Gençlik Kolları Ziyareti

17.00 AKP Battalgazi İlçe Başkanlığı Ziyareti

17.30 AKP Yeşilyurt İlçe Başkanlığı Ziyareti

18.00 Siyaset Akademisi Sertifika Dağıtım Töreni ve Yemek (Yeni Nikah Sarayı)

19.00 Erbakan Vakfı ile Toplantı (Ramada Otel)

20.30 TV Programı

23.00 İstanbul’a hareket.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • mustafa (7 yıl önce)
    Karaca,arkadasin,yorumuna,katiliyorum,,80 Milyon,insanin,,yetkisini,bir,kisiye,vermek Dogru,deyil,bizler,cumhuriyeti,demokiresi Istiyoruz,onun ,icin,baskanlik,sistemine,hayir Hayir,diyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)
    Sayın bakan demokrasi demokrasi demokrasi.Telefuz ettikleriniz demokrasi içine sindirememiş yıllarca görevlerini iyi icraa etmekten yoksun korkak idarecilerle yönetilmiş ülkelerde olmaktadır.Gerekirse koalisyon hükümetleri de olmalı ama her görev vatan için ülkenin bütünlüğü için uzlaşıcı demokratik teamüller içinde olmalı yürütme hukukun üstünlüğünü bu güzel ülkemizin her noktasında tesis etmeli.İnsanlarımız huzurlu adelet e güvenen birer fert olarak yaşamalı.Düşünün HÜNü MÜBAREK ,HAFIZ ESAt,SADDAM HÜSEYİN,BEŞAR ESAT hangi seçimi kaybetmiş tek adamlı yönetimlerde demokrasi varmı adelet varmı? Makamlar,makam hırsı insanları okadar çemberinin içine alırki 7 sefer gelir 7 sefer gider ama hala gözü koltuktadır.Halkımız inşaallah hayırlı bir karar verir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Sn.Bakan her halde yanlış hatırlıyor o dönemde CHP ve MHP ile hükümet kurmayıp seçim hükümeti kurarak 1 kasımda erken seçin kararı alan AKP dır. bari bunu doğru söyleyin
    0
    0
    Yanıtla