SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"15 Bin Esnafımız Aynı Anda Evini İşyerini Kaybetti"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’in de eşlik ettiği Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan ve Ticaret Bakanlığı bürokratları ile birlikte depremin yıktığı Doğanşehir, Akçadağ ve Malatya il merkezinde incelemelerde bulundular. 

Yeni Camii civarındaki çarşı merkezini gezen Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan’a MESOB Başkanı Şevket Keskin ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren son durum hakkında bilgi verdiler.

Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin, Malatya’da depremlerden dolayı 15 bin esnafın mağdur olduğunu belirterek, “Esnafımız aynı anda evini ve işyerini kaybetti. Bazı esnaflarımız evini işyerini ve aracını kaybetti. Malatya esnafı büyük bir mağduriyet içindedir.  Malatya’da öncelik ticari hayatın düzeltilmesi olmalıdır.” dedi.

Ticaret Bakanlığı Heyetinin Akçadağ ilçesindeki incelemelerine AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’de katıldı. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Malatya (1 yıl önce)
    İnşallah tüm esnaflarımıza dükkanları yapılır yeniden ailelerini gecindirecek olan kazançlarını elde ederler. Bu arada ders çıkarırız inşallah sürekli günlük zam yapan esnaf olmazsınız inşallah öyle bir duruma geldiler ki saatlik zam yapar oldular sorduğun bir ürünü iki saat sonra başka fiyat söyleyen esnaflar olmaz insallah
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ulvi (1 yıl önce)
    Sivas cad ve Akpınar !beyefendi buraların işyeri olmasını özellikle talep ediyor!Benim de merkezi yer her yere yakın diye özellikle sivas caddesinde aldığım evim vardı!Ne olacak şimdi?Beni bu yaşta dağa gideceğim orasıda da işyeri olacak öylemi?
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Kayısı kentli (1 yıl önce)
    Sağ elin verdiğini sol el görmemeli biz böyle biliyoruz Malatya milletvekilleri belediye başkanları sizler Malatya'ya fayda sağlamak istiyorsanız yaptığınız işleri medyadan boy boy resim vermeyin hiç değilse olumsuz yorumlara maruz kalmayın ayrıca siz bu işleri çok bilmezsiniz bazı yerlerde destek alın ayıp değil mesala konya Eskişehir Kocaeli gibi belediye başkanlarından çünkü Malatyadaki il yönetcileri bazı becerikliler hariç bildiğiniz bu kadar hepinizde rant hırsı olduğu sürece unutmayın kış biter yaz gelir ama Kürt yediği ayazı unutmaz bu arada yeni yacağınız yerlerde taksi durağı yerini unutmayın çünkü oralararda alış veriş yapıp ticari taksiye ihtiyacı olanlar olacak
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Fuat (1 yıl önce)
    AVM ler açılsın yeterliizaten esnafın yüzde 90 ı faiş fiyattan satıyor ürünleri
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    İlk olarak yeni camii clvarındaki neye tuttursa ona mal satan ayakkabıcı esnafınının dukkanlarını yapınız.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Bir an önce esnafın mağazaları bulunduğu yerde hak ihlali olmadan yeniden inşa edilmeli şehrin dokusuna zarar vermeden anıları ve sulueti tahrip etmeden yeniden eski günlere dönmektir inanın 1999 depreminde yerle bir olan bazı kentlerde önce nüfus yarıya inmiş ama sonra eski nüfusunu ikiye katlamıştır umutsuz olmayalım sağlıcakla kalın
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Esnaf (1 yıl önce)
    Olumsuz yorum yapanlari anlayamıyorum Bir şehrin carsisi canlanmazsa Şehir de canlanmaz İnsanların keyfi veya zaruri olarak istediklerini alamadığı bir şehir nasil kendine gelir.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Malatya da ağır hasarlı binalar salantida tek tek yıkılıyor Orta hasarlı bina ağır hasarlıya az hasarlı Orta hasarlı ya dönüyor az hasarlı diye guwenip girmeyin binalra n olcagi belisz Allah hakimzda hayr olanı nasip etsin Böyle felaketler den ülkemizi korusun geceniz mübarek olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Ekici (1 yıl önce)
    Toplu taşıma araçlarındaki esnafta mağdur bütün esnafda mağdur herkesin yardıma muhtaç
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Bunları Allah hayırla ıslah etsin, ıslah olmayacaklarsa bildiği gibi muamele etsin
    %91
    %9
    Yanıtla
  • erdal (1 yıl önce)
    ya bu eleştirenler gerçekten kendinde mi acaba herkes kendi işini yapsın Başkan kendi işini yapıyor keşke diğer dtk başkanları da aynı şekilde yapsa hepimizin evi gitti kalıp mücadele veriyoruz herkes bir şin ucundan tutacak ki malatya ayağa kalksin gidenler dönmesi için hareket lazım boş boş yorum yapmayanın şahlanan atın önünü kesmeyin
    %15
    %85
    Yanıtla
  • gayri tutmayın erdal'ı şahlanmış. yavaş şahlan aman, düşer müşersin sonra.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • maasli calisan troll olabilir misin
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Viran oldu șehrimiz ne olacak bilmiyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erdem (1 yıl önce)
    Bu ülkenin tek ihtiaci ama tek ihtiyaci LİYAKATLİ KADROLARDİR. Yoksa tek misyonu afetzedelere yardım olan Kızılay gibi ticarethane işletmeye doğru gider.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatyalı06 (1 yıl önce)
    Hasarsız iş yerleri bir an önce iş hayatına dönmeli. Yıkılan veya ağır hasar alan yerler ise bulunduğu yerde tekrar inşa edilmeli. Merkez çarşıyı komple yıkmaya kalkarlarsa 5 senede ticaret hayatına dönülemez.
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Deniz (1 yıl önce)
    bu koltuğuna yapışmış kalkmayan tayfa gitmediği sürece Malatya bitti, en az 10 sene geriye gitti.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • demir (1 yıl önce)
    insanlar evlerini kaybetmis sen bakanin etrafinda dolanip dukkan ha dukkan diyorsun. hala mal mulk rant pesindesiniz. insanlar malatyadan gitmis . halk olmazsa yenilenmis dukkanlarindan kim alisveris yapacak.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bir de başka açıdan bakarsak; alışveriş yapacak market olmazsa; lokantalar, kuaförler, mağazalar, tamirciler... olmazsa kimse geri dönmez, kalanlar da gider. Konutlar ve iş yerleri birlikte eş zamanlı olarak yapılmalı.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • şevki (1 yıl önce)
    insanlarımız vefat etti sen diyorsun ticareti canlandırın.göç etti 250bin kişi
    %81
    %19
    Yanıtla