SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zam Gelecek Diye Vermiyorlar"

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yıl sonu sebebiyle ve zam bahanesiyle esnafa sigara satmayan üretici firmaların esnafla vatandaşı karşı karşıya getirdiğini belirtti.

TESK Genel Başkanı Palandöken, “Birçok satılacak sigarayı zam geleceği bahanesiyle esnafımıza ve bayilere vermeyen üreticiler, esnaf ile vatandaşı karşı karşıya bıraktılar. Tam yılsonunda bu tür haksız uygulamaları yapan üretici firmaların ürettiği sigaraları esnaf rafına koymayacak. Bu konuda yetkililerle görüşmelerimiz sürüyor. Bir an önce esnafın mağduriyeti giderilmelidir” dedi. 

Devletin sadece sigaradan 30 milyar lira KDV ve ÖTV dahil vergi geliri olduğunu belirten Palandöken, “Ülke genelinde bulunan 200 bini aşkın bakkal ve büfeci esnafının yılda 50 milyar lirayı aşkın sigara satılmaktadır. Yani esnafımızın gelirinin yüzde 60’ı sigaradan oluşmaktadır. Her yıl bu şekilde zam gelecek bahanesiyle esnafımıza sigara satılmaması müşteri ile esnafımızı karşı karşıya getirmektedir” ifadesini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız