Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i bakanlık makamında kabul etti. Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede Malatya’nın yeniden inşa sürecindeki ihtiyaçları, talepleri, devam eden projeleri ve kentin geleceğine yönelik planlamalar ele alındı.

"11 İlimizi Eskisinden Daha Güzel Yapmak İçin Hız Kesmeyeceğiz"

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er’i Bakanlığımızda kabul ettik. Şehrimizin yeniden inşa sürecinde ihtiyaçları ve talepleri, devam eden projeleri, Malatya’mızın geleceğini değerlendirdik. 11 ilimizi eskisinden daha da güzel yapmak için hız kesmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Şehrimizin Geleceğini İstişare Ettik"

Ziyarete ilişkin değerlendirmede bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise Bakan Kurum'a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek, "Sayın Bakanımıza nazik kabulleri ve Malatya’mıza gösterdiği yakın ilgi için teşekkür ediyorum. Malatya’mızın yeniden imarı, devam eden çalışmalarımız ve şehrimizin geleceğini istişare ettik. Hemşehrilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

Kentte hemşehrilerin ihtiyaçları doğrultusunda yürütülen imar ve ihya çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.

malatyahaber.com