Malatya'da kadın istihdamı konusunda bir toplantı düzenlendi.
Remark Otel'de Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Kadın İstihdam Desteklemesi Operasyonu kapsamında düzenlenen Sosyal Güçlendirme Eğitimi toplantısına, Proje Genel Koordinatörü Faruk Şahin, İstihdam Daire Başkanı Nuran Ersoy, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vahap Toman katıldı. Vahap Toman, "Ülkemiz genelinde kadın istihdamı istenilen düzeyde değildir. İlimizde ise kuruma kayıtlı 25 bin 410 iş arayan kişinin 8 bin 731'ini kadınlar oluşturmaktadır. Bu da ilimizde iş arayan kadınların oranının yüzde 34 olduğunu göstermektedir. Kadınlarımızın istihdam edilebilirliğinin artırılması için kadın istihdamının desteklenmesi operasyonu teknik desteği 'Sosyal Güçlendirme Eğitimi' kapsamında 29 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında 'Araç Kiti Yaygınlaştırma' eğitimi düzenlendi. İŞKUR bünyesinde özellikle kadınların çalışma yaşamına katılmasına destek verecek iş ve meslek danışmanlarına, görevlerini yaparken ihtiyaç duyacakları bilgileri toplumsal cinsiyet perspektifiyle vermeyi amaçlayan eğitime, ilimizden ve civar illerden 18 İş ve Meslek Danışmanlığı çalışanımız katıldı" ifadelerini kullandı.
"Yapılan eğitimde İş ve Meslek Danışmanlığı sadece kariyer sorunları yaşayan kişi ve gruplara değil, iş dünyasının tüm evrelerindeki tüm birey ve gruplara, kendilerine uygun, isteyerek yaptıkları, verimli ve üretken olarak çalışabildikleri bir iş ve meslek sahibi olmalarına destek vermeyi ve bunun sürekliliğini sağlamayı amaçlamaktadır" diyen Toman, bu hizmeti verirken danışmanların özellikle dezavantajlı gruplara yönelik özel danışmanlık hizmeti sunma görevlerinin de bulunduğunu söyledi. Toman, "Bu gruplar arasında sayılan kadınlara sunulan hizmetlerde, mesleklere ve çalışma yaşamına ilişkin bilgilendirme yaparken, danışanların çalışma yaşamına ilişkin mesleklerde karar vermede, danışanı yönlendirme ve işe yerleştirme aşamasında toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısının kadının çalışma hayatında karşılaşacağı çeşitli sorunları, engelleri, kolaylıkları anlaması açısından önemli olduğu göz önünde tutulmalıdır" diye konuştu.
Toman, şöyle devam etti:
"Dolayısıyla iş ve meslek danışmanlarının, özellikle kadın danışanlara hizmet verirken, kadınların iş hayatında önüne çıkan engellerin büyük bir kısmını oluşturan toplumsal kalıp yargılar, toplumsal kabuller, geleneksel uygulamalar konusunda bilgi sahibi olmaları, verecekleri hizmet kalitesini artıracaktır. Bu nedenle danışmanların öncelikle toplumsal cinsiyet olgusunu, bağlı olarak bunun iş yaşamından aile içi şiddete kadar uzayan yansımalarını bilmelerinin, hizmet kalitesini yükselteceğine inanılmaktadır. Yine aynı proje kapsamında bugün açılışını yaptığımız Sosyal Güçlendirme Eğitimi, 5 Haziran'a kadar sürecektir."
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.