SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Mayıs Malatya'da da Kutlandı

0
Güncellendi - 2019-05-02 20:19:14
1 Mayıs Malatya'da da Kutlandı
A- A+ PAYLAŞ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Malatya’da kutlandı. Yüzlerce kişi, ellerinde ‘Yaşasın 1 Mayıs’ pankartları taşırken, Ankara’da 10 Ekim 2015’te meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler unutulmadı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle Turgut Temelli de toplanan siyasi partilerin üyeleri, sendikaların temsilcileri ve üyeleri ile vatandaşlar, Emeksiz Yüzüncü Yıl Meydanına kadar yürüdü. Çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi alan polisler, alana girecekleri aramadan geçirdi.

Aileleri tarafından Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015’te gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin resimlerinin yer aldığı pankart taşınırken, hep bir ağızdan 1 Mayıs Marşı söylendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Teşkilatı, Eğitim-İş Malatya Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi, etkinlik öncesi CHP Malatya İl Teşkilatı önünde toplanarak, basın açıklaması yaptı.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 1 Mayıs’ın işçinin, emekçinin, köylünün, çiftçinin, çalışamayanın, iş bulamayanın, işsizin, evine ekmek götüremeyenin herkesin bayramı olduğunu ifade etti.

1 Mayıs’ın sadece bayram olmadığını dile getiren Kiraz, “1 Mayıs, dayanışma ve mücadele günü. Haklarımız, hukukumuz ve adalet için bugün mücadele günü. Bu anlamda bütün halkımızın 1 Mayıs mücadele ve dayanışma gününü yürekten kutluyoruz” dedi.

Kiraz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu 1 Mayıs’a maalesef bir ekonomik krizin hepimizin üzerine çöktüğü bir dönemde giriyoruz. Uzun süredir bu ekonomik kriz, özellikle emekçi kesimler, işçi kesimler olmak üzere herkesi çok derinden etkilemektedir. Bugün en temel ihtiyaçlarımızı karşılamak lüks olmuş durumdadır. Mana gitmek, soğan almak lüks oldu. Evimize ekmek götürmek atık lüks olmuş durumdadır. Böyle bir ortamda 1 Mayıs’ı kutluyoruz.”

Yüzüncü Yıl Kavşağı'nda düzenlenen mitingde konuşan Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı, KESK Dönem Sözcüsü ve 1 Mayıs Düzenleme Kurulu Başkanı Kazım Albayrak, “1 Mayıs, bütün ülkelerin işçilerinin, emekçilerinin bilinçli bir hayat için uyanışları, zulme ve baskıya karşı mücadele, milyonlarca emekçinin açlık ve yoksullukta kurtulma mücadelesinde birlik oldukları gündür. 1 Mayıs, iki dünyanın karşı karşıya durduğu; kardeşlik ve özgürlük dünyası ile kölelik, emekçilerle sermaye dünyasının karşı karşıya olduğu günüdür. 1 Mayıs, emekçilerin çalışmasıyla yaratılan gelirlerin, servetin bir avuç zengin için değil bütün çalışanların, yurttaşların yararına kullanacağı bir toplumsal düzen için mücadelenin adıdır” dedi.

Albayrak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemizin adım adım içine itildiği ekonomik, siyaset ve toplumsal bunalım derinleşiyor. 2019 yılında hayat pahalılığı, döviz kurunun, faizlerin rekor kırdığı bir ortamda gerçek enflasyon yüzde 50 olmasına rağmen kamu çalışanlarına enflasyon farkı ile yüzde 11. Yoksullaşmanın farkını görüyorsunuz. Tarım ve hayvancılıkta yüzde 13 gibi bir küçülme olurken, girdi fiyatlarının artması ülkemizi tarım ve hayvancılıkta geçmişte ihraç yaptığı alanlarda ithalatçı bir ülke durumuna düşürdü. Bu milyonlarca çiftçimizin yoksulluğa ötelenmesi demektir. Ayrıca ithal edilen et ve tarım ürünlerinin kalitesi halkımızın alışkın olmadığı düzeydedir.”

İş kazalarının ülkenin en önemli sorunlarından birisi olduğunu ifade eden Albayrak, “Her yıl ortalama 700 bin kişi iş kazası geçiriyor. Bunların yüzde 72'si kayıt dışı. 2015 yılındaki istatistik; en az bin 730 işçinin iş kazalarında öldüğünü gösteriyor. Bunlar kadın, çocuk, yaşlı ve göçmen işçileridir. Ülkemizdeki toplumsal yaşam, son yıllarda büyük sorunların içine itilmiştir” diye konuştu.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, davul ve zurnayla halayların çekilmesi ve konserin ardından sona erdi.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • KADER (5 yıl önce)
    İşçi Bayramı'nda memurlar tatil ediliyor bu işten bişe anlamadim
    0
    0
    Yanıtla
  • erdoğan (5 yıl önce)KADER isimli kullanıcı yorumuna
    Devlet resmi tatil ilan etti sendeki bu hazımsızlık ne anlayamadım kader hanım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (5 yıl önce)
    Bir tane Türk bayrağı goremedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ya gözün görmüyor ya da yalancısın. Fotoğraflara iyi bak.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (5 yıl önce)maruf isimli kullanıcı yorumuna
    Birtane var galiba haklısın
    0
    0
    Yanıtla
  • görmek istemediğinden görmedin bebeğim
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    1 mayis.isci bayrami kutlu.olsun.yasasin. Cumhuriyet.ve.demokiresi.katilanlara.tesekkurler
    0
    0
    Yanıtla