SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Gündür Süren Elektrik Kesintisi İsyan Ettirdi

3 Gündür Süren Elektrik Kesintisi İsyan Ettirdi
A- A+ PAYLAŞ

Şifa Mahallesi'nde DoğaCadde AVM ile Çevre Yolu arasında kalan bölgede, elektrik sistemine zarar verildiği için  3 gündür devam eden kesinti, depremin ardından zor koşullarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan bölge sakinlerini adeta isyan ettirdi.

Elektrik kesintisinin ardından yaşadıklarının tüm Malatya'nın muhatap olduğu ilgisizliğin ve sorumsuzluğun bir yansıması olduğunu belirten bölge sakinleri,  "Bir şehir düşünün depremde enkaz altında kaldı. Fakat yöneticileri hala gülüyor. Cadde de yıkım yapılıyor gerekli tedbir alınmadığı için bölgenin elektrik, doğalgaz, iletişim ve su şebekesi ile tüm altyapısı tahrip ediliyor. Yöneticiler hala gülüyor. Sanki gitseler de kurtulsak derecesine gülüyor.

Üç gündür bölge de elektrik yok ne olacağı bilinmiyor! İlgili birimleri aradığımızda bize net bir bilgi veremiyorlar. Son verilen bilgiye göre Elazığ dan malzeme bekleniyormuş! Elazığ çok uzak ya 3 gündür gelemiyor. Bu bölgedeki yüzlerce işyeri 3 gündür kapalı bu ne kadar sürecek bilinmiyor. Peki bunun bedelini kim ödeyecek bizler mi? Tedbir almadan yıkım yapan firma mı? Yoksa hala gülmeye devam eden yöneticiler mı?

Bu şehirden gelir elde eden Aksa Doğalgaz, Fırat Elektrik, Turkcell, Vodafone ve Maski yıkım anında neden gerekli özeni göstermez?

Malatya'nın güvenliği ve huzurundan sorumlu Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Başkanlıkları ile Malatya Emniyet Müdürlüğü neden bu yıkım ekibinin vurdum duymazlığına tepkisiz!

Bizim inanmak istemediğimiz Malatya ESOB başkanı Şevket Keskin’in "Belediyelerden Bütün Yetkiyi Almışlar, Bakanlığa Vermişler!" sözleri yoksa gerçek mi? Eğer gerçekse neden hala o makamları işgal ediyorlar?

Deprem nedeniyle şehrin önemli kısmının il dışa gittiği bir dönemde insanların geri dönmesi için bu şehri yönetenlerin caba sarf etmeleri yerine Malatya'yı yaşanmaz bir şehir haline getirerek insanları yıldırma ile göçe zorlamak için caba sarf ederek kime hizmet ettiklerini anlamak mümkün değil.

Onlara tek bir sözümüz var hepiniz gelip geçicisiniz. Malatyalılar yani bizler kalıcıyız. Sizin beceriksizlikleriniz bizi yıldıramayacak. Malatya dün olduğu gibi yine Malatyalıların olacak. Bir yere gitmiyoruz. Sizin haksızlıklarınız karşınızda susmayıp doğruları söyleyeceğiz." sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Kalın (7 ay önce)
    Hükümet şu an rehavet içinde sanki kıytırıktan yaptığı hamlelerle fetö bitti gibi düşünüyorlar galiba... anan bunlar bitmez heryerden halen devam ediyorlar faaliyetlerine kamu kurumları kripto dolu... bunlara acıyan acınacak hale geliecek..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Tr44 (7 ay önce)
    Başkanlar şimdiden koltuk derdine düşmüşler vatandaş çokta umuru degil bu şehirde vatandaş kendi imkanlarıyla yaptıgı müstakil evlere elektrik aboneliği alamıyor düşünün burası Afet bölgesi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nurettin (7 ay önce)
    Koskoca Turgut Temelli Caddesinde yıkım sonrası yaklaşık 2 aydan beri aydınlatma yoktur. Karanlığa doğru yürüyoruz. Yetkililerden ilgilenmesini talep ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla