SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2 Milyon Civarında Ziyaretçi Bekliyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde "EXPO 2028 Malatya Lansman ve Vizyon" programı düzenlendi. Malatya Valisi Hulusi Şahin, “2028 EXPO Malatya'yı bir fırsat olarak görüyoruz ve artık yeni şehirler konseptini Malatya'dan Türkiye'ye tanıtmak istiyoruz” derken, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “EXPO'ya yaklaşık 50 ülke katılacak, 2 milyon civarında da ziyaretçi bekliyoruz.” dedi.  

"EXPO 2028 Malatya Lansman ve Vizyon" programı bir otelde düzenlendi. Programa İl protokolü ve davetliler katıldı.  

-“Malatya'yı dünya şehri yapmak için bu gayreti gösteriyoruz” 
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Malatya için önemli bir gün yaşadıklarını söyleyerek, tarihin sıfır noktasının Göbeklitepe olduğunu ancak Malatya'nın tarihte ilk devlet hayatının, bürokrasinin başladığı yer olduğunu ve devir açtığını kaydetti.

Gürkan,  “EXPO, dünya sergisidir. İlk olarak Londra'da yapılmış, daha sonra Paris'te gerçekleştirilmiş. EXPO, gittiği her yerde önemli yapılar yapar. EXPO ile Malatya'yı temayüz edeceğiz ve Malatya'yı dünya şehri yapmak için bu gayreti gösteriyoruz. Allah'ın izniyle Malatya dünya şehri olacak. Malatya, değil Doğu'nun, değil Türkiye'nin, değil Avrupa'nın, dünyanın parlayan yıldızı olacak. EXPO'ya yaklaşık 50 ülke katılacak, 2 milyon civarında da ziyaretçi bekliyoruz” diye konuştu.

-“İddiamız büyük, artık suyumuzu az ve öz kullanacağız” 
EXPO'yu Türkiye'ye, Malatya'ya kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür eden  Vali Hulusi Şahin, "Bizler dünya bahçelerini 2028'de Malatya'da ağırlayacağız ama tek hedefimiz bu değil. Malatya, bir büyük medeniyetin inkişaf ettiği hem insanlık medeniyetinin başlangıç noktası hem de Türk İslam medeniyetinin büyüdüğü, geliştiği, serpildiği çok kıymetli bir coğrafya. Bu coğrafyada bizim de artık yeni şeyler söylememiz gerekiyor. 2028 EXPO Malatya'yı bir fırsat olarak görüyoruz ve artık yeni şehirler konseptini Malatya'dan Türkiye'ye tanıtmak istiyoruz. Bu aslında öyle büyük, devasa yapılar yapmak değil artık bizler basit yaşamayı öğrenmemiz lazım. Artık yeni bir sanayi, yeni bir tarım, yeni bir turizm aslında yeni bir şehirler konseptini dünya tanıtıyor ve buraya doğru yürüyor. 2028'e 6 yıl var, 6 yılda Malatya'da, Türkiye'ye örnek hatta dünyaya örnek olacak bir yeni şehir konseptini Malatya'da başarmayı planlıyoruz. İddiamız büyük, artık suyumuzu az ve öz kullanacağız. Kullandığımız suyu mutlaka Malatya'da ileri biyolojik arıtmadan geçireceğiz. Tarımda kullandığımız sulamayı son derece ölçülü, hesaplı yapacağız." İfadelerini kaydetti.

EXPO 2028 Malatya'nın logosunun da tanıtıldığı etkinlikte ayrıca Malatya’nın kültür ve tarih zenginliklerini yansıtan tanıtım filmi gösterisi de yapıldı.  

"EXPO 2028 Malatya Lansman ve Vizyon" programı müzik dinletisi ile sona erdi.  

malatyahaber.com- 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Murat (1 yıl önce)
    EXPO-28'in Malatya'da yapılacak olması güzel emeği geçenlerin eline sağlık. Ancak Olimpiyat veya dünya kupası gibi bir organizasyona ev sahipliği yapılacakmış gibi hava estirilmeye, bol keseden paralar harcanıyor. Hiç alakası yok.. Bu etkinlikten öyle abartıldığı gibi turist, ekonomik katkı beklememek lazım. Zira benzeri fuar gelecek yıl Maraş'ta yapılacak. Gelecek yıl Maraş'a kaç milyon kişinin geleceğine bakarak Malatya'ya olası katkısı hesaplanabilir. Bu gibi fuarlar şehirleşme sorunlarını çözmüş kentlerin şov yaptığı, dünyaya tanıtıldığı etkinliklerdir. Malatya hangi şehirleşme sorununu çözmüş de dünyaya şov yapacak? Ayrıca Malatya expo-28 alabilmek için kaç şehirle yarıştı? Rakipleri hangi şehirlerdi? Bu soruları yetkili kişiler çıkar açıklarsa konu netleşir. Ayrıntılı bilgi için lütfen inceleyiniz. https://aiph.org/expos
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Allah rızası için adıyaman a ait olan kesin ve net olan nemrut dağını neden herseyde malatya ya aitmiş göstermeye çalışıyorlar Oldu olacak bitlis deki nemrut krater gölünü de malatyanin deyiverin harita ve tarih cahili oldugunu düşündüğüm yöneticiler
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Mehmet bey unutma Adıyaman da Malatya'nın siyaseten Babayı evlattan ayırdılar. Çok ısrar ederseniz geri Malatya'ya bağlarız onun için şansınızı fazla zorlamayın.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bynedim (1 yıl önce)
    Yorumlara bakıyorum genel olarak birkaçı hariç halen aynı terane..! Expoya 2 milyon kişi gelecek felan hangi yola hangi barınmaya kapasitede bu şehir..!Yaş 30 lu haneler vallahi ben f.kayhan ve çevresi hariç bir gelişme göremiyorum..!Bahçeler felan yapıldı seçim yatırımı yada sonrsı rant diye düşünüyorum..Aksini iddia etmeyin ben kimin be olduğunu o kişilerden bile iyi bilirim..Hasüdül malatya demiş evliya celebi…!Başka söze gerekde yok
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Kenan (1 yıl önce)
    Selahattin başkan Malatya için önemli bir isim arkadaşlar,Malatya da Akparti yüksek oy aldı yerel seçimlerde,bu Selahattin başkanın sayesinde oldu bunu kimse söylemiyor,Malatya da inşallah yine belediye başkanımız olur vizyon projeleri devam eder inşallah
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    BİLGİ İÇİN 2021 Yılında yapılan EXPO 21 Bahçe Fuarı (2028 yılında Malatya da yapılacak olan fuar) katılan ülkeler ve şehirler. 2 Milyon Turist beklenen fuarın benzeri geçen yıl yapıldı. ULUSAL KATILIMCILAR Adana Bahçesi Aydın Bahçesi Ankara Bahçesi Antalya Bahçesi Eskişehir Bahçesi Gaziantep Bahçesi İstanbul Bahçesi İzmir Bahçesi Mersin Bahçesi Muğla Bahçesi ULUSLARARASI KATILIMCILAR Aalen Bahçesi Cebu Bahçesi Cibuti Bahçesi Girne Bahçesi Kırgızistan Bahçesi Kiel Bahçesi Madagaskar Bahçesi Nepal Bahçesi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 yıl önce)
    Sayın Vali bey, belediye başkanı sizler hiç Roma’yı, Milano yu, Madrid i, Brüksel i, Prag ı , Zürih i, Cenevre yi, Viyana yı, Budapeşte yi hiç dolaştınız mı, yürüyerek gezdiniz mi, kusura bakmayın sizler ütopyada yaşıyorsunuz’ insanlara en beleşinden hayal satıyorsunuz şehrin tarihi ve kültürel dokusunun katledilmesini bir kenara bırakalım daha, tam kırk yıldır bir trafik sorununu bile çözemiyorsunuz , gelen konuklara katılımcılara teze cami nin şadırvanını bir yıl içinde iki defa yıkıp yeniden yapıldığını mı anlatacaksınız, yoksa eğer birkaç duyarlı vatandaş olmasaydı kalan tarihi binaları da mı yıkacaktık diyeceksiniz, veya beyler bakın biz eğitim kurumu olan Ticaret lisesini yıktık aha bu meydanı mı yaptık diyeceksiniz, yoksa bakın bu Aslantepe höyüğü ile bir bütünlük oluşturacak ihtimali olan Gelinciktepe(Gelincik Kayası) Ören yerine toplu konut mu yaptık diyeceksiniz; ne olacak biliyormusunuz o toplantılarda bir kaç süslü sözle ahkam kesiyorsunuz ya işte o insanlarda buraya gelecekler takke düşecek kel görünecek inanın çok utanacaksınız çünkü karşınızda her gün hayal sattığınız insanların olmadığını acı bir şekilde öğreneceksiniz.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Cemal (1 yıl önce)
    Selahattin Gürkan göreve geldin geleli Allah aşkına elle tutulur ne yaptın hep şov başka bişey yok yaptığınız şovlarıda elinize yüzünüze sürüyorsunuz devletin parasına yazık senin bu öve öve anlatamadığın işi maraşın ilçe belediyesi yapıyor neyin kafasını yaşıyorsunuz
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ah Malatyam Ah (1 yıl önce)
    Yeniden refah partisi il Başkanı Bilal yıldırım vekillerin meclis fotoğraflarını eleştirmiş ama 2028’de olacak mı olmayacak mı bellisiz bir iş için kaç milyonluk lansman tanıtımı yapılan ve kültür aş duruyorken kime verildiği belli olmayan akabinde diğer illerde ilçe belediyelerin yaptığı bitkisel Expo nun tanıtım kartını Başkana veren kişinin twit da 134 takipçisinin olduğu bir programda boy göstermiş ☺️☺️☺️☺️
    %86
    %14
    Yanıtla
  • DEMİR (1 yıl önce)
    Bu gecenin reklam ve lansmanına kaç milyon ödendi. Reklama harcanan ne kadar milyon? şehirde bilboardlar, raketler, afişler, smsler ve TV kanalalrına ödenen paralar. Otele ödenen paralar ne kadar? 2023 Hazirandan sonra hesabı sorulur elbet.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ne yapacaksınız kaç milyon harcandığını?önemli olan ilimizin tanıtımı gelişimi
    %11
    %89
    Yanıtla
  • Tabii bu paraları sen cebinden ödediğin için,vatandaşın seçtiklerine sorma hakkı yoktur!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Harun (1 yıl önce)
    2023'te Maraş'ın Onikişubat ilçesinde yapılacak bakalım oraya kaç milyon kişi gelecek?
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Malatya da düzelenecek dünya ülkelerinin katılacağı böyle bir organizasyon için hazırlanan ve sunulan Expo 2028 logosunda ,Dünyanın en çok kayısısının üretildiği Malatyanın sembolü olan Kayısı yok!Evet yok!Bunu nasıl başardınız?Tebrik ederim.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Malatya için gereksiz (1 yıl önce)
    Malatya’nın ihtiyacını bilmeyen belediyeciliği reklam sananlar şehri yönetirse olacağı bu. Expo süs bitkileri miadı dolmuş seneye maraşın bir ilçe belediyesinin ev sahipliği yaptığı bir fuar. Malatya’nın ihracatımı artacak, deprem riskimi düşecek? Trafik sorunu mu çözülecek? Altyapısı mi bitecek? Su fiyatı ulaşım fiyatımı düşecek? Malatya’da sanayiciye , akademiye faydasımı olacak.? Şimdiden tanıtım ayağına birilerinin cebi bizim vergiler ile dolacak. Olan yine Malatya’ya olacak. Şark kurnazlığı ve reklamın zirvesi bu olsa gerek
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Harun (1 yıl önce)
    Mehmet Çınar ve Milletvekilleri yok. Çınar'la belki hala araları bozuk olabilir ya milletvekilleri hepsi mi bütçe görüşmelerinde
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Bynedim (1 yıl önce)Harun isimli kullanıcı yorumuna
    Kendi bütçeleri olunca koşarlar yaparlar iyi biliriz
    %75
    %25
    Yanıtla
  • M.Bahadır ALTAŞ (1 yıl önce)
    Kökeni Fransızca olan lansman sözcüğünün TDK'ya göre anlamı; "tanıtma işi" yani tanıtım olarak ifade edilmektedir. Bu batı taklitçiliğinden ne zaman vazgeçeceğiz. Hani yerlilik nerede millilik. Kendisi de eğitimci olan ve her konuşmasında saatlerce Türklerin ve Malatya'nın tarihlerinden anlatımlar yapan bir belediye başkanı Türkçe kelimeler varken yabancı kökenli bir kelimeden nasıl haz duyar anlamak mümkün değil "Eğitim Şart" dedikleri bu olsa gerek! Ayrıca yandaş köşe yazarlığından başka hiç bir özelliği olmayan gazeteci Zafer Şahin hangi sıfatla protokolde Malatya valisin yanında oturuyor.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    Sayın Başkan her şey iyi hoş güzel. Artık kayda değer bir hizmet bekliyoruz. Öncelikle şehrin hafif raylı sisteme ihtiyacı var. Bu şehri trambus ucubesinden kurtarıp Tramvay projesini kazandırırsanız çok büyük bir pr ve itibar kazandırmış olursunuz. Not: Malatya mutfağına yeterince coğrafi işaret kazandırdık artık Tramvay projesi gibi büyük projeler istiyoruz.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    Siz nasıl Malatya'yı yönetiyorsunuz hayretle karşılıyorum....EXPO bir fuar , ve üç beş gün sürecek bir panayır...Nasıl oluyor da Malatya'yı şaha kaldırıyor...Geçin dalganızı bakalım....
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Kiremit (1 yıl önce)ufuk isimli kullanıcı yorumuna
    Kardes ufuk Expo sırf 2 hafta buyuk yogunluk da başlayıp sonrasında 6 aya kadar süren bir fuar araştırıp öyle yorum yapın
    %15
    %85
    Yanıtla
  • yıldırım (1 yıl önce)
    yanılmıyorsam EXPO 2028. 6. ay sürüyor ve gelecek olan bu 2.milyon kişi nerde konaklayacaklar o kadar lişinin konaklaması nasıl olacak merak ediyorum
    %86
    %14
    Yanıtla