SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zamanında Alınan Yanlış Kararlar Bugün Yıkım Olarak Karşımızda'

'Zamanında Alınan Yanlış Kararlar Bugün Yıkım Olarak Karşımızda'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı,  Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, mazeret dilekçeleri okunarak gündem maddelerini görüşülmesine geçildi. Ek gündem maddelerinin oylanarak gündeme alınmasının ardından görüşülen bazı gündem maddeleri oylanarak kabul edilirken bazı gündem maddeleri ise bir sonraki toplantıya ve ilgili komisyonlara havale edildi. 

Gündem maddelerinin ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Başkan Gürkan, “Deprem döneminde ruhsat verdiğimiz yapılarda ağır ve orta hasarlı hiçbir binamız bulunmamakta. Zamanında alınan yanlış kararlar bugün karşımıza büyük bir yıkım olarak çıkmakta. Allah’a şükür Belediyemiz ve belediyelerimiz dimdik. Her yerde Büyükşehir Belediyesi var. Yazıhan ve Doğanşehir ilçelerimizde MASKİ ve Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesine bağlı ekiplerimizin çalışmalarını inceledim gerçekten destan yazıyorlar. Şehrin her tarafında sanki depremzede belediyesi değil de bu afeti yaşamamış sınırsız bir kaynakla hizmet yapan bir belediye hüviyetinde. 

Yaşadığımız deprem sonrasında İtfaiye Daire Başkanlığımızın binasını koordinasyon merkezi haline getirdik. İşlerimizi doğru yaparsak doğru işlerin doğru sonucu olur. İlimizde yıkım çalışmaları sırasında yerinde ayrışım yapılıyordu ilgili arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik ve bundan sonra yerinde ayrışım yapılmayacak” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı II. birleşiminin ise 14 Temmuz 2023 Cuma günü saat 14.00’da yapılmasına karar verildi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Başka bir şehrin belediye başkanı (9 ay önce)
    Gürkan malatyanın belediye başkanı değil galiba. Yada biz malatyada yaşamıyoruz. Öncekiler kötü diyorsunuz, beceriksiz diyorsunuz anladık. Ama 4 yıldır büyüksehiri öncesinde de battalgaziyi yönettiniz. Bence tevbe edip bırakın. Sizi ve öncekileri yargilamayacaklar anladık hesabinız ahirete kaldı. Bari aklımızla alay etmeyin. İnsanlar evleri yıkıldı isyerlerj yıkıldı canlarından sagliklarindan oldular. Malatyafan ayrılmak zorunda kaldılar. Sizde genel sekreteriniz gibi emekliye ayrılın. Madem tamamen suçsuzsunuz kendiniz ve sizden önceki belediye başkanları hakkında suç duyurusunda bulunun. Çakır polat akın her kimse sucladiğınız yargılansinlar. Cezalarını çeksinler. Bundan sonra belediye başkanı olmak isteyen kifayetsiz muhterislere ibret olsun. Siz yapmayacaksınız anladık. Malatyafaki mimar mühendis odaları, isyerleri yıkildigı icin esnaf odaları dava açsın bu sucladiklarınĵza. Veya muhalefet partileri dava açsın Ciddi takip edilsin. Artık sizi ve sizden öncekilere vatandaş bir şey yapamıyor. Dinlemekten de usandık. Canımız yanıyor. Siz malatya iyi diye diye malatyaya hiçbir hakda verilmiyor. Ankara'dakiler de malatya gerçekten iyi zannediyor. Yazık. Lütfen bari susun. Bari meslektaslarinizi suçlamak yerine bir şeyler üretin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (9 ay önce)
    Başkanım masallah masallah!! Acaba dediklerinize kendinizi nasıl inandırıyorsunuz? Konteyner çarşılarda wc yok be! camiler bile WC’lerini kapadı yakında insanlar herhalde gelip belediyeye ihtiyaçlarını giderecek sonu o.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Alaaddin Kaya (9 ay önce)
    Boyle bir belediye başkani malatya ya müstahaktir.hatta daha da kötüsü müstahaktir.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (9 ay önce)
    Büyük şehir belediye başkanının haberini yapıp yanlışlarını dile getirmeyip yorumlarda vatandaşlara mi bırakıyorsunuz eleştirme doğruları dile getirme işini? Sizden beklentimiz yapılan açıklamanın haber analizini yapmanız. Cümle cümle söylenenlere karşı şehrin gerçek anlık durumunu ortaya dökmeniz. Büyük şehir belediye başkanlığında şahıslar ve reklam gelirleri gelip geçicidir. Gazetecilik ve internet sitenizin künyesi kalıcıdır. İsmi cismi hatırlanmayan bir çok kişi geldi geçti. Ama gazetecilik mesleğinin duruşu yıllarca hatırlanır. Adınızdan anlaşılacağı üzere sizin Malatya’nın ve Malatya halkının yanında olduğunuza inanmak istiyoruz. Başkan yıkımlar sonucu ne kadar sokak lambasına zarar verildi, ne kadar kaldırım zarar gördü kaç metre asfalt yenilendi ve bunun parası zarar veren firmalardan alındı bunu somut olarak açıklasa yeter. Ancak kağıt üzerinden dizi filim replikleri gibi bazı sözler sarf ediliyor. Arka plan fon müziği çalsa belki anlık insanları gaza getirebilir ancak sokağa çıkınca karşılaşılan gerçekler bu tribünlere yönelik hareketleri duygu ve düşünceleri hemen sonlandırır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hüseyin (9 ay önce)
    Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin durup arkalarına bakmaları gerekir, yaptıkları Malatyamız için ortada,bu gün şöyle destan yazdık, başardık edebiyatı yapmayalım bırakın felaket sonrası su dağıtamayan,çadır dağıtmayan ,hijyen sağlamayan, devrilmekte olan elektrik direklerini kaldıramayan, ağrı hasarlı binaların etrafına güvenlik bariyeri koyamayan, bina önlerindeki tadilat inşaat atıklarını alamayan,karanlıkta kalan cadde ve sokakları aydınlatamayan, esnaf için tuvalet ve lavoba yapamayan, otapark ve seyyar satıcı sorunun çözemeyen ,zabıta işlerini yürütemeyen, çöpleri alamayan v.s saymakla ve yazmakla bitmeyen sorunları çözemeyen az laf çok iş beklediğimiz belediyelerimizi biz MALATYA halkı olarak alkışlıyoruz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • erol (9 ay önce)
    Sayın başkan ; Fazla geriye gitmeye gerek yok, iki yıl önceki Sivrice depreminde Elazığ 2500 hasarlı binayı yıktı, Malatya ne yaptı Sivrice depreminde hasar gören binaları ( başta yeni cami olmak üzere) alladı pulladı Pazarcık depremini bekledi, geçmişi suçlamak çok kolay Sivrice depreminde geçmiş !
    %84
    %16
    Yanıtla
  • kaya (9 ay önce)
    insan üzülüyor... YAZIK
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Battalgazili (9 ay önce)
    Sayın Başkan Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı ekiplerimiz destan yazıyorlar diyorsun.Belli oluyor.Fahri Kayahan Bulvarı nikah salonu civarına koyduğunuz geçici işyeri konteynerlerin olduğu yere her nedense seyyar tuvalet ve lavabo koymak destansı ekiplerinizin ve sizin aklınıza hiç gelmemiş.Tuvalet ihtiyacı için bizler cami arıyoruz.Artık camilerde tuvaletlerine kilit vuruyorlar.Geçenlerde kendi gözüm ile gördüm vatandaşın biri konteynerin arkasında küçük abdestini yapıyordu.Karşı binanın balkonunda aile vardı.Başkan önce siz bunun gibi insani durumları düzeltin.Sonra ekiplerinizi öğün
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Alp (9 ay önce)
    Selahattin GÜRKAN yine destan yazmış REDDİ MİRAS yapmış Eğer yüreğin yetiyorsa yanlış karar alanlar için adli süreci başlatırsınız eğer yapmazsanız bu suçların hepsinin sizde ortağısınız
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Geçmişte takılı kalmayın ileriye bakın,geriye dönük adli sürece gerek yok
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Zafer Demir (9 ay önce)
    Yav ilkokul öğretmeni belediye başkanı, senin belediyecilik tecrübeni gördük. Battalgazi ortada. Onu da geçtik istişare toplantısı yapıyorsun sen vali ve milletvekilleri konuşuyor. Neyin istişaresi bu? Gidin bir odada konuşun.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mlx (9 ay önce)
    Pardon da sayın Gürkan zamanında alınan bir yanlış karar var ise bu senin partinin hatasıdır.20 küsür yıldır Malatya'da hangi parti belediyede söz sahibi.artık şu benden önceki deyip mağdur edebiyatı lütfen yapmayın.ilk göreve geldiğimizde sızlanıyordunuz belediyenin 700 milyar TL borcu var enkaz aldık diyordunuz.görünen o ki dünle bugün arasında kıyaslama yapmanızda bir değişiklik yok .
    %91
    %9
    Yanıtla