SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"12 Haziran'ın Erken Olduğunu Düşünüyorum"

0
Güncellendi - 2020-05-14 21:31:35
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü’nün teknik direktörü Hikmet Karaman, “Amacımız sorunları büyüterek işi çıkmaza sokmak değil, bu bir süreç işidir. Ben, 12 Haziran’ın erken olduğunu düşünüyorum. Bu benim kendi kanaatim ve çok erken olduğunu düşünüyorum” dedi.

Halkweb’de Fatma Karaağaç’a konuşan Karaman, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Süper Ligi 12 Haziran’da başlatma kararı, antrenmanlarda alınan önlemler ve teknik heyetin yeni normalleri, maç asında temasın nasıl minimize edileceği konularıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Takımda 3 yabancı oyuncu dışında bütün takımın koronavirüs testinden geçtiğini ifade eden Karaman, “Teknik heyet, personel ve futbol takımı testlerini yaptırdı. Testlerin sonucu negatif çıktı. Ondan sonrada hemen antrenmanlara başladık” dedi. 

Tecrübeli teknik adam, bu süreçte antrenmanların kolay olmadığını belirterek, “Gruplar halinde çalışıyoruz. Şuanda Türkiye Futbol Federasyonu’nun hazırladığı 3 evre var, biz ikinci evredeyiz. Böyle olunca da 20-24 kişilik bir kadroyu bölüyorsunuz. Günde çift antrenman yapacağınızı düşünün 7,5 saattir ayaktayız. 10.00’da bir grubu, 11.30’da bir grubu, akşam 17.00’da bir grubu, 18.00’da da diğer bir grubu aldık. 7 saattir sahada kalan bir ekip var. Oyuncular için iki antrenman zaman dilimi olarak gözüküyor ama bizim için bayağı bir yorucu oldu” diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından belirlenen kurallara da değinen Karaman, şunları söyledi: “Bu kuralları uygulamak inanılmaz derecede zor. Kurallar iyi mi, mutlaka baktığınızda tedbir amaçlı ama futbola yönelik olarak bu kuralları uyguladığımızda takımı belirli bir hale getirebilmek zaman istiyor. Bu kuralları uygulamaya çalışıyoruz. Oyuncular, bugün Avrupa’nın birçok ülkesinde gördüğümüz gibi futbol oynamayı özledikleri için zaman zaman kuralları unutabilme düşüncesi içerisine girebiliyorlar. Dolayısıyla işimiz kolay değil, birde bunun psikolojik yanı var.”

“Maçları oynayalım” diyen Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son dönemlerde köşe yazarlarını da okuyorum, herkes bir türkü tutturmuş gidiyor. Biz sahada olan insanlarız. Sahada savaş veren ve çalışanlarız. 50 günü boş geçiren bir futbol takımını hazırlamak kolay değil. ‘Evde çalışıyorlar’ diyorlar, nereye çalışacaklar? Kalecimiz 18 yaşında sokağa çıkma yasağı vardı, antrenman yapamadı. Antrenmanda ayakları ağrıdı. ‘Sen 18 yaşındasın, nasıl ayakların ağrır’ diye sordum, ‘Hocam sokağa çıkamadım, yasak vardı’ dedi. Bu çocuk bizim üçüncü kalecimiz. Bir şey diyemedik. Amacımız sorunları büyüterek işi çıkmaza sokmak değil, bu bir süreç işidir. Ben, 12 Haziran’ın erken olduğunu düşünüyorum. Bu benim kendi kanaatim ve çok erken olduğunu düşünüyorum. Araya bayramda girecek. Bayram olacak, futbolcular izin isteyecek. Hepimiz karantina altındayız. Gidecekler memleketlerine geri gelecekler, zamanı biraz daha yaymanın faydalı olduğunu düşünüyorum.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Hikmet hoca meftayı defin etmeye geldi.umut bulut,isaac dia yiğithan neyse hocada o.yani böyle saça böyle tarak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Adam paramı alamiyorum diyor futbolcu da alamiyor oynamaz demeye getiriyor bu kadar basit
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar Kaplan (4 yıl önce)
    Almanya futbolu bugün başlıyor. Hatırlatmak gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • Leandro (4 yıl önce)
    Amma konusuyosn hoca icraat yok bukadar konusacagina takimi calistr braz 18takimli ligde dha senin kdr konusani gormedik oda takiminda korona cikanlar bile bukadr bos yapmadi sen neyin pesindesin
    0
    0
    Yanıtla
  • genco (4 yıl önce)
    değerli hocam haklı,takımı tek diriltecek hocadır.ligler ilerleyen günlerde eylül ayına ertelenecek ya da iptal olacak.hocaya yüklenen hasütler takım ölmüş zaten hocam son çare elektro şok uyguluyor.gidin adil gevreği suçlayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Yavuz (4 yıl önce)
    Bu adami ben Hababam Sinif filmindeki beden egitimi ogretmeni SEner Sen e benzetiyorum. Salliyor da salliyor babam ortada hic bir sey yok. son bi senedir calistirdigi takimlarda aldigi galibiyet yok. Hangi kafayla bu adam geldi aklim almiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali MALATYALI (4 yıl önce)Fatih Yavuz isimli kullanıcı yorumuna
    Çok iyi teknik direktördür.Malatyayı iyi transferlerle hersene ilk 5 'e koyar
    0
    0
    Yanıtla