SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Apartman 160 Kilo Dinamit Patlatılarak Yıkıldı

2 Apartman 160 Kilo Dinamit Patlatılarak Yıkıldı
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği Malatya'da ağır hasarlı 2 bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı.

Yeşilyurt ilçesindeki Bostanbaşı Mahallesi'nde 2018'de tamamlanan ve depremde ağır hasar alan 2 bloktan oluşan 12 katlı binaların yıkımında patlayıcı kullanıldı.

Uzman ekiplerce güvenlik önlemlerinin alındığı bina, 160 kilogram patlayıcı, 1900 kapsül kullanılarak kısa sürede kontrollü şekilde yıkıldı.

Çevre güvenliği açısından enkazın yola düşmemesi için binaların biri sağ, diğeri sol tarafa yıkılacak şekilde patlatıldı.

GÖZYAŞLARIYLA İZLEDİLER..

Patlama öncesi polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken, 180 daireden oluşan 2 bloğa firma mühendisleri tarafından patlayıcılar özenle yerleştirildi. Çevre güvenliğinin alınmasının ardından geri sayım ile birlikte 2 apartman da saniyeler içerisinde yerle bir oldu. Kendilerine ayrılan platformda yıkımı canlı canlı izleyen bina sakinleri ise gözyaşlarına hakim olamadı. Yıllarca oturdukları evlerinin saniyeler içinde yerle bir olmasını gözü yaşlı izleyen site sakinlerinden bazıları uzun süre gözyaşı döktü.

Malatya’da yaklaşık bin 400 binanın patlayıcı kullanılarak yıkılacağı öğrenildi.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • asd (8 ay önce)
    6 ay sonra bu ihmallerin kaynağı malum partiye gururla oylarını atacaklar.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Cihangir (8 ay önce)
    Deprem oldu binlerce insan hayatını kaybetti birçok insan evsiz kaldı ama bu işlerde parmağı olan tek bir kişiye bir şey olmadı adamlar çaldı yalan konuşurak mal sattı ağır hasar olan yapıları aza çevirdi ve ellerini kollarını sallayarak geziyorlar bu ne demek oluyor suçlu olan cezasını çekmeyecek mi ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Karakavaklı (8 ay önce)
    O insanların gözyaşlarına boğulmadım ya Bana yazıklar olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dertli (8 ay önce)
    Patlatma esnasında çevredeki binalar hasar alıyor mu acaba.Bir de o civardaki tüm bunalar hasarliyken tek bir süre var ki adamın yaptığı tüm binalarda tek bir çizik yok.sadece zeminle alakalı bir durum yok sanırım
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Vatandaş (8 ay önce)
    O binaların yapımı için orada 12 kat imar izni verenler, binaları denetleyen yapı denetimi, o binalara oturma ruhsatı verenler BU ÜLKEDE NEDEN HESAP VERMİYOR, bu millet BUNLARA NEDEN HESAP SORMUYOR VE yakında yine gelecekler!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • maho (8 ay önce)
    bu binaların yapımına kim izin verdiyse kapalı çarşı meydanında idam edilmeli, yazık günah değil mi bu insanlara...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (8 ay önce)
    burayı yıkan yükseklik 3 veya 4 katlı olsaydı yıkılmazdı
    %82
    %18
    Yanıtla
  • O civarda çok katlı olup hasar görmeyen siteler de var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vedat (8 ay önce)
    Bu binaların dinamitle yıkılması en hızlı yol buna bir itirazım yok ama kilolarca patlatılan bu dinamitler fayları tetikleme ihtimali yok mu hiç riskli değil mi neden herşey mahvolduktan sonra yanlış yapmışız sarkısı söyleniryor
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Malatyalı (8 ay önce)
    Büyükelçi inşaat bunlardan biri onlarca insanı mağdur etti
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Koç (8 ay önce)
    Acı bir durum... Bu insanlar o binalara güvenerek aldılar... Çocuğunun mamasından belki kestiler, belki de ev borcunu ödemek için, kebap kokusu aldıklarında yutkundular... İnşaallah evin borcu bitsin, o zaman etimizi alır kebabımızı yapar çoluk çocuk yeriz dediler... Balkonlarında bir mütevazi bir sabah kahvaltısını yapmakla mutlu oldular... Ama şimdi ya çadırdalar ya da konteynerda... Bir odada hayat mücadelesi veriyorlar, bu işin sonunun ne olacağını kestiremeden... Peki, o yerleri imara açanlar, arazi baronları, müteahitin kiraladığı yandaş yapı denetimciler... Sizler mutlumu sunuz? İlahi adalet peşinizi bırakmayacak... Boynuzsuz koçun, bpynuzlu koçtan hakkını alacağı günlerde olacak... Hem burda hem de ahirette...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kernekli (8 ay önce)
    Siz kötü işçilikle, eksik malzemeyle bu insanların dünyalarını çaldınız, şimdi Allahtan geldi kader diyorsunuz, zerre hakkım helal değil, hesabımız öteki dünyaya kalmayacak, içim rahat bu dünyada da binbir ceza sizi bulacak, sağlığınızdan olacaksınız, huzurunuzdan olacaksınız, rabbim sizi sevdiklerinizle imtihan edecek!
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Elbette vatandaş mağdur mal canın yongası,ancak birde şu yönden bakmakta fayda var Gece 04 te olan depremde bu binalar yıkılsa altında kaç kişi kalırdı acaba. Buda geçer diyerek bu fani dünyadaki imtihana devam. Allah bir daha yaşatmasın AMİN
    %38
    %62
    Yanıtla
  • O nasıl yön ya ne alaka hep daha kötüsünü düşünüp kendinizi avutmak zorunda mısınız. Herşeye kaderci yaklaşarak kazanamazsiniz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • aydemir akbaş (8 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Sen şükretmeye devam et..Allaha şükretmek ayrı herşeyi kadere bağlamak ayrı..Sümer Parkın karşısında Almanlardan kalan 100 yıllık bina yıkılmayınca kader olmuyor yeni binalar yıkılınca kader mi oluyor..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Huuu uyanın artık. Betondan çaldılar, Demirden çaldılar, kolondan çaldılar. Maraş dümdüz oldu, girişi züccaciye olan bir binada tabak devrilmedi. Mütahite sordular siz buraya ekstradan ne yaptınız diye, adam dedi ki “mevzuat ne emrediyorsa onu yaptım, ekstradan birşey yapmadım” halen daha hırsızlığa arsızlığa haşa Allahı kılıf gösteriyorlar, bina görevini yaptı diye bi laf bellemişler. Bina görevini yapmadı kardeşim. Aynı sokakta, caddede emsal bina hafif hasar almış senin binanda kolon Kiriş kalmamışsa binan görevini yapmamıştır ve hesabını vereceksin.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (8 ay önce)
    Çok acı bir durum, oradaki milyonlar verip ama fazla oturmayan ev sahiplerine çok üzülüyorum, o evlerin taksitlerini ödemek için ne kadar sıkıntılar yaşandığını çok iyi biliyorum, nelerinden kısmadılar, çok zor bir durum, Rabbim hepimize yardım etsin.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (8 ay önce)
    Yıllarca çalıştılar,para biriktirdiler emekli olduktan sonra rahat evlerde oturayım dediler.Evlerinden oldular,ellerinde avuçlarında ne varsa gitti.Bu da yetmiyormuş gibi bankalara borçlarını ödemeye devam edecekler!
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (8 ay önce)
    2018 yılında yapılan bina yıkılıyor ise bunda belediye müteahhit imar müdürlüğü hepsi suçlu. Ama gel gör ki ortada hesap verecek kimseler yok. Yazıklar olsun sizin yaptığınız belediyeciliğe
    %98
    %2
    Yanıtla
  • 4423 (8 ay önce)
    Varını yoğunu satıp ev sahibi olan vatandaşların gözyaşı dökmesine sebep olanlar hesap vermeli
    %100
    %0
    Yanıtla