SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bunlara Göre, Malatya'da 'Rezerv Alan' Sorunu Yok!

Bunlara Göre, Malatya'da 'Rezerv Alan' Sorunu Yok!
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya'da 45 bölgenin rezerv alan ilan edilmesi taleplerine karşın 29 rezerv alanının kesinleşmesinin sağlandığını belirtirken, çok ciddi adaletsizlikler ve kayırmalar yaşanan rezerv alan konusundaki tartışmalara değinmediği gibi, mevcut çalışmalara sahip çıktı.

Çamurlu TOKİ konutları inşaat sahasında açıklamalarda bulunan Tüfenkci, “Bugün Kale ilçemizde teşkilatımızla beraber hem esnaflarımızı ziyaret ettik, hem de belediyemizi ziyaret ederek başkanımıza hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Şimdi de Çamurlu bölgesinde yapılan TOKİ konutlarımızda incelemelerde bulunuyoruz. Malatya asrın felaketini yaşayan, bu anlamıyla da depremde en fazla zarar gören, Türkiye’de de konut sayısı ve iş yeri bakımından en fazla  yıkımın yaşandığı ikinci şehir durumundadır. Bu anlamda başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükümetimizin deprem bölgelerine vermiş olduğu öncelik ve önemle yaraları sarmaya devam ediyoruz” dedi.”

“Mayıs ayının sonuna doğru biteceğini öngörüyoruz”
Tüfenkci, çarşı inşaatıyla ilgili de konuşarak, “Bir yandan çarşı merkezimizi ayağa kaldırmak, bir yandan da konutlarımızı teslim etmek adına çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Gelinciktepe ve İkizce olmak üzere 6 bin 140 konutumuzu kurayla hak sahiplerine teslim ettik. Bunların bir kısmı taşındı, bir kısmı da taşınmaya devam ediyor. Battalgazi‘de İnşaatına başlanan ve hızlı bir şekilde yapılan toplu konutlarımızın mayıs ayının sonuna doğru biteceğini öngörüyoruz. Konutları hızlı bir şekilde hak sahiplerine teslim edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“29 rezerv alanımız kesinleşti”
Milletvekili Tüfenkci, talepleri Çevre Şehircilik Bakanlığına ilettiklerini kaydederek “Malatya’da rezerv alanları toplu konutların şehrin kenarlarına yapılmasından ziyade, özellikle mahalllerimizi yeniden ayağa kaldırmak adına rezerv alan taleplerimizi Çevre Şehircilik Bakanlığımıza ilettik. 45 yerin rezerv alan ilan edilmesi noktasında talepler oldu. 29 rezerv alanımızın kesinleşmesi sağlandı. Diğerlerinin çalışmaları da devam ediyor. İki tane rezerv alanımızda inşaatlarımızın ihaleleri yapıldı ve yer teslimleri de yapıldı. Bir tanesi Battalgazi bölgemizde Malatya merkez 2-3 nolu alanlarda 594 adet konut, 493 dükkan ve 265 adette ofis inşaatları, altyapı ve çevre düzenlemesi ile beraber ihalesi yapılarak, teslimi yapıldı. Burası Saray Mahallesi olarak ifade ettiğimiz bölge.

Malatya Yeşilyurt ilçemizde de 19. bölge olarak söylenen 404 adet konut, 114 adet dükkan ve 12 adet ofis İnşaatı olmak üzere altyapı ve çevre düzenlemesi ile beraber ihalesi yapıldı ve yer teslimi de gerçekleştirildi. Bu bölgede Çavuşoğlu dediğimiz bölge. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen firmamıza, çalışanlarına TOKİ’mize, bakanlığımıza ve belediyelerimize teşekkür ediyorum“ ifadelerini kullandı.

Rezerv alan tartışmalarına değinmedi, sahip çıktı..
Bu arada, milletvekili Tüfenkci'nin rezerv alan konusundaki açıklamasında, Malatya'da rezerv alan tespitlerinin adaletli yapılmadığı, siyaseten güçlü ve torpilli bazı kişilerin kayrıldığı, bunlara ait mülklerin rezerv alanı dışında bırakıldığı, aynı bölgede bazı binaların kapsama sokulmayıp hemen yanındakilerin rezerv alan ilan edilmesi, rezerv alanla ilgili deprem sonrası getirilen, mülk sahiplerinin mülkiyet hakkı ile ilgili yasal haklarını sınırlarken, resmi kurumlara geniş yetki veren uygulamalar nedeniyle Malatya'da yaşananları hiç dikkate almaması üstü kapalı şekilde çok tartışılan uygulamaya sahip çıktığı şeklinde yorumladı.

Hatay'daki rezerv alan belirleme çalışmalarında sağlam binaların da kapsama dahil edilerek yıkılmasına karşı, bu ilin CHP milletvekilinin konuyu bakana götürmesi ve sağlam binalara dokunulamayacağı yolunda söz aldıklarını söylemesine karşın, daha sonra bakanla görüşen Tüfenkci'nin yanı sıra diğer Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan'ın, bu konuda Malatya'da yaşanan sorunlardan hiç bahsetmemeleri, çok tartışılan rezerv alan belirleme işlemini belli bir çevre ile bizzat yaptıkları, bu nedenle yaşanan haksız ve adaletsizlikleri sorun olarak görmedikleri değerlendirmelerine yol açtı.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

42 yorum yapılmış

  • Sahipsiz şehir (1 hafta önce)
    Malatya'daki siyasi tabloyu görünce sandıga gitmemekte nekadar haklı oldugumu bikez daha anladım
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Murat (1 hafta önce)
    Artık böyle iş bilmez siyasetçilerden neyse bişe diyemiyorum bu oyları kim verdi nasıl bi memleket anca bukadar kör cahil olunur
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Yok hükmündeki vatandaş (2 hafta önce)
    Hep zeki olmakla övündük,ama değilmişiz kurnazlıkmış bizimki,.Zeki olan insan kendi seçtiği insanların kendisine atının üstünden yalın ayak köylüye baktığı gibi bakan ve şehrinin kalbinin,geçmiş kültürünün merkezinin kendinden gizlenerek imar edilmesine izin veren insanlara oy verirmi ? .Böyle bir yaklaşım tarzı demokrasiyi geçtik,padişahlıkta bile olmaz. Tamam dik dur eğilme ,Başım gözüm üstüne ,İnsanlık medeniyetinin başladığı yer,darül Rifat vs vs dedik eee şimdi ? ,ya sonra ,acımadan geçen yıllar,zamanla pişmanlık başlar,yola çıkar yalnızlıklar.Gidiyor güzelim şehrimiz .Hoşcakal
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 hafta önce)
    Herkes şikayetinde haklı. Peki mevcut başkana bu kadar oyu kim verdi?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 hafta önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Şikayet ederler hergün seçimde de tıpış tıpış oy verir güce tapanlar
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Deniz (2 hafta önce)
    Dünyadaki en karlı ticaret din tüccarlığıdır. Sermayesi yalan, müşterisi cahildir!" Aziz Nesin
    %85
    %15
    Yanıtla
  • MECZUP (2 hafta önce)
    Hayırdır o kadar yorum yazdım gönderdim neden yayınlanmıyor tamam sözlerimiz ağır gelebilir, o kişilerde seçim zamanında verdiği sözlerin arkasında dursunlar, yok öyle sözümü seveyim, çok şükür kimseden korkumuz yok bir canımız var onunda sahibi belli ya bu deveyi güdeckler ya bu diyardan gidecekler, rezerv alanlara bakın hele, peki Sivas caddesi, sağlık caddesi, kanal boyu, Cengiz Topel caddesi bunlar Malatya'nın aktığı caddeler neden rezerv alanı ilan edilmedi çünkü kazanımları yok yada sevmediği kişilerin yerleri olabilir de olabilir sebep bulmaya kalkarsak çok bahane buluruz, neden, niçin, niye işte buna cevap lazım.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 hafta önce)MECZUP isimli kullanıcı yorumuna
    Sen o sözler inanacak kadar saf misin kardeşim şehir 20 yılda ne hale geldi görmüyormusun Hatay Malatya dan belki on kat daha kötü halde ama Malatya dan çok önce düzeleceğine her türlü iddiasına girerim
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Sen iyi okuyamamış yada anlamamışsın, bunların Allah bir dediğine inanacaksın başka hiç bir şeyine inanmayacaksın, bunlar rezerv alanı sorunu yok diyor ama gerçek sorun kendilerinin olduğundan bi haber, diğer yorumlarıma da bakarsanız bana hak vereceksiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kernek (2 hafta önce)
    Her mahalle aynı depremi yaşadıysa,mahalle ayrımı neden yapılıyor?hak hukuk bunun neresinde?Sayın vekiller neden diğer mahallelerin de rezerv alan ilan edilmesi için çalışma başlatmıyor? Depremzedeler derdini kime anlatacak? Niye net bir karar yok herkes başka birşey söylüyor?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 hafta önce)
    REZERV ALAN ile ilgili inanılmaz ADALETSİZLİK olduğuna değineyim. Arkadaşımın Çavuşoğlu Boztepe Caddesinde tek katlı betonerme, 235 mt2 alan içerisinde 3 defa HASARSIZ tespit sonucu olmuş evi de REZERV ALAN içerisine dahil etmişler. Bu ev yolun üst kısmında (Güney cephede). Alt kısımda Cadde ve sokak arası bu alanda. Üst kısımda teksıra kalan evler/ apartmanlar bu REZERV ALANA alınmış durumda. Bazı araştırmalar yapmış, Çevre şehircilik evini yıkacağız demiş, metrekaresü küçülür, 1 tane daire verilir, üzerine borçlanırsın ya da devlet arsanın bedelini teklif eder, kabul edersin o bedeli, terkini verirsin. Çevre şehircilik net bir tutar söyleyemiyor. Yeşilyurt Belediyesinden bir yetkili ile görüşüyor. Daire verirlerse borçlandıracaklar, karşılığında para teklif ederlerse metrekaresi çok cüzi bir para verirler. Üzerinde evin varsa onunda metrekaresini hesaplarlar. Verdiği rakamla hesap etmişler, 2 şahin ancak alırsın. Mahkeme yolu sözde kapalıymış REZERV ALAN ile ilgili. Kanal İstanbul da arsası REZERV ALANA girenler dava açıp da kazanınca, 6 şubat depreminden 1 hafta sonra mahkeme yolunu kapatacak şekilde karar almışlar. Ama Hatay CHP mv. ÖZHASEKİ ile bir görüşme yapmış ve ÖZHASEKİ zorla REZERV ALAN OLMAYACAĞININ sözünü vermiş. Ama kanun hükmünde şimdilik bir gelişme yok. Ne kadar tepki gözterilirse o kadar etkili olacak kanaatindeler. Malatya Mv.ne gelince, Hepsini anlatmaya gerek yok. Malatya yı kendi ve çevresindekilerin çıkarına göre dizeyn etmeye çalıştıkları aşikar. GÜVEN YOK ! Milleti de bezdirdiler, seçim sonrası cezası. Bir sürü AĞIR ve ORTA hasarlı bina yıkılmayı bekliyor. Gözle görülür bir çalışma yok. Rezerv alanda HASARSIZ ya da AZ HASARLI eviniz var ise çok dikkat edin. ÇÖKÜYORLAR !
    %95
    %5
    Yanıtla
  • MECZUP (2 hafta önce)
    Bizim vekiller tam bir fiyasko, ne istiyorsunuz derdiniz ne, zengin zaten zengin, varsa yapabileceğiniz normal vatandaşa yerinde mi rezerv alanı mı kentsel dönüşüm mü hangisi vatandaşı ezmiyecek ise yardım edin, ama yok bizimkiler illa cüzdanı kabarık ensesi kalın veya etiketi varsa yardım ederler yalanmı Malatyalı.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Esnaf (2 hafta önce)
    Deprem zamanı hiç bir AKP vekilleri sahaya inip esnaflara geçmiş olsun, yanınızdayız ne sorununuz var demedi bir tek Veli Ağbaba sahadaydı ekmek, su , aşevleri açarak esnafın yanında durdu şimdi malatya da sorun kalmadı tabi AKP ekipleri hayırlı olsuna çıktılar. Rezerve alanları, toki teslimleri yerinde dönüşüm orta hasarlıların güçlendirme kredisi ne olacak ağzını açan yok sır gibi saklanıyor ancak ilçeleri gezip çağala yerler başka bir iş yok malatya da
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Asım (2 hafta önce)
    Sayın vekilin kimin vekili olduğundan şüphe eden bir vatandaş olmak suç olmasa gerek.Sayın vekil kitabımızda Yüce Allah yalanı sevmez der.gelin doğruları dile getirin.Geçen vali bey haktan bahsediyordu Haksızlığın hesabı mahşerde sorulur mihvalinde yetkililere hakkı gözetin diyordu.işte sayın valinin sözünün karşılığı bu olmalı.bir ailenin koca bir alanda kalması toplumun kul hakkına girmez mi.bizleri zorlayarak rezerv alanına dahil ettiğiniz kendi hâlinde aile binası olan biri olarak diyeceğim kazmayı önce vali konağına vurun ki bilelim sosyal proje mi yoksa savaş ganimeti projesimi.sayın valinin kaldığı konağın, adalet peşinde koşan bir insan için orada yaşaması uygun düşer mi.valinin konağına en az 50 daire yapılır.biz yetkilere meramımızı anlatıyoruz amaç yeni daire oturmamızı isteyen devletimizin yetkilileri bırakın evimizi biz yapalım diyoruz ama despotça karşı duruyorlar.işte vali konağına vuurlmayan kazma sosyal projeler için değil rantın dibini bulmak için vurulacak.kimse aksini inkar etmesin.o zaman zorbalıkla projeye dahil etmeyi bırakın ki görelim.rant olmadığını rezerv projeyi zorlamayarak ispatlamayanlar rantın savunucuları olduğunu kabul etmeliler.ülkede doğru olan tek şey liyakatsizlerin sebep olduğu ekonomik buhranın pençesinde hırsızlıklar, israflar ve yoksuzlukların hayatı kabusa çevirmeleri gerçeğidir.ülkenin çöküşünü de bize çok elemli yaşatan ünlü ekonomistinin,6 Şubat öncesi ve sonrası ülke şartların maddi ve manevi yönüyle çığırından çıktığı bu yaşam evresinde 99 depremi ve yaşam şartlarını mumla aratan iktidarının son hezeyanları.İlahi hesabın görüleceği mahşerde kim kimin yakasına yapışacak göreceğiz.hep denir ya zalimler için yaşasın cehennem.dünya hayatı sonrası herkes yaptığını hesabını verecek şüphesiz.insan olan ister ki adil olan bir ülke yaşayabilseydik ki bu rezilliklerin hesabını burda da sorulsaydı ancak maalesef öyle bir ülke değiliz.yolsuzluk yapan daha da yükseliyor.sözde zorla cebren başkaları için iyi olabilir ama bazılarımız için rezil bir çalışma olan konut rezerv projesi adı altında yerinde konutunuzu yapıyoruz başlığıyla vasat ve kalitesiz bir yaşama mahkum etmezlerdi.kendilerinin fevkalede yaşamlarını toplumun sırtına vurup da yaşadıklarının hesabının sorulacağı güne her türlü haksızlıkların hesabının sorulacağı dehşetli ana selam olsun.elbet bizde günahkar bir kul olduğumuzu bilen kendi halinde bir vatandaş olduğumuzun idrakindeyiz.vekilin dediği gibi rezerv alan dayatması herkes için yolunda gitmiyor.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya'nın yerlisi (2 hafta önce)
    Malatyalı vekillerin vekil olmadan önce ve vekil olduktan sonraki mal varlıkları açıklansın başka sorum yoktur benim
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Pırasa (2 hafta önce)
    Avukat Sayın Eski gümrük ve ticaret bakanımıza bir sorum var. Toplum vicdanı adına Pütürge bacağının yarısı kadar çocuğa ölümüne tekme atan adam neden tutuklanmiyor 15 yıl hapis yatmıyor. Bu kanun boşluğunu 22 yıldır iktidarda olan cehape zihniyeti mi yarattı? Neden 22 yıldır böyle suçlara ceza verilmiyor. İslam'da kısas var diye kamera olmayan heryerde dini sermayesi yapan arkadaşlar neden bu duruma el atmıyor???
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Reel (2 hafta önce)
    Sana göre hiçbir sorun olmadı zaten,hangi pencereden bakıyorsunuz bilmem ama hep sorunsuz görüyorsunuz.Ya kafa güzel ya da bizle kafa buluyorsunuz...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Erkan (2 hafta önce)
    Malatya haber yine seviyesiz bir başlık atmış.Malatya'da çoğunluk kendi mahallelerininde rezerv alanı ilan edilmesi için uğraşırken birileri bunu baltalamaya çalışıyor.
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Orası hangi mahallelermiş kardeşim bide bize açıklarmısın, adamın evi hasarsız neden hem evinden olsun hemde borçlansın deprem bahanesiyle zorla adamın evimi alınsın
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Erkan, Malatya'nın çoğunluğu yıkılan evleri için yerinde dönüşüm ya da bulunduğu ada da evler yıkılmış ise REZERV ALAN istiyor. REZERV ALAN İÇERİSİNE ALINAN SAĞLAM BİNALARIN YA DA MÜSTAKİL EVLER neden alınıyor? Millet Sağlam evinde oturuyor. Üstelik herkes birsürü masraf edip tadilatını yaptı. Sen olsan SAĞLAM evini verir, üzerini de borçlanır mısın? MALATYAHABER.COM iyi ki var. Gerçekleri sayelerinde öğreniyoruz. Seviyesizlikleri dile getirdiği için minnettarız.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hakim (2 hafta önce)
    Baktığınız da sıfatına yansımış yalanları.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • bek (2 hafta önce)
    Kendilerinin belirlediği rezerv alanı niye sorun etsinler.onlara göre hiç bir sorun yok.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • suat (2 hafta önce)
    Vali Konagı caddesinin Vali bey in evinin tarafı Zafer mah.ve rezerz alanı diger tarafı ise Fırat mah.ve belirsizlik..Konu hakkında bilgisi olan varsa yazarmı acaba..?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mahmut düzgören (2 hafta önce)
    Tuzu kuru olan depremi hissetmediki adamın umrumda degil çok faydası olmuş ki adam il başkanıydı koltukta hala koltukta malatya Bülent beyi çok seviyor akparti bitse bile Bülent bey BAGIMSIZ girse yine kazanır bide görünmeyen vekil var İhsan koca bence oda BAGIMSIZ girsin iki vekilden malatyanın vazgeçilmez leri malatya sizin hakkınızı ödeyemez çok çalışkan vekillerim saygılar sunuyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Köyün Delisi (2 hafta önce)
    Tek katlı evim var 120 m2. Ev 300 m2 lik arsa üzerinde. 1980 yapımı betonarme ve HASARSIZ. Halen içinde oturuyorum. Şimdi arsa ve eve karşılık 500 / 600 bin lira verecekler. İstersen TOKİ den ev verelim ( Evin bedeli belli değil ) kalan borcunu taksitle öde diyorlar. Ya da paranı verelim git ev al diyorlar. KIRK KATIR MI ? KIRK SATIR MI ? Çok muhterem vekilim asgari ücretle geçinen ve altı kişilik aileye bakan biri ASRIN LİDERİ ve ASRIN VEKİLLERİNE bir de ASRIN LİDERİNİN BAHÇESİNDE "FERDİ" TAKILAN ULUBİLGEYE sorar. Bu adalet mi ? Asrın felaketinin sonucu ASRIN ÇÖKMESİ ne dönüştü. Mahkeme yolu rezerv alan için kapalı olduğundan bu dünyada sizden hakkımı alamayacağım. Bu yaptığınız doğru buluyorsanız sizin bana yaşattığınızı ALLAH size ve çocuklarınıza da yaşatsın diyorum. AMİN.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Kim demiş mahkeme yolu kapalı.talan için yalan söyleniyor.rezerv alan ilan edebilmek için riskli yapıların varlığı ve hayatı tehlike oluşturması gerekiyor.varsa şerefini ortaya koyan gelsin çıplak arsalardan geriye ne kalmış.kentsel dönüşüm rezerv alan için özel mülke dokunabilmek için,deprem sonrası yıkılan evlerin tamamını yıkılmamış gibi rezerv uygulaması için imza atılacak tarihe göre güncel fiyat değerlemesi yapılacak.yok olmuş evlere sözde güncel özde cüzü bir değer vererek riskli yapıları hayat bahşedip kentsel dönüşümün ana omurgası kanuna dayanak bulup çöküşü başlatacaklar.konut rezerv isteyene saygı duymayan namerttir.ancak istemeyene de saygı duymayıp ceberrutluk yapmakta namertliktir.toplumun vekili olan bay tüfek omuzaya göre rezerv uygulama da hiç sorun yok diyor ya işte bu tam şecaattliktir.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Söyledikleriniz ve yazdığınız bilgiler çok doğru. Merak etmeyin, sosyal medyadan, ve Çevrenizdeki mağdur olan insanlarla birlik olup sesimizi yikseltmez isek işte o zaman TAM ÇÖKMÜŞ olacaklar. Bütün Tv haber kanallarına bu mesajları atalım ve mağduriyetimizi haberleştirelim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bu namertlik olur.kendilerinin rezerv alanda yapacakları evlerinin 90m2 balkonsuz vasat evlerin fiyatı 4 milyon diye ihaleye çıkılıyor.o zaman senin evin amortismanı düşüldükten sonra 2.400.000 bin ediyor.birde arsa fiyatı m2 birim fiyatı en kötü 6.000 den 1.800.000 TL ediyor.sizin mülkü topladığımız da 4 milyon 200 bin ediyor.hesap kendilerinin yaptıkları 85-90 m2 evlerin fiyatında belli.öyle hakkını vermeyip çökenler namertlik yapmış olurlar.madem zorla despotça rezerv alan ilan edip depremi unutturacak şekilde zorbaca özel mülke müdahale ediliyor.o zaman kimse kusura bakmasın milletin malına da sizin vasat evlerinizin yarı fiyatını da olsa vereceksiniz ki projenin sosyal projemi harami projesi mi olduğunu görelim.pes eden malına sahiplik etmeyenler namertlik eder.yazın cimer e yazın.dilekçe verin.dava açın.naçizane biz bu mücadeleyi vermeye çalışıyoruz.aile binamıza çökmeye ve kuraya da sokarak daha rezil etmeye çalışıyorlar.ne basit çok isteyen mahalle ve yerler var.gidin oraları yapın.istmeyenleri zorbalık yapmayın.sanki savaş sonu ganimet taksimi gibi.insan olan buna rıza gösterir mi.600 bin ne demek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cahil (2 hafta önce)
    Sayın vekilim İsmet paşalı. Oraya bir çivi çakılmış mı. Hiç bir açıklama yok. Neden Sivas kültür varlıkları bekleniyormuş. Yıkılmaya yüz tutmuş eski evlere milyonlarca paraya yazık değil mi. İnsanlar evsiz. İnsanların hayatı bitmiş. O evleri yıkın yeniden yapın bu kadar önemli ise. Sene 1893 imiş Çırmıktı yerle bir 125 yıl sonra yine yerle bir. Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz. En iyisi çırmıktıyı Adıyamana taşıyın olsun bitsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bilge (2 hafta önce)
    Allah aşkına bu Bülent tüfekçi denen şahsiyetin Malatya için olumlu,iyi,güzel birşeyler yaptığını bilen,gören var mı?? Halen rezerv alanı muhabbetindeyiz, yıkımı bitmemiş yapılar var bunlar boş hameset boş…
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya'nın yerlisi (2 hafta önce)
    Lallik olmuşuz kör olmuşuz sağır olmuşuz bize müstahak
    %88
    %12
    Yanıtla
  • MECZUP (2 hafta önce)
    Bunların işi gücü rant bunların hakkında fazla değil yakında büyük bir bomba patlatacaklar, o zamana kadar bunlara istediklerini birileri yaptırıyor yaptıracağını.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 hafta önce)
    Bakanlık yaptı ama kendine. Kendi çevrelerine vekiller. Ama şükür ki ahiret var adalet var. Dünyadaki adaleti sağladığını zannedenler bunların illaki hesabını Allah'a ve hak sahiplerine verecek
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Emre (2 hafta önce)
    Bunlara oy vermedigim için çok mutluyum
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Tepki (2 hafta önce)
    Tepki gösteren on milyon seçmen sandığa gitmedi bir sonraki seçimde karşıya gider oy kullanırsa o zaman daha iyi anlarlar.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Adem (2 hafta önce)
    Bir insan her ne olursan ol önce dürüst olacak.şimdi nalet olası yalanlarla kimi kandırıyorsunuz.karşınız da toplum kendisi var.utanamadan toplum talebi doğrultusunda Ankara da beyzadlerin millete reva gördüğü vasat,ilerde oldukça sorun çıkaracak projeleri topluma sormadan danışmadan başınıza buyruk zorlamayla rezerv sosyal proje uygulamasını zalim proje anlayışına çevirenlerin en büyük amacı rant rant rant.şimdi rezerv alanı savunmak elbet iyi bir şey.ancak rezerv alan uygulamasına karşı kendi evlerini yerinde dönüşüm yapmaya karşı çıkılmasına da tepki vermeleri ahlâkın gereğidir.zorbaca anayasal güvence altına alınmış yapıları kanun dışı bir barbarlıkla savaş ganimeti gibi yerinden aile binası olan kişileri zorla bir projeye dahil etmek sosyal devlet işimi.insanın çıldırmaması elde değil.kanuna göre kentsel dönüşüm için rezerv alan ilan etmenin yolu riskli yapıların can güvenliğini tehlikeye atması nedeniyle devlet özel mülkiyete dokunur iyi de riskli yapıların yerinden yeller esiyor.kanuna göre mülkiyete dokunmak için olmayan riskli yapılar bahanesini deprem olmamış gibi yok olanlar dahi, durduk yere yıkacakları orta hasar,az hasar ve hasarsız evlerin imza zamanı güncel fiyatlar üzerinden taşınmazların fiyatını çıkaracak, arsanın değeri de baki kalacak.sonra da haberlere göre 90m2 dairenin rezerv alan ilk proje fiyatının 4 milyon şeklinde milletinin canına ot tıkayacaklar.sozde rezerv alan yaygarasıyla toplum sindirildi ve kabullendirildi.diğer darbe, sırf konuna ayak uydurmak için; Brezilya da ölen yakınına kredi ya da maaşını çekip yiyebilmek için bankaya götüren bayan misali,rezerv alanlarda esamesi kalmamış mülklere akıl dışı paralar vererek darbe indirmiş olacaklar.şimdi bana sen saçmalıyorsun diyenlere diyeceğim zorbalıkla bir projeye dahil edilmek sosyal proje olmuyor.despot vari hukuk ve akıl dışı ve ganimet bilircesine zorlamak depremin sarstığı çökerttiği bizlere bu denli ihanet yapılır mı.zorlamayın rezerv alana dahil olan olsun.aile binasını veya komşular olarak binalarını yapmak isteyenler ve hasarsız yapılarını muhafaza etmek isteyenler, bilimsel olarak güçlendirmek isteyenler zorbalığı kabul edebilir mi.eğer vatan için arsalarımız devlet meselesi ise haksız bir şekilde toplumun sırtına vurulmuş bütün devlet malikânelerinin hepsini de rezerv alan ilan edin ki adil olasınız.malatya vali konağına en az 50 daire yapılır yazık değil mi.kanun dışı uygulamayla bize depremin zorluklarını unuttaran Reisi Cumhurumuzun bizzat kısıklı da başlatmalı.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatya (2 hafta önce)
    Rezev alanları ilan edilsin basında yayınlasında bizde bilelim İnönü mahallesi canpaş sitesinin bulunduğu alan rezev alan mı değilmi inanın öğrenemedim birileri beni aydınlatırsa iyi olur.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Dua et rezerv alan ilan edilmesin yerin değerli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bunlara göre (2 hafta önce)
    Bunlara göre deprem Malatya'da çok az etkili olduydu zaten. Bazılarına göre ise hiç hissedilmediydi
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Sayın (2 hafta önce)
    Sayın Bülent beyin sayın cumhurbaşkanının emir ve talimatıyla demekten başka bir iş yaptığını malatyaya bir faydasının olduğunu gören var mı gerçi 5. Kez srçildiğine göre işe yarıyor
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Bir de yancılık rolü harika.. hangi düzeyde kim gelirse gelsin kentin sahibi gibi hep yanında yancı her foto film karesinde yancı... o da bi meziyet!!! Çünkü çap anca o kadar..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (2 hafta önce)Sayın isimli kullanıcı yorumuna
    Selam çakmak, birinci işleri zaten. Gölgede yaşayanların elinden ancak bu gelir !
    %100
    %0
    Yanıtla