SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Otel Hırsızına 12,5 Yıl Hapis Cezası

Otel Hırsızına 12,5 Yıl Hapis Cezası
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir otele gelen biri yabancı iki müşterinin otel odasında bulunan çelik kasaya koyduğu yaklaşık 150 bin doları kasa ile birlikte çalan otel çalışanına mahkeme 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Olay, 20 Şubat 2024 tarihinde Çevre Yolu üzerinde Çavuşoğlu Mahallesi'nde bulunan bir otelde meydana gelmişti Otele müşteri olarak gelen Hakan Güler ile Kamerun uyruklu arkadaşı Se Lambi Oke Alain'in, araç almak için yanlarında getirdiklerini söyledikleri 150 bin doları koydukları çelik kasa, otel personeli Ali Seydi İ. tarafından odadan çalınmıştı. Ali Seydi İ.’nin çelik kasayı götürme anları ise güvenlik kameralarınca kaydedilmişti.

Çalınan 150 bin dolardan 114 bin dolarını tekrar ele geçiren Emniyet ekipleri çelik kasayı Yakınca Mahallesinde Yolbakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı hizmet binası karşısındaki çöp konteynerinde bulmuştu. 

Güvenlik kameralarından belirlenen Ali Seydi İ.'nin, çaldığı parayı M.A., M.M. ve O.İ. adlı 3 arkadaşıyla paylaştığı saptanmıştı. Ali Seydi İ. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.  Hırsızlık olayı ile ilgili olarak Malatya 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sona erdi. Karar duruşmasına tutuklu sanık Ali Seydi İ. ve mağdurların avukatı Aykut Öcal katıldı.

Avukat Aykut Öcal, ticaret için Malatya’ya gelen iş adamlarının mağdur edildiğini belirterek, hırsızlık olayı sanığının cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme Hakimi, sanık Ali Seydi İ.’ye toplam 12 yıl 6 ay hapis cezası vererek, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Byz (1 ay önce)
    Yabancının adını Google yazın bakın da şuç makinesi olduğunu anlarsınız onlar dışardalar adelet böyle işte
    %75
    %25
    Yanıtla
  • hkb (1 ay önce)
    Peki bu depremzedelerin evlerindeki musluktan tutunda kapi kollarina kadar calan hirsizlara ne ceza veriyorsunuz? aslinda hic farki yok. bu hirsizlarin yakalananlarinda bircogu birakildi icimizde dolasiyorlar. yazik cok yazik
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MALATYALI (1 ay önce)
    Refik Şekerci'nin tek mağrifeti İhsan Koca'nın eski elemanı olması. Adı her türlü tartışmaya karışmış Ekrem Dağ'ın getirildiği pozisyon da AKP'nin nasıl yönetildiğinin resmi. Gerçi suç sizde değil Malatya halkında. Ülkede dalga konusu olmuşsunuz haberiniz yok.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • berk (1 ay önce)
    Allah Allah hırsızlıkğın bu kadar cezası varmıymış
    %100
    %0
    Yanıtla