SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Buna Hakkınız Var mı? Yok!."

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Trafik ve İlk Yardım Haftası nedeniyle Kongre ve Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Törende konuşan Vali Ersin Yazıcı, “Yani siz trafiğe çıktığınızda yaya olarak veya araçla eğer kurallara uymazsanız, herkes kafasına göre, bildiği gibi hareket ederse canımız yanar, üzülürüz. Kul hakkına gireriz. Dolayısıyla yaya ya da araçla toplulukların içine girdiğimizde mutlaka ama mutlaka hepimizin uyması gereken kurallar olacak” dedi.

Program kapsamında Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma komutanlığı, Büyükşehir Zabıta Dairesi, AFAD Müdürlüğü gibi kurumlar tarafından stantlar açılarak öğrencilere bilgilendirme broşürleri dağıttılar.

Törene Vali Ersin Yazıcı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Gündüz, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın, Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Murat Aslan, Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ile kamu kurum ve kuruluş yöneticileri katıldılar.

Törende konuşan Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Öztürk, “Trafik bir yaşam biçimi olduğu kadar, günümüz dünyasında ne yazık ki insan hayatını tehdit eden küresel bir sorun haline gelmiştir. Trafikteki önceliğimiz vatandaşlarımızın gidecekleri yerlere güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlanmasıdır.  Bu amaç ile tarik düzenlenmesi ve denetimlerinin eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri önem arz etmektedir. Trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik öncelik verilmesi gereken 5 kırmızıçizgimiz vardır. Bunlar hız kurallarına uyma, emniyet kemeri takma, alkollü araç kullanmama, seyir halinde cep telefonu ile konuşmama ve yaya önceliği oluşturmaktadır.” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Ülkemizde yapılan araştırmalara göre meydana gelen trafik kazalarında daha çok genç ölümlerin olduğu görülüyor. Özellikle gençlerimizin hız kurallarına uymamaları ve ‘trafik terörü’ dediğimiz uygulamalar içerisinde girmeleri beraberinde trafik kazalarını meydana getiriyor. Elbette ki devletimiz trafik kazalarını önlemek amacıyla birtakım çalışmalar sürdürüyor. Bu hususta eğitim çalışmaları veriliyor. Ha keza belediyelerimizin de trafik kurallarını daha iyi pekiştirmek adına bazı çalışmaları var. Örneğin belediyeler bünyesinde trafik parkları oluşturuluyor. Buralarda çocuklarımızın trafik konusunda bilgilendiriliyor. Yine aynı şekilde okullarımızda da bu tip bilgilendirmeler yapılıyor. Bu tür etkinliklerin ve eğitim çalışmalarının artırılmasının gerektiğini düşünüyorum.  İnşallah 4-10 Mayıs arasında sürecek olan Trafik Haftası’nda yapılan etkinliklerle çocuklarımız trafik kuralları konusunda daha da bilinçlenir”  ifadelerini kaydetti.

Salondaki katılımcıların oluşturduğu kalabalıktan örnek vererek, trafik kuralarının önemini anlatan Vali Ersin Yazıcı ise törende şunları söyledi:

“Burada bir kalabalık var. Bu kalabalığın eğer kuralları olmazsa herkes özgürce, istediği gibi hareket ederse buna biz ‘anarşi’ diyoruz. Yani siz trafiğe çıktığınızda yaya olarak veya araçla eğer kurallara uymazsanız, herkes kafasına göre, bildiği gibi hareket ederse canımız yanar, üzülürüz. Kul hakkına gireriz. Dolayısıyla yaya ya da araçla toplulukların içine girdiğimizde mutlaka ama mutlaka hepimizin uyması gereken kurallar olacak. Bunun da bir tek gerekçesi var. İnsanların birbirine saygı göstermesi ve başkalarının özgürlük alanlarını ihlal etmememiz için yapacağız bunu. Eğer herkes istediği gibi hareket ederse çevreyolunda 180-200 kilometre hızla giderseniz birilerinin canını yakabilirsiniz, buna hakkınız var mı? Yok!”

ÖDÜLLENDİRİLENLER MEÇHUL!.
Törende öğrenciler tarafından yapılan gösteri ve müzik dinletisinin ardından kurumların başarılı şoför ve trafikteki başarılı görevlilerine plaket ve ödülleri verildi.

Törende ödüllendirilenlerin adları salonda okunmasına rağmen, isim listesini talep eden basın mensuplarına sahnede isimleri sayan görevli tarafından 'basına bilgi veremeyeceği' gerekçesiyle iletilmediği için, ödüllendirilenlerin kimler olduğunu kamuoyuna duyurarak, bu kişilerin onore edilmesine bir katkı sağlamak isteyen basın mensupları, sadece fotoğraf çekmekle yetinirken ve kamuoyu için bu isimler 'meçhul' olarak kaldı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Hamit (1 hafta önce)
    Malatyanın trafiği berbat trafik günü yapılıyor.Artık şu ışıklar kavşaklar trafik sıkışıklığı bunu da çözün sonra kutlamanızı da yapın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 hafta önce)
    Malatya'da olmayan trafik için mi ödül veriliyor. En basidi fuzuli CAD s otel yanındaki bisiklet satıcısı ödül alabilir kaldırım ve anayolun yarısını işgal ettiği için. Ya da fuzuli CAD aşağı ters yönde inen araçlar bu ödülü hak ediyor olabilir. Çünkü Malatya'da trafik diye bir olay yok. İşgal var vurdumduymazlık var, kanuna uygun bir uygulama görmek dilegy
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ByConan (1 hafta önce)
    Depremden önce de Malatya trafiği çok kötü idi.Kurallara uymayanlar çoğunlukta ve kuralları uygulamakta görevli olanlar da görevlerini doğru dürüst yapmıyorlardı.Depremden sonra ise her alanda olduğu gibi trafikte allak bullak oldu.Hangi aracın nereden çıkacağı belli değil,ters yönden gelenler,ışıklara uymayanlar,aşırı hız yapanlar,kaldırıma park edenler vb.Görevliler de görevlerini yapmayınca,ceza kesmeyince Pakistan,Bangladeş,Hindistan ve Afganistan trafiğini aratmayan görüntüler ortaya çıkıyor.Tören yapmayla,yarışma düzenlemekle,nutuk atmakla trafik düzelmiyor maalesef.
    %100
    %0
    Yanıtla