SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sanayi Sitelerinin Taşınması Görüşüldü

0
Güncellendi - 2017-12-23 04:55:01
Sanayi Sitelerinin Taşınması Görüşüldü
A- A+ PAYLAŞ

"2-3 YIL İÇİNDE TAŞINACAKLARINI UMUYORUM": Yeni ve Öz Malatyalılar Küçük Sanayi Sitelerinin Altay Kışlası (Şoför Okulu) alanına taşınmasıyla ilgili olarak Valilik'te, Vali Ali Kaban başkanlığında, Bilim Sanayi ve Teknololoji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk ve diğer ilgililerin de katılımıyla bir toplantı yapıldı.

Üretim Reform Paketinin içinde yer alan sanayi sitelerinin taşınması ile ilgili sürecin başlatılması ve ilk etapta taşınması ön görülen sanayi siteleri içerisinde Yeni (Küçük) Sanayi Sitesi ve Öz Malatyalılar Sanayi Sitesinin de (ÖZSAN) yer alması nedeni ile Vali Ali Kaban başkanlığında Temmuz ayı içerisinde ilk toplantı gerçekleştirilmişti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün Mart ayında ilimize gerçekleştirdiği ziyarette; Bakanlık bünyesinde sadece sanayi sitelerinin kurulması ve taşınması ile ilgilenecek olan Sanayi Siteleri Daire Başkanlığı kurulduğu, Sanayi sitelerinin kurulması için kredi desteği, alt yapı desteği, üst yapı kredisi verildiği ve ana hedeflerinin Türkiye’deki sanayi sitelerinin dönüşmesi ve taşınması olduğu belirtilmiş ve esnafların taşınma taleplerinin uygun görülerek destek vereceği belirtilmişti.

Bakan Özlü, Üretim Reform Paketinin ilk uygulamasına başlanılacağını, Türkiye’de aktif olarak 858 sanayi sitesi olduğunu, bu sanayi sitelerinde ise yaklaşık 212 bin 141 iş yerinin bulunduğunu, bu iş yerlerinde ise 1 milyon 63 bin çalışanla sanayi sitelerinin Türk sanayinin önemli bir bölümünü teşkil ettiğini, 9 ilde 10 sanayi sitesinin taşınması ile ilgili işlemlerin başlatılacağının açıklamasının ardından Vali Kaban’da çalışmaların başlatılması amacı ile ilgililerin katıldığı toplantıda ilk olarak konu hakkında bilgi almıştı.

Vali Ali Kaban, toplantı için Malatya'ya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk ile makamında bir süre görüşme yaptı. Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Öztürk’ün Şeref Defterini imzalamasının ardından toplantıya geçildi.

Vali Kaban’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk, Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Orhan, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı H. Hüseyin Erkoç, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ve Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve Öz Malatyalılar Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Şemsettin Alkan katıldı.

Toplantı sonunda Vali Kaban, ilgililerce kendi alanlarındaki çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanacağını, Altay Kışlası arazisinde Yeni Sanayi Sitesi ve ÖZSAN Sanayi Sitesi esnaflarının görüşü de alınarak, ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunulup herhangi bir aksilik olmadığı takdirde çalışmaların tamamlanması ile yeni yapılacak olan sanayi sitesine iki üç yıl içerisinde sanayicilerin taşınmış olacağını umduğunu ifade etti.

Vali, yapılacak sitenin Organize Sanayi Bölgesi yakınında olması münasebeti ile de büyük sanayicilerin imalat taleplerini de karşılayacağını ve buradaki küçük sanayicilerin de gelişerek büyük sanayiciler olarak Organize Sanayi Bölgelerine geçeceğini, onların yerini de yeni küçük sanayicilerin alacağını belirttikten sonra toplantıya katılanlara teşekkür ederek çalışmaların titizlikle takip edilmesini, gelişmelerden Valilik Makamına bilgi verilmesini önemle rica etti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Baybars (6 yıl önce)
    Sanayi sitelerinin kalktıgı yer,Umarım emlak alanı olmaz :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayrullah (6 yıl önce)
    Çok güzel bi çalışma iyi olur. hem kent merkezindeki o yıkık dökük sanayi görüntüsü ortadan kalkar ve tüm sanayicilerimiz hepsi ortak bi sanayide buluşur. Yerde gayet uygun kuzey cevreyolunada yakın olur iller arası trafiktede uygun bi konum.
    0
    0
    Yanıtla
  • SON (6 yıl önce)
    Sanayi sitelerini Elaziğ yönü yeni stad ile malet arasına kaydırın.Organize sitesi bile ikerleyen süreçte şehrin içine girecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Altay kislasida sehir ici sayilir organizenin diger tarafina tasinmali iki yuc yil sonra ordanda kaldirmayalim
    0
    0
    Yanıtla
  • ergun (6 yıl önce)
    Hayat rumuzlu kardeşim yeni yer dağın başı degil
    0
    0
    Yanıtla
  • hayat (6 yıl önce)
    sanayi kalkttı diyelim :) masa başında oturup karar vermek güzelde esnafı dinlemeden esnafın yorumunu almadan karar vermek zaten başta yaşanan hata olarak kuralı bozuyor. sanayi kalktı diyelim araç sahipleri :) far ampülü arka stop ampülleri sinyal ampülleri sigortalar ve çeşit olarak küçük arızalar için sanayiye gidecek küçük miktar malzeme için yaktığı yakıt malzemeden daha pahalıya gelecek.... biz çalışıyoruz diye masa başında alınan kararlar doğrultusunda çekilen eziyetleri görmeyecek olan kişiler kararınız karar değil bence.....
    0
    0
    Yanıtla
  • malaatyalı (6 yıl önce)
    yeni sanayi (küçük)sitesinin akıbeti ne olacak ,belediye başkanı açıklama yaparsa ,burada mülkiyeti bulunanlar ile kirada oturanlar,ne yapacağına karar verir.altay kışlası çok doğru bir karar tüm meslek gruplarının buraya toplanması iyi olur.kuzey kuşak yoluna ve kuzey çevre yoluna sivas yolu bağlantısı nedeniyle ulaşım ve lojistik açıdan mükemmel bir konum teşkil ediyor.özsan konut olabilir de yeni sanayi sitesine konut imar izni olacak mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan (6 yıl önce)
    ÖZSAN kalksın ya, ne demek sanayi ÖZSAN'ın orada toplansın. Biz ÖZSAN'ı ve diğer sanayileri Organize tarafına aldırtmaya çalışıyoruz, siz nasıl düşünüyorsunuz. Kimse kusura kalmayacak. Toplu konuta yeni alanlar açılması için ÖZSAN ve civarı imarlaştırılması gerekiyor gelecek için. ÖZSAN'da kalakacak, kaldırılmalı. ÖZSAN'a zaten yer aranıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Sayın vali lütfen tarım arazilerini sanayi alanı olarak kullanmayalım. Tarıma elverişsiz o kadar alan var ki. O alanları sanayi alanı yapalım. Ülkemizin tarım arazisine ihtiyacı var.
    0
    0
    Yanıtla