SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yüzakı Bulvarı'nın İsmi Değiştirildi

0
Güncellendi - 2019-06-13 04:00:29
Yüzakı Bulvarı'nın İsmi Değiştirildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısı 12 Haziran Çarşamba günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediye Meclisinin alacağı kararların Malatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak amacımız memleketimize en güzel hizmeti sunmaktır. Kanunların bizlere vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde vatandaşımıza hizmet üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Gündem ilanından sonra gündeme intikal eden konuların gündeme alınması ve mazeret dilekçelerinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündem maddeleri arasında bulunan bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken bazı maddeler ilgili komisyonlara, bazı maddeler ise bir sonraki toplantıya havale edildi.

Gündem maddeleri arasında yer alan isim değişikliği ile ilgili teklif görüşülerek, daha önce ismi Yüzakı olan bulvarın ismi ‘Altın Kayısı Bulvarı’ olarak değiştirilmesi oylanarak kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı toplantısının II. Birleşimi 18 Haziran salı günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

38 yorum yapılmış

  • TURAN KÖMÜRCÜ (5 yıl önce)
    Büyükşehir belediye başkanımız sayın Selahattin GÜRKAN bey bi zahmet bu adı değiştirilen bulvara teşrif eysinler, nasıl bir yer olduğunu görsün. Hiçbir işlemi tamamlanmamış, kendi haline terkedilmiş, dikilen kayısı ağaçları kurumaya başladı, aydınlatmaların yarısı yanmıyor, çevre düzenlemesi yarıda bırakıldı, yapılan kaldırımlar 5 ay olmadan engebeli tepeciklerke doşu ve daha neler neler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kentsel donusum madurlari (5 yıl önce)
    Belediye olarak sadece oradaki bulvarin isminin degisilmesiyle ugrasilana kadar oradaki bulvar kenarinda bulunan evlerin kentsel donusumle yikilip mutahitlerin rant saglamak icin insaatlari yapmamalari oradaki insanlarin kirada magdur olmalari durumunada sahip cikilmasini istiyoruz. Selahattin baskanimizin bu durum hakkinda desteklerini bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kentsel donusum madurlari (5 yıl önce)
    Belediye olarak keske sadece isimlerle degilde orada kentsel donusum catisi altinda evleri yikilip mutaitlerin magdur ettigi insanlarinda hakkini ararsaniz seviniriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (5 yıl önce)
    BU CADDEYİ SONUNA KADAR BİTİRSENİZ.YARIM KALMASA ÇOK İYİ OLUR.
    0
    0
    Yanıtla
  • adil (5 yıl önce)
    İlgisiz ilgililere; Sayın Başkan ve değerli çalışma arkadaşları. Yavuz Selim Mah. toki konutları mevkiide yaklaşık 4 yıl kadardır oturmaktayım. Bu 4 yıllık zaman zarfında ben ne bir ışıklandırma , ne bir asfaltlanma nede ışıklandırma vede kaldırım çalışması görmedim. 7/24 Trafiğin yoğun ve mesken sayısının göz ardı edilemeyecek kadar kalabalık vede oy potansiyelinin zirve olduğu bu bölgede ne den çalışma yapılmaz , neden bu bölgede oturan sakinlere hizmet gitmez, lütfen açıklar mısınız?? Ayrıca sürekli olarak her dönem Başkan adaylarının Teleferik vaadi ne oldu? Bu bölgeye yapılacak her yatırım , şehrin gelişmesi adına artı ve katkı sağlayacaktır. Toki konutlara giden yolun sonu yüksek bir nokta ( Eski Dinamit Deposu ) oraya mükemmel bir seyir terası (cafe,sosyal tesis mesire alanı)teleferik ile beraber , altın bir proje olacaktır. İnşaallah bu tarz projeler artık, fahri kayahan, tecde, yüzakı,yeşilçam vb. yerlerden sıra gelirse yapılacaktır. Mahalle muhtarları neyi bekliyorsunuz !! Belediyenin kapısında nöbet tutun, ağlamayana emzik vermiyorlar. Sayın Büyük Şehir Belediye Başkanı , Değerli Kurmay ve Yönetici Ekibine saygılar sunarım. Lütfen Bunları talep, istek ve hatta hatta vatandaşlarımızın bize verdiği bir hizmet emri aşkı ile uygulamaya geçiniz. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı düşünür (5 yıl önce)
    Sayın gürkan çooook büyük bir icraat yapmışsınız. Ellerinizden öpüyorum. İsim değiştirerek vatanımıza ve milletimize nasıl bir icraat yaptınız anlatamam. Seçim vaadlerinizi bir bir gerçekleştirdiğiniz için saolun. Yahu icraat yap!!!!! Yapılmışların ismini değiştirme yeni birşey yap sen isim ver. Bu ne yahu sinekten ölüyoruz. İlaçlama yok. Geldiğinden ber borç borç. İşçi kıyımı yapılıyor maaşlar düşüyor. Bu ne ya bıktık bıktık bıktık !
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    bir önceki dönemde şehrin hafızasını kaybettiren uyduruk isimler de değiştirilmelidir. mesela çeşme olmayan sokağa şelale, dal olmayan sokağa orman sokağı gibi. keza sadrazam, tezkire gibi alakasız isimlerde değişmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • arğalı (5 yıl önce)
    Tebrik ediyorum.Cadde ismi koyacaklarına kaysının kendi değerini bulması için çalışsalar
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (5 yıl önce)
    adı değişse nolacakki. bulvarda aydınlatma yaptılar.çoğu yanmıyor. bulvarda otobüs durağı yok. ağaçlandırma yapılmadı.geri dönüşüm evi yok. yolda 100 le gidiyorlar. mobese yok.belediye bunlara baksın. isim değişikliği kime ne kazandırdı. boş işlerle uğraşmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Yılmaz (5 yıl önce)
    SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZA VE TECDE MUHTARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.KARARI YÜREKTEN DESDEKLİYORUZ. TECDEMİZDE ANLAMSIZ,GEÇMİŞİMİZLE VE KÜLTÜRÜMÜZLE ALAKASI OLMAYAN ÇOĞU SOKAK VE CADDELERİNDE İSMİNİN DEĞİŞMESİNİ BEKLİYORUZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • KÖYLÜ (5 yıl önce)
    Yüz akı isminin değişmesini takdir ediyorum keşke Mustafa kemal Atatürk bulvarı olsaydı daha güzel olurdu tabi bu benim düşüncem
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan (5 yıl önce)
    Belediye kendi sayfasında yeni açılan yerler için anket uygulasa halkın istediği isimler konulabilir. Malatyalılar için gurur kaynağı olan ismi duyulmuş sanatçı ve sanatkarların isimleri verilebilir. Kemal Sunal ismi bir caddeye verilebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    İsmi değiştirilmesine değiştirilmiş.Kabul.Hayırlı olsun.Ama caddede en kısa sürede çevre yoluna kadar tamamıyla biterse herkes sevinir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Öğretmen (5 yıl önce)
    Yeşilyurt ilçesi adli tıp caddesi yeşilkent sitesi bilinen adıyla yeşiltepede oturuyorum. Taşınalı 4 yıl olmasına rağmen 50 metrelik bi kaldırım yapılmadı. Tozun toprağın içinde yaşıyoruz. Yetkililerden ricam bizim caddenin adının yüz karası caddesi olarak değiştirilmesi!
    0
    0
    Yanıtla
  • VAHİT VAR (5 yıl önce)
    OLUMLU
    0
    0
    Yanıtla
  • Manevi Sömürgecilik (5 yıl önce)
    Gazeteci Yazar Merhum Ahmet KABAKLI Kültür Emperyalizmi ve Manevi Sömürgecilik kitabında şu tarihi tespiti yapar; "Askeri, siyasi, iktisadi sömürgecilikten farklı olarak kültür emperyalizmi, dışındaki mütecaviz kuvvetlerin veya paranın, tekniğin zoruyla değil, doğruca o milletin kaderine hükmeden yabancı ruhlu, kötü zihniyetli, ferasetsiz liderlerin, idarecilerin, para şımarığı zenginlerin ve ana millete lâyık olmayan “aydın!”ların gönüllü gayretleri ile gelir." Nedendir bilmem fakat haberi okuyunca bu sosyolojik tespit birden aklıma geldi. Kitaplığımdan aradım buldum ve siz değerli hemşehrilerimle paylaşma isteği hissettim. Cadde ve sokaklar şehrin damarları ve iskeletidir. bunlara verilen isimler ise o şehrin ruhudur. Ruhu incitmemek gerekir. Selahattin Başkanı Malatya'nın ruhuna iade-i itibar yaptığı için kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (5 yıl önce)
    Sayın Gürkan, birkez daha bu devletçi duruşunuzdan ve Malatya'yı savunuşunuzdan ötürü size teşekkür ediyorum. Bir takım güruha en net cevapları veren politikalarınız taktire şayandır. Malum yapının üst kademesine "bu bulvara bu ismi nereden bulup verdiniz?" diye Sorsanız "şehri yeniden imar ediyoruz" diyerek kendilerini savunurlar. Bunun adı imar değil bunun adı açıktan açığa asimilasyon ve demografik tahribattır. Malatya'nın dilinden,kültüründen, kimliğinden uzak sokak ve cadde isimleri açıktan açığa inkarcılık ve geçmişi yok saymaktır. Geçtiğimiz 9 yıl boyunca şehrimizi yöneten malum yapı beslendiği kaynak itibariyle İran kökenli olduğundan ötürü Malatya üzerinde de bir "Tahran" modeli uygulanmak istendiği açıktır. Bu model gelenekçi ve öz kültürden uzak tamamen yapay bir şehir oluşturma modelidir. İran devriminden önce Pehlevi iktidarına karşı çıkan humeyni ve yandaşları devrim sonrası eski İran'dan eser bırakmamış devamında da Tahran şehrini tamamen devrimci çizgide yeniden imar etmiştir. o sıralar Humeyni devrimini kutlamaya giden şelaleciler bu belediyecilikten etkilenmiş olacaklar ki kendi kuvvetlerini oturtmak adına Malatya'nın da kültür ve geleneklerinden uzaklaşmalarını öngörmüşlerdir. bu sebeple Malatya'nın cadde ve sokaklarına verilen isimler şehrin geçmişinden,kültüründen, öz benliğinden bir haber birilerinin oyuncağı olmuştur. Ben tüm sıfatlarımdan sıyrılarak sade bir vatandaş olarak yıllardır eleştirdiğim bu sistemi "Devlet Diz Çökmez" diyerek yerle yeksan eden sayın Selahattin Gürkan beye teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Azıcık Adil olun! (5 yıl önce)İsmail isimli kullanıcı yorumuna
    Yüzakı yüzakı olan geniş düz ve büyük bulvardır. Marifet o bulvarı açmaktır. İsmide örneklik anlamında güzeldi. Gelelim devletçi ve milliyetçi duruş yıllar önce sokaklara Emniyet Müdürlüğü ve 2. Ordudan gönderilen Malatyalı tüm şehitlerin ismini koymaktı. Elbette arada konulan yanlış isim olmuştur. Ama bakın sokaklara hatta Google da arayın hatta malatya haberden arayın yüzlerce bu vatan için canını vermiş şehitlerin ismini görürsünüz. Evet şehitlerin isimleri o sokaklarda yaşadıkça şehitlere hürmet edip onları örnek alan canını bu vatan için verecek yiğitler oldukça bu devlet fitnecilere boş konuşanlara rağmen diz çökmez. Şehid canını verirken birileri şehit isimlerini koyup şehidi örnek alırken birileride birilerine iftira eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • ismail bey yanlış bilgiye sahipsin. 1 o malum grup harici vehhabi fikrini benimserler.fetöcüler gibi gizli israil abd hayranıdırlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Onlar Tahran modeli değil, Suudi modeli kardeşim. Biraz araştırın, ondan sonra buralara yazın. Daha öğrenemediniz mi bunların kim olduklarını? Milletin kafasını karıştırmayın. Açın okuyun Abdulvahhap kimmiş, İngiliz Sömürgeler Bakanlığı ne iş yaparmış?Humpher kimmiş? Safiye kimmiş? Yazın Google a okuyup öğrenin. Ondan sonra bunlar Tahranlı mı nereli anlayın ve buralara yazın. Boş boş yorumlar yapmayın. Kendinizi çok bilmiş gibi de göstermeyin. Lütfen...
    0
    0
    Yanıtla
  • Haşim bey, yorumunuz için teşekkür ederim. El elden üstündür siz benden iyi biliyor olabilirsiniz fakat dinci tarikatlar ile alakalı yüksek lisans tezimi yazıyorum. Tamamen akademik çalıştığım bu alanın kaynakçası Mısır’ın ihvanından tutun İranın şia’sına oradan suud ailesinin vahhabi kültürüne oradan fergana vadisine ve daha bir çok alana kadar uzanır. Bu sebeplede google kullanmaya çok az zaman buluyorum. Bence sizde google az kullanmaya çalışın sonra zira insanın aklı Kurtlar Vadisi senaristi gibi çalışmaya başlıyor. Ayrıca tartışma kültürünüzde yok denecek kadar az eleştiri yapayım derken tenkit ediyor tenkitinizi doğrulayamayınca da tahkir etme iç güdüsüyle aslı olmayan şeyler söylüyorsunuz. Bu size birşey kazandırmaz. Yinede yorumunuz için teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yüksek lisans çok yüksek bir ilmi seviye degildir. Bilmemek ayıp değil ogrenmemek ayıptır. Daha da ayıp olan doğruyu duyunca kabul etmemektir. YÖK un ilgili sitesinde İçi boş tezler tonla depolanmiş vaziyette. Suudi Vehhabilikle İran Humeyni Şia akımı arasındaki farkı bilmeden dinci Tarikatta konusunda tez yazarsanız kendinize de haksızlık etmiş olursunuz. Ayrıca o teziniz bu konudaki eksiklerinizle birlikte yine de cok begenilecek ve mutlaka kabul edilecektir eminim. Kimsenin faydalanmaya tenezzul etmedigi YÖK ün Tez deposuna da ATILACAKTİR. Hayırlı olsun. Ayrıca google i kucumsemezseniz iyi edersiniz. En temel bilgiler google da mevcuttur. Aslında temel eğitim görenlere 'google da senin tezinin konusu hakkinda ne yazdığını öğren de ondan sonra tez yaz' demek iyi olabilir. Aksi halde ileride eksik bilgiyle Doçent bile olurlar. Maazallah...
    0
    0
    Yanıtla
  • ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Asparuh (5 yıl önce)
    “Yüzakı” ne demek yüzakı? Malatya’nın hangi değeri hangi özelliği ile bağdaşıyor. Bu isim Şelalecilerin şehrin kimliğini kaybetmek değerlerini unutturmak için yaptığı bir asimilasyon politikasıdır. Sadece bu saçma isim için değil bir önceki yönetimin sokaklara ve caddelere verdiği bütün isimler meclis tarafından gözden geçirilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • C.Yiğit (5 yıl önce)
    Kemal SUNAL niye diyemiyoruz yazik fahri KAYHANI vermisiz kotumu olmus. Sanki film festivali ismi altin kaysi kristal kaysi. V.s. Kemal SUNAL gibi bir sanatci baska yok.... Onura edilmesi lazim. Orda burda Kemal Sunal malatyali demeyecegiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    44'ler adıyla bir semt ismi istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (5 yıl önce)
    İşçi kıyımını neden söylemedin
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkin Eri (5 yıl önce)Kenan isimli kullanıcı yorumuna
    Adamla gelen adamla gider kıyıma uğrayanlar referansla ise girerken yedikleri hakkı düşündüler mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Cebrail (5 yıl önce)
    Sn. Başkan bir Bulvar da sen aç, adını da sen koy. Çok yakışıksız hareketler. Bu emeğe saygısızlıktır. Bu nezaket degildir, centilmenlik değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • eskisi daha anlamlıydı (5 yıl önce)
    altın kayısı ismi çok yaratıcı olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Aras (5 yıl önce)
    Başkan boş işlerle uğraşmayı seviyor,4 ay geçmiş hala bir icattı yok,şimdi de kafayı taşeronların maaşlarına kafayı takmış acaba nerden keserim diye ama kanun hükmünden kararnameyi eZip geçmeye çalışıyor, zaten ay sonunu zor getiriyorlar, pahalılık almış başını gidiyor,insanların rızıklarıyla oynuyor fakat iflah olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Karamanoğlu Mehmet Bey (5 yıl önce)
    Sayın Gürkan’ı kararından dolayı tebrik ediyorum. Bir kentin sokak ve cadde isimleri o kentin kimliğini ve hafızasını yansıtır. Malatya’da yaklaşık 9 yıl faaliyet gösteren bir güruhun kasıtlı olarak cadde ve sokaklara verdikleri anlamsız isimler şehrin kimliğiyle oynamış “kent konseyi” marifetiyle bu yanlış uygulama meşrulaştırılmıştır. Sayın başkan ve meclis üyelerini Malatya’nın diline, kimliğine ve hafızasına sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın varlığını ve hafızasını kayısıya endeksleyen bu memleketin değer ve kıymetlerini çirden ibaret sanan bu anlayışın malatyamızın entellektüel kodlarını yok etmenin ötesine geçmeyeceği aşikardır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle haklisin, Malatya, ne zaman kayisikent imajindan kurtulursa, gerçekten malatya, olur, sokaklara caddelere, tarihi şahsiyetlerin, o şehrin değerlerinin adı verilir, kayisi bir deger degil, ekonomik bir urun, bakin avrupada hep öyle, ya da hiç bisey yapamazsan numara verip geçersin, nedir ya, kayısı, bir hoşaf,
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Allah rızası için TOKİ yolunu gelin bir görün rezillik resmen, Gürkan başkan sizden rica ediyorum bir vatandaş olarak Kargöze yapılan taş ocağı işletmesi resmen doğa katliamı yapıyor Beydağının en güzel yerini oydular resmen artı buradan çıkan harfiyat TOKİ yolunu berbat etti... Şehirden uzak onca alan varken neden Beydağı gibi güzide bir alanı delik deşik etmesine müsade ettiler hiçmi kimsenin içi sızlamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok şükür..Nihayet...Döne döne defalarca baktım... bu mesajı dün yazmıştım şuan TOKİ yolunda hummalı bir çalışma var.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    güzel olmuş ,yakışır.
    0
    0
    Yanıtla