SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. OSB'deki Fabrika Deposunda Yangın

2. OSB'deki Fabrika Deposunda Yangın
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’da organize sanayi bölgesinde kayısı deposu olarak kullanılan bir fabrikada, tadilat sırasında kaynak makinesinden sıçradığı tahmin edilen kıvılcım ile başlayan yangın sonrası büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan 2. Organize Sanayi Bölgesinde 12 bin metrekarelik kayısı deposu olarak kullanılan Göçmezler'e ait fabrikada tadilat yapıldığı esnada iddiaya göre kaynak makinesinden sıçrayan kıvılcım binanın izolasyon malzemelerine sıçradı. Alevler kısa sürede büyüyerek içeride bulunan boş plastik kayısı kasalarına da sıçrayınca alevler bir anda büyüdü.

İhbar üzerine Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye yönlendirildi. Jandarma ekipleri yangın yerinde çevre güvenliği alırken, olay yerine sağlık ve AFAD ekipleri de yönlendirildi. İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek yangının kontrol altına alınması için büyük çaba sarf etti. Kimsenin yaralanmadığı yangında olay yerine gelen Malatya Valisi Hulusi Şahin ile milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Ahmet Çakır da yetkililerden bilgi aldı.

Fabrika alanının 4 bin metrekarelik kapalı alanında çıkan yangın saatler sonra kontrol altına alınabilirken, küle dönen kayısı deposunda büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Vali Hulusi Şahin, depo olarak kullanılan fabrika alanında başlayan yangına itfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahale ettiğini ifade ederek, “İçinde kayısı kasaları ve binanın izolasyon malzemeleri yanıyor. Bina boştu, her hangi bir üretim yoktu. Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri çok hızlı bir şekilde müdahale etti. Organize Sanayi bölgemizdeki fabrikaların itfaiye araçları da müdahale ederek yangını kontrol altına aldılar.” dedi.

Milletvekili Bülent Tüfenkci de yangında can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirterek, yaşanan mal kaybından dolayı sanayici esnafına geçmiş olsun dileklerini iletti. Tüfenkci, “Kayısı ihracatı ile ilgili faaliyet gösteren firmamızın böyle bir kazaya maruz kalması bizleri üzdü. Sevindirici tarafı can kaybımız ok, yaralımız yok. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kaydetti.

Bölgeye gelen Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu da, işletme sahibine geçmiş olsun dileklerinde bulunarak oda olarak yangında zarar gören üyelerinin her zaman yanında olacaklarını ifade etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, AA muhabirine, deponun boş olmasının, içeride yalnızca kasaların bulunmasının olası kötü bir durumu önlediğini söyledi.

Yangının kontrol altına alındığını kaydeden Katipoğlu, "Dış cepheler özellikle yanıcı malzemeler, petrol türevi malzemeler olduğu için geç sönen ve geç soğutulan malzemeler. Soğutma çalışmaları devam edecek. Fabrikada hasar oluştu." dedi.

malatyahaber.com- iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • kemal (1 yıl önce)
    Şöyle bir haber okunduğunda yapılması gereken geçmiş olsun deyip üzüntü bildirmektir. Ama ne yazık ki kişisel hırslar ve çekememezlik bizi bu basit eylemden bile alıkoyuyor .Şehre yatırım yapan , halka iş imkanı sağlayan bir yatırım bu haldeyken sevinen zavallı zihniyetin şehrimize katkısı olmadığı gibi katkısı olan insanlara çamur atmak için fırsat kollaması hiç hoş değil. Bu toksik zihinlerin tez zamanda iyileşmesini temenni ediyor , aileye ve Malatyamıza geçmiş olsun diyorum
    %20
    %80
    Yanıtla
  • memet (1 yıl önce)
    Haset kıskanç çekemez gürüh eksi beğenileri ile ortaya çıkmış. Allah başınıza vermesin diyelim yine de eksiciler. Utanırsınız belki
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Eksi oy verenlere laf edeceğine neden eksi verdiler diye bi oturun vicdan muhasebesi yapın. 400-500 çalışanı var tüm kurumlarda ( hastane, otel, fabrika ) ama neden bu kadar eksi aldı diye sorun kendi kendinize. Demek ki biseyleri eksik veya yanlış yaptınız..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Yorumlardaki eksilere bakılınca pek sevilmiyorlar demekki....
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Emrah öZtürk (1 yıl önce)
    Çok geçmiş olsun .. Malatya’nın güzide ihracatçıları , umarım kısa zamanda toparlarlar. Allah kimseye vermesin geçmiş olsun
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Çok geçmiş olsun Dr Erdal Göçmez Hocam Hayat ve Park hosbital hastanelerinde 100 lerce kişiye iş imkanı sunuyor. Böyle değerli iş insanları olduğu müddetçe Malatya'da yatırımları ile daha çok kişiye iş imkanları sunmaktadır. Göçmez ailesine ve Malatya'mıza geçmiş olsun Allah beterinden saklasın inşallah
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Ve asgari ücret maaşı vermeyen, yeni giren personellerin ssk'sını aylarca yapmayan insanlar. Sizin tuzunuz kuru galiba Bülent bey. Diğer insanları anlayamazsınız!
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Murat Katırcı (1 yıl önce)
    Büyük yatırım yandı. Allah yardımcıları olsun. Bir çok kişiye iş veren bir ailenin emekleri heba oldu. Allah yerini misli ile doldursun.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Teknecilerden amatör balıkçılara balık düşmez dibini sıyırıyorlar
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Ne demek o , ne biçim kaza haberi yorumlamaktır arkadaşım
    %36
    %64
    Yanıtla