Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık suçlarının tespiti ve önlenmesine yönelik yürüttükleri risk analizi ve saha çalışmaları kapsamında 25 Eylül 2026 tarihinde bir şüphelinin ikamet ve iş yerinde arama yaptı.
Çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi
Emniyetin açıklamasına göre aramalarda 63 bin 900 adet bandrolsüz makaron, 650 paket gümrük kaçağı sigara, 322 deste bandrolsüz sigara sarma kâğıdı, 164 paket ısıtılmış tütün mamulü ve 22 adet elektronik sigara ele geçirildi.
Aramalarda ayrıca 25 adet fişek bulunduğu bildirildi.
1 şüpheli hakkında işlem
Operasyon kapsamında yakalanan 1 şüpheli hakkında, 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında gerekli yasal işlemin yapıldığı belirtildi.
Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, çalışmanın il genelinde kaçakçılık suçlarının tespiti ve önlenmesine yönelik sürdürülen risk analizi ve saha faaliyetleri kapsamında gerçekleştirildiğini bildirdi.
malatyahaber.com-Bülten





