SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İçerisinde 150 Bin Dolar Bulunan Kasayı Böyle Çaldılar

İçerisinde 150 Bin Dolar Bulunan Kasayı Böyle Çaldılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, iki şahsın konakladıkları otel odasındaki kasaya koydukları 150 bin ABD dolarının kasayla birlikte çalınmasıyla ilgili yapılan araştırma ve soruşturma sonucu, biri otel çalışanı olan 4 hırsızlık şüphelisi, çalınan paranın bir bölümüyle birlikte yakalandılar.

İstanbul’dan Malatya’ya ikinci el araç almak için gelen biri yabancı uyruklu iki arkadaş, yanlarında getirdikleri 150 bin dolar nakit parayı otel odasındaki kasaya koyup yemeğe çıktı. Döndüklerinde kasanın yerinde olmadığı gören 2 arkadaş durumu polise bildirince, parayı kasayla birlikte otelde çalışan garsonun çaldığı ortaya çıktı.

Daha önce belirledikleri ikinci el bir aracı almak için İstanbul’dan Malatya’ya gelen Hakan Güler ile Kamerun uyruklu arkadaşı Se Lambi Oke Alain, Yeşilyurt ilçesi Çavuşoğlu Mahallesi’nde bulunan bir otele yerleşti. Bu esnada kaldıkları odada bulunan kasanın arızalı olduğunu fark eden Hakan Güler ve arkadaşı paralarının güvende olması için yeni bir kasa istedi. Bunun üzerine 150 bin dolar, odaya getirilen yeni bir kasaya bırakıldı. Daha sonra yemek için otelden ayrılan iki arkadaş geri döndüklerinde kasanın yerinde olmadığını fark etti. 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aranması üzerine otele gelen polis ekipleri kamera kayıtlarını inceleyince gerçek ortaya çıktı. Otelin güvenlik kamera kaydında otel çalışanının içerisinde piyasa değeri yaklaşık 4,5 milyon TL olan 150 bin dolar bulunan kasayı sırtlayarak götürdüğünü belirledi. Şahsın kimliğinin tespit edilmesi ile kısa sürede yakalanan otel çalışanının üzerinde 114 bin dolar ele geçirilirken diğer paranın ise akıbeti belirlenemedi.

Olayla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı:

"İlimiz merkezinde faaliyet gösteren Otelde meydana gelen “Otel Odasından Hırsızlık” anonsu üzerine olay yerine ekiplerimiz sevk edilmiş, olay yerinde olayın müştekisi olan H.G.  isimli şahıs ile S.O.A isimli Kamerun uyruklu şahıs ile yapılan görüşmede araç almak için yanında getirdikleri 150.000 USD doları paranın kasa ile oda da bulunmadıkları esnada çalındığını beyan etmişlerdir. Olay ile ilgili olay yeri ve çevrisinde yapılan kamera ve saha çalışmalarında 95 saatlik görüntü incelenmiş ve olayı gerçekleştirdiği tespit edilen A.İ., M.M.A., M.M. ve O.İ. isimli 4 şahıs Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizin kapsamlı çalışması ile kısa sürede yakalanmıştır.

Şahısların çalmış oldukları çelik kasa, Anemon Caddesi Yolbakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı hizmet binası karşısı çöp konteynerinde bulunmuş, şüphelilerden O.İ. isimli şahıs üzerinden 20.000 USD Doları, M.M. isimli şahıstan 74.200 USD Doları, M.M. isimli şahıstan 19.800 USD Dolarının yakalaması yapılmış; Toplamda 114.000 USD Doları ele geçirilmiş, ele geçirilemeyen 36.000 USD Dolarını tespit etmeye yönelik çalışmalar ve tahkikat devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bülten- iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • BELBOY (2 ay önce)
    mümkünse yabancı olan şahsın adını geogleye yazın bakın adam tam şuç şekebesi düzen var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Polat (2 ay önce)
    Kamerunlu da o kadar para ne arıyormuş?
    %34
    %66
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (2 ay önce)
    çok yönlü araştırılmalı organize bir işe benziyor.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Metin (2 ay önce)
    43 yildir fransada yasiyorum bos vérin 150000 bin dolari Burada 8000 euroyu gectigi zaman Emliyet sorusturma aciyor Adam o kadar parayla geziyor
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Cero (2 ay önce)
    Burası Turkiye, mağdurların isimleri açıklanıp ve resimleri gösterilirken, suçluları korumak amacıyla isimleri yazılmaz ve tanınmamaları için resimleri bulandırılır. Devlet güvencesi ile bir daha ki işlerinde zavallı suçluların kolay tanınmamaları için yapılıyor galiba.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Ayşe (2 ay önce)
    Ben tanıyorum hayatta onu yapacak bir çocuk değildi şok olduk Rabbim evlatlarımızı şeytana uydurmasın
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Aslı (2 ay önce)
    Emniyet personellerinin eline sağlık. Görevlerini en iyi şekilde yapmışlar. Fakat Emniyet personellerinin açık adlarını yazmadığı mağdur kişilerin haber sitesi tarafından adlarının açık bir şekilde yazılması çok tuhaf bir durum.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Submariner (2 ay önce)Aslı isimli kullanıcı yorumuna
    Böyle sabıkalı kişilerin, hırsızlık yapan kişilerin isimlerinin açık açık yazılması gerekir.
    %50
    %50
    Yanıtla