SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Ordu'daki Görevlendirmeler Atamaya Dönüştü

0
Güncellendi - 2019-02-20 21:01:09
2. Ordu'daki Görevlendirmeler Atamaya Dönüştü
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın general ve amiral atamalarına ait kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararla, daha önce yapılmış olan görevlendirme ile 2. Ordu Kurmay Başkanı iken karargahı Kilis'te bulunan ve Suriye'deki harekatları gerçekleştiren TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti (MÖGK) Komutanlığı'nı üstlenen Tuğgeneral Erdal Şener ile yine karargahı Tekirdağ'da bulunan 66'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı iken Şener'in MÖGK'de görev almasıyla birlikte 2. Ordu Kurmay Başkanlığı görevini üstlenen Tuğgeneral Hançeri Sayat'ın atamaları gerçekleştirildi.

8 Ağustos 2018'de Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı general ve amiral atama kararnamesinde, aynı yılın 30 Ağustos'undan geçerli olmak üzere Orgeneralliğe terfi eden Korgeneral İsmail Metin Temel, iki yıldır Korgeneral rütbesiyle sürdürdüğü 2. Ordu Komutanlığı görevine yeniden atanırken, emekliye sevkedilen Tümgeneral Asım Kocaoğlu'ndan boşalan 2. Ordu Kurmay Başkanlığı'na KKTC'deki 39'uncu Mknz.P.Tüm. Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener atanmıştı. Aynı kararnamede, 2. Ordu Harekat Kurmay Başkanı olan Tuğgeneral Hançeri Sayat ise Tekirdağ'daki 66'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevine tayin edilmişti.

Ancak daha sonraki günlerde yapılan görevlendirmelerle, Kurmay Başkanı Tuğgeneral Erdal Şener Kilis'teki MÖGK'ye atanırken, Kurmay Başkanlığı'na kısa süre önce Tekirdağ'a atanmış olan Tuğgeneral Hançeri Sayat getirilmişti. İki komutan yeni görevlerine geçtiğimiz aylarda başlamışlardı.

Resmi Gazete'nin 12 Şubat 2019 tarihli sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanı kararında, Erdal Şener ve Hançeri Sayat'ın dışında,  2 general ve 2 amiralin de çeşitli görevlere atamaları gerçekleştirildi.

Bu arada, Genelkurmay'daki komuta kadrosuyla görüş ayrılıkları iddiaları gündeme geldikten sonra, 31 Aralık 2018 günkü Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, 2. Ordu Komutanlığı görevinden alınan ve pasif görev olduğu öne sürülen Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı’na atanan Orgeneral İsmail Metin Temel'in yerine de henüz atama yapılmadı. 2. Ordu Komutanlığı görevine halen, karargahı Diyarbakır'da bulunan 7. Kolordu'nun Komutanı Korgeneral Sinan Yayla vekalet ediyor.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Kurmay Başkanı Tuğgeneral Hançeri Sayat

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız