SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"1 Puan Bizim Açımızdan Çok Değerli"

0
Güncellendi - 2019-02-02 18:59:28
A- A+ PAYLAŞ

İstikbal Mobilya Kayserispor'un Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Evkur Yeni Malatyaspor deplasmanında önemli bir puan aldıklarını söyledi.

Karaman, 1-1 berabere kaldıkları Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşması sonrası yaptığı açıklamada, "Önce Malatyaspor'u bulunduğu konumdan dolayı tebrik ediyoruz. Lig üçüncü olarak oynayan Anadolu takımı olarak övünüyoruz" dedi.

Evkur Yeni Malatyaspor deplasmanında alınan 1 puanın değerli olduğunu ifade eden Karaman, şunları söyledi:

"Maça gelinde ilk 45 dakika çok önemli. 1-0 öne geçtik. Çok güzel bir golle öne geçtik, daha sonra da iki tane çok güzel pozisyonumuz vardı. Artem ve Umut ile pozisyon yakaladık. Bunları değerlendirebilirdik. İçeri 2-1, 3-1'lik skorla da gidebilirdik. Ama frikikten oyuncu kendi bireysel yeteneğini ortaya koydu, güzel bir gol attı. İlk 45 dakika benim için çok daha önemliydi. İkinci yarı bence iki teknik adamın biraz daha hem oyuncu değişiklikleriyle hem de biraz taktik savaşı haline dönüştü. 90 dakikaya bakılırsa lig üçüncüsü, Malatyaspor'a karşı deplasmanda oynuyorsun, burada alınan 1 puan bizim açımızdan çok değerli. Oyuncularımı vermiş oldukları mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Neden? Klasik bir cümle ama bu bizimkisi biraz klasiğin dışında bazı oyuncu arkadaşlar oyun içerisinde farklı farklı yerlerde oynamak zorunda kalıyor. Sınırlı bir kadromuz vardı, hamle gücümüz sınırlıydı. Oyuna giren son iki oyuncu başka pozisyon oyuncuları ama oyuna başka yerlerde oynayarak başladılar. Oyun içerisinde aynı şeyi Umut, Chery, Deniz, Levent, Kucher yapıyor. Bundan dolayı da özveriyle, disiplin içerisinde bunu yapan oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Malatyaspor'a da başarılar diliyorum."

Karaman, Malatya'ya birçok eksikle geldiklerini belirterek, "Mensah kart cezalısıydı. Bilal belinden ameliyat oldu. Sezon başı yaşamış olduğu bir sakatlık vardı. Asamoah, bu hafta takımda olacak diye düşünüyorduk ama antrenmanda yine eski yerinden sakatlığı nüksetti. Sakıb ve Oğuzhan daha önceden sakattı. Bunların gelişleri biraz uzun sürecek dolayısıyla elimizdeki mevcut kadro bu. Seviniyoruz, haftaya Mensah aramızda olacak. O da bizim için çok önemli. Hasan'ı kazandık, o da uzun süre sakattı. Oyunda kaldığı süre içerisinde iyi mücadele etti, takıma katkı sağladı" diye konuştu.

Karaman, bir gazetecinin, 'Hıncal Uluç, Adem Büyük'e 'sahtekar' dedi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna, "Oyuncularımız hata yapabilir. Bu oyun içerisinde de dışarıda da olabilir. Genç insanlar, çok deneyimli oyuncular biraz farklı kategoride, onları ayırıyorum. Bu hatalarda onları özveriyle karşılayıp, onları kucaklayıp, daha farklı cümlelerle motive edip, hayata kayabiliriz. Böyle ağır cümleleri kullanmak, zaman zaman bizde bu hataları yapıyoruz ama bu ağır cümleler ağızdan çıkıyor. Sonradan insan pişman da olabiliyor. Aslında bu cümleleri kullanmamak gerekir çünkü örneğin pozisyonda bir oyuncu kendisini attı, haksız yere penaltı kazandı. Bunu değerlendirirken cümleleri iyi seçmek lazım. Futbolda oyuncular hata yapabiliyor. Bizim hatayı, oyuncunun hatalarını eleştirmemiz gerekiyor, oyuncunun karakterini eleştirmemeliyiz. Bu oyuncu devamlı bunları yapıyorsa, güzel bir üslupla, 'bu görüntüleri görüyor musun, senin gibi kaliteli bir oyuncuya bu yakışmıyor' denilebilir. Güzel bir ifadeyle izah edebilirsin, sert bir dile katılmıyorum" cevabını verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Erol Bulut ile Hikmet Karaman maç öncesinde

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • kaplan44 (5 yıl önce)
    kombine almışım doğu alttan…adamlar getirmiş demirden amigo yeri yapmışlar maçı izleyemedik.suç bendeki kombine alıyoz..kimse demesin taraftar niye gelmiyor şapkanızı önünüze koyun düşünün.
    0
    0
    Yanıtla