Türkiye Sigorta ile Tohum Otizm Vakfı, "Her Sınıf Bir Tohum" projesi kapsamında Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki Abdülhamid Han Ortaokulunun özel eğitim sınıfını yeniledi.

Otizmli öğrencilerin ihtiyaçlarına göre hazırlanan, eğitim ve teknolojik materyallerle donatılan sınıfın açılışı için tören düzenlendi.

Türkiye Sigorta Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Direktörü Selda Çamlıbel Özkoyuncu, AA muhabirine, okuldaki sınıfın çeşitli imkanlarla donatıldığını ve çocukların hizmetine sunulduğunu söyledi.

"Her Sınıf Bir Tohum" projesinin önemli olduğunu aktaran Özkoyuncu, şöyle konuştu:

"Türkiye Sigortanın Tohum Otizm Vakfı ile beraber hayata geçirdiği projede özel eğitim gereksinimi olan çocuklarımız için eğitim materyalleri ve fiziki destekleri sağlıyoruz. Proje bizim özellikle Türkiye Sigortanın eğitim odağı olan sosyal sorumluluk projelerinde çok önemli bir yer kaplıyor. Bu hafta ayrıca Sigortacılık Haftası. Bu hafta dolayısıyla okulumuz öğrencilerinden 5. sınıflara güvenceli yaşam, sigorta ve güvence kavramlarını öğretiyor, çocuklara sigortalı yaşam hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz."

- Şimdiye kadar 47 şehirde 232 sınıf yenilendi

Tohum Otizm Vakfı Eğitim AR-GE ve Projeler Direktörü Nursinem Şirin de 2003'ten bu yana eğitim, öğretim ve istihdam gibi alanlarda çalışmalar yaptıklarını anlattı.

"Her Sınıf Bir Tohum" projesiyle birçok okula dokunduklarını bildiren Şirin, şunları kaydetti:

"Okullara eğitim ve teknoloji materyalleri gönderiyoruz. Farkındalık eğitimleri veriyoruz. Anne babalara da otizm konusunda eğitimler düzenliyoruz. Bu zamana kadar 47 şehirde 232 sınıfımızda 'Her Sınıf Bir Tohum' projemizi gerçekleştirdik. Malatya bizim için çok özel bir yer. Depremler sonrası ilk geldiğimiz şehirlerden bir tanesiydi. Burada 3 tane destek eğitim konteyneri oluşturmuştuk ve projelerimiz tamamlandı."

Konuşmaların ardından sınıfın açılışı için kurdele kesildi.

Törene, Malatya Valisi Seddar Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, kurum müdürleri ve ilgililer katıldı.

AA